Anasayfa
17 Nisan 2022, 17:02

Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları

Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları

Ahmet
Nihat Hatipoğlu Soru-cevap

Annem hasta, ayakta duramıyor. Sandalyede namaz kılabilir mi?
Rahatsızlığı sebebiyle ayaklarını kıbleye ve yana uzatarak da olsa oturamayan kişi, sandalyede oturup namaz kılabilir.

Ezandan sonra dua okunuyor. Bu duanın anlamı nedir ?
Ezan duasının anlamı şudur: “Ey eksiksiz davetin (ezanın) ve kılınmak üzere olan namazın Rabbi olan Allahım!.. Muhammed aleyhisselama cennette yüksek dereceyi ihsan eyle. Onu vaat ettiğin makam- ı mahmuda ulaştır. Sen vaadinden, sözünden, caymazsın.”

Boya fabrikasında çalışıyoruz. İş elbisesiyle namaz kılabilir miyiz?
Kan, idrar, şarap, dışkı ve benzeri necaset olmadıkça elbisenize değmiş veya dökülmüş olan maddeler namaz kılmanıza engel değildir. Badana, boya, madeni yağlar, pas ve kir namaza engel değildir.

Namazlarda “tadil-i erkân” farzdır diye bir şey duydum. Açıklar mısınız?
“Tadil-i erkân” demek namazlardaki secde, kıyam, rüku, itidal gibi rükünleri yerli yerinde ve düzenli yapmak demektir. Mesela, rükudan doğrulduktan sonra bir süre ayakta bekleme (kavme) gibi durumlar tadil-i erkândan sayılır. Buna dikkat etmeden namaz kılan, namazdan hırsızlık yapana benzetilir. Üç mezhebe göre (Maliki, Şafii, Hanbelî) farzdır. Hanefilere göre ise vaciptir.

Saç ve bıyıkları boyamak gusüle engel mi?
Saçları veya bıyıkları boyamak, suyun deriye ulaşmasını engellemedikçe gusül açısından sakınca oluşturmaz.

Nişanı bozmanın dinen sakıncası var mı?
Nişan, söz anlamındadır. İki tarafın ileride evleneceklerini etrafa ilan etmeleri demektir. Çok önemli bir gerekçe olmadan nişanı bozmak sakıncalıdır. Zira nişanın bozulmasından başta kız çocuğu olmak üzere iki taraf da mağdur olur.

Mahkemeye boşanmak için başvurduk. Mahkeme boşarsa dinen de boşanmış olur muyuz?
Mahkeme yoluyla gerçekleştirilen boşanmalar bir bain talak (boşanma) olarak geçerlidir. Yani eşinizle dinen de boşanmış olursunuz

Annem, çocukları arasında adaletsiz davranıyor. Ben de ona küsüyorum. Günah olur mu?
Anneniz gerçekten de çocukları arasında adaletsizlik yapıyorsa günaha girmiş olur. Ama annenizin cezasını sizin vermeniz doğru değildir. Siz annenize küsmeyin. Ona iyilik yapmaya devam edin, yanlışlarının hesabını Allah’la kendisine bırakınız.

Pijama veya sabahlıkla namaz kılınabilir mi?
Temiz olması ve namaz kılınırken örtünmesi gerek yerleri kapatmak koşuluyla, pijama veya sabahlıkla namaz kılmakta bir sakınca yoktur.

Yurtdışında ölenleri orada gömmek günah mı?
Cenazeyi öldüğü yere defnetmek doğru olandır. Ancak başka yere nakletmek de caizdir. Bulunduğunuz ülkede uygun bir mezarlıkta, İslam’a uygun şartlarda ölünüzü gömebilirsiniz.

Camilerde namazdan sonra toplu tespih çekiliyor. Bu Peygamberimiz döneminde uygulanıyor muydu? Bidat mıdır?
Namazlardan sonraki tespih uygulaması yani SübhanAllah, Elhamdulillah, Allahüekber tespihleri Hz. Peygamber döneminde topluca yapılmıyordu. Herkes kendi kendine okurdu. Ama daha sonraki dönemlerde bilmeyenler çoğalınca cemaatçe uygulanmaya başlandı. Bu yeni uygulama İslam’ın ruhuna aykırı değildir. Faydalıdır.

Müslüman bir kişi günah işlediği zaman imanı yok olur mu?
Müslüman kalmak ya da İslam’a girmek için Kelime-i Şahadet’e inanmak yeterli olacaktır. İbadetleri ihmal etmek veya günah işlemek kişiyi dinden çıkarmaz ama günahkâr yapar.

Büyük mezar yaptırmak günah mıdır ?
Mezar üzerine görkemli yapıtlar yapmak hoş karşılanmaz. Peygamberimiz (sav) Medine’de ilk vefat eden sahabe Osman Bin Muaz’ın (ra) mezarının baş tarafına işaret olsun diye bir taş koymuştur sadece.
Sokağımdaki fakir çocukları sünnet ettirmeyi düşünüyorum, zekât sayılır mı?
Sünnet bir zaruret olduğundan velisi fakir olan çocukların sünnet masrafları zekâttan düşülebilir. Bunu düşünmeniz de güzel bir şey.

Okudunuz mu?  Hiç namaz kılmayan şehit olurmu?

Kaza namazı, vakit namazlarından sonra kılınır mı?
Sabah ve ikindi namazlarından sonra kaza namazı kılmamak daha uygundur. Diğer namazlardan önce veya sonra kaza namazı kılabilirsiniz.

