Anasayfa
27 Haziran 2023, 5:34
Sizden
Yönetici

Özür kanı ve oruç

Özür kanı ve oruç

Rabbe_Yolcu
Özür kanı gelen kadın farz oruç yada nafile oruç tutabilir mi?ve nafile namaz kılabilir mi ALLAH razı olsun


Cevap: özür kanı ve oruç

Rabbe_Yolcu
ALLAH razı olsun kardeş hakkını helal et 🙂


Yanıt: özür kanı ve oruç

Desert Rose
Allah razı olsun Sedanur kardeş emeğine sağlık

Okudunuz mu?  Çalıştığım iş yerinde darp edildim kimse beni korumadı öteki tarafta hesabını nasıl soracağım

Soru: özür kanı ve oruç

Sedanur
< ALLAH razı olsun kardeş hakkını helal et 🙂
>

helal olsun kardeşim Rabbim sizdende razı olsun…

< Allah razı olsun Sedanur kardeş emeğine sağlık >
Rabbim sizdende razı olsun..


Muhasibi
İSTİHÂZE NEDİR?

Kadınların görmüş oldukları âdet ve loğusalık kanı dışında, rahim içi damarlardan bir hastalık veya yapısal bozukluk sebebiyle gelen kana istihâze denir. Daha genel bir ifadeyle, bayanların âdet ve loğusalık dışındaki kanamalarının tümüne verilen addır. Âdet çağı içerisinde bulunan bayanların (yaklaşık 9-55 yaş arası), üç günden az ve on günden fazla gördüğü, doğum yapan loğusanın 40 günden fazla gördüğü, 9 yaşından küçük kızların veya menapoz dönemindeki kadınların gördükleri kanlar istihâze kanıdır. İstihâze kanı, hayız ve nifas gibi büyük hades kabul edilmemiştir. Dinmeyen burun kanaması, bir yaradan kan sızması, idrar tutulamaması gibi özür olarak sayılmıştır. Diğer özürlüler gibi, her vakit için abdest alır; bundan başka abdest bozan bir hal meydana gelmedikçe bu abdestle o vakit içerisinde dilediği gibi namaz kılar, Kur’ân-ı Kerim okur, Kabe’yi tavaf eder. Ayrıca bu durumdaki kadın, orucunu tutmaya devam eder.

Okudunuz mu?  Abdest/Takva

özür kanı ve oruç, ozur kani orucu bozarmi, istihaze kanı oruç

Bu kategoride yer alan Dini nikah kıyan nişanlıların nikahı konusunda soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özür kanı ve oruç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.