Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:04
sizden06
Abone

Peygamberimize Atılan İftira :(

Peygamberimize Atılan İftira 🙁

İnanc
SelamunAleykum Hz.Aişe ile peygamberimiz 9yaşındamı evlendi ?
Bilgilendirirseniz sevinirim


Cevap: Peygamberimize Atılan İftira 🙁

kibrit
Hz Aişe evlendiğinde 19 yaşındaydı.

Bu soruyu sormak için mi üye oldun? İftira olduğunu nereden anladın? Tipik deccal devrinin (modern batı medeniyetinin) aldattığı tipler… 12 yaşında bir kız erkek arkadaş edinip cinsel ilişkiye girer normal olur, ama evlendirilmeye kalksa ailesi yobaz olur kendisi ise mağdur gelin. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi İslama göre şekillendirin, uydurulmuş "ahlak bozucu" batı medeniyetine göre değil.

Okudunuz mu?  Devamlı zina etmek dinden çıkarmaz mı?

Cevap: Peygamberimize Atılan İftira 🙁

yskk
Hesaplamalarınız yanlış verilen süre adetten sonraki süredir. Evlendiğinde 19 yaşındaydı. Bazı alimler 17 olduğunuda söyemektedir.


Cevap: Peygamberimize Atılan İftira 🙁

berkehan
Peygamber Efendimizin Hz Aişe ile evlendiğinde Hz Aişe en az 17 yaşındaydı.


islamyolu
< ya bıktık artık bu abdülaziz bayındırın sahih hadisleri inkar etmesinden.ehli sünnet müslümanların indinde hiçbir değeri yoktur bu hoca geçinen kişinin.ehli sünnet kişi bu hocayı dinlemez.ne yazık ki peşinden sürüklenip doğru yoldan çıkan çok müslüman var.Allah ehli sünneti daim eylesin.onları başımızdan eksik etmesin. >
Malt kardeşim Abdullaziz bayındırın görüşlerini dikkate almam ama doğru söylüyor orada. 17 yaşında evlenmiştir Rasullullah (SAllahu aleyhi ve sellem ) ile.

Okudunuz mu?  Hristiyanlara (ortodoks mezarlığına) fatiha okunur mu?

Hz. Peygamberin bu isteği, vahyin başlangıcından on yıl sonradır. Hz. Ayşe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Ayşe’nin Peygamberimizle evlendiği yaşın on yedi-on sekiz olduğu ortaya çıkar.

Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder

Okudunuz mu?  Adak borcum var iken kurban kesebilir miyim ?

Malt kardeş o getirdigin hadisi şerifin kaynagı kutubi sitede geçmektedir diyorsun. izah lazım. Hadisi şerifte ne anlatılmak isteniyor. hadisi şerifi inkar etmiyorum. Anlatılmak isteneni çözmemiz lazım. benimde kafam basmadı. belki bu konu hakkında başka bir hadisi şerifte vardır. ikisini birden cem etmemiz gerek olur.. Ama hesaplamalara göre 17 yaşında evleniyor. Çünkü Hz Esma (RadıyAllahu anh) Hz Aişe (RadıyAllahu anh) ın ablasıdır. aradaki yaş farkıda 10 dur. Hicrette 27 yaşında olursa. kardeşide 10 yaş küçük olursa 17 yaş çıkıyor evlenme yaşı.

Okudunuz mu?  Bu dünyada cezası ödenen günahın, ahrette cezası olur mu?

musab
doğru söylüyorsun.ama birçok kişiden rivayet edildiği için aynı hadis inandım.tabi doğrusunu Allah bilir.Allah yanlış düşüncelerimizi doğruya çevirmeye nasip etsin.


HAMMADUN
Nefs’inin kudret elinde bulunduğu, tek Rab’bin habibi, kulu, Peygamberi(S.A.V.)’in söyledikleri, gördükleri ve yaptıkları hakkında O’nunla tartışacakmıyız.

El hâk O boştan konuşmaz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken haberimiz olmadan bir yeri yıkamayı unutmak

El hâk O işlerle iştigal etmez.

El hâk O’nun gördükleri ve yaptıkları hakkında asla onunla tartışacak da değiliz.

Hesab ettik, kitab ettik, Peygamber(S.A.V.) bunu nasıl yapar.

Elhamdulillah, ne hesab ederiz, ne kitab ederiz, zira O’nun Ahlakı Kur’an-ı Kerim’dir. Başka hesaba ve başka kitaba bu hususda ne hacet….????

Okudunuz mu?  Oruçlunun kafasına su dökmesi... Konuda okuduğum hadis sahihmidir ?

Rab’bim koymuşsa ayeti ortaya, Peygamberi(S.A.V.) uymuşsa o şeriata ve ümmetine bir rehber olmuşsa, Kaç yaşındaki annelerimizin yanına, kaç yaşında girmeyi uygun gördüyse, O’da Rab’bimin mucizelerinden ve hikmetlerinden, Habibi’nin kerametinden ve kerametlerinden olmasınmı….????

Allah ve Resulü Hakkında, gıybet ve dedikodu yapandan daha sevimsiz ve lanetullahı üzerine çeken ahmaktan, nefsine zulmeden zalimden, daha zalim kim olabilir.

Okudunuz mu?  İş yerimde esrar içenleri şikayet etmek caiz midir? şikayet etmesem günah mı?

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


berkehan
En büyük cehalet bilmediğini bilmemektir.Okuduğunu,dinlediğini anlamalıdır insan.


kibrit
Allah razı olsun anlattıklarınız için. Bende 9 yaşında evlendi olarak biliyordum. Ama şu şekilde ; Nikahları zaten Allah katında kılındı ekstradan herhangi bir nikah yapılmadı. Aişe annemiz 9 yaşındaydı. Hz. Aişe ergenlik çağına girdikten sonra (9 yaşında değil) Karı- Koca hayatı yaşamaya başladılar olarak biliyordum. Demek ki yanlış biliyormuşum.

Okudunuz mu?  Haşr süresi son ayetleri nasıl okunur?

peygamberimize atılan iftiralar, peygamber efendimize atılan iftiralar, peygamberimize atilan iftiralar

Bu kategoride yer alan Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimize Atılan İftira :( Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.