Anasayfa
25 Nisan 2023, 17:34
sizden91
Abone

Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Dünya Güzeli

Cübbeli Ahmet hocaya sorulan sorular nereden soruluyor ve cevapları nerede veriyor bilginiz var mı?

Sormak istediğim bazı sorular

Hocaların ekranda nette tv de birbirlerinin ayıplarını ifşa etmesi gıybet midir?
Tanınmış Hocaların birbirleriyle tartışması konusunda tavrımız nasıl olmalı?
Dedikoducu ve Kendini Beğenmiş Dinlemekte Sakınca Var mı?


cübbeli ahmet hoca birebir soru cevap

Şem’a
cübbeli ahmet hoca birebir soru cevap

– Cübbeli denen Ahmet hocaya sorular internetten, tv deyken spikerden, vaz ederken dinleyen cemaatten ve sitesine mail olarak sorular gidiyor
– İnsanların şerefini zedeleyecek sözler söylemek gıybettir, bu gıybeti yapan kişiler hoca olunca günahı daha büyüktür.
– Hocalardan, kitap ve sünnetten ayrılmayan, birbiriyle uğraşmayan, siyaset konuşmayan ve sadece ilim öğreten insanları aydınlatana tabi olun.
– cübbeli ahmet hocaya sorulan sorulardan çoğunu kürsüde okuyur, bunlardan en çok hoşlanmadığım sorular "şu hoca nasıl bu hoca nasıl" şeklndeki sorulardır

Okudunuz mu?  Sevgilimle ayrıldık ne yapmalıyım?

Yorum: Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Kayıtsız Üye
Hacet namazı kıldıktan sonra hacet duası okuyupta mi hacet istenir yada önce istwk sonra dua mi yapılır
Birde hacet duası yaptiktqn sonra en son bitirirken salavat getirip el fatiha deyip mi biriricez .
Kurani kerimde hz Ali nin yemin etti hacet e kavusma tekribinde hadid suresini lev enzwlneyi okuyup duasını okada baslamadan önce 1fatiha 3 ihlas okuyup hediye edip mi baslicaz birde hadid suresinden lev enzalneye geciste önce sadekAllahul azim deyip tekrar besmele cekip bitirince sadakAllahul azim deyip duasınımi okicam yoksa duayi okuyup hacetimi soyleyip salavat getirip fatihami okicam ..

Okudunuz mu?  Birine ilah dedim, şirk mi koştum

Yorum: Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim, Hacet namazının diğer nafile namazlardan hiçbir farkı yoktur, farklı şartı yoktur. Allah ayet-i kerimesinde : Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir. (Bakara, 2/153)
buyuruyor. En az 2 rekat olmak üzere haram vakitler hariç dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar nafile namaz kılıp rabbinizden istediğinizi talep edebilirsiniz. Ayet açık ve net… Allah duası kabul olunan salih kullarından eylesin, Amin… Selametle…


Acizanekul
Hocam yukarıda birbiriyle uğraşmayan siyaset konularına girmeyen demişsiniz kaldı mı bu ikisini yapmayan


Kayıtsız Üye
Yurt dışın da çalışan bir olarak 6 arayla izne gelen biriyim bulunduğum ülke bir Müslüman ülke 5 yıldır buradayım. İkinci evlilik yapmak istiyorum bu ülkede bu normal fakat evlendiğim kadını emekli olduğumda ülkeme getiremiyeceğim kanun buna müsade etmiyor ikinci eşi tanımıyor bu durumda kesin dönüş yaparken buradaki eşim ile ayrılmak zorunda kalacağım. Bu muta mı olur…?

Okudunuz mu?  Güneşin batıda doğması

mum
Şartlı nikah/Süreli nikahlar mut’a sayılır.


Kayıtsız Üye
Hocam benim bir kaynım var devamlı içki içiyor bir türlü kurtaramıyoruz yuvası yıkıldı çalıştığı tüm parayı içkiye ya ne yaptıysa ne kadar da konuştuysak Bir içki içtigini kabullenmiyor bunun için hangi dualari okumalıyız bize bir çare Ne yapacağımızı Bilemiyorum hanımı evi terk etti yine devam ediyor kendini devamlı haklı buluyor bizler kaldık iki arada çocuğu daha çok küçük Annesiz oturmak istemiyor babası da.

