Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

YaZaROW
Selamın Aleyküm;

Cübbeli Ahmet hocanın verdiği yanlış bir fetva hakkında bir mesaja rastlamıştım. Yanlış verdiği fetvayı doğrusuyla birlikte paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Sağ olasınız.


Yanıt: Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

Muhammed
Başkalarının yanlışını araştırmak yanlış bir iştir.
Ama, küçük düşürmemek ve kötülememek, onun nasıl bir yanlış yaptığına bakıp o hataya bende düşmeyeyim diye bakacaksanız buyrun videoyu izleyin.
Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası


Yanıt: Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

MelihEyüp
Cübbeli ahmet hocayı seviyorum ama 6 saatte yakın fetvalarını dinledim kardeşim ilim öğrendim öğrenmesine ama az öğrendim cübbeli ahmet hoca fetvalarında genellikle dikkat edilmesi gereken hoca şudur diye söyler insanları uyarır ama hangisi doğru hangisi yanlış ona pek girmemek lazım o ne düşünerek söylüyor bilemiyosun yanlış anlam çıkarabiliniyor ben şahsen cübbeli hocamızın fetvasından hiddetlenip yanlış anlam çıkarıp bir hocamızın günahını aldım(onun suçu değil benim yanlış anlaşılmasın)
Mustafa islamoğlunu yeni dinlemeye başladım bir fetvasında bir sürü şey öğrendim işin aslı her insan farklı konulara ağırlık veriyo.

Okudunuz mu?  Aklıma felaket senaryoları geliyor

bence en iyisi birbirleri için ne diyorlar önemsememek lazım biz ilimlerinden faydalanalım ortada günah varsa niye ortak olalım boşuna:)


Yanıt: Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir?

YaZaROW
< Ama, küçük düşürmemek ve kötülememek, onun nasıl bir yanlış yaptığına bakıp o hataya bende düşmeyeyim diye bakacaksanız buyrun videoyu izleyin. >
Tabii ki bu sebepten dolayı istedim. Yoksa onu dinlemeyi bırakacak değilim. 🙂

< bence en iyisi birbirleri için ne diyorlar önemsememek lazım biz ilimlerinden faydalanalım ortada günah varsa niye ortak olalım boşuna:) >
Haklısın kardeş ama ilmi konularda çok kötü olarak anılan insanların kaynaklarından faydalanırlarsa ben dinlemem kardeş. İstiyorlarsa onu en tepeye çıkaracak sözler söylesinler. Kaynaklarına bakarım ben. Çünkü bu devirde ortaya Kur’an’a bakarak hüküm anlayabilip çıkaracak adam kalmadı. Eskilerin insanlarının kaynak kitaplarına bakmak zorundayız.

Okudunuz mu?  İlk sela ve ezan ne zaman okundu?

İmam-ı Rabbani’yi İbni Teymiye’ye kayıtsız şartsız tek geçerim ben tavsiye almak ve ilim öğrenmek için. Öyle hepsini dinleyemeyiz yani. Dinlemeyin de demiyorum bu yorum da çıkmasın buradan.


farukyazici
Aşağıdaki video tamamen eleştiri amaçlı hazırlanmış. Prensip gereği bir kişi hakkındaki fikirlerimi sadece yandaşlarının yorumlardan değil, daha çok eleştirilerden ve bu iddiaların doğruluğundan hareketle belirlerim.

Söyledikleri şeyler yüzyıllardır tasavvuf akımının öncüleri tarafından yazılmış ve birçok alim tarafından da İslam dışı olarak görülmüştür. Cübbeli Ahmet Hoca da bu akımı takip eden bir hocadır.

Okudunuz mu?  Boy abdesti alırken ne yaptığımı unutuyorum

Söylediklerinin hiçbir sahih kaynakta izini bulamayacağınız şeyleri saatlerce anlatıyor. Dileyen dinlesin. Benden uzak olsun.

Cebrail’in vahiylerini Peygamberimizden aldığını söyleyen, hocasının şimdi gelmek istemiyorum diyerek ölümünü ertelediğini söyleyen, Kur’an’da peygamberin öleceği açık açık belirtilirken bedeni öldü ruhu aramızda geziyor diyen, Kur’an’da kimin kalbinde iman olduğunu peygamberimizin bile bilemeyeceğini, onları iman ettiremeyeceğini bildirirken İmam-ı Rabbani’nin adamın kalbindeki imanın zayıf olduğunu görüp feyiz aktardığına inanan birinden alacağım bir şey yoktur. Eğriye eğri, doğruya doğru demek lazım.


