Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

alonsof1
Selamunaleykum. Biraz uzun olacak ama lütfen yardımcı olun hocalarım. Aslında sorunun cevabını bende biliyorum gibi yani Allah dilerse evet olur. Yani demi, yani Allah beni dilerse sevmediğim ona karşı sevgi aşk beslemediğim biri ile beni evlendirebilir.

Ama bunu ben istemiyorum, ha olursa da sabrederim.
Fakat ben Allah’ tan istiyorum ki dindar beraber namaz kılacağımız ibadetlerde birbirimize yardımcı olacağımız sevimli hayırlı bir eş istiyorum dua ediyorum. Evliliği sadece cinsellik olarak görmüyorum. Ben eşimin gözlerine bakayım seyredeyim aşk ile bakmak istiyorum o bile yeter. Mutlu olurum çünkü.
Cinsellik çok önemli değil benim için evlilikte.
Çocuk yapmak için cinsellik istisna.
Sevdiğim eşle çocuk bile yaparım 3-5 tane Allah bilir. Ama Allah sevmediğim birini nasip ederse onla çocuk yapmayı bile istemem.

Yani bu durumdan korkuyorum Allah a dua ediyorum. Sevebileceğim hayırlı dindar bir eş için.

Şimdi bu konuyu şunun için açtım.
Tanıdığım bir arkadaş var onu sevmiyorum hatta görüşmek istemiyorum ama bazen görüşüyoruz.
Fazla güzel değil hadi onu geçtim alkol kullanıyor. Namaz oruç yok.
Böyle biriyle evlenmek istemem. Ama Allah benim sevmediğim biriyle evliliği nasip eder mi?
Belki ilerde Allah’ın yardımıyla kötü alışkanlıkları bırakıp namaza başlar mı bilmiyorum ama zor gibi.
Şuan ona karşı kalbimde hiçbir sevgi aşk yok. Sadece cinsellik için evlenmek istemiyorum.
Yani sevmediğim biriyle konuşamam ona yardımcı olamam işlerinde ona yardımcı olamam. Böyle bir evlilik ise benim için kötü olur.

Okudunuz mu?  Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

Ama kalben sevdiğim biriyle onun işlerine yardımcı olurum hal hatır sorarım muhabbet ederim hediye alırım vs… Böyle işte hocalarım.

Böyle bir evlilik istiyorum ama Allah sevmediğim birini nasip eder mi.


Yorum: Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

zorunluyolcu7
Dostum bunu bende düşünüyorum çoğu kişide düşünüyor ama bilemeyiz, kız çok iyi ahlaklı ama kocası felaket çıkıyor, adam çok iyi ahlaklı çocuklarıda var ama karısı felaket çıkıyor eşlerini boynuzluyorlar.

Bende az sonra başka bir konu açacaktım bununla ilgili.

Allah hayırlısını nasip eylesin.

Mesela benimde korkum evleneceğim kızın aklında başka biri olupta benle evlenmesi bunun İnternet aleminde milyonlarca örneği var, ben değil böyle kızla sevmek cinsellik bile yaşamak istemem o derece.

Okudunuz mu?  Karşılaştığımız sıkıntılar üzüntülerden dolayı yeter artık demek günah mı?

Başkası nasıl karşılar bilmem ama Allah nasip etmesin böyle kızı.

Bilmem belkide Türk kızıyla evlenmemek lazım, zaten hepsi itinayla sevgili bulup akla gelen herşeyi hunharca yaşıyor daha sonra ailesi karşı çıkıyor vs vs ayrılıp annesi babası sana kitliyor bu kızı.

Dağlara taşlara kuru ağaçlara.

Kardeşim boşver bunları çok düşünme kafayı yersin.

Türk kızıyla eğlen ne yaşayacaksan yaşa sonra yabancı kız bul evlen.


Yorum: Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

alonsof1
zorunluyolcu7 hocam gerçekten haklısın ne diyeyim. Eskisi gibi değiller ya ha var mı böyle temiz hayırlı birileri illaki vardır senin benim gibi.

