Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:18
sizden3
Abone

Hristiyanlara (ortodoks mezarlığına) fatiha okunur mu?

Hristiyanlara (ortodoks mezarlığına) fatiha okunur mu?

rabia romanya
selamun aleykum. ben 12 sene önce çok sukur musulman oldugum. yabanci bir bayanim oldugum için ve turkce çok iyi yazamiyorum, ozur dilerim. eşim turk ve 14 sene den beri evligim. iki sene önce romanya ya geldim ve o siralarda babam vefat etti.(babam ve annem ortodokstur). benim sormak istedigim sunu: babamin mezarina gidiyorum ve onun için fatiha ve yasin suresini okuyorum. babam musulman degildir olurmu?????


Cevap: ortodoks mezarina fatiha okunurmu?

Fetva Meclisi
< benim sormak istedigim sunu: babamin mezarina gidiyorum ve onun için fatiha ve yasin suresini okuyorum babam musulman degildir olurmu????? >
Ve Aleykumesselam ve rahmetullahi ve bereketuh Öncelikle formumuza hoş geldin müslüman kardeşim. Babanız ve Anneniz müslüman olmadıkları için onlara rahmet okuyamazsınız.


Yanıt: ortodoks mezarina fatiha okunurmu?

DZALBAY
Ve aleykümüsselam ve rahmetullah…

Olur olmasına da,onlara bir faydası dokunmaz…Çünkü;ölmeden iman etmiş olmak kesinlikle şarttır.Nice peygamberlerin de,annesi,babası,çocukları ve diğer yakın akrabaları bu şekilde iman etmeden vefat etmişlerdir.

Sen evlat olarak gene de dua edebilirsin…Ama,gayrı müslim vefat edene rahmet edilmez.Tüm fıkıh kitaplarında bu konuda detaylı bilgiler bulabilirsin…

Selam ve dua ile…


Soru: ortodoks mezarina fatiha okunurmu?

rabia romanya
Allah razı olsun cevapini için. ama ben turkiye deyken bir camiye gittim ve oradaki hocaya sordum ve olur demisti.benim okudugumu sureler babami kurtalabilir!? gerceyi Allah bilir. peki ne dua okuyabilirim? varmi onlari için ozel bir dua? ben her p.sembe aksami bütün olmusleri için dua okurum(babami dahil).

Okudunuz mu?  Yazının bulunması ve Adem(As) a 10 sahife gönderilmesi ?

mumsema
< Allah razı olsun cevapini için. ama ben turkiye deyken bir camiye gittim ve oradaki hocaya sordum ve olur demisti.benim okudugumu sureler babami kurtalabilir!? gerceyi Allah bilir. peki ne dua okuyabilirim? varmi onlari için ozel bir dua? ben her p.sembe aksami bütün olmusleri için dua okurum(babami dahil). >
< selamun aleykum. ben 12 sene önce çok sukur musulman oldugum. yabanci bir bayanim oldugum için ve turkce çok iyi yazamiyorum, ozur dilerim. eşim turk ve 14 sene den beri evligim. iki sene önce romanya ya geldim ve o siralarda babam vefat etti.(babam ve annem ortodokstur). benim sormak istedigim sunu: babamin mezarina gidiyorum ve onun için fatiha ve yasin suresini okuyorum. babam musulman degildir olurmu????? >
Ve aleykumusselam ve rahmtullah.
Müslüman olmayana ne Kur’an okunur ne rahmet için dua edilir.
Allah cc hidayetten ayırmasın.


Gümüş Kuş
< Ve aleykumusselam ve rahmtullah.
Müslüman olmayana ne Kur’an okunur ne rahmet için dua edilir.
Allah cc hidayetten ayırmasın >

