Anasayfa
9 Temmuz 2023, 16:28
sizden0
Abone

Göz seğirmesi…

Göz seğirmesi…

netya
selamün aleyküm.. arkadaşlar göz seğirmesi hakkında bilgisi olan var mı???:)


Cevap: göz seğirmesi…

Ercan
Aleykumselam.

Göz hastalıklarının, özellikle psikolojik göz rahatsızlıklarının tedavisinde uykunun önemli bir rolü vardır. Hayatımızı düzenleyen, fiziksel değişimlerimizi yerine getiren ve psikolojik olarak insanın gün içerisindeki yorgunluğunu atmasını sağlayan uyku, düzenli kullanıldığında hastalıklara karşı mükemmel bir silah, ancak geçiştirildiğinde ise birçok rahatsızlığın habercisi oluyor. Daha önceki yazılarımızda göz seyirmesinin psikolojik bir rahatıszlık olduğunu ve yorgunluğa bağlı olarak ortaya çıktını anlatmıştık. Uyku ise burada bizlere yorgunluğu atmamız için güzel bir fırsat veriyor. Eğer uyku düzenimiz bozuk ise yorgunluk artıyor sürekli uyuma isteği ortaya çıkıyor gün içinde halsizlik belirtileri oluyor ve en önemlisi göz seyirmesi ortaya çıkıyor.

Okudunuz mu?  Ergenliğine girmeden ölen çocuklar ?

Düzenli uyumayan bir insan sürekli olarak uyumak istiyor ve uyudukça yorgunluğunu atamıyor işte bu nedenle belirtilen zaman içerisinde bir uyku düzeni oluşturabilmek çok önemli. Seyahat veya farklı yorucu iş gibi engeller karşınıza çıkıyor ise yorgunluğunuzu başka şekilde gidermeye çalışabilirsiniz ancak hiç biri uykunun yerini tutmaz. Üstelik uykusuzluk veya bozuk uyku düzeni, insulin hormunun düzensiz salgılanmasını sağladığı gibi sürekli acıkma, acıktıktan sonra çay kahve içme isteği veya sigara bağımlılığını artırıcı etkenlere sahiptir. Bu gibi nedenlerden dolayı bir uyku düzeni oturtmak, vücudun fiziksel ve psikolojik işlevlerini yerine getirmesi açısından çok yararlı olacaktır. Ayrıca düzenli beslenme ve spor da önemli diğer etkenlerdendir.

Okudunuz mu?  Cariye ile ilişki neden caiz?

Halk arasında göz seyirmesinin ve kulak çınlamasının değişik anlamları vardır. Bunlar yıllardır süregelen hikayelerin anlatışıyla ortaya çıkmış anonim eserlere konu olmuş kaynağı belli olmayan bilgi veya inanışlardır. Doğruluğundan şüphe etmek gerekir ve tedavisi tam inandırıcı değildir. Özellikle göz seyirmelerinde sağ goz-seyirmesi.com/goz-kapaginin-seyirmesi.htmlgözün seyirmesiolumlu, sol gözün seyirmesi ise olumsuz karşılanmaktadır ancak kesin öyle bir şey yoktur çünkü aynı kişiler sağ elin kaşınmasıyla para geleceğine de inanmaktadırlar.

Okudunuz mu?  Neden hutbeler uzun

Yine bir diğer yanlış anlaşıma da göz seyirmesinin damar oynamasıyla olduğu yanılgısıdır. Sitemizdeki diğer makaleleri okursanız göz seyirmesinin aslında psikolojik bir hastalık olduğunu ve yorgunluğa bağlı olarak ortaya çıktığını görürsünüz. Üstelik doktorlar göz seyirmesini hastalık olarak kabul etmezler psikolojik bir rahatsızlık olarak değerlenidirler. goz-seyirmesi.com/goz-seyirmesi-nasil-tedavi-edilir.htmlGöz seyirmesini vitamin alarak, uykunuza dikkat ederek ve vücudunuzu fazla yormayarak giderebilirsiniz ancak bir iki günde olabilecek bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Vesveseye aldırmamak günah mı?

goz-seyirmesi.com/goz-seyirmesi-nasil-tedavi-edilir.htmlGöz Seyirmesi nasıl tedavi edilir?
Göz seyirmesinin tedavisi tıp ile mümkün görünmese de psikolojik olarak yarattığı sorunlar giderilebilir. Çünkü halk arasında hastalık gibi görünen bu rahatsızlığın tedavisi ancak psikolojik olarak mümkündür. Eğer gözde sadece titreme var ve alerji gibi nedenlere bağlı değil ise zamanla geçmesi gerekmektedir. Ancak gittikçe artıyorsa goz-seyirmesi.com/goz-seyirmesi-bitkisel-tedavi-yontemleri.htmlgöz seyirmesifiziksel bir rahatsızlık olabilir.


Cevap: göz seğirmesi…

elif gibi…
bir süre önce benim de gözüm seğiriyordu. stresten olabileceğini söylediler. gerçekten öyleydi. iki hafte üst üste kötü olaylar yaşadım ve 20-25 (tam hatırlamıyorum) gün boyunca gözüm seğirdi.

Okudunuz mu?  Peygamberimize Atılan İftira :(

yani, birikmiş sıkıntılardan da kaynaklanabilir.


Cevap: göz seğirmesi…

netya
teşekkür ederim arkadaşlar…

Bu kategoride yer alan Ölüm ve ölüm sonrası hayat başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz seğirmesi… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.