Yabancı uyruklu bir eşle evlilik evet bende isterim. Ama nereden bulacağım gerçi Allah bilir de. Sonra iletişim sıkıntı olacak. Müslüman olması önemli yinede Allah bilir. Olabilir yani. En azından gerçekten bağlılar seviyorlar.
Zor ama olabilir


Yorum: Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi?

Omer Faruk
< Selamunaleykum. Biraz uzun olacak ama lütfen yardımcı olun hocalarım. >
Aleykümselam Güzel kardeşim,

Okudunuz mu?  Müzikten kurtulmak istiyorum

Allah kimseyi kimseyle evlendirmez. Kişi kendisi seçer ve iradesiyle evlenir. Öyle olmasaydı Kur’an’ın tek ve eşsiz yorumcusu Rasulullah (AS) ;

"Kadınlarla dört hasleti için evlenilir: Malı için, asaleti için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun." diye, buyurmazdı. Hadis açıkça, seçin diyor.

Ayrıca;

"Kadınları [sırf] güzellikleri için nikâhlamayınız, Çünkü onların güzellikleri onları tehlikeye atabilir. [Sadece] malları için de nikâhlamayınız. Çünkü mallan onları azdırabilir. Dindar olanını nikâhlayın. Şüphesiz, burnunun bir kısmı kesik, kulağı delik ve teni siyah dindar bir cariye, dindar olmayan bir kadından efdaldir."

Allah sizlere hayırlı olmayı ve hayırlısını seçmeyi nasip etsin.


alonsof1
Ömer Faruk hocam teşekkürler. Hocam öyle diyorsunuz da yani Allah evlendirmez seçimi biz yaparız biz istersek evleniriz diye, ama ben bir yazı okudum şu şekilde.
Bazen de ya bir şükür ya da sabırla imtihan olmaları için, kulun cüz-i iradesi karışmaksızın Allah iki kişiyi karşılaştırır ve onları birbirleriyle evlendirir. Eğer bu evlilik güzel bir evlilik olmuşsa bu, kadın ve erkekten şükrün istenildiği bir nimettir. Eğer bu evlilik kötü bir evlilik olmuşsa bu evlilik, sabrın istendiği bir imtihan olur. Erkek kadınla, kadında erkek ile imtihan edilir. Demek ki, yapılan bütün evliliklerde kulların cüz-i iradeleri esas alınmamaktadır. Başka bir ifadeyle, ihtiyâri fiillerden olan evlilik, bazen ıztırâri fiiller gibi kulun müdahalesi ve seçmesi olmaksızın meydana gelir.

Okudunuz mu?  Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye '' Allahsız '' Dedim

Kulun hiçbir müdahalesi olmaksızın, sırf Allah’ın dilemesiyle yaratılan fiiller:Bu tür fiillerde kulun cüz-i iradesi işe karışmaz. Daha önce ifade ettiğimiz gibi şükürle veya sabırla imtihan olmaları için Allah onu icad eder.


zorunluyolcu7
alonsof1

Kıymetli dostum sana önerim sen kızı değilde ilk kız seni sevmesini bekle o seni severse sende onu seversin diye düşünüyorum.

Yani seni seven kızla evlen doğrusu budur, kadınlar bizden daha üstün yaratıldı bu bir gerçek ben seversem evlenirim diye yola çıkarsan sonunda evliliğin biter.

Ha bu arada beklentiyi yüksek tutma çok güzel olsun eti budu şöyle olsun deme akışına bırak gelenle evlen.

Şahsen ben böyle yapacam.

Ha bu demek değilki gelen her kızla evleneceksin aralarından seçeceksin, 10 kişi gelir birini seçersin.

