Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Cübbeli ahmet hocanın annesinin mezarı

Cübbeli ahmet hocanın annesinin mezarı

musab
yazı yazılması 4 mezhepte hoş karşılanmıyor.kimisi mekruh diyor kimisi haram,kimisi doğrum tarihi felan yazılır diyor.ama hocamızın annesinin mezar taşı yazılarla dolu.ne yazdığını okuyamadım.ayrıca kubbe gibi şekilde yapmışlar.bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.


Cevap: Cübbeli ahmet hocanın annesinin mezarı

Eyüp
Bende gördüm bana göre çok aşırıya kaçmış. Müslümanın mezarı, sade, tabii ve mütevazı; mezar yapımında kullanılan malzeme de basit ve ucuz olmalıdır. Müslüman mezarlığı, ihtişam, debdebe ve tantanadan uzak, sadeliği, tabiiliği ve intizamı ile örnek olmalı. Camide bütün imtiyazlarından sıyrılarak Allah’ın huzurunda aynı safta duran müminlerin, mezarları da görünüş itibariyle birbirine eşit olmalıdır. Mezar yapımında bu eşitliği bozan şeylere yer verilmemelidir.

Bu kategoride yer alan Meni ile Mezi özellikleri nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cübbeli ahmet hocanın annesinin mezarı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.