Anasayfa
21 Eylül 2022, 13:30
sizden91
Abone

Zannetmek ile necis olur mu ?

Zannetmek ile necis olur mu ?

husnu89
Merhaba arkadaşlar,bugün dershanede tuvalete girdim ve küçük abdestimi yaparken paçalarımdan biri ayakkabıya sıfır şekilde yere değiyor gibi gördüm emin değilim,sonra yukarı çektim pantalonumu değmesin yere diye,değdiğiyse eğer yerde idrar var mı yok mu bilmiyorum.Sizce necis olmuşmudur.Birde paçam doğal olarak ayakkabının arka çorap kısmına değdiği oluyor bazen yukarı kalkıp.Ayakkabının arka kısmını yıkamalımıyım ? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Adak adadım ve hastalandığım için yapamıyorum

Cevap: Zannetmek ile necis olur mu ?

Galus
öncelikle böyle yerlere girilince tedbiri almak en güzelidir, şüpheden kaçınmak dahada güzel olur. tabi tuvalet gibi yerler haliyle temiz olmadığından necis olma riski daha çoktur.


Cevap: Zannetmek ile necis olur mu ?

husnu89
Yani ne yapmalıyım şimdi bu durumda ?

Okudunuz mu?  Banyo olduğumuz yerde namaz abdesti alabilir miyiz ?

Cevap: Zannetmek ile necis olur mu ?

Galus
eğer pantalonunuz yere değdi ise o kısmı yakamanız lazım gelir,dediğim gibi bu tür yere girileceği vakit paçaları katlamak ve önlemimizi almak en güzelidir.


husnu89
Yere tam olarak değdiğini bilmiyorum işte zannediyorum.Paça kısmı bazen ayakkabının bilek kısmına çıkıyor mesela ayakkabının arka bilek kısmınıda bu durumda yıkamam mı gerek ?

Okudunuz mu?  Aklıma imanın şartlarıyla ilgili istemediğim düşünce geliyor, düşünmek istemesem bile aklıma geliyor durumum nedir?

Acizanekul
Ben de merak ettim sorunun cevabını


necaset zannetmek

Bu kategoride yer alan Vesveseyi dillendirmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zannetmek ile necis olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.