Bunu ben bilmiyordum hocam. Müslüman olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu bu sözlerle birkez daha anlamış oldum.
"Aldığımız her nefes için, içinde bulunduğumuz her türlü nimet için ve Müslümanlığın tacı ile taçlandırıldığımız için Rabbim sana tekrar tekrar şükürler olsun, Elhamdülillah"
Rabbim imanımızı her daim korusun inşAllah, hocam Allahcc razı olsun…


rabia romanya
peki ozaman, ne olur Allah rizasi için bana bir dua ogretin.babama hiç bir dua etmesem hayirsiz evlat olmazmiyim? sonuctan benim atam degilmidir? ozel bir dua yokmudur? turkiye deyken hep sunu çok hosuma giderdi:bayrami birinci gunde herkes mezar ziyaretini gidiyor.yalan soylemem Allah bilir babama gitigim zaman ve orda dua ederken sanki babam rahat eder.cunki musulman oldugum zaman tek karismayan ve bunun yuzunde bana kusmeyen babamdir.annem,dinimi degistirdim için hala helal etmem diyor. ve babama çok severdim.yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Okudunuz mu?  Namazda ki bu yanlışlık namazı bozar mı?

Fetva Meclisi
Mezarına gitsen hasretini gidermiş olursun.
yapacağın hiçbir dua ve niyaz müslüman olmadığı için ona faydası olmaz.


rabia romanya
selamun aleykum.butun musulman kardeslerim için hayirli ve bereketli olsun bu ramazan. Allah tan dua ederim daha nice ramazanlar nasip etsin. Cevaplariniz için Allah razı olsun. babama hiç bir dua edemiyorum için cook uzuldum. çok isterdimki benimde annem,babam musulman olsaydi,ama kismet degildir. kizmasaniz bir soru sormak isterim(esime sordum ama bilemedi);olmus bir tabutun uzerine yesil bir bez koyuluyor orada bisey yaziyor Arapça olarak,turcenin tercumanligi nedir? Allah’a emanet olun.


1Nisan
Aleyküm selam rabia kardeşim.sen yine dualarına devam et Allah insaAllah dualarını geri çeviremez..
Baban müslüman olmasada hıristiyan yani Allah’a inanan biriymiş..Peygamber efendimizi S.A.V i tanımadığı için müslüman değil..

Hristiyanlar ve museviler de Allahın varlığını kabul edip tabi olanlardır..
Allahım her yapılan duayı geri çevirmez.kimini hemen,kimini zaman dilimlerinde,kimini de ahirette kabul eder..
Allah müslümanlığını mübarek etsin..


rabia romanya
1 nisan kardesime Allah razı olsun cevapiniz çok mutlu etti beni.cok doğru soylediniz iste benim musulman kardeslerim oyle dir.bana moral verdiniz.hayirli ve nice ramazanlar.


Fatihincesoz
"Her can ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz" (Ankebut 29/57)mealindeki ayet yazılıdır.

Okudunuz mu?  Namazda Fatiha'dan sonra okunan dualar

Rayyan Emir
içinde zerre kadar imani olan cezasini cektikten sonra cennete girecektir diye buyrulmustur..sen yine duani yap kardesim insaAllah Allah (c.c) kabul eder


rabia romanya
Allah sizden razı olsun


@mir
60-Mümtehine-4- İbrahim ve onunla beraber olanlarda, sizin için uyulacak güzel bir örnek vardır. Onlar milletlerine şöyle demişlerdi: "Biz sizden ve Allah’tan başka taptıklarınızdan uzağız; sizin dininizi inkar ediyoruz; bizimle sizin aranızda yalnız Allah’a inanmanıza kadar ebedi düşmanlık ve öfke başgöstermiştir." -Yalnız, İbrahim’in, babasına: "And olsun ki, senin için mağfiret dileyeceğim, fakat sana Allah’tan gelecek herhangi bir şeyi savmaya gücüm yetmez" sözü bu örneğin dışındadır- "Rabbimiz! Sana güvendik, Sana yöneldik; dönüş Sanadır."

Müşrikler için bağışlama dilemek caiz olmadığı hâlde, Hz. İbrahim’in iman etmeyen babası için bağışlama dilemesi, onun iman edeceğini ummasından dolayı idi. Konu ile ilgili olarak ayrıca bakınız: Tevbe sûresi, âyet, 114.
DİB eski meali ve dipnotu.