MelihEyüp
Sonuçta ne olursa olsun benden size kardeş tavsiyesi burda ne kadar konuşsak hep bizim zararımıza olacak herzaman öyle olmuyomu? gıybet yapıyoz yapıyoz sonra konu kitleniyo elde ne kalıyo günahlar… Alim etini yemiyelim.Bize kalmadı alimleri eleştirmek :)bırakın Herkez Allah a verecek hesabını hepimiz birli kendimize bakalım herkez hata yapıyor kul işte istemesekde hatalar sıralıyoruz noksanız çare yok en iyisi iftara ve gıybetten uzak durmak.

Okudunuz mu?  Hz.Meryem ile Harun'un kardeşi Meryem ?

ehli-sunnet
Faruk yazıcı kardeşim Cübbeli olsun veya başkası olsun bu meseleri uydurmuyorlar bunlar Büyüklerin kitaplarında vardır Geçen sefer gne teke tekte İçki içen anası ile zina edip kafasını kesip kafatasında şarap içen insan kafir olmadığını İmam-ı Azam söyledi dedi herkes uydurma sandı başta ben olmak üzere 🙂

Ama Mektubat-ı Rabbani’de ve daha bir çok yerde aynısı geçiyor aynı şekilde
100 İnsanı öldüren adamın af olup olunmayacağı konusu sahih hadistir (yanlış hatırlamıyorsam) İmam Nevevi’nin r.a Riyazüs Salihinde geçiyor

Okudunuz mu?  Namazda Dua Sıralaması

Bu tür konulara yorum yapmakta istemiyorum doğruda değildir merak eden kardeşler internette araştırabilir Eğer dediklerimiz doğru bile olsa gıybet etmiş oluruz yanlış ise bide İftira etmiş oluruz Hadistir bu:)


YaZaROW
Fakat ehli-sünnet kardeşim sen söyledin bu lafı ondan sordum kafama takıldı. Her hocaların hataları var Cübbeli hocanın da yanlış fetvaları var dedin. O yüzden malumatını merak ettiğimden sormak istedim. Ayrıca arkalarından konuşmuyoruz burası büyük bir portal ve herkese açık bir forum sitesi. Arkadan konuşmak ulaşılamayacak yerlerde olan konuşmalardır.

Ekleme:

Madem iş buraya geldi gerçek niyetimi söyleyeyim. Ben Cübbeli Hoca’nın cehenneme girmesini asla istemiyorum. O yüzden çoğu kişi gibi seyirci kalmak yerine, hatasını bilenler varmış burada, o kişilerden öğrenip Cübbeli Hocaya yanlışını doğrusuyla birlikte ulaştırmaktı. Sitesine gerekirse 100 tane olsun mesaj atıp ulaştırmaktı.

Okudunuz mu?  Yüzümdeki iltahaplı sivilce gusül abdestine mani midir ?

ehli-sunnet

Herkesinn Yanlışı var herkes hata yapabilir İmam-ı Gazaliden Tut şimdiye kadar bütün Evliyanın kitaplarında yanlış sözler bulunabilir bunlar onların değerine bir zarar vermez Çünkü onlar yanlışların olabileceğini belirtmişlerdir
Cübbeli hocanında yanlışı olabilir Onun bunun şunun biz doğrularla ilglenelim değerli kardeşim


YaZaROW
İşte ben bu bencilliği kabul edemiyorum.

< Cübbeli hocanında yanlışı olabilir Onun bunun şunun biz doğrularla ilglenelim değerli kardeşim >
O yanlışıyla kalsın biz doğrusunu alalım geçelim. Ben bu düşünce yapısını benimseyemem. Neden onun yanlışını da araştırıp bulup biz düzeltmeyelim? İlminden faydalanırken, kitaplarını okurken iyi 🙂


ehli-sunnet
Tamam kardeşim Allah yolunu açık etsin inşAllah 🙂
Eğer Sadece Doğru konuşan birini bulursan bizede haber ver Mutlak Doğru Vahiyle sınırlıdır 😉

Okudunuz mu?  Ders Yapmamak Günah Mı

aziz83
Cübbeli Ahmet Hoca’nın, İmam Gazali’nin(ki böyle bir şey söyleyen arkadaşı çok kınıyorum) ve diğer ehl-i sünnet alimlerimizin bir tane yanlış olduğunu düşündüğünüz fetvasını söyleyin bende size yanlış olmadığını ispatlıyım inş…


ehli-sunnet
“Ümmetimden iki sınıf salâha ererse insanlar da salâha erer: yöneticiler ve âlimler”

Konuyu uzatmak istemiyorum ama Bu sahihmi Aziz kardeşim ?

