Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:49
missa91
Abone

Özür kanı

Özür kanı

Kayıtsız Üye
Ben 36 yaşımdayım ve adetli olduğum süre 6-7 gündü olurdu. bu sefer ilk defa uzadı ilk 7 gün diğer zamanlarda olduğu gibiydi. şu an 10. gün ve 7. günden beri gün boyu zaman zaman lekelenme(açık kırmızı yada kirli bir akıntı)oluyor. Gün içinde 1-2 bazen 3 defa oluyor bu olay bu durumda ben özürlümü sayılırım. oruç tutup namaz kılabilirmiyim. yada bu ibadetleri yapmamammı lazım

Okudunuz mu?  Defalarca yemin edip bozunca kaç kefaret gerekir

Cevap: özür kanı

Hoca
Peygamberimiz (sav), sürekli özür kanı gelen bir kadının sorusu üzerine şöyle buyurmuştur: Allah’ın ilminde altı veya yedi gün hayız görürsün; sonra boy abdesti al, tam olarak temizlendiğine kanaat getirince yirmi üç veya yirmi dört gün ve gece namaz kıl, orucunu tut. Bu sana yeter" (Tirmizî, Tahâre, 95).

Okudunuz mu?  Namazda ayeti yarım bırakmak

özür kanı

Bu kategoride yer alan Cami imamının görevleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özür kanı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.