Anasayfa
19 Nisan 2022, 14:37
sizden1
Abone

Sinirli koca için dua

Sinirli koca için dua

SERPİLL
Selamun Aleyküm

BEN 5 YILDIR EVLİYİM KOCAM ÇOK SİNİRLİ VE DAYAK ATIYOR. ONUN SİNİRLİ HALİNDEN KURTULMASI İÇİN DUA VARMI ACABA. BİLEN VARSA NE OLUR BİLGİ VERSİN.
ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER


Cevap: Sinirli koca için dua

Hoca
Zalimlere ve fâsıklara karşı dualar

Sinirli koca için dua


Cevap: Sinirli koca için dua

Murad
Ailevi meselelere karışmak haddime değildir ama kocanızla iletişim problemleri yaşıyorsanız bir aile psikiyatristine görünmenizi öneririm.


Cevap: Sinirli koca için dua

Kayıtsız Üye
merhaba bende 6 yıllık evliyim 4 yaşında oglum var ve 3 aylık hamileyim ama eşim ok sinirli gezmeyi sevmez dışarı çıkalım desem olay olur çocukla ilğilen desem bagırıp çagırır evde heran tetikteyim ne zaman kızacak diye artık ne yapacagımı şaşırdım anlaşarak evlendik iyi bir insan ama birden sinirlenip eline ne geçerse kırıyo sonra özür diliyor pişman oluyor ama iş işten geçiyor çok bunaldım ne yaptıysam olmadı


halilcan
sinirli olmadığı ve iyi, huzurlu ve mutlu olduğu bir uygun zamanda bunları okutun eşlerinize

Kadınları dövmek

Sual: Allah, Kur’anda, niye (kadınları dövün) diyor?
CEVAP
Bir karıncayı hatta bir buğday tanesini yaratmaktan aciz insan, kâinatı yaratan yüce Rabbimizin emrini hangi hakla sorgulayabilir ki? Âyetin bir kısmını değil tamamını almak gerekir. Bu âyet-i kerimenin meali şöyledir:
(Erkekler, kadınlar üzerine hâkimdir [aile reisidir]. Çünkü Allahü teâlâ, bazı kullarını, bazı hususlarda bazısından üstün yaratmıştır. Hem de erkekler, kendi mallarını, onlar için sarf ederler. Kadınların iyileri, Allahü teâlâya itaat eder ve kocalarının haklarını gözetirler. Kocaları hazır olmadıkları zaman, onların namuslarını ve mallarını, Allah’ın yardımıyla korurlar. Hıyanet etmesinden korktuğunuz kadınlara, karı koca haklarını öğretin ve tatlı sözlerle nasihat edin, onları yatağınızdan ayırın. Yine de, uslanmaz iseler, hafif dövün! Uslanırlarsa, onları üzecek şey yapmayın, kendilerini incitecek bahane aramayın.) [Nisa 34]

Görülüyor ki, mala ve namusa hıyanet etmeyen kadınları dövmek değil, onları hiçbir suretle üzmek caiz değildir. Namusa ve mala hainlik edenlere, her kanun, ağır ceza vermektedir. İslamiyet, kadınlara çok kıymet verip, çok acıdığı için, hain olanlarını, kanun pençesine düşürmeden önce, hafif vurmakla ıslah edilmelerinin de, tecrübe olunmasını emretmektedir. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir erkek, hanımını döverse, kıyamette onun davacısı ben olurum.) [R. Nasıhin]

Okudunuz mu?  Rabbena lekel hamd demenin hükmü nedir?

Dünya işlerindeki kusuru için, dövmek şöyle dursun, acı, sert bile söylenmez. (S. Ebediyye)

Ateistin iftirası
Sual: Bir ateist, (Hanımları dövmek gerektiğini bildiren hadisler var) diyerek Müslümanlığı tenkit ediyor. Bu, yalan değil mi?
CEVAP
Elbette yalandır. Ateist, Allah’a inanmadığı ve Ondan korkmadığı için her çeşit yalanı söylemekten çekinmez. Çünkü onda günah mefhumu yoktur. Kendine maddi bir zarar gelmeyeceğini bildiği sürece yalan üretmekten çekinmez.