Görüldüğü gibi henüz sağ olan müşrik bir baba için dahi aff dilenemez. Sadece hidayet dileyebilirdiniz ama artık o da olmaz. Zira ölmüş. Ancak İslamı hiç duymadılarsa ve Hristiyanlık içindeki şirk unsurlarını reddederek, İsa, Meryem, Havariler ve azizlere değil de sadece God dediğiniz tanrıya dua ettilerse, İnşaAllah hanif sayılırlar ama Balkanlar’da İslam’ın duyulmamış olması ihtimali de oldukça zor. Allahu Alem.

ek yapıyorum
< Baban müslüman olmasada hıristiyan yani Allah’a inanan biriymiş..Peygamber efendimizi S.A.V i tanımadığı için müslüman değil..

Hristiyanlar ve museviler de Allahın varlığını kabul edip tabi olanlardır.. >
Mekke müşriklerinden ne farkı var bu şekilde bir imanın? Hatta Firavn ve şeytanın imanından farkı nedir?

Okudunuz mu?  Kenzül arş ile ilgili sahih hadis varmı ?

Desert Rose
1Nisan dan < Aleyküm selam rabia kardeşim.sen yine dualarına devam et Allah insaAllah dualarını geri çeviremez..
Baban müslüman olmasada hıristiyan yani Allah’a inanan biriymiş..Peygamber efendimizi S.A.V i tanımadığı için müslüman değil..

Hristiyanlar ve museviler de Allahın varlığını kabul edip tabi olanlardır..
Allahım her yapılan duayı geri çevirmez.kimini hemen,kimini zaman dilimlerinde,kimini de ahirette kabul eder..
Allah müslümanlığını mübarek etsin.. >
Bu doğru ama İslamiyetle birlikte bu dinlerin hükmü kalmadı.
Bozulmuş ve tamamen dejenere olmuş hatta Kutsal kitaplara insan eli girmiş olduğu halde sapık bir yol tutulmuştur. Oysaki son peygamber hz Muhammed (sav)in tebliğ ettiği İslamiyet bütün yeryüzüne indirilmiştir hem insan hemde cinlere ve bizim bilemediğimiz başka,başka alemlere…Yeryüzündeki bütün topluluklar İslamiyeti kabul etmek zorundadır,aksi halde iman etmiş olamazlar.
Doğru hristiyan ve yahudiler de önceki nesilleri Müslümandı Kendi kavimlerine gelen
peygamberlerinin arasında ve onun izinden giderken.zaten bütün gelen dinler bir öncekinin tamamlayıcısıdır.

Fakat şimdiki ehl-i kitap topluluklar yanlış yoldalar.
bunun isbatı Rabia kardeş daha iyi bilir hristiyanlığın dört beş değişik isimli ve içerikli incili var
(matta,mobilik,luka,yohanna ve adlarını hatırlayamadığım inciller hepsininde içeriği değişik.çünkü değişik rahipler tarafından yazıldığı için
Ortodoks un incili protestanı,protestanın incilide katolikleri bağlamıyor.

Birileri noeli hz İsa’nın doğumu olarak kutlarken diğerleri Hz Meryemin günü olarak kutluyorlar hemde değişik tarihlerde ve adetlerde.
Bu yahudiler içinde geçerli şu an ellerindeki Tevrat diye okudukları İlahi kitap tevrattan çok farklı…
Ancak İslamın Yüce Kitabı Kur’an-ı Kerim ne bozulmuştur nede bir harfi değişmiştir.
O kıyamete kadar Allah c.c tarafından koruma altıda ve Lehvi mahfuzda yazılı

Okudunuz mu?  Guslüm sahih oldu mu?

Hal böyleyken bu günümüzde İslamdan başka din tutan ve Kur’an dan başka kitabla amel eden kişiler Müslüman değildir.
Rahmette ancak Müslümanlara okunur.

Burdan Rabia kardeşimide tebrik ediyorum ve din kardeşi olarak bağrıma basıyorum…
Baban için üzülebilirsin fakat yapacak hiç bir şey yok..

