Anasayfa
23 Nisan 2023, 9:34
sizden07
Abone

Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı?

kul93
Mesela Teravih Namazinda:
Imamla birlikte Namaz kilarken ve 2 oturusta herkes tahiyat,salli,barik okurken ve ben daha sallinin ortasindayken Hoca Allahu Ekber derse ne yapmam lazim?

Yada Rabena duasını okurekn ve Hoca selami verince ne yapmam lazim?


Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

imamhatipli42
Sende selamı ver kardeşim. Okumadıklarından bir mesuliyet yok namaza da zararı yok.

Okudunuz mu?  Bir kız arkadaş, eş hayırlı kısmet için sosyal medya açmalı mıyım ?

Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

umutlucan
namaza yetiştigin yerden devam edersin kılmadıgın rekatları(daha dogrusu yetişemedigin rekatları) hocanın selamından sonra kılarsın ama snn selam vermemen gerekir hocayla beraber.


Cevap: Namazda Imama yetisemeyen nasıl davanmali?

imamhatipli42
Soru namaza sonradan yetişen ile ilgili değil.
Soru namaz içerisinde imamla birlikte duaları yetiştirememek konusu ile ilgili. Verdiğin bilgiler doğru ama kafa karıştırıcı soru ne ise cevap da o olmalıdır.

Okudunuz mu?  Sinirli koca için dua


umutlucan
k.bakmayın hocam bn öyle anladım


imamhatipli42
< k.bakmayın hocam bn öyle anladım >
Amacım kırmak değildi bunu bil kardeşim verdiğin bilgi doğru ama bu konunun cevabı değil. Doğruda karar kıldıysak problem yok. Selametle


musab
okumasını tamamlayıpta selam vermesi görüşüde olmalı bence.zaten üç mezhep bunu söylemiyormu.beraber veremezsinki zaten hanbeli,maliki,şafiye göre.şafi olanlar zaten geç veriyor.hanefilerden imamı azam imamın selamına yakın olmalı diyor.imameyn ise imamdan sonra selam verilmeli diyor.imam selam verdi diye pat diye kesmeye gerek yok demek istiyorum.çünkü insanlar mecbur vermek zorundalarmış gibi biliyorlar.zaten normal vakit namazlarında imam selamı öyle bir uzatırki cehennem azabından kabir azabından ölüm fitnesinden ve deccal fitnesinden Allah’a sığınma duasını bile yaparsın.hatta o ara imam sola selam vermeye geçmemiştir bile:)

Okudunuz mu?  İbadet ederken dikkatim dağılıyor sebebi nedir

imamhatipli42
İslamda bence diye bir şey olmaz son oturuşta duaları okumak sünnettir. Teşehhüd miktarı kadar oturmak selam vermek için yeterlidir. İmamdan sonra selam verilmesinden kasıt imamdan önce namazdan çıkmamak içindir. Bu da esselam kelimesi duyulduktan sonra cemaat selam verebilir anlamındadır.

Okudunuz mu?  Hidayete erdirme duası varmı nasıl yapilır kuzenim dine inanmıyor

musab
evet bence diye bir şey olmaz.ama benim demek istediğimi anlamamışsınız.insanlar imamla beraber selam vermeyi şart sanıyor.bende onu anlatmak için söyledim.imamdan sonra selam vermiş olmak için imamın birinci selamının bitmesi gerekmiyormu.es-selam kısmı vacip diye es-selam demiş olması yetiyormu aleyküm ve rahmetullah demeside gerekmiyormu

Okudunuz mu?  Okuması Gereken Dini Kitaplar

ZuCChiNi
Mesele özellikle teravih namazı ise teravih namazında imamın selam verdiği yerde sen de selam verebilirsin.
Duayı bitireceğim diye aceleye ve telaşa kapılma. Hangi duanın neresinde olduğun önemli değil.


Kayıtsız Üye
namazda imama catmadigimda ne etmeliyem men dualarımi deyib sonra salam vere bilerem yoxsa imamla birge vermeliyem

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre gündüz banyo yapmak orucu bozar mı? (kulağa su kaçmasına binaen?

emre
Namaza yetiştiğin yerde imama uyarsın. İmam selam verdikten sonra sen kalkar eksik rekatlarını tamamlarsın.


Kayıtsız Üye
Kurban bayramı namazında hoca daha ilk tekbirden sonra sübhanekeyi okuyacakken ikinci tekbiri aldı sübhanekeyi yarım okuyabildim bunun bir sorunu olmuş mudur?


mum
Sadece bayramda bazında değil tüm namazlarda subhaneke okumak sünnet olduğu için terk edildiğinde, namaza bir zararı yoktur.

Bu kategoride yer alan Son zamanlarda çokça piyasada olan cin filmleri hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda imama yetişemeyen nasıl davranmalı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.