Okudunuz mu?  Namazda euzu-besmele

Omer Faruk
< Bazen de ya bir şükür ya da sabırla imtihan olmaları için, kulun cüz-i iradesi karışmaksızın Allah iki kişiyi karşılaştırır ve onları birbirleriyle evlendirir. Eğer bu evlilik güzel bir evlilik olmuşsa bu, kadın ve erkekten şükrün istenildiği bir nimettir. Eğer bu evlilik kötü bir evlilik olmuşsa bu evlilik, sabrın istendiği bir imtihan olur. Erkek kadınla, kadında erkek ile imtihan edilir. Demek ki, yapılan bütün evliliklerde kulların cüz-i iradeleri esas alınmamaktadır. Başka bir ifadeyle, ihtiyâri fiillerden olan evlilik, bazen ıztırâri fiiller gibi kulun müdahalesi ve seçmesi olmaksızın meydana gelir. >
Güzel kardeşim, Kur’an ve Rasulullah’ın sözleri karşısında bu sözlerin hiçbir kıymeti yoktur.


seyit gazi
< Tanıdığım bir arkadaş var onu sevmiyorum hatta görüşmek istemiyorum ama bazen görüşüyoruz.
Fazla güzel değil hadi onu geçtim alkol kullanıyor. Namaz oruç yok.
Böyle biriyle evlenmek istemem. Ama Allah benim sevmediğim biriyle evliliği nasip eder mi?
Belki ilerde Allah’ın yardımıyla kötü alışkanlıkları bırakıp namaza başlar mı bilmiyorum ama zor gibi.
Şuan ona karşı kalbimde hiçbir sevgi aşk yok. >

yani kardeş, o kadar kaşınırsan başına her halt gelir … ya işte tevbe eder mi, namaz kılar mı bilmiyorum ama demişin…
senin bu hayallerinden karşındaki insanın bir haberi var mı ? yani neden namaz kılmıyorsun veya namaz kılmayı düşünmüyor musun diye soramıyorken bile kurabileceğin veya kırıklığına uğrayabileceğin hayaller için birisini suçlayabilir misin? karşındaki insanın alkol aldığını söylemişsin… yoksa sana neden alkol almıyorsun diye sorduğunda, haram olduğu için bile diyemiyor da, ıbık gıbık yapıyor, sonra da ne güzel bana saygı gösteriyor. ben buna namazda kıldırırım oruçta tuttururum mu diyorsun. ne zaman kılacakmış namazı, on sene sonra başlayıp üç senede bir mi kılacakmış… Allah herkesi affedebilir herkese namaz kıldırır ona sözüm yok ama kim olduğunu temsil edemezsen ne olmadığını isbat etmekle ömür tüketirmişsin. bir bakmışsın; beni yanlış anlıyorsunuz, ben o değilim, bak yine yanlış anladınız bu da değilim, yine anlamadınız ben şunu söylemek istiyordum diyerek ömür tüketmişsin.

Okudunuz mu?  Harama bakmamaya çalışıyorum

salihleri herkes severde müslihleri kimse sevmezmiş. namaz kılanı, içki içmeyeni, haramdan yüz çevireni; kim sevmez, herkes sever. sarhoş olsalar kullanman için arabalarını verirler, mallarını teslim etseler mallarından emin olurlar, haremlerine alsalar ırzlarından emin olurlar; ne zaman ki gel kardeş artık haksız kazanç sağlamayalım, nankörlük yapmayalım, Allah a kulluk vazifemizi yerine getirelim, haramdan yüz çevirelim dediğin vakit; kafayı mı yedin nereden öğreniyorsun bunları derler. ayrıca iffetini korumak hususunda da kendine fazla güvenme.

Okudunuz mu?  Neden Bazı İnsanların Yüzleri Birbirine Çok Benzer?

evlilik üzerine konuşmak zordur, sevgi üzerine konuşmakda zordur. ben konuşsam bile karşımdaki ne anlar onu bilmiyorum.

ömer ra a birisi gelir, boşanmak istediğini söyler. ömer ra da sebebini sorar, gelen kişi de artık sevmiyorum yapamıyorum der. ömer ra da vefaya ne oldu der, sen bunu kızlığında aldın kocattın diye sıralar… gelen kişi de cevabını alır geri döner. vefa sevgiden daha kıymetlidir, ben de şahsen bekar birisi olarak evleneceğim kişiyi seçerken müslüman hanımlarımıza karşı bir vefa duygusu hissediyorum.

evlilik için genel tavsiyeler vardır ve herkes için de hayıflanmaması için altın niteliğindedir ama bir gün peygamber efendimiz sav bir sahabeyle gezerken sahabe evliliğinden bahseder, peygamber efendimizde neden bekar birisi almadında dul birisini aldın der, sahabe de annesini ve babasını kaybettiğini yetim kardeşleri olduğunu dolayısıyla halden anlayan birisini aldığını söyler. efendimiz asv da yaptığının uygun olduğunu söyler.yani tavsiyeler geneldir, herkesin durumu özeldir ama her halükarda dinini gözetmezsen çok pişman olursun.