Ancak Toprağı bol olsun diyebilirsin.Rahmet okumak uygun değildir
ama sana destek verdiği için belki son nefesinde Müslüman olarak gitme ihtimali var bunu göz önüne almak gerek…

Rayyan Emir den < içinde zerre kadar imani olan cezasini cektikten sonra cennete girecektir diye buyrulmustur..sen yine duani yap kardesim insaAllah Allah (c.c) kabul eder
>

O senin bahsettiğin Müslüman ümmetin büyük günahkarları için geçerli Rayyan…
Lütfen kardeşimizi yanliş bilgilendirmeyelim ve yalan yanlış sözlerle boşuna oyalamayalım.
Ve Asr-ı Saadetteki müşriklerin baba oğulla kardeş kardeşle amca dayı yeğenle aralarında hınca hınç verilen İman savaşlarını kopan kelleleri ve durumlarını ve müşrik akrabalar için Peygamber efendimizin Sahabelerine söylediği sözleri hatırlayalım Lütfen!…..

Not) müşriklerde Allah c.c nun varlığına inanıyorlardı fakat O’nun yanına putları ortak
yaparak şerik koştular,ve peygamberlerin hiçbirine ve indirilen kutsal kitapların hiç birini kabul etmediler.


@mir
deser.rose kardeşe katılıyor ve şu eklemeyi de yapıyorum
bildiğim kadarı ile dört mezhebin en azından birinde ki şafii mezhebi olsa gerek
müslüman olarak ölmüş kendi ana babamıza dahi Fatiha vb okuyamayız
biz okuruz
onların ruhuna hediye etmesek bile
bizim Kur’an öğrenmemize ve okumamıza onlar vesile oldu ise
sevabı zaten onlara gider

Okudunuz mu?  Okul zamanı nasıl ibadet etmeliyiz

Allahu Alem


yeşil sancak
Mumsema doğru cevabı vermiş … öbür türlü zorlamalara gerek yok. Allah indinde din İslamdır. gerisi boş kelam.. Hak olan 4 mezhepte ölülere fatiha okunur.


rabia romanya
Allah razı olsun cevaplariniz için .ama ben turce dilini sonra dan ogrendim, yani tam olarak anlamadim sizin gorusleriniz.kafam karisti. bu gece mubarek gecedir. onun için kandilimiz mubarek olsun ve Allah herkesin dualarimiz kabul etsin insahllah.


@mir
İmam Malik ve Şafii’den meşhur rivayete göre Kur’an okumanın sevabı, ölüye ulaşmaz. Fakat İmam Malik ve Şafii’nin bazı arkadaşlarının seçtikleri kavle göre, kıraatin sevabı ölüye ulaşır. Ancak okuyucunun kıraatini bir dua ile ölüye bağışlaması gerekir.

Nevevi de el-Ezkar’da: Alimler duanın ölülere yararlı olduğuna ve sevabının onlara ulaştığına icma etmişlerdir. Bunların delilleri, bu hükmü ifade eden meşhur ayetler ve meşhur hadislerdir. Bunlardan birisi:

"Ve onlardan sonra gelenler: Ey Rabbimiz! Bize ve bizden önce iman eden kardeşlerimize mağfiret eyle, derler." ayetidir.

Peygamber (s.a)’in: "Allahim, Bakiü’l-Ğarkad (mezarlığı) halkına mağfiret eyle" hadisi ile; "Allahım, bizim dirimize ve ölümüze mağfiret eyle." meaalindeki hadis-i şerif de bu konudaki delillerdendirler.

Alimler, Kur’an okuma sevabının başkasına ulaşması hususunda, ihtilaf etmişlerdir. Şafii’nin meşhur kavli ile bir cemaatın kavline göre ulaşmaz. Ahmed b. Hanbel ile alimlerden bir cemaat ve Şafii’nin arkadaşlarından bir cemaat ulaşır, demişlerdir. En iyisi okuyucu kıraatini bitirince Allahım, okuduğum Kur’an’ın sevaabını falan kişiye ulaştır, şeklinde dua etmesidir.

Okudunuz mu?  Rabbimden hayırlı birini istiyorum tek istegim bu ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım?

rabia romanya
selamun aleykum. bütün islam dunyasina seker bayramiz mubarek olsun.Allah daha nice bayramlar nasip etsin.