Dinimizde iyi Müslüman olmak için hanımıyla iyi geçinmek şarttır. Kur’an-ı kerimde de mealen, (Onlarla iyi, güzel geçinin!) buyuruluyor. (Nisa 19)

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
(Bir mümin, hanımının kötü huyuna kızmasın! Onun iyi huyu da olur.) [Müslim]

(Kadın, zayıf yaradılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmeyin!) [İbni Lal]

(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizî]

(Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.) [Nesâî]

(Hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne âsi olur.) [R. Nasıhîn]

(Kadınlarınızı üzmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R. Nasıhîn]

(Hanımıyla iyi geçinip şakalaşanı Allahü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ. Lâl]

(Hanımının kötü huylarına katlanan erkek, belalara sabreden Eyyüb aleyhisselam gibi mükâfatlara kavuşur.) [İ. Gazâlî]

(Kendi yediğinden hanımına da yedir, kendi giyindiğin gibi ona da giydir, ona yüzünü ekşitme, kaşını çatma ve dövme!) [Ebu Davud]

(Allah’ın kulları olan kadınları dövmeyin!) [İbni Mace, Dârimî]

Başka bir ateist de, bu hadisleri okuyunca, (Bak hep erkek için Hanımını dövme, hanımına şunu al, bunu al deniyor, erkek muhatap alınıyor. Hanıma, Kocanı dövme! denmiyor. Demek ki erkeklerin bu yetkisi vardır demişti. Âmirsiz toplum olmaz. Dinimizde ailenin reisi yani âmiri erkektir. Onun için görevler erkeğe, yani âmire veriliyor, hitap da elbette âmire olur.

Okudunuz mu?  İnternette Boş Bir İş Yaparken Arkadan İslami Sohbet Dinlemek

Firdefs
Esim çok öfkeli sinirli erkezi üzer erkez ondan korkar çok kusur bulur hiç hata omasini istemez çok zor neyapmalıyım


Kayıtsız Üye
Ben alti yillik evliyim iki cocugum var. Esim hiç iyi huyumu yaptigim iyi isi gormez. Hep hatalarimi yuzume vurur hata arar. Bazen kucucuk konuyu buyutur siddet uygular. Tartisirken beni susturur konusmak istedigimde hakaret ederek bazende aileme kotu sozler ederek konusur. Kendimi savundugumda tartisma konusu neyse onla ilgili aciklama yapmak istedigimde sana sus konusma dedim deyip siddet uygular. Buna cogu zaman cocuklar sahit olur. Hatasiz kul olmaz bazen ben de o kadar lafa hakarete siddete dayanamayip sesimi yukseltirim kotu bir laf etmedim hiç etmemde. Yine siddet uygular. Cok dualar ettim duzelsin duzelsin diye. Hala da ediyorum iki cocugum için ayrilmayi hiç dusunmedim. Rabbimden medet umdum umuyorum. Rabbimin izniyle herseyin duzelicenede inaniyorum. Umidimi kesmedim. Dua arayisindayim. Sizlerden dua beklerim Allah rizasi için. Kim dua ederse Rabbim o kardesime bin misli ile iyilikler versin. Benimde sizin için yapabilecegim bu. Sifayla duayla kalin. Allah herkesin iyiligini versin. Amin.

