Anasayfa
2 Mart 2023, 10:43
sizden06
Abone

Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim.

Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim.

metro44
Selamun Aleyküm arkadaşlar,

Bugün arkadaşımla konuşurken nereden geldiyse din konusu geldi. Ben işte artık Adolf Hitler’i sevmiyorum dedim. Oda dedi ki ”ne olmuş olum yahudileri öldürmüş” dedi. Bende ”Allah’ın verdiği canı, Allah’tan başka kimse alamaz” yazdım. O da ”Ben alırım” dedi. Bende ”oha, (ismini vermek istemiyorum), Allah’a şirk koştun” dedim. O da”Kızımız Mert’i (ismim Mert), oğlumuz Can’a istiyoruz” dedi. ”Bende dini işlerle şaka olmaz, küfür ediyorsun şuan, tövbe et, Allah (c.c) affedicidir” dedim. Oda ”Ben inanamıyorum” dedi, ”Sokağa çıkıp bağırmıyorum tabii, gece gece din sohbetine girmeyelim boşver” dedi. ”Bende bu konu küçümsenecek konu değil, cehennem ateşini çok küçümsüyorsun” dedim. Oda ”Psikolojik bir şey bence, ne düşünürsen o olacak ölünce” dedi. Bende ”Namaz kıl, bir şeyler yap. Ümmetini kurtar, Cennet ve Cehennem ateşi sonsuzdur” dedim. ”Ben ne diyorum, sen ne diyorsun Mert” dedi. ”Haşa inanamıyorum mu diyorsun? yani hissedemiyor musun?” yazdım. Oda ” gecenin darında din sohbeti yapmayalım. Ben seni dinden soğutan gözükmeyeyim” dedi.
Bende ”Hayır hiçbir alakası yok. Bak şimdi sana bir site vericem, sorununu detaylı bir biçimde yaz. Yardımcı olurlar kesinlikle. mumsema.com”dedim. Oda ”Mert, ben haşa İnanmıyorum” dedi. (haşayı ben ekledim) Bende ”yazık çok yazık” dedim. Oda ” Haşa tek bir şeyi doğru kabul etmek yanlış bence” dedi. (Haşayı ben ekledim) Sonradan ”Allah (c.c) tektir. Bizi yaradan odur. Ona sırt çeviremeyiz” dedim. ”Oda tek taraflı konuşuyorsun” dedi. Bende ”Şükretmemiz gerek, sen kendi yolundan git, ben kendi yolumdan. Ama seninki yol değil kardeşim haberin olsun” dedim. Sonra ”Gecenin köründe din konuşmayalım” dedi. Bende, ”İyi geceler yatıyorum, Allah (c.c) rahatlık versin” dedim. Oda ”Haşa hahaha” diye güldü.

Okudunuz mu?  Kaç defa gusül almalıyım?

Kardeşlerim bu olaydan sonra:

-Ben bu insanla tüm ilişkimi kestim. Ancak Haşa inanmadığını söylediği an mı ilişkimi kesmem gerekti? Yoksa azda olsa Müslümanlığı savunmam mı? Çünkü öyle deyince şok oldum, iyi bir arkadaşımdı, ama ancak değil! Yani ben şuan kafir miyim 🙁

Okudunuz mu?  Namazı kasten terk edenin mezheplere göre hükmü?

-Ben bu insanın herhangi bir yazısını görsem, yani yazdığı bir metni dahi, yada oyundaki bir karekterini kafir mi olurum? Çünkü kafir olduğunu biliyorum. Sadece konuşmamam mı gerek, lütfen söyleyin. 🙁

-Bu arkadaşı Müslüman yapmak için ne yapmam lazım? Yoksa kafir olduğunu bildiğim için kesinlikle konuşmamalı mıyım? Ben onunla bir kelime bile konuşursam kafir mi sayılacağım bundan sonra?

Okudunuz mu?  Vesvese, Takıntı, ve Çirkin Hayallerden Kurtulmak

ŞİMDİDEN ALLAH (C.C) HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.


Cevap: Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim.