Ravilerinden olan Muhammed b Ziyâd eL-Yeşkurî Hakkında Ahmed b. Hanbel; Yalancı olup hadis uydurduğunu söyler
Elbani..


aziz83
”Ümmetimden iki sınıf salâha ererse insanlar da salâha erer: yöneticiler ve âlimler”
İbn Abdilberr ile Ebu Nuaym, (İbn Abbas’dan zayıf bir senedle)

Bu söz İmam Gazali’nin İhyasında geçer, bu kaynağı Peygamber Efendimiz bile zühuratta onaylamışken kimin haddine bu kitapta geçenlere uydurma demek…

Okudunuz mu?  Kıyafete bulaşan meni hakkında bir sorum var yardım edeseniz sevinirim.

ehli-sunnet
🙂 Anladım kardeşim Sahih olduğuna dair kaynak istemeyecem en iyisi boşvermek 😉


aziz83
< Muhammed adlı kişiden alıntı
Başkalarının yanlışını araştırmak yanlış bir iştir.
Ama, küçük düşürmemek ve kötülememek, onun nasıl bir yanlış yaptığına bakıp o hataya bende düşmeyeyim diye bakacaksanız buyrun videoyu izleyin. >

Bu sözün nesi yanlış ki???

Hasan Basrî şöyle demiştir. Üç sınıf vardır. Onların gıybeti haram değildir:
1.Hevâ ve hevesine tâbi olan
2.Fıskını açıktan yapan fâsık
3.Zâlim bir idareci.
Bu üç sınıfın arasındaki ortak nokta, üçünün de günahı açıktan işlemesidir. Çoğu zaman işledikleriyle iftihar ederler. İşlediklerini açıkça yaptıkları halde yaptıklarını söylemekten neden tiksinsinler! Eğer kişi, o üç sınıftan birinin açıkça yapmadığı başka bir günahı söylerse günahkâr olur.
‘İbn Ebi Dünya

Okudunuz mu?  Gusülde burun deliklerinin ikisinedemi su çekeceğiz

ayrıca okuyun kardeşim>>

Ayrıca videodaki hangi sözü yanlış???


VanLi
< Ayrıca videodaki hangi sözü yanlış??? >
bende merak ettim.


farukyazici

Şu videoyu izleyip, anlattığı şeylerin İslam ile bağlantısı kurup yazarsan sevinirim.


bahadır emin
Dün habertürkte dinlerarası diyalogcuları yerden yere vurdu haklı olarak. Kafiri dost edinen saftirik takımı uyanır belki.

Programın sonlarına doğru bugünlerde moda olan ehli beyt mezhebi uydurmalarına verip veriştiriyorduki anında kestiler programı. Ehli sünneti savunan böyle korkusuz alimlere çok ihtiyaç var.


Kayıtsız Üye
mustafa hoca sözde hoca sadece kuran diyen biri diğerlerini her şeyi yalanlıyor Allah gaybı bilmez diyen biri


Dewle12
Ben Cübbeli yi izlerdim eskiden ama bu videolarını izledikten sonra Bir Daha Açıp Bakmadım


Kayıtsız Üye
Santranç.la ilgili fetvada yanlışıklar var diyanet o hadislerin uydurma oldunu spylemiştir yok santran oynayan dpmuz eti yemiş şehadeti kabul olmamış gibi demesi yanlış

Okudunuz mu?  Taklit günah mı

U.s.
Kardeşim mustafa islamoğlunu dinlememelisin çünkü bir videosunda kendi ağzından çıkan cümleler tövbe hâşa kader yoktur dedi. Youtube’a gir yaz direk çıkıyor zaten


cübbeli ahmet hoca yanlışları, cübbeli ahmet hoca hataları, cübbeli ahmet hoca fetvaları

Bu kategoride yer alan Erkeğe, hanımını ne sebeple dövdüğü sorulmaz. Ebu Davud , Nikah 43 başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cübbeli Ahmet Hocanın yanlış fetvası hangisidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.