Not: Esim ev isine çok karisir. Evimin isini yaparim. Malum iki cocuk biri ucbucuk ve iki yasinda ikiside erkek ve daha kucukler. Yaptigim is gorunmuyo dogal olarak. Kendi de titizim der durur ama. Hic oyle birseyini gormedim. En basit ornegi vercem. Sonucta eşim rencide etmek istemem nerde olursa olsun. Kokan corap ayak yikamasi ve isten disardan gelince ellerini yikamasi en basit istegim. Soyleyincede sert tepki vererek beni susturur. Olay buyumesin diye sesimi cikarmam bir daha. Bide ben kacarak evlendim ailem o anki sinirleriyle dugunume gelmediler. Ben onlarla her telefonda gorustugumde bana tepki verir onlar sana deger verdimi dugunune bile gelmediler. Dogumunda birinde geldiler uc gun kalip gittiler ikincide gelmediler. Biraz utanarak soyluyorum. Bizim aile hep kacarak evlendi gelenek falan da değil kimse dalga gecmeye kalkismasin lutfen. Sevipte verilmeyince son care olarak dusunulmus. Burda eslerimizin onlarin sevgisiyle goze aldiklarimizi dusunmeyip onlara esir gibi tamamen ona muhtac gibi davranmasi zoruma gider uzulurum. Velhasil durum budur. Kendim ettim kendim buldum mu diyeyim. Kadere boyun eyeyim bilemedim. Birtek sizden dua isterim. Bildiginiz bitun dualardan yazin. Duaciniz olurum. Baska yerlerde buyu muyu onerileri var. Tovbe sevmem korkarim. Herkesde caresizim deyip onlara uymasin buyu kotuluk getirir iyilik duadadir. Dogru duayi ettikten sonra. Bende esimin sinirini huyunu suyunu yumusatacak dua varsa insAllah.

Okudunuz mu?  Alkollu olarak İntihar etmek

Kayıtsız Üye
Ya Vedüd Ya Halim esmasına yürekten inanarak devam edin.. Allahın izniyle düzelir herşey..


Elllaaa
Olsun sabret çok karsilik verme sabirdir herseyin anahtari Allah görüyor sonucta Allah a sigin en büyük imtihanin demekki insan evlenecegi kisiyi ve ölecegini günü degisitiremezmis o yüzden kendini yorma doktora falan gotur ailesiyle konus. Ne bilim kendinide ezdirme hakim savci polis devlet var bunlari da bil.artk hersey kadinlar için minicik bir cesaret yeter insani kocaman esaretten kuratrmaya.


Tülin Parlak
Hayırlı akşamlar.Ben de 15 yıldır evliyim ve iki çocuğum var.Üç yıldır iş kurdan çalışıyorum. Evin bütün yükü omuzlarında.Evlendiğimden bu yana kayınvalidemle yaşıyorum ve Allah ım razı olsun.Bu durumdan gocunmuyorum.Yalnız benim gösterdiğim hürmet ve hizmeti eşim annesine göstermiyor.Aksine ona zulmediyor.Herşeyden onu sorumlu tutuyor.Her yemeğe oturduğumuzda o yemeği burnumuzdan getiriyor.Her akşam işten eve gelirken dua okuyarak geliyorum kızmasın diye.Ben ona neden çalışmıyorsun diye Sormuyorum.Yalnızca sağlık ve huzur istiyorum.


Kayıtsız Üye
Demekki yalnız değilmişiz.Rabbim sabır versin bizlere bende eşimden yana çok sıkıntı çekiyorum ama çocuklar babasiz yapamıyorlar çünkü denedim ama olmadı çünkü küçükler Biraz buyusunler o psikolojik şiddete onlarda dayanamayacaklar zamanla tek duam sabretmek her konuşmaya başladığında tartışmaya giden bir konuşmamız olur daha sonrasında cevap veremem verdiğim zaman çocukların yanında üzerime yürüyor sus diyor bana ve bunu yapan eğitimci bir insan bekliyorum sabreriyorum düzelecek diye değil çocuklarım büyüyüp kendileri o karara varacak…


Kayıtsız Üye
Yalnızım sanıyordum ne çokmuş benim gibiler.Daha bugün yedim dayak hakaret küfür de her gün her an.İnsan derdini anlatacak birini arıyor ailem yeterince üzülüyor halime onları daha fazla üzmek istemiyorum zaten bu zalim yüzünden arkadaşimda kalmadı hoş utandığımdan kimseye açilamiyorum.Her gün dua ediyorum RABBİM ya benim ya onun canını al diye dayanacak gücüm kalmadı iki yavrum için katlandım şimdiye kadar.Boşanmaya kalksam bu zalim herşeyi yapar çünkü gözü kendi nefsi ,kibri, kininden başka kimseyi görmüyor.Dedim ya bizim için en güzel ayrılık ölüm ya o ya ben siz ne dersiniz?

