Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
missa93
Abone

Koca karısına hakkını helal etmiyorsa ne yapmalı

Koca karısına hakkını helal etmiyorsa ne yapmalı

Kayıtsız Üye
kocası karısına hakkını helal etmiyorsa ne yapmalı


Cevap: koca karısına hakkını helal etmiyorsa ne yapmalı

Ercan
Haklı yere olursa kul hakkı olur ve hesapları mahşere kalır.
Dünyada helalleşmek en iyisidir…
konuyla ilgili hadisleri incele kardeş…

Okudunuz mu?  Ameliyat sırasında hastaya okunacak dua

_______________________________________________

Hz. Câbir’in bir rivayeti şöyle: "Üç kişinin namazı kabul edilmez ve hiçbir

hayırları semaya yükseltilmez:
Geri dönünceye kadar, kaçan köle;
Ayılıncaya kadar, sarhoş;
Râzı edinceye kadar, kocasını darıltan kadın."

"erkek öfkeli olarak sabahlarsa" ifadesi, kadının her icâbet etmeme hâlinin aynı derecede olmadığını belirtir. Yani erkek, kadının gelmeyişini mâzur addetmiştir veya çağırma hakkından vazgeçmiştir ve hanımına bu davranışı sebebiyle kızmamıştır. Şu halde yatağa gelmeme halleri, aynı mânevî müeyyideyi icâb etmez.

Okudunuz mu?  Kayın babam bana namahrem midir?

Meleklerin duası, hayra da olsa şerre de olsa makbuldür. Bu sebeptendir ki, Aleyhissalâtu vesselâm, onların duasıyla korkutmuştur.
Kocaya yardım ve rızasını aramaya irsâd var.
Erkeğin cimayı terketmeye sabrı, kadınların sabrından daha zayıftır.
Erkeğe en kuvvetli teşviş nikah yönünden gelmektedir. Bu sebeple Şârî bilhassa bu hususta kadının yardımcı olmasına ehemmiyet atfetmiş, teşriatta bulunmuştur.
Hadis, hiçbir meselesini ihmâl etmeyip, herhangi bir, arzusuna mümânaat edeni bile meleklerin bedduasına mazhar etmek suretiyle alakasını gösteren, hukukunu koruyan Allah’a, erkeğin bu nimetlerine bedel, itaat etmesi, ibadetlerine sabır göstermesi gereği anlaşılır. Evet kula düşen, Rabbinin kendinden taleb ettiği hakları yerine getirmektir. Aksi takdirde onun davranışı, ihsanı bol bir zengine muhtaç durumda olan fakirin gösterdiği kabalık ve nankörlükten daha çirkin kaçar.

Okudunuz mu?  Hacca gidene ne söylenir?

Yine Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Ey Allah’ın Resulü! dendi, hangi kadın daha hayırlıdır?"

"Kocası bakınca onu sürura garkeden, emredince itaat eden, nefis ve malında, kocasının hoşuna gitmeye şeyle ona muhalefet etmeyen kadın!" diye cevap verdi." [Nesâî, Nikâh 14, (6,68).>

Okudunuz mu?  Ahirette insanlar hangi isimle çağrılacak

Hz. Ömer (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz." [Ebu Dâvud, Nikâh 43, (2147).>
SİE


erkek eşini haklarını helal etmese, kadın kocasına hakkını helal etmezse, kadının kocasına hakkını haram etmesi

Bu kategoride yer alan Evli ama eşiyle ayrı yaşayan bir erkekle eşinin haberi olmadan dini nikah kıyılır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Koca karısına hakkını helal etmiyorsa ne yapmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.