Anasayfa
7 Nisan 2023, 4:30
sizden5
Abone

Sinirlenip yemin etmek

Sinirlenip yemin etmek

TolgaUnal
Öncelikle Selamün aleyküm

Kardeşime devamlı sinirlendirdiği için birdaha sana bir şey almayacağım merak etme istediğin bu değil mi yemin ediyorum diye söyledim ama sinirlendiğim için böyle bir söylemde bulundum pişman oldum bir daha böyle şeyler için yemin etmeyeceğim bu geçerli midir yoksa lağv yemin midir

Okudunuz mu?  1000 Defa SübhanAllah Diyene 1000 Sevap Yazılıp 1000 Günah Silinmesi

Yorum: Sinirlenip yemin etmek

mum
Yemin-i Lâğv, Yanlışlıkla veya doğru zannıyla yalan yere yapılan yemindir. Sizinki farklı az sinirle de olsa yemin bozulduğunda kefaret gerekir.


Yorum: Sinirlenip yemin etmek

TolgaUnal
Öyleyse bu durumda yemin kefaretini ödemem mi gerekiyor. Bir yerde yemin ederken geçerli olması için ya o sırada Allah’ı düşünmek yada onun adına olarak (Allah’ın üzerine veya vAllahi, billahi gibi..) söylemek gerekiyormuş diye okudum ve ben o sırada sadece ona sinirlendiğimi düşünerek söyledim

Okudunuz mu?  Hervelenin hikmeti nedir?

Cevaplarınızı bekliyorum


Yorum: Sinirlenip yemin etmek

ACİLSERVİS
Sorunun cevabı yazılmış. Yemin ederim demek yemin sayılır. Çünkü yemin ederim denildiği zaman Allah kast edilerek söylenir.

Bu kategoride yer alan Kedi öldürdükten sonra başımıza gelenler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirlenip yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.