Anasayfa
30 Ocak 2024, 18:54
sizden96
Abone

Banyo olduğumuz yerde namaz abdesti alabilir miyiz ?

Banyo olduğumuz yerde namaz abdesti alabilir miyiz ?

kullanıcı99
abdest alırken Setr-i Avret e dikkat etmemiz gerekir mi? örneğin banyo yapıp işimiz bitince, banyo yaptığımız yerden henüz çıkmadan orada abdest alınırmı?


Cevap: abdest alırken

Ensar2
Abdest alırken setr-i avrete dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle bu bölge yıkanmalı daha sonra normal abdest alınmalı -ki bu sünnettir- daha sonra gusül abdest alıncaksa da gusül abdesti alınır.

Okudunuz mu?  Kurân kirli elbise ile okunur mu?

Cevap: abdest alırken

kullanıcı99
anlatamadım.. zaten banyo yapmışız komple temizlenmişiz.. banyo yaptığımız yerde yani duşakabinin içinde abdest alınırmı ( gusül değil ).. yukarıdan akan suya yani abdest aldırken suya ayklarımız değe değe.. ???


Cevap: abdest alırken

Ensar2
Banyodan sonra abdest alacaksanız bulunduğunuz yerin suyla dolmaması lazım. Yerde hiç su kalmayacak. Bu şekilde abdest alınabilir.

Okudunuz mu?  Telefon ekranına arapça Allah eklemek

Kayıtsız Üye
Ben banyo yaptım ve abdest almadan yani demek istediğim normal gusül abdestim önceden vardı banyo yaptım çıkıp namaz kıldım namaz abdesti almadan kilabolirmiyim banyo yaptığımda abdest almış olurmuyum


arifselim
Banyo yapmakla veya gusül abdesti almakla kişi namaz abdestini de almış olur. Ayrıca bir abdest almasına gerek yoktur. Bu peygamber aleyhisselamında bir uygulamasıdır. Hadisi şerifte şöyle geçmektedir:

Okudunuz mu?  Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

Hz. Âişe (r.anhâ) demiştir ki;

"Rasûlullah (a.s.m.) gusleder, iki rekât (sünnet)i ve sabah namazını(n farzını) kılardı. Onun guslettikten sonra abdesti yenilediğini hatırlamıyorum. (Ebû Dâvûd, Tahâret 98 (245); Nesâî, Tahâret 159; İbn Mâce, Tahâret 96; Müsned, VI, 68, 192, 253, 258)

Okudunuz mu?  Allah put mu?

Bu hadis-i şeriften anlaşıldığına göre, ister cünüplükten dolayı, isterse başka bir nedenle yıkandıktan sonra namaz kılmak veya başka bir ibadet yapmak için yeniden abdest almaya gerek yoktur. (bk. Kütüb-i Sitte Tercüme ve Şerhi, Akçağ, 10/541; Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 1/ 449-50)

Okudunuz mu?  Ramazanda orucumu bozdum ne yapmalıyım

Kayitsiz uye
Simdi ben banyo yaptigimda namaz abdesti almis oluyormuyum.


arifselim
Banyo yapan kimse veya gusül abdesti alan kimse her durumda namaz abdestini de almış olur. Ayrıca namaz abdestini almaya gerek yoktur.


banyoda abdest alınır mı, banyoda namaz abdesti alınır mı, banyo yaparken abdest alınır mı

Bu kategoride yer alan Sehiv Secdesi Gerektiren Haller Nelerdir, Bu Tür Durumlar Gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyo olduğumuz yerde namaz abdesti alabilir miyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.