Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Neden hutbeler uzun

Neden hutbeler uzun

musab
adanamuftulugu.gov.tr/?&Bid=1085444&/2012-Hutbeler
bu hutbeler neden uzun böyle.namaz 2 dakika hutbe 15 dakika.hadis vardı hatta hutbeyi kısaltıp namazı uzatmak fıkıh bilgisindendir diye.cidden baktım saate bugün 2.ezan ve kamet arası 18 dakikaydı.bu durumdan rahatsız olan tek benmiyim.sorun değil benim için uzun olması ama o zamanda namazda uzun olmalı.bu şekilde değil.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Dışında Allah'ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

Cevap: neden hutbeler uzun

kibrit
Düşün bulgaristanda hem türkçe okuyorlar (bazı hocaların aksanı kötü) hem de bulgarca aynısı okuyorlar. Bir de tamamını okuyorlar! okuma bitiyor, daha sonra haticetil kübra fatimatüzzehra hasan hüseyin ra…. külli şey duası var onu okuyor 2 dk 🙂 Tam 25 dk sürüyor hutbe. Hutbeyi uzatmak mekruhtur diye biliyorum ama gel de anlat hocalara…

Okudunuz mu?  Çok kötüyüm nefsim şimdi uykumda bile vesvese veriyor ?

Burada çok iyi; hoca bir hadis bir ayet bir cümle bitiriyor. en fazla 5 dk. Allah hepsinden razı olsun


Cevap: neden hutbeler uzun

@mir
millet mikrofon buldu mu boş bırakamıyor
bakın müezzinler bile mikrofonu kaptırmamak için
cemaate katılmıyor da mahfilde namaz kılıyor

Okudunuz mu?  Tevbe Ettim , RABBİM AFFET BENİ

Cevap: neden hutbeler uzun

musab
< Düşün bulgaristanda hem türkçe okuyorlar (bazı hocaların aksanı kötü) hem de bulgarca aynısı okuyorlar. Bir de tamamını okuyorlar! okuma bitiyor, daha sonra haticetil kübra fatimatüzzehra hasan hüseyin ra…. külli şey duası var onu okuyor 2 dk 🙂 Tam 25 dk sürüyor hutbe. Hutbeyi uzatmak mekruhtur diye biliyorum ama gel de anlat hocalara…

Okudunuz mu?  Sinirlenip yemin etmek

Burada çok iyi; hoca bir hadis bir ayet bir cümle bitiriyor. en fazla 5 dk. Allah hepsinden razı olsun >

kibrit kardeş sen nerde yaşıyorsun merak ettim.ne bir ayet bir hadisi.verdiğim siteye gir bak bugünkü hutbeye ve o hutbe metnini oku bakalım kaç dakika sürüyor artı daha salavatı var ayeti var türkçe meali var arapça duası var türkçe duası var.tam 18 dakika sürüyor bunlar.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde namazda ellerin bağlanma hali ...

musab
< millet mikrofon buldu mu boş bırakamıyor
bakın müezzinler bile mikrofonu kaptırmamak için
cemaate katılmıyor da mahfilde namaz kılıyor >

şöylede bir durum var.imamlara o hutbeyi okumak zorundasın diyorsa müftülük burda imamın yapabileceği bir şey yok.


kibrit
Bursadayım. Camiden camiye bile değişiyor. Bizim hoca çok anlayışlı. Dışarısı sıcak diyor soğuk diyor cemaat sıkılmasın rahatsız olmasın diye bir hadis bir ayet bir cümle söylüyor, o kadar… Allah razı olsun kendisinden.

Okudunuz mu?  Altında haftanın dört günü yazan çorapları giymek sakıncalı mı ?

musab
< Bursadayım. Camiden camiye bile değişiyor. Bizim hoca çok anlayışlı. Dışarısı sıcak diyor soğuk diyor cemaat sıkılmasın rahatsız olmasın diye bir hadis bir ayet bir cümle söylüyor, o kadar… Allah razı olsun kendisinden. >
adanada durum öyle değil işte.kaç farklı camide cuma kılmışımdır hepsi aynı.

Okudunuz mu?  Şirke girmek ve dinden çıkmakdan korkuyorum

islamyolu
Peygamber Efendimiz (SAllahu aleyhi ve sellem) hep hutbeleri kısa tutardı. bunlar neden bu kadar uzatıyor anlamıyorum. o kadar yaşlı insanlar var. Hastalar var. İşi gücü olanlar var. bir hutbe okuyorlar sanki destan. Cuma namazı 2 rekattır 2 rekatıda hutbedir. Bir namaz kıldırıyorlar iki dakikada bitiriyorlar bir hutbe okuyorlar 20 dakika sürüyor. Anlamıyorum Sübhanekeyi bile okutmuyorlar. hemen fatihaya geçiyorlar. ama hutbeye gelince @mir kardeşimin dediği gibi Mikrofonda marifet var sanıyorlar. Birde Şu hutbelere Amin demeyin arkadaşlar 🙂 bırakın dualar kabul olsun.

Okudunuz mu?  Vesvese ve Haşa Allaha küfür

cuma hutbesi kaç dakika sürer, Cuma hutbesi kaç dk kabul

Bu kategoride yer alan Şeytan riya hakkında vesvese verir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neden hutbeler uzun Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.