Okudunuz mu?  Cinler Hakkında

Kayıtsız Üye
Rabbim herkesin yardımcısı olsun. Ben daha on aylık evliyim eşimle severek evlendim . Evlenmeden önce bir kaç kere vurmuştu bana çok özür diledi yalvardı geri barıştık düğün günü gelinligimle bile kavga ettik salonda tartıştık. Beni çok sevdiğini düşünüyorum herşeyi yapıyor elhamdülillah ama benim isimden ve kazandığım paradan mevkimden nefret ediyor. Benim ailemin durumu iyi değil elimden geldiğince kardeşimi okutmaya çalışıyorum ama 250 liranın lafını yapıyor ve 250 lira için beni dövüyor sövüyor aileme hakaret ediyor ne yapacağım bilmiyorum dövüp on dakka sonra gelip ağlıyor ama çok dövüyor artık dayanamıyorum hep dua ediyorum içimden salavati Tefriciye okuyorum söz veriyor gönder ailene hakkım helal diyor yine dovuyor. Çok kıskanç ben isim dolayısıyla toplantılara giriyorum yada şehir dışına seminere gidiyorum gelince kızıyor bağırıyor evlenirken işimi biliyordu her ay başında paramı verirken de çok mutlu gitti ev aldı araba aldı ama ben paranın içinden biraz isteyince olay cikiyor. Ben eşimden fazla para kazanıyorum kazancim da çok iyi muhendisim ama eşim burnumuzdan getiriyor Allah belasını versin işin gücün diyorum . Tövbe ediyorum dua ediyorum hep dilimde tesbih. Eşim asker ailesi de pek bir şey görmemiş o yüzden gelip hep benimle kavga ediyorlar eşim ailesinin yanında da beni dövdü hiçbir şey demediler hatta sonradan yüzüme vurdular oğlum gene seni döver diye kimseye anlatamıyorum derdimi ailem yada iş yerindekiler ogrense utancimdan duramam yaşayamam. Sadece para da değil herşeyden dolayı dövüyor isine kızıyor dövüyor ailesine kızıyor dövüyor dışarı cikmayalim diyorum dövüyor çıkalım diyorum dövüyor çift kişilikli gibi simdi ben ne dua ediym bilmiyorum eşimle yaşamakta zulüm yasamamakta lütfen dua edin .

Okudunuz mu?  Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

Kayıtsız Üye
Eşim çoğu zaman çekilmez bir insan haline geliyor, takıntıları var, bir eşyasını kaybetse bize de arttırıyor bulamazsak bize hayatı zindan ediyor, sinirleniyor kırıp döküyor çok üzülüyorum bu adamın huysuzluğu için nasıl dua edeyim?


Kayıtsız Üye
Dertler paylaştıkça azalır derlerdi ama,burayı okuyunca daha çok üzüldüm.daha da umutsuzluğa kapıldım.bende birçoğunuzla aynı durumdayım.ne para ne eğitim ne makam ne mevki,anlaşıldıki hiçbişey durdurmuyor bu şiddet uygulayanların yapacaklarını.eşim üniversite mezunu asıl işi öğretmenlik olan bir adam.ama özel sektörde çalışıyor.maaşı iyi makamı yükseliyor.evet işi stresli,evet çocukken istediği sevgiyi bulamamış,evet baba dayağı yemiş,hepsini anlayabiliyorum.ama hangimiz güllük gülistanlık bir çocukluk geçirdiki.herkesin hayatında bir sürü sorun ve eksiklik olmuştur.anlayışlı olmalıyım diyorum affediyorum yaptıklarını.ama unutamıyorum.unutturmuyor ki.her seferinde sil baştan.ufacık bişeyden bana sardırır bütün sinirini stresini boşaltır,sonra siniri yatışır gelir sarılır,sen haklısın der.beni herkesten iyi tanıyosun der.sensiz yaşayamam der,bidaha dünyaya gelsem yine senle evlenirdim der,seni tahmin ettiğinden çook daha fazla seviyorum der.zamanla normalleşiriz.sonra tekrar aynı şeyler.tedavi ol desem sensin hasta sen ol diyo.sabrım bitiyor desem beni boşanmaylamı tehdit ediyosun arkandanmı yalvaracam yol orda der.iki çocuğumuz var.tabikii onları vermeyeceği söylüyo.her an herşeye kızacak diye tetikte yaşamak çok zor.hayat çok zor.evli kalmak çok zor.ayrılmak çok zorrr.banada dualarınızda yer ayırın lütfen…Rabbim cümlemizin huzursuzlukları huzura,mutsuzluklarını mutluluğa,zorluklarını kolaylığa çevirsin inşaAllah…amiiiin