Okudunuz mu?  Tuhaf Bir Zina Çeşidi ??

Kayıtsız Üye
Hocam Ramazan ayında kuran kursunda kalan talebelere iftar yemeği vermek için kursa bir miktar para gönderdik bize her hangi bigun verilmedi bizde merak ettik ne zaman verilecek diye bayrama 2 gün kala aradık yemegin verilmediğini talebelerin evlerine gönderildiğini söylediler . Bu durumda bizim niyetimiz ne olur ve yetkililerin akıbeti nedir teşekkürler


mum
Siz üzerinize düşeni yaptınız, sevabınıza kavuştunuz. onlar sorumludur.


Kayıtsız Üye
Esime anlasamoyordum 2 hafta önce evi terkkettim sehir disina annemin yanina geldim 2 haftadir konusmuyor gorusmuyoruz telaklarimiz duruyor ama 4 10 goruemeyince ayrilik niyetyle 4 ay 10 gun smra nikah duser mi


ACİLSERVİS
Ayrı kalmak kavga etmek anlaşamamak nikahı düşürmez.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm
Hayırlı günler hocam
Benim sorum bir yakınım hakkında.
Benim ablama eşi bir gün kavga ederken aynı yer ve zamanda üç defa boş ol demiş. Bazı hocalar bunu bir saydıkları bazıları da üç saydıkları için size sormak istedik. Şimdi ablamın hiç bir şekilde gidecek yeri yok ve biri 1yaşında diğeri 5yaşında iki çocuğu olduğu için o evden ayrılamıyor fakat bir taraftan da harama giriyormuyuz biz sürekli acaba diye üzülüp düşünüyor. Yani hala beraber yaşıyorlar.Size sormamı istedi ablam. Sizden gelecek cevaba göre hareket etmek istiyor.
Şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin eşi Hz. Sevde mi yoksa Hz.Sude mi yoksa ikisi de mi.

mum
Hanefi ve Şafi mezheplerine göre, ayni mekanda da olsa 3 talakla karısını boşayanın karısı boş olur.
Fetvaya göre ise Bazı alimler, bir mekanda yüz defa dahi boşama gerçekleşir ise sadece bir talak sayılır derler bu zor durumda kalanlar için bir fetvadır

Okudunuz mu?  Hocanın verdiği kağıdı izinsiz paylaşmak günahmıdır?

Kayıtsız Üye
Hocam ben menenjit hastasıyım.hiç bir şey öğrenemiyorum sadece basit ve rutin işler yapabiliyorum .böyle yaşamak çok zor oluyor ama doktorlara sordum hiç bir çaresi yokmuş. Efendim ben Allah tarafından sorguya çekilir miyim veya bana karşı daha müsaamalı olunur mu? Çünkü böyle çok sınırlı ve agresif oluyorum. Cevaplarsanız teşekkür edrim


Şem’a
< Allah tarafından sorguya çekilir miyim veya bana karşı daha müsaamalı olunur mu? >
Aklı olan herkes hesaba çekilir ama herkesin kendi imkanı nispetinden sorumlu tutulur.
Yapabileceklerinizi yapın gerisini Allah affeder. Farzlar kaçmasın ve büyük günahlardan kaçın gerisi kolan inşAllah


Kayıtsız Üye
Karı koca ilişkiye girdiğinde gusletmeden ikinci kez ilişkiye girebilirmi?


arifselim
Eşler cinsel ilişkiye girdikten sonra gusül abdesti almadan bir daha ilişkiye girebilirler bunun dini bir sakıncası yoktur. Tekrar ilişkiye girecek olan eşlerin bir miktar dinlenmeleri ve en azından avret mahallini yıkamaları adaptandır.

Okudunuz mu?  Fitre nasıl verilir kişi başına mı hesaplanır ?

