Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Tevcid namazı nasıl kılınır?

Tevcid namazı nasıl kılınır?

mehmetuzun
Tevcid namazı nasıl kılınır ? Tevcid namazının kılınışı hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: tevcid namazı nasıl kılınır?

imam
Tecvid namazı diye bir namaz yoktur. Teheccüd namazı vardır.

TEHECCÜD NAMAZI
Arapça bir kelime olan teheccüd, hem uyumak, hem de uyanmak manalarına gelmektedir. Dinî bir kavram olarak teheccüd namazı ise, gece kılınan namaz demektir. Yatsı namazından sonra, terâvîh ve vitir namazının dışında, uyumadan veya bir süre uyuduktan sonra kalkılıp kılınan gece namazlarının tamamı için teheccüd ifadesi kullanılmaktadır.

Okudunuz mu?  Gece Namazı vakti ne zaman başlar ve ne zaman biter?

Hz. Peygamberin sürekli olarak devam ettiği teheccüd namazı, sevabı çok bir ibadet olup müminler için menduptur. Kur’ân-ı Kerim’de, "Gecenin bir kısmında uyanarak, sana mahsus bir nafile olmak üzere namaz kıl. (Böylece) Rabbinin, seni, övgüye değer bir makama göndereceğini umabilirsin." buyurulmaktadır (İsrâ, 17/79). Hz. Peygamber de, "Kim gece uyanır, hanımını da uyandırır ve iki rekat namaz kılarsa, Allah’ı çok zikreden erkekler ve kadınlardan yazılır." buyurmuştur (Ebû Dâvûd, Salât, 307).

Okudunuz mu?  Namazdan sonra yüzde görülen sümük

Teheccüd namazı dört veya sekiz rekat kılınabileceği gibi, iki rekat da kılınabilir. İki rekatta bir selam verilerek kılınması daha faziletlidir.


tevhid namazı nasıl kılınır, tecvid namazı, tecvit namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namaz sırasında kapı çalar ise ne yapalım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevcid namazı nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.