Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır?

Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Seferi iken namazı akşam namazı kaç rekat nasıl kılınır seferi olan akşam namazını kaç rekat kılması gerekmektedir ?


Cevap: Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır?

Muhammed
Hanefi mezhebinde seferde, 4 rekat olan farz namazları 2 rekat kılmak vaciptir. 4 rekat kılmak mekruhtur, günah olur. Hadis-i şerifte, (Seferde namazı tamam kılan hazarda eksik kılan gibidir) buyruldu. Üç rekatları aynen kılar. Müekked sünnetler, gayrı müekked sünnet haline gelir.


Maliki’de, meşru seferde 4 rekat farzları 2 kılmak sünnet, Şafii’de, meşru seferde, 2 veya 4 kılmak da caizdir. İki kılmak evladır. Hanbeli’de ise seferde 2 veya 4 kılmak Şafii’deki gibidir.


Hanefi’deki Müslümanların günah işlememeleri için 4 rekatlık namazlarını seferde 2 rekat olarak kılmaları gerekir. Bunun için sefere ait hükümleri de bilmek gerekir.

Okudunuz mu?  Namazda semiAllahülimenhamideh demenin hükmü nedir?

Cevap: Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm dün akşam namazı olan farz namazı seferi durumundayım diye 2 rekat kıldım ama çok dalgındım bilmeyerek yaptım akşam namazımın durumu ne oldu? Halbuki sadece 4 rekatları 2 rekat kılmam gerekiyormuş.


Cevap: Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır?

Şema
seferi akşam namazı 3 rekat olarak kılınır
2 rekat kildiysan kaza et

Okudunuz mu?  Adak namazı hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Seferi
Akşam
NamazıNasılVeKaçrekatkılınır


arifselim
Seferi iken akşam namazı 3 rekat olarak kılınır kısaltılmaz. Kılma durumu varsa sünnetini de kılar böylece toplam 5 rekat kılmış olur.


Kayıtsız Üye
Es salamun Aleykum. Shafi fiqhine gore seferde yatsinin vakitinde aksami kilan cemahata ulasib da yatsiya niyet ederek namaza basladiqda namaz nasıl kılınır

Okudunuz mu?  Namazı acele kılmak duaları acele okumak günah mıdır

imam
Şafiiye göre önce akşam daha sonra yatsı kılınır yani sıraya uymak şarttır. önce akşamı kılın daha sonra cemaatle yatsıyı kılınız


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm seferi ile ilgili bir sorum var yanıtlarsanız çok mutlu olurum ben köyüme gitmeyi düşünüyorum ama eşimin evine değil babamın evine gitmek istiyorum buradaki hüküm nedir ben seferi oluyor muyum sılayı rahim olduğu için sekteyim ne olur rica etsem bana cevap yazar mısınız acaba ben seferi mi olurum

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılınmadan Cuma namazı kılınabilir mi?

arifselim
Aleykum selam. Baba evi senin ikamet ettiğin yerin olmadığı için orada seferi sayılırsın. Eşinin yada kendi köyünün olması arasında bir fark yoktur. Her iki durumda da seferi hükmü geçerli olur. Hanefi mezhebinde İmam ebu Yusuf ile İmam ebu Hanifenin görüşü bu şekildedir.

Okudunuz mu?  Namazda konuşmak namazı bozar mı?

seferi akşam namazı, akşam namazı seferi nasıl kılınır, seferi akşam namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namaz Dualarının Okunuş Sırası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi namazı akşam namazı nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.