Kayıtsız Üye
6 yil oldu evleneli 4 ve 2 yasinda kizlarim var ayni kaderi paylasiyoruz benimkide sinir patlamasi yasiyor etmedigi kufur hakaret kalmiyor aileme bile kufrediyor ne dediysem olmuyor bende hiç tahamul kalmadi ufak kizim bile bazen korkudan ciglik cigliga agliyor babamdan korkuyorum diyo Allah yardımcımiz oksun.


Kayıtsız Üye
Ben de benzer şeyler yaşıyorum. Çoluk çocuğumuz üzülmesin ailemiz üzülmesin diye çekiyoruz ama dünyaya bir daha gelmeyeceğiz yavrularımız neden korkuyla üzüntüyle büyüsünler onlara da çok üzülüyorum. Düşünüyorum onsuz daha mutluysam gelecek diye tedirginsem yokluğunda özlemiyorsam o zaman evli kalıp bu sıkıntıyı çekmek neden. Hele ki yeni evli çocuğu olmayan arkadaşlar yol yakınken bırakın derim hayat böyle geçmiyor yazık canimiza.. kıymet bilmeyen için harcanan ömre yazik

Okudunuz mu?  İş yerinde durduk yere sperm geldi ortada birşey de yoktu üstelik namaz vakti de gelmişti

Yenievli
Daha iki aylık evliyim ve defalarca eşimden dayak yedim..Boşanmak son çare fakat ne yapacağımı bilmiyorum.Psikolojik tedavi görüyor ve sürekli sınırlı hiçbir söyledigüm şeyi kaldıramıyo sürekli kusurlarımı büyütüp dövüyo düşüncelerimi bile paylaşamıyorum rahat çünkü herşeyi başka şeylere yoruyor.


Kayıtsız Üye
kocamla 6 yıldır evliyiz yeni ev aldık 4 aydır kaynanamla duruyorum kocam rahatsız diyet yapıyo onun peşinde tır dönüyorum ona rağmen hep sinirli hep öfkeli annem ameliyat olacak oraya gidiyim diyorum yok diyo beni sinir etme diyo kocam çok bencil biri ben 4 aydır kiradan çıktım ev yapılana kadar 2 ay d kış çıksın diyolar şimdi tamam diyorum öğle moşasında arardı aramıyo anca çalış diyo yeni işten çıktım daha dinleniyim diyom kolay iş buşursun diyo bıktım bana kötü davranıyo hep böyleydi gitmek istiyorum ama çocuk var


mertjundullah
Dualar senin hastalığına göre eczaneden kutu haline aldığın ilaçlar gibi senin önüne gelmez. Senin ne ihtiyacın olduğunu en iyi bilen Allah’tır. Ona samimi bir kalple derdini aç, secdede Sünnetlerde dua et ve Eğer Arapça bilmiyorsan duanı içinde tut ve bazı zikirlerle duanı secdede tamamla. Farzlarda ise duanı namazın fıtratına halel getirmemek adına yalnızca içinden tutarak edebilirsin. Sağlıklı, mutluyken Allah’ı hatırla ve an ki, O da seni dara düştüğünde hatırlasın..


