Anasayfa
3 Kasım 2023, 1:48
sizden2
Abone

Kuran okumanın fazileti

Kuran okumanın fazileti

birdost55
Kuranı Kerimin en faziletli okunuş hali nedir acaba?

Kuranı anlayarak okumak istiyorum sahabe gibi 10 ayet ezberleyip sonra diğerine geçmek istiyorum ama
Hz.Osman hep hatim edermiş.Ama Allah Rasulu (s.a.v) de ağır ağır okurmuş
Çok mu okumalıyım (günde 20 sayfa da okurum fazla da okurum) yoksa 10 ayetten sonra diğerine mi geçmeliyim ?

Okudunuz mu?  Kur'an da inşAllah kelimesinin geçtiği ayet

Çok kafam karıştı yardım edin lütfen…


Yorum: Kuran okumanın fazileti

seyit gazi
Sahabe on ayeti ezberler sonra diğerine geçer sözü yanlış anlaşılabilir. Sahabenin tamamı hafız değildir. Sahabe on ayeti alır, onu kavrar, beller, fıkheder, onunla amel eder, ondan sonra diğerlerine geçermiş.

Okudunuz mu?  Erkek kaç yaşında namaza başlamalı?

Sıdk bir vaka hakkındaki doğru bilgiye, hak ise o vaka hakkındaki hükmün bu bilgiye uygun olmasına denirmiş. Hak ehli insanlar ise yaşadığı hayatı bu değerler etrafında şekillendiren insanlara denirmiş. Yani onlarca güzele doğruya bakıp : aa bak ne kadar güzellermiş, ne kadar doğrularmış deyip; sonra yine hayatımızda bildiğimizi okumamız abesdir. En azından özel hayatımızı, dilediklerimizden başlayarak, bu değerler etrafında şekillendirmemiz gerekir.

Okudunuz mu?  Kenzül arş duası kuranı kerimde varmı

Kuran ı Kerim in tilaveti başka bir şeydir. Kuran ı Kerim indirilen arabca metindir ve hiçbir şey onun yerini tutamaz. gözün nuru, kalbin gıdasıdır. bununla beraber aslolan kur an ı anlamak, üzerine tefekkür etmek, kavramak, onunla amel etmek ve hallerimizi düzeltmektir.

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntüler izlemekten nasıl kurtulurum?

yavaş ve ağır olarak tilavet edilmesine gelince; kuranla konuşmak başka, onunla kalbini cilalamak başkadır. ben osman ra unda kuran ı kerim i hızlı okuduğunu sanmıyorum. rasulAllah sav efendimiz kuran ı ağır okurmuş da bir rekatta beş cüz okurmuş. Kuran ı Kerimle konuşmak başkadır, onunla kalbi cilalalamak başkadır. bizim için aslolan kuranı kavramaya gelince, idrak ederek üzerinde düşünerek okumamız gerekir.

Okudunuz mu?  İçki domuz eti satılan yerde çalışmak

güzel okumaya gelince; bilal habeşi ra ezanı sesi güzel olduğu için okumamış, zulüm yıllarında dininden dönmesi için zulüm gördükce, mekke sokaklarını ahadün ahad diye inlettiği için okumuş. haliyle medinede Allah u ekber diye insanları namaza çağırmakda bilal habeşi ra a kalmış. tamam kıraati vardır, Allah rasulü nün kuranı şu dört kişiden alınız hadisi vardır ancak nitelikde önemlidir. anlayacağın biz kuran ı kerimin Arapçasını da Türkçesini de niteliğini de, herşeyini elimize yüzüme bulaştırdık.

Okudunuz mu?  İhtilam olmak ama yaşlık görmemek

Yorum: Kuran okumanın fazileti

birdost55
Ezberleyerek gitmek istiyorum ve anlayıp kavrayarak.Bir yandan da çok okumak istiyorum.Yavaş okuyunca 30 dakikada 3 4 sayfa anca okuyorum.Orta düzeyde okuyunca 30 dakikada 10 okuyorum


Yorum: Kuran okumanın fazileti

seyit gazi
güzel kardeşim bu biraz senin iştahına bağlı. türkçesinden bahsediyorum ilk anlama, üzerine düşünme, fıkhetme, amellerinde bunları düzeltme, zaman alır. buna bir ölçü koyamam ben. ayrıca daha sonrasında da zamanla üzerine düşünmeye devam edebilir, haklarındaki açıklamaları öğrendikce de bazı şeyleri zamanla daha iyi anlayabilirsin. Arapça kuran tilaveti de okudukca pratikleşir. ayrıca harfleri yutmadan sesli okuman, bir bilen birisinin nezaretinde veya internette kuran tilavetleriyle mukayese ederek okuman yanlış ezberlerin önüne geçme hususunda faydalı olacaktır. ezberlemek, Arapça okumak veya türkçesini okumak, bunları nasıl beraber götüreceğin sana bağlı. daha fazlasını da daha fazla bilen birisi cevaplasın. hatta bunun eğitimini vermiş kişiler verse daha iyi olur.

Okudunuz mu?  Tesettürsüz olanların kıldığı namazlar ve oruçlar

kuran okumanın fazileti, kuranı kerimokumanın adabı hakkında sohbet, kuranı kerim okumanın fazileti

Bu kategoride yer alan 20 Yaşında Bir Fidanım Yoldan çok Saptım Allah Aşkına Yardım Edin:( başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran okumanın fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.