تقاضا
< -Ben bu insanla tüm ilişkimi kestim Ancak Haşa inanmadığını söylediği an mı ilişkimi kesmem gerekti? Yoksa azda olsa Müslümanlığı savunmam mı? Çünkü öyle deyince şok oldum, iyi bir arkadaşımdı, ama ancak değil! Yani ben şuan kafir miyim >
İlmin arkadaşını doğru yola sokacak kadar ileri değilse arkadaşlığı bırak ki seni fesada ve fitneye akabinde kötü yollara düşürmesin.

Okudunuz mu?  Şirk olduğunu bilmediğimiz şeyler.

< -Ben bu insanın herhangi bir yazısını görsem, yani yazdığı bir metni dahi, yada oyundaki bir karekterini kafir mi olurum? Çünkü kafir olduğunu biliyorum Sadece konuşmamam mı gerek, lütfen söyleyin >
İnternette yabancıların yazdığı yazıları okuyoruz , ders kitaplarından okuyoruz bazen sen onun yazısını görmekle kafir olmazsın ya da bir karakterini.

Okudunuz mu?  Vatan Hainlerini Öldürmek ?

< Bu arkadaşı Müslüman yapmak için ne yapmam lazım? Yoksa kafir olduğunu bildiğim için kesinlikle konuşmamalı mıyım? Ben onunla bir kelime bile konuşursam kafir mi sayılacağım bundan sonra? >
Daha önceki soruna dediğim gibi ilmin yeterli seviyede değilse uzak dur. Fitne sokabilir çünkü aklına kötü bir düşünce tohumu atar sonra uğraşır durursun. Kafirle normal olarak konuşmakla kafir olunmaz Peygamber Efendimiz (s.a.v) kafirlerle konuşarak onlara müslümanlığı anlatmamış mıydı? vesselam.

Okudunuz mu?  Karşı cinsle tokalaşmaktan nasıl kaçınabiliriz?

Cevap: Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim.

metro44
Doğru diyorsun kardeşim, zaten dün söylediği bir kelime kafamdan hiç çıkmadı, neyse. Ama Allah’a şükür yeniyorum içimdeki vesveseyi.

Ben onunla arkadaş kalsam, hiç dinsel şeyler konuşmasak ben gene kafir mi olurum, kafir olduğunu bildiğim için?

Okudunuz mu?  Abdest aldıktan sonra elleri kremlemek

Cevap: Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim.

metro44
Ve ayrıca ben şuan Allah (c.c) korusun kafir miyim?


musab
kardeşim önce sana kafir olman için ne yapman gerektiğini anlatayım.kurandaki bir ayeti inkar edersen sünnetle dalga geçip hafife alırsan dinden çıkarken.her ne günah işlersen işle yaptığın şeyin günah olduğunu bilipte yapıyorsan kafir olmazsın.mesela sen namaz kılmıyorsun diyelim.ama farz olduğuna inanıyorsun üşengeçliğinden kılmıyorsun.yine müslümansın ama günahkarsın.namaz kılmak farz değil ya da ne bu hergün hergün aynı şey hiç bu çağda olur mu böyle şey felan dersen dinden çıkarsın.arkadaşın kafir olsa onla görüşmen dinden çıkarmaz.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken avret yerleri dübür ıslandımı ıslanmadımı ovalamalımıyız

Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)
ayette geçtiği gibi kafirlerle dost olmamalıyız.çünkü bizi etkileme riski var.ama görüşsende o haşa Allah yok felan dese bile sen var olduğunu bilip inanıyorsan dinden çıkmazsın.ama bence arkadaşlığı kes onunla.

Okudunuz mu?  Normal bir dizi izlerken birden meni mi veya mezi mi anlayamadım

metro44
Yani isyan etmek ve yalanlamak kafir yapıyor değil mi?

Zaten kestim arkadaşlığımızı kardeşim.


musab
ewet öyle.o ne derse desin sen öyle düşünmedikçe kafir olmazsın


metro44
Öyle düşünmedikçe derken, yani inanmadıktan sonra değil mi?

Bu kategoride yer alan Vesvese mi hepsi acaba??? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşımın kafir olduğunu öğrendim. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.