Züli
Bende 25 yillik evliyim 25 yildir sinirli öfkeli iletisim sifir bütün hatayi kusuru bana atio beni sucluo asaliyor aile Therapiesti bile ise yaramadi .


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 2 aylık evliyim 2 ay bile dolmadı henüz severek evlendim eşimi çok seviyorum çoğu zaman olmasa da ara sıra tartışıyoruz ve bazı zaman şiddete maruz kalıyorum kimseye derdimi anlatamıyorum bugün ilk defa evimize polisler geldi yalvardım içimden beni alın diye almadılar hep dayak yediğimde ya benim canımı al yada onun canını diyorum. sen anlat Karadeniz filminden görürdüm bire bir yaşıyorum. kayın validem hep onu tutuyor temizlik yapsam 1 gün yapıyor 6 gün yatıyor oluyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Allahtan korkmak ne demektir

Kayıtsız Üye
Ekonomik özgürlüğün var bacım ne güzel çalışıyorsun inşAllah hamile falan değilsindir gidip darp raporu alıp boşansana manyakmısın sen böyle dövülmeye izin veriyorsun okumuş çalışan bir insansın ya gitsin tedavi olsun ya darp raporu al polisle boşanmayla tehdit et belki korkar düzelir düzelmezse ayrıl böyle kafayı yersin dayak dayak


Kayıtsız Üye
Bende aynins sizin gibiyim Allah yardımcınız olsun eşimden boşanmak demek ölmek demek benim için boşanma söz konusu dahi olamaz çocuklarımı bile ölümle tehdit ediyor 😞 sizi çok iyi anlıyorum yarın karne alınacak ve çocuklarım büyük korku içinde nolur dua edin


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 5 yıllık evliyim çalışan bir bayanım daha doğrusu öğretmenim eşim polis 3 buçuk yaşında bir de oğlumuz var benim çok öyle dayak yediğim olmadı tartakladığı oldu bazen ama daha çok psikolojik şiddete maruz kalıyorum tabak çanak kırar bağırır çağırır küfürler hakaretler eder sonra özür dilediği de olur normalde iyi neşeli biri ama yemek konusunda çok titiz bir de uykuluyken bambaşka biri oluyor çocuk hastalanır acısını benden çıkarır uykusu bölünmemeli ve huzursuz olmamalı bu beni çok yoruyo gerçekten bazen boşanmak istiyo kaçıp hızla uzaklaşmak istiyo insan kıymet bilinmediği yerden ama boşanmak için yeterli bir sebep değil zannımca hem çocuk da var ve babasına çok düşkün evlilik çok zor ve insanı tüketio çocukluğumu çok özlüyorum o zaman her şey çok daha güzeldi bazı şeylerin hayali daha güzeldi ve şunu söylemeliyim evliliği hiç böyle hayal etmedim hayalinden çok daha güzel olan sadece evlat Allah herkese versin tabi ama mutsuz bir yuvaya doğmak da zor neyse herkese öncelikle iç huzuru diliyorum Allah yuvalarımıza huzur ve sağlık versin gerisi boş benim gibi güçlü mücadeleci kadınlarımıza sabırlar ve muvaffakiyetler diliyorum bir de bol dualı günler yazıları üzülerek içim parçalanarak okudum Allah hepinizin yardımcısı olsun inşAllah