Cloudless
Aslinda benim bildigim kafir oluye dua falan okunmaz. Biraz nette aradim:

"Kâfire mağfiret duasında bulunmak küfürdür. Çünkü kâfirlerin hiç affolmayacağı, ebedi Cehennemde kalacağı Kur’an-ı kerimde açıkça bildirilmektedir. Onların affı için dua etmek Allahü teâlânın emrine inanmamak olur. Kâfirler için dua etmek yasaklanmıştır. Bir âyet-i kerime meali:
(Cehennemlik oldukları [Kâfir olarak öldükleri] açıkça belli olduktan sonra, akraba da olsa, nebinin de, müminlerin de, müşrikler için af dilemeleri doğru değildir.) [Tevbe 113]"

Uzgunum Rabia baci. Ama zaten muminin kalbi sevgiyle, sefkatle, acima duygusu ile doludur, bunu da burda altini cizmek isterim. Yani bu duygularin normal bir mumin için. Yapacak bir sey yok.
Bide, yani kotu anlamanizi istemiyorum, ama Ramazan bayramina seker bayrami demiyoruz.
Allahu teala doğru yolda ayirmasin sizleri. Ramazan bayraminiz mubarek olsun.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum hocam hiristiyan olmus birine dua okunmaz dediniz fikih kitablari Bunu çok güzel anlatiyor demisiniz iman etseydi olurdu Pekala HOCAM hadi belkide iman etmistir ALLAHU TEALAYI BILMEK HZ ISAYI BILMEK IMANDAN SAYILMIYORMU COGU HIRISTIYAN MELEKLERIDE BILIYOR KITABLARIDA BILIYOR PEKALA IMAN OLMUS OLMUYORMU HOCAM AFFINIZA SIGINARAK KURANI KERIM HERSEYI ANLATMIYORMU KURANI KERIM DAHA ONEMLI DEGILMI ALLAHU TEALA IMANIN SARTIYLA ISLAMIN SARTINI NEDEN AYRI TUTMUS Saygilar


ibadeteden
Soru: Yaptığı bir bilimsel çalışmadan dolayı Müslüman olmayan birisine Allah ondan razı olsun diyebilir miyiz? Ayrıca Müslüman olmayanların insanlık için yaptığı hiçbir çalışmanın Allah katında bir değeri yoktur diyorlar. Doğru mudur?
Cevap:
Gayr-i Müslim olarak öldükleri kesin olarak bilinen kimselere rahmet okumak caiz değildir. Bu, aşağıdaki ayete göre yasaktır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

Okudunuz mu?  İmanı arttırmanın yolları

Cehennemlik oldukları iyice belli olmuş olan müşriklerin bağışlanmalarını istemek ne Peygambere düşer ne de müminlere; isterse en yakınları olsun. (Tevbe, 9/113)

İnsanlık için faydalı çalışmalar ortaya koyan gayri Müslimler için yapılacak dua, onların hidayetini istemektir. Yani Allah ona/onlara hidayet nasip etsin şeklinde dua edilebilir.


ibadeteden
Soru: Yaptığı bir bilimsel çalışmadan dolayı Müslüman olmayan birisine Allah ondan razı olsun diyebilir miyiz? Ayrıca Müslüman olmayanların insanlık için yaptığı hiçbir çalışmanın Allah katında bir değeri yoktur diyorlar. Doğru mudur?
Cevap:
Gayr-i Müslim olarak öldükleri kesin olarak bilinen kimselere rahmet okumak caiz değildir. Bu, aşağıdaki ayete göre yasaktır. Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:

Cehennemlik oldukları iyice belli olmuş olan müşriklerin bağışlanmalarını istemek ne Peygambere düşer ne de müminlere; isterse en yakınları olsun. (Tevbe, 9/113)

İnsanlık için faydalı çalışmalar ortaya koyan gayri Müslimler için yapılacak dua, onların hidayetini istemektir. Yani Allah ona/onlara hidayet nasip etsin şeklinde dua edilebilir.


imam
< ALLAHU TEALAYI BILMEK HZ ISAYI BILMEK IMANDAN SAYILMIYORMU COGU HIRISTIYAN MELEKLERIDE BILIYOR KITABLARIDA BILIYOR PEKALA IMAN OLMUS OLMUYORMU HOCAM AFFINIZA SIGINARAK KURANI KERIM HERSEYI ANLATMIYORMU KURANI KERIM DAHA ONEMLI DEGILM >
Hz Muhammed e iman etmeyen her kes kafirdir .
Bunların delilleri Kuran kerim de onlarca defa geçer

