Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:12
missa08
Abone

Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?

Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?

Kayıtsız Üye
Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?


Cevap: Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?

Ercan
Allah Kur’an-ı Kerim’de cennetin de cehennemin de içerisinde bulunan sakinleleriyle birlikte ebedi olduğunu bildiriyor. Müminler için ebedi hayat cennettedir:Allah’a inanan bir insan için bu ve daha bir çok ayet yeterli delildir. Allah vaad ettikten sonra ancak Allah’a inanmayan bir kimse bunu yalanlar. Allah Teala ayetleri yalanlayanlar için şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  Sütçü imam kimdir - Neden sütçü imam denmiş

Cevap: Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ?

ebediyyetyolcusu
De ki: "Size bundan daha hayırlısını bildireyim mi? Korkup sakınanlar için Rablerinin Katında, içinde temelli kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır. Allah, kulları hakkıyla görendir." (Ali İmran Suresi, 15)

Okudunuz mu?  İncil, Zebur, Tevrat okumanın hükmü nedir ?

Ama Rablerinden korkup-sakınanlar; onlar için Allah Katında -bir şölen olarak- altlarından ırmaklar akan -icinde ebedi kalacakları- cennetler vardır. İyilik yapanlar için, Allah’ın Katında olanlar daha hayırlıdır. (Ali İmran Suresi, 198)

Kimin tartısı hafif gelirse, işte onlar da kendi nefislerini hüsrana uğratanlar, cehennemde de ebedi olarak kalacak olanlardır. (Mü’minun Suresi, 103)

Okudunuz mu?  Rızık duaları

Şüphesiz, Kitap Ehlinden ve müşriklerden inkar edenler, içinde [SİZE=3]sürekli[/SİZE] kalıcılar olmak üzere cehennem ateşindedirler. İşte onlar, yaratılmışların en kötüleridir. (Beyyine Suresi, 6)

Ve bir çok ayetler Cennet ve Cehennemin ebedi olduğunu bildiriyor.


Cennet ve cehennemde sonsuz mu kalacağız

Fatimapolat
Selamun aleykum bugün derste arkadaşlar şöyle bir soru sordular dedilerki kafirler cehennemde ebediyyen kalacaklar muminlerde cennet te hani ayette (halidine fiha ebeda) diye geçiyorya eğer biz cennette yada cehennemde ebediyyen kalacaksak bu Allahın sıfatına benzemez mi hani o ezeli ve ebedidir sıfatı peki Allahın sıfatını kendimize veremiyecegimize göre çünkü o Allah’a ait bir sıfat ozaman buradaki (ebed) den kasıt nedir? Yada bir müddet cehennemde yada cennette kalıp yok mu olacağız ?

Okudunuz mu?  Namaz abdestinde ağza kaç kere su verilir

Tevbe
Bahsettiğiniz şeyler dünyalık, dünyada ebedi bir şey var mı ? Ahirette sonsuzluk ile tanışacağız. Nasıl bu düşünceye vardınız onu da anlamak mümkün değil. allah-ü Teala bizlere af buyursun.


Hoca
< Allaha ait bir sıfat ozaman buradaki (ebed) den kasıt nedir? >
Allahın ebedilik sıfatı farklı bizim cennette veya cehennemde ebedi kalmamız farklıdır, biz faniyiz ve onun bırakmasına yaşatmasına muhtacız ama o öyle değildir.

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve etek traşının hükmü nedir. Ne kadar zaman da bir yapılmalıdır?

cennet sonsuzmu mumsema

Bu kategoride yer alan Formalite olarak anlaşmalı olarak boşanmada imam nikahı bozulurmu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet ve Cehennem süre olarak sonsuz mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.