Kayıtsız Üye
Bu cevabım biraz ağır olacak ama şunu üstüne basarak söyleyebilirim şiddete maruz kalan bilhassa bayanlar buna izni siz veriyorsunuz. Evet doğru duydunuz izin sizden çıkıyor. Şiddet görmeye başladığınız anda o ortamdan çıkmayı denediniz mi ya da şiddet uygulanmaya başladığında pasif davrandınız mı? Bir örnek vereyim bir kedi düşünün önünde bir fare yatıyor hareketsiz ve ölmüş numarası yapıyor sizce kedi onunla oynar mı yoksa bırakıp başka şeylerle mi meşgul olur? Muhtemelen kedinin ilgisini çekmediği için kedi onu bırakıp gidecektir. Bu uygulamayı deneyin. Bende eşimden aynı şiddet sorunu yaşadım 20 sene. Fızyolojik değil psikolojik şiddet. Örnek verecek olursam mesela kaloriferin kombisi bozulmuştu eşim bana tüm gün evdesin neden kombinin kullanma kılavuzunu okuyupta tamir etmedin diye kızmıştı? Bu olayı kaynanam dahil tüm eşimin akrabalarına anlattım. Destek göremezsiniz asla hele ki eşinizin ailesinden ölseniz neden öldün canlı dur derler. Bu yüzden kendi kurtarıcınız kendinzsiniz kimse size yardımcı olamaz bu arada eşimin psikolojik rahatsızlığı Narsistik kişilik bozukluğu hastalık değil yalnız bozukluk bu demek oluyor ki tedavisi yok. Yani buradaki şiddet mağdurlarına sesleniyorum eşinizin düzelmesini beklemeniz mucizenin gerçekleşmesi demek. Eşiniz değişmeyecek bunu size garanti olarak söyleyebilirim eşinizi tanımadığım halde. Peki hal böyleyken neden şiddete maruz kalmayı tercih ediyorsunuz? Eşinizi de suçlamayın çünki onun görevi o, şiddet uygulamak başka bir görevi yok mesela ineğe neden süt veriyorsun maden suyu ver diyemezsiniz çünki onun görevi süt vermek. Tavuğa neden yumurta veriyorsun patates ver diyebilir misiniz? Hayır. Onun gibi şiddet uygulayan birisine neden şiddet uyguluyorsun diye bir soru yönelttiğinizde en kötü ihtimal neden uygulamayım ki der. Asıl sorun, siz neden buna maruz kalmayı tercih ediyorsunuzdur. Kendinize bu soruyu yöneltin. Gerekçe maddiyatsa şunu sormak isterim size. İnsan doğmadan önce Allah o insanın rızkını belirlemiştir doğru mu? Allah’ın belirlediği rızıktan ne bir lokma fazla ne bir lokma eksik yiyebilirsiniz bu dünyada doğru mu? Demek oluyor ki sizin rızkınızı eşiniz belirlemiyor. peki bu gelecek korkusu niye? Çocuklar dediniz. Bir evde tehlike olduğunu düşünün ve içinde çocukların olduğunu görüyorsunuz bu çocuklar hiç bir tepki vermese bile o çocukların o evden bir an önce çıkıp kurtulmalarını istersiniz değil mi? Bunu hiç tanımadığınız bir çocuk için isterken kendi çocuğunuz için neden düşün müyorsunuz? Dışarıdan kimse size yardım etmez etmicekte bunu kimseden beklemeyin. Size yardım edecek kişi sadece sizsiniz.

Okudunuz mu?  Menıden sonra ıdrar yapsak gusulden sonra bır daha menı gelse gusul gerekmıyor dumı ?

Kayıtsız Üye
Benim eşim de sinirli öfke problemleri var. Her ikimiz de çalışıyoruz ve bir kızımız var. Kızım yeni doğduğunda gerginliği artmıştı ve benim lohusalık depresyonumla birlikte öfke problemi şiddete dönüştü. Fakat ben babamın evinden bir fiske yemeden çıkmışken, bana el kaldıracak adam benim kocam dahi olsa farkeden bişey olmaz, kendisi hakkında şikayette bulunurum dedim ve karkola gidip ifademi verdim. Düzeldi mi KISMEN. Önce birkaç ay kadar şok yaşadı ve sonra kendisine geldi. Daha önce benim yaşadığım şokları fiziki gücüm yeterli olmasa da hukuki haklarımla iade ettim. Ceza v.s olmadı fakat huy geçer mi tabi ki geçmez. Hala öfke patlamaları yaşıyoruz kendi halinde sinirleniyor ilgilenmiyorum geçiyor. Dua okuyorum bol bol, çocuğumu babasız bırakmamak adına rabbime sığınıyorum. Zor bir durum ya gideceksin ya çekeceksin…