Okudunuz mu?  Özür kanı ve oruç

Kayıtsız Üye
Tum bu yapilan yorumlar o kadar sacma ve yanlis ki, soyleyecek soz bulamiyorum.. Aziz kardesim sen annenin babanin mezarina git ve istedigin gibi duani et.. Bunu direk Allah a gonderiyorsun. Bunu kabul edip etmeyecek yuce Allah tir. Sanki musluman mezarina gidip edilen dualar hep kabul mu olur? Sen gonulden içinden geldiği gibi Allah a yakar buradaki sacma goruslere de itibar etme…


Kayıtsız Üye
Ben engellilerin yaninda calişiyorum bir engelli bayan öldü onun için bir kulhu elham okudum Allah kabul edermi insAllah kabul eder


Omurat
Baştan sona okudum tek bir yazı arkadaş İman ile İslamın şartı farklı demiş orada biraz kafam karıştı İman ediyor ama İslamın şartını yerine getirmiş olmazmı ( imanın şartlarında Peygamber’lerine inanmak var ve kelimeyi şehadeti getirmesi kendim yazarken cevabı buldum) bir hoca keşke yazsaydı.


Kayıtsız Üye
Kardeşim.
Bu benim düşüncem. İslamiyet rahmet dini dır. Kimin cennete kimin ceheneme gideceğini Yaradan dan başka kimse bilemez. Sen ne güzel doğru yolu bulup müslüman olmuşsun. Benim düşüncem bir evladın iyi yada kötü ( buna Allah karar verecek. Biz fani insanlar değil ) ölmüş babasına fatiha okuması kadar daha doğal ne hakki olabilir ki.
Sen kimseye kulak asma. Bak baban müslüman olman da en büyük destekçin olmuş. Sen de bir fatiha yı baban dan esirgeme


Kayıtsız Üye
Burda ortotoks baban için dua yapamazsın faydası yok deyenlere pek kulak asma..sen duanı yap kabul ederse Allah edecek burdakiler değil sonuçta aiken hristiyanda olsa Allah’a inanıyorlardı zamanında Bir zamanlar hristiyanlıkta Allahın bir diniydi..müslümanlık hoşgörü dinidir..Çoğu hadis ve fıkıf kitapları maalesef çarptırılmıştır

Okudunuz mu?  Bir kadın ay haliyken zikir yapabilir mi , yada hangi zikir, dua ve sureleri okuyabilir?

Kayıtsız Üye
Merhaba kardeşim.benim esimde rusya vatandaşı bir bayan.kaynanamda vefat etti.musluman değildi.ama eşim muslunam.ıslam hoş goru dinidir.Allah ve peygamberimiz her kulun duasını kabul eder diyorum.bende kaynanamda dua etmem dinimizde yasak ama.Allahin rahmeti o kadar buyukki bence duaları kabul eder.sevabi ne kadar olur Allah bilir bence rahmet duanı et. Allah kabul eder insAllah.


Kayıtsız Üye
kesinlikle ve kesinlikle okuma onlar için iyi olmaz


Kayıtsız Üye
Bir kız çocuğu dünyadaki bütün erkeklerden daha hayırlıdır kız çoçuklarının duaları anne ve babalarını kabir azabından korur diye hadisler var sen et takdiri Allah’a bırak bayram sabahları da git bol bol dua et onun günahlarının af olup olmayacaģını yanlız Allah bilir bende gayrimüslümlerle çalışıyorum ramazanda iftar saati beni evime gönderiyor gündüz git dinlen biraz diyor daha önce bir müslümanla çalıştım oda oruç tutma diyordu onun için rabbim günahlarını affetsin sen bir evlat olarak inandiklarının peşinde dur ve dua nı et her ettiğimiz dua kabul olurmu bunu yanlızca Allah cc bilir


hristiyana fatiha okunurmu, hristiyana fatiha okunur mu, hristiyanlara fatiha okunur mu

Bu kategoride yer alan Baba cebinden izinsiz para almak helal mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hristiyanlara (ortodoks mezarlığına) fatiha okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.