Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:03
missa02
Abone

Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur?

Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Kuranı kerımın okunuşun yazılmış haliyle okunur mu bir açıklama yapabilir misiniz ?


Yorum: Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur?

Kuldurdileyen
Vurguları yapamazsınız, yani aynı manayı taşımaz. Kısaca aynısını okumuş olmazsınız. Mümkün olmayana uygunluk atfetmek uygun olmaz. Size Latince cicero nun ihtiyarlık kitabını versem, okusanız okumuş sayılırmısınız. Özetle desem özetleyebilirmisiniz? Peki Latince harflerle Kuranı arapçasını tekrarlamaya benzetmeye çalışarak okusanız okumuş olurmusunuz. Şurda neyi yasaklamıştır Allah desem cevap verebilirmisiniz? Öyle ise siz okumuş olurmusunuz. Emredilenleri, yasakları sevapları öğrenmiş olurmusunuz. Uygunmudur bu? Sizce Allah sizden ne istemiştir.

Okudunuz mu?  Katater nedir açıklarmısınız?

Yorum: Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur?

Omer Faruk
< Kuranı kerımın okunuşun yazılmış haliyle okunur mu bir açıklama yapabilir misiniz ? >
Arap dilini bilmiyorsanız, Kur’an’ın arapçasından okumayınız. Kur’An anlaşılmak için indirilmiştir. En iyi yöntem Arap dilini öğrenerek okumak ve okuduğunu anlamaktır. Ancak arapçasını bilmiyorsanız arapçasını okumanıza gerek yok Türkçesini Diyanet Meali veya beğendiğiniz başka bir mealden okuyarak faydalanibilirsiniz. Böylece dininizi öğrenir ve güncel hayatta uygulayarak sevap kazanırsınız.

Okudunuz mu?  İslam'da sakal bırakmanın hükmü nedir ? farz mıdır sünnet mi?

TEK BAŞINA KUR’AN OKUMAK SEVAP DEĞİLDİR!!!!. Kur’an rehberlik etmek için gelmiştir. Amacı da budur. Kur’an’ı amacı dışında kullanıldığı takdirde hiçbir sevaba nail olmazsınız. Hatta anlamadan Kur’an’ın tamamını ezberleyip hafız olsanız bu amelinizin bir karşılığı yoktur. Bu tıpkı bilmediğiniz dilde kullanım kılavuzu gelmiş bir eşyanın, kılavuzunu ezberlemeye benzer. Kılavuzu ezberledin ama eşyayı nasıl çalıştıracağını öğrenemedin bu kılavuzun amacı ezberlenmek değil YOL GÖSTERMEKTİR. Kur’an da İNSANIN KULLANIM KILAVUZUDUR. Amacı budur…

Okudunuz mu?  Zinanın affı varmıdır kendimi Allah'a nasıl affettirebilirim?

Selametle, hayırlı amelle kalın…


Yorum: Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur?

Kayıtsız Üye
Size bu bilgiler nereden ulasti acaba? Ona gerek yok bundan sevap alınmaz falan. Nereden biliyorsunuz acaba? Ben Arapça bilmiyorum ama Arapça okumak için, başarılı olamasam da belki arada yanlış seyler de çıksa ağzımdan, çaba sarfediyorum. Allah bilmiyor mu ben hata etsem de niyetim nedir. Kuranla mesgul oluyorum. Arapça okumaya hevesleniyorum. Bu hevese bile sevap yaziyor belki? Nerden biliyorsunuz neye sevap var neye yok. Hem ameller niyete göre değil mi? Olay sevap toplayabilmek mi yoksa Allah’ın rızası için bir şeyler yapmaya çalışmak mı. Yanlış söylense, Allah hemen yakacak, gunah yazacak, kabul etmeyecek mi? Siz Allah’a nasıl bir pencereden bakıyorsunuz? Ben anlamını bilmediğim cümleleri namazda da okuyorum. O zaman sizin dediğinize gore boşuna kılıyorum bugün bırakıyorum. Ya tam yapcaz ya hiç demekki.

Okudunuz mu?  Yumurta donasyonu Nedir? Caiz midir

Kayıtsız Üye
Kur’an-ı Kerim Arapça ve Arap harfleri ile okunur, ne Latince harflerle ne Çin harfleriyle ne de Rusça okunabilir. Bir dili başka bir dile %100 aynı çevirmek mümkün olan bir şey değildir ve Kur’an-ı Kerim de içersinde çok derin manalar bulunan bir kutsal kitaptır, Allah’ın kelamıdır, noksansız bir içerik ve edebi dünyada hiçbir katibin yazamayacaģı güzellikte ve nitelikle yazılmıştır. Böyle bir Kutsal Kitabın metinlerini sıradan İngilizce bir eseri Türkçe’ye çevirir gibi çevirmeye kalkarsanız bu büyüleyici uyum ve derin manaları yok edersiniz. Eğer birşeyler anlamak istiyorsanız Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin Kur’an Ayetlerindeki anlamları açıklayan Risale-i Nur Külliyatından istifade edebilirsiniz, kafi gelecektir. Bir tefsirden elde edeceğiniz bilginin milyon katı fayda sağlar.

Okudunuz mu?  Kurana el basarak yalan yere yemin etmek

kuranı kerim latin harfleriyle okunuşu, kuran-ı kerim latin harfleriyle okunuşu, kuranı türkçe okunuşuyla okumak

Bu kategoride yer alan Ölünün arkasından okunan fatiha başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an-ı Kerim’in latin harflerle okunuşu uygun mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.