Kayıtsız Üye
S.a. Bacaģından özrü olan bir kişi cemaate imam olabilir mi? Yani şöyle açıklık getireyim , secdeye gittiğinde ayağını geriye doğru uzatıyor. Bu kardeşimiz muhtemelen şafii olabilir. Teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Namazda kastedilen özür, sürekli abdest bozucu bir hale sahip olan kişi anlamında kullanılır. Eğer böyle bir durumu varsa hanefilere göre sadece kendisi gibi özre sahip olanlara imamlık edebilir. (Merğinani, el-Hidaye, I, 57)

Ama şafiilerde ise imamlık etmesinde sakınca yoktur. (Şirbini, Muğni’l-Muhtaç, Beyrut, 1418/1997, I, 3)

Ancak fıkhi bir özrü olmayan kişinin ayağından yada başka bir uzvundan olan özrü, imamlık etmesine engel değildir.

Okudunuz mu?  Tesbih namazı nedir, Nasıl kılınır, faziletleri neledir?

Kayıtsız Üye
S.A. Kur’an-ı Kerim’e abdestsiz dokunulması caiz değildir. Amenna. Fakat Kur’an-ı bir yerden bir yere kaldırmamız gerekiyor abdestimizde yok kaldirabilirmiyiz? Birde abdestsiz tablet yada telefondan Kur’an okunabilirmi? Teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. Elektronik cihazlarda olan kuranı kerimler gerçek gibi değildir. Bu cihazlarda kuranı kerim olsa bile abdestsiz dokunulabilir. Ama yinede bu saygıyı ve ciddiyeti bozmamalıdır. Abdestsiz olan kişi kuranı kerimi bir yerden bir yere kaldırması icap ediyorsa bir temiz bezle yada herhangi bir şeyle tutarak kaldırabilir.


Kayıtsız Üye
S.a hocam benim göğüslerim çok küçük ve benim eşim ameliyatla göğüslerimi yaptırmalı istiyor ben tesettürüme de çok dikkat ediyorum ve eşim kimse görmedikten sonra benim için yapabilirsin diyor acaba göğsümü yaptırabilir miyim hocam.

Okudunuz mu?  Gözü dışarda olan bir kocanın yatağından ayrılmak caiz midir?

arifselim
Aleykum selam. Kişi için sağlık açısından sorun kabul edilen bir durum ise ameliyatla da olsa düzeltilebilir. Göğüslerinizi ilaç ve takviye gıdalarla büyütebiliyorsanız bunda bir sakınca yoktur. Ama amaç sadece güzellik ise bundan uzak durmalısınız.


Nejla Aslım
Geçmişte bekarken yaptığım bir günah işledim ben şuan evliyim eşimle huzurlu mutlu bir evliliğim var ama bu geçmişim yüzünden çok huzursuzum eşime ve evladıma karşı vicdanım çok rahatsız 4 aydır bu konuda çok huzursuzum çoğu geceler uykularım kaçıyor kalbime sıkıntı geliyor huzursuz oluyorum eşim bu durumu farkediyor çoğu zaman geçiştiriyorum ne yapmam gerekiyor çok tövbe ediyorum çok dua ediyorum anlatırsam hiç bişey eskisi gibi olmayacak susuyorum ama içimdeki ses öyle bir konuşuyorki susturamıyorum bana nasihat edermisiniz ne yapmam konusunda

Okudunuz mu?  Namazdan sonra dua etmeden kalkmak ?

Ensar
Ne günah işlediniz bilemem ancak mutlu olan ailenizi parçalayacak bir işe kalkışmayın, eşiniz bu durumda size gerçekten zarar verecek ve çocuğunuza zarar gelecekse bu günahı kendinizde saklayın. Allahtan af ve mağfiret dileyip yalvarın. Muhakkak tövbeleri kabul eden ve bağışlayandır, asla ümidimizi Allahtan kesmeyin. Allah huzurlu hayat sürmeyi daima nasip etsin.


cübbeli ahmet hoca soru cevap, cübbeli ahmet hoca birebir soru cevap, cübbeli ahmet hocaya ilginç sorular

Bu kategoride yer alan Dua Ederken Şükür ve Salavat Şart Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cübbeli ahmet hocaya sorulan sorular ve cevapları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.