Okudunuz mu?  Bilmeden alkol almak

Kayıtsız Üye
Bende anlaşarak evlendim ama kocam o kadar bencillerdik ondan nefret ediyorum hayatıma son vermeye bile çalıştım engelledi beni birakmiyor ve hal ve haraketlerini degistirmiyor lanet olsun ona ve benzerlerine.


misafir1
karşıdaki kimseye bir davranış veya düşünce modelleri tayin etmeyin, hem bunda muvaffak olamazsınız hem çatlarsınız.


Kayıtsız Üye
Bende 9 yıllık evli 2 çocuk annesiyim,neler çekmedim ki ne dayaklar ne dışarı atılmalar ne senden iğreniyorum lafları duymadım ki,aldatılmak yüzlerce kere,eşim demeye dilim bile varmıyor düşmanın o benim çünkü insan eşim dediği hayat arkadaşına böyle işkence yapmaz, evet bunların adı işkence arkadaşlar, o kadar sinirli hayata karşı nefret dolu ki düşünüyorum da bugüne kadar bir gün bile huzurla bir sofraya oturmadım huzurla ağlamadan uyumadım hep gergin hep huzursuz küçükken gram sevgi görmemiş bundan mı bilmiyorum hayatı bana ve kızlarıma zehir etmek onun tek derdi annesini babasını da hiç sevmez sürekli kavga eder ben kaynananlarla birlikte yaşıyorum hatta kaynananın kaynanası bile var her şeye karışırlar laf söylerler sabrederek artık sabır taşı oldum diyorum kendime, boşanmaya birkaç kez denedim ama ailemin de gerçek yüzünü gördüğüm için Vazgeçtim iki gün bakarlar sonra yediğim lokmayı boğazıma tıkarlar,anlayacağınız çaresizlik sarmış dört yanımı,evlilik çok zor dayanmaktan başka çare yok dua ediyorum başka elden ne gelir ki Allah herkesin yardımcısı olsun,ben yaşamıyorum sadece çocuklarım için nefes alıyorum

Okudunuz mu?  Gusülden sonra dişteki yemek artığı

Kayıtsız Üye
Kardeşim sen kaçarak evlendin ben ailemin zoruyla seninle aynı kaderi yaşıyorum eşim bencil huysuz asık suratlı sinirlinin teki her şeye kızan her şeyin acısını benden çıkaran hiç bir şekilde yaranamadığım bir insan. Kaderden kaçılmıyor demek ki kaderinde ne varsa onu yaşarsın severek evlendiğinde zorlanarak evlendiğinde sınav oluyor işte. Onlardan çok şey istemiyoruz aslında sadece biraz hoşgörü biraz değer😔


Kayıtsız Üye
Eşim çok ufak şeylere kavga çıkarıyor küfür ediyor
bazen de dövüyor aşırı kıskanç birisi herşeyden kiskaniyor sinirli olunca gözü hiç bir şeyi görmüyor ve çok ağır konuşup kalbimi kırıyor normalde iyi birisi çok eğlenceli bir insan ama sinirlenince çok kötü oluyor esimi çok seviyorum daha yeni evliyiz kacarak evlendik kendi etti kendi buldu demeyin nolur ben ne duası etsem bildiğim bütün duaları okuyorum Rabbime yalvarıyorum aramız kötü olmasın diye huzurumuz olsun istiyorum bazı sitetlerde hep büyü falan yazıyor asla onlara inanmıyorum büyü çok kötüdür başımıza daha beteri gelir diyorum hep ne varsa duada rabbimde vardır diyorum nolur yardımcı olun eşimle aramız düzelsin kavga çıkmasın hiç yoktan sebeplere kalbimi çok kırıyor kirmasin


sinirli kocaya okunacak dua, sinirli eşe okunacak dua, sinirli kocaya dua

Bu kategoride yer alan Vesvese,korku,kötü düsünce kurtulmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sinirli koca için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.