Okudunuz mu?  Ağızdan çıkan sözlerin hangileri bize yükümlülük getirir ?

şu üç şey insanın saadetindenmiş… saliha bir kadın, geniş bir ev ve rahat bir binek. ve bu tersttende geçerlidir.

benim evlilik konusunda basit bir sloganım var al bir saliha kadın eşşek değilsen iki cihanda mesud olursun.


alonsof1
Ömer Faruk hocam öyle ise doğrudur çok teşekkür ediyorum. Bu benim içimi rahatlattı.


Kayıtsız Üye
üniversitedeyim kızların %50si kaşar
sana önerim şu
bir doktordan duyduğum
kadınlar evlenmeden önce doktora gidip diktiriyorlar ve bu az bir sayı değil
doktorda bunu görüyor çok çirkin olmasa da eli yüzü düzgün hemşireyle evleniyor sebebi bu kadının namuslu olması
beraber namaz kılacağın ibadet edeceğin bunları geç ..
ahlaklı namuslu bide akıllı bitti lamı cimi yok
zaten bu 2 sine sahip olan kız Müslüman olmasa bile müslümanda olur sana sadıkda olur
şuan konuştuğun kız alkol oruç o yok kesin mahrem bölgeleri foradır tavsiyem Allah’tan uzak yaşayan kimselerden uzak dur.
bilmediğin yerden zararları dokunur
bildiğin yerden yararları olmaz

Okudunuz mu?  Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Kayıtsız Üye
Önce Kur’an a bak. Orda, Allah kime neyi sevdirdiğini bize bildirir. Ayrıca yaptığında sen mi yaptın, Rabbin mi işini senin için oldurdu bilmen gerekir. Ayrıca hadislerde insanların kiminle neden evlendiği ama insanların kiminle evlenmesinin uygun olcağı hakkında tavsiyelerde bulunulur.
Şunu bil ki sevgi sana mülk değildir, senin tercihlerine göre sana her an başka şeyler sevdirilebilir, sen sevgiye mi güvenirsin, Allah’a mı? Kendin için güzel ve doğru olan, sana bu dünya da sevdirilmiş olanları mı yapman? Allah ve Resulünün sana tavsiye ve emir olarak bildiriklerini yapman mı senin için faydalı? Eğer namaz kılarsan sana namaz sevdirilir. Eğer günah da ısrar edersen sana günahın sevdirilir.
Bugün sevdiğin kişi ile evlendin diyelim. Sen kötüyü arzulayan o ise kötü olsun. Sen yarın güzel bir iş yapıp da Allah seni iyilerden yazdığında içinde kötü kişiye hiç bir sevgi kalmadığında ne yapacaksın? Bugün sevdiğini yarında seveceğine dair Allah tan sana bir vaadde bulunuldu mu? Allah ın sana öyle bir sözü var mı?
Arı olsan anlarım, derim ki bu nerde gül suyu varsa ona gider. Dışkı böceğine dönüşmez ki dışkı suyuna heves etsin yarın. Ama sen insansın yarın neye dönüşeceğimizi sadece bizi yaradan yüce Mevlamız bilebilir. Biz bilemeyiz ki. Sadece onun affını, esirgemesini dileriz. Sen Fatiha nın yüce manasına bak ki ne kadar faydalıdır kullar için.

Okudunuz mu?  Münezzeh nedir? Münezzeh ne demek

nasip

Bu kategoride yer alan Rabıta nedir nasıl yapılır? Kısa bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah Sevmediğim Biriyle Evliliği Nasip Eder Mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.