Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Microsoft
Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?


Cevap: Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Ercan
Kolonya parfüm deodorant vb. şeyler abdesti ve orucu bozmaz.
İmamı Azam bunlar necis değil bunlarla namaz kılınabilir demiştir. Ancak imam Şafi, içinde etil alkol olduğu için sürülen yerin yıkanması gerekir demiştir.

Okudunuz mu?  Gusül alırken kapı çalması ve guslü yarıda bırakıp devam ettirmek hakkında

Cevap: Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

@hmet
Kolonya sürmek abdesti bozar mı
Parfüm ve kolonya orucu bozar mı?
Oruçluyken parfüm veya kolonya sürünmek, koklamak Hanefî mezhebine göre; orucu bozmaz ve oruca zarar vermez. Gül gibi hoş kokusu olan çiçekleri koklamakla da oruç bozulmaz.

Okudunuz mu?  Namazımı kılmaya çalısıyorum fakat işyerinde böyle bir imkanım yoksa bunları toplayıp kaza yapabilirmiyim?

Cevap: Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ?

Hilal061
Parfüm, kolonya abdesti bozmaz evet ancak parfüm sıkıldığı yerde bir sure sonra leke bırakıyor. Bu necis olduğunu dolayısıyla abdesti bozduğunu göstermez mi?


arifselim
İçeriğinde alkol bulunan kokular hakkında ihtilaf olmuştur. Hanefilerde alkol olma özelliğini kaybettiği için kullanmak caizdir.

Okudunuz mu?  Kabir azabı nasıl olacak?

Kayıtsız Üye
şafii mezhebine göre kolanya sürmek namazı bozarmı


arifselim
Alkol olma özelliğini yitirmiş hale gelen kolonya kirem deodorant gibi ürünlerin içine karıştırılmış çok düşük alkol oranları az bile olsa şafii mezhebine göre necistir ve bunlarla namazda kılınmaz.

– Şafii mezhebine göre ise, üzümden imal edilen şarap ile diğer maddelerden elde edilen ve sarhoş edici nitelikte olan alkollü içkilerle kolonya arasında fark yoktur. Bunlar da şarap gibi necistir ve haram kılınmıştır. Azı-çoğu fark etmez, bulaştıkları yerin yıkanması gerekir.

Okudunuz mu?  Allah bizi seviyor mu?

Kayıtsız Üye
Makyaj yapmak orucu bozarmi yada açık giyinmek yada su şekilde diyeyim dinimizde kadinin erkefin örtünmesi var uyulmasi gereken katı kurallar var bu kurallara uymayip .ortunme suslenme gibi.oruç tutulur mu tutulsada kabul derecesi nedir


Tevbe
Kabul olur mu, olmaz mı Allah bilir. Ancak bu bahsettiğiniz şekilde oruç tutulur, eğerki orucu bozan bir eylemde bulunmazsanız da Allahın izniyle orucunuz kabul edilir. Borcunuzu ödersiniz ama sevabı konusunda şunu diyebilirim oruç nefsimize açtığımız bir savaş olduğu için bu savaşta ne kadar başarılı olursak o kadar sevabını alırız.

Okudunuz mu?  Şehitler için Fatiha okunur mu

mum
< dinimizde kadinin erkefin örtünmesi var uyulmasi gereken katı kurallar >
Katı olan dinin kuralları değildir, asıl katılık insanın nefsini ilah edinip Allahı dikkate almamasıdır.
Bu halinizle oruç olur ama sevabı az olur.


kolonya sürmek abdesti bozar mı, kolonya abdesti bozar mı, kolonya abdesti bozarmi

Bu kategoride yer alan Dualarım kabul olmuyor kafam çok karışık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kolonya sürmek abdesti veya orucu bozar mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.