Kıyamet günü geldiğinde melekler ölecek mi?
Allah’tan başka, melekler de dahil olmak üzere bütün canlılar kıyamet kopunca öleceklerdir.

Beddua gerçekleşir mi?
Hak edilmeyen beddua, sahibine geri döner. Beddua kötü bir harekettir. Zira size haksızca yapılan bedduadan korkmayınız. Hak edilmeyen beddua zarar vermez, kişiye uğramaz.

Esmaül Hüsna’yı (Allah’ın Yüce isimleri) hangi saatlerde, hangi günlerde okumalıyız?
Esmaül Hüsna’yı okumanın sınırlı bir zamanı yoktur. İstediğiniz zaman okursunuz. Ancak, her gün en azından bir kere 99 ismi okursanız daha iyi olur.

Peygamberimiz torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’e hangi duayı okumayı seçmişti?
Hz. Peygamber türlü kötülüğe karşı torunlarına şu duayı okumayı tercih ederdi; “Sizi her türlü şeytandan, zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine ısmarlarım”

Ölünün 52. günü var mı?
Ölenin 40. veya 52. günü şeklindeki uygulamanın dini bir kaynağı yoktur. Ama kişi vefat eden yakınının 40. veya 52. gününde hayır yapacaksa, mevlid veya hatim okutacaksa bunun da sakıncası yoktur. İstediğiniz gün istediğiniz iyilikleri yapıp, vefat edenin ruhuna gönderebilirsiniz.

Gelinim torunlarımı bana göstermiyor. Allah bunu kabul eder mi?
Ne olursa olsun gelininizin böyle bir hakkı yoktur. Dünyanın en güzel nimeti olan torunlarınızı, evlatlarınızı, kimse sizden kaçırmamalı. Bu günahtır, zulümdür.

Babalarının emekli maaşını almak için boşanan bir tanıdığım var, bu dinen geçerli midir?
Bu iş devleti kandırmaktır ve alınan para haramdır. Boşanma dinen geçerli olur.

2-Bayramda kurban kesmek istemiyorum, onun yerine parasını dağıtsam caiz midir?
Kişi kurban kesmek yerine parasını dağıtmakla, vacip olan kurban borcunu ödemiş olmaz. Sadaka vermek ayrı bir ibadet, kurban kesmek ayrı bir ibadettir.

Peygamberimizin tercih ettiği özel bir şifa duası var mı?
Peygamberimiz şu şifa duasını kendi için okurdu: ” Ey insanların Rabbi, acıyı gider, şifa ver. Sen şafisin. Senin şifandan başka şifa yoktur. Senden bütün hastalıkları gideren bir şifa istiyoruz.”

Makyajla abdest aldım, namaz kılabilir miyim?
Kullandığınız makyaj malzemesi haram veya necis, örneğin domuz yağı gibi bir üründen oluşmamışsa namazınıza bir engel yoktur.

Kabirdekiler ziyaretimizi duyarlar m?
Yüce Allah diledikten sonra ölüler ziyaretimizden haberdar olurlar. Kabir ziyareti s›ras›nda konuşulanlar›, kabirdeki kişinin duyduğu ve verilen selam› ald›ğ› hadislerle sabittir.

Şeytan meleklerden biri midir?
Melekler nurdan yarat›lm›şt›r. Şeytan ise cin taifesindendir ve ateşten yarat›lm›şt›r. Bu nedenle şeytan melek değildir.

Yüce Rabbimizin 99 adından başka adları da var mı?
Bize anmamız ve bilmemiz için iletilen isimlerinin sayısı 99’dur. Yüce Allah’ın isimlerinin sayısal sınırı olmaz.

Alacağımın peşinden koşarsam günah işlemiş olur muyum?
“Zengin olanın borcuna yatması zulümdür. Alacaklının alacağının peşinde koşması haktır” diye buyurur Hz Peygamber.

Sabah namaz vakti ezanı duymasam da namaz kılabilir miyim?
Sabah namazının vakti “imsak” vaktiyle girer. Takvim yapraklarındaki imsak vaktinin yazıldığı saat gelince, sabah namazını kılabilirsiniz. Ezanı duymanız veya beklemeniz gerekmez.

Migren hastasıyım, ağrı başladığında ilaç almak zorundayım. Nasıl oruç tutmalıyım?
Oruca başlamanızı tavsiye ediyorum. Migreniniz tuttuğunuzda sabredemezseniz, ilaç alıp orucunuzu bozarsınız. Ramazandan sonra orucunuzu bozduğunuz günler için birebir oruç tutarsınız.

Okudunuz mu?  İslamiyette eşcinsellere bakış ve onlara Kuranı Kerimde verilen cevap nasıldır

Hamileyken oruç tutmak sakınca doğurur mu?
Öncelikle gebeyseniz, bir kadın doktoruna danışmanızda fayda var. Daha doğrusu inancınızı bilen bir doktorun bu konuda beyanat vermesi esastır. Elbette sizin de kararınız ve durumunuz büyük önem taşır.

Fitil kullanmak, lavman yaptırmak gibi tedaviler orucu bozar mı?
Kesinlikle fitil kullanmak ve lavman yaptırmak orucu bozar. Bir kişi oruçluyken tıbbi gereksinim halinde fitil ya da lavman yaptırabilir. Ama o gün için daha sonra bir gün kaza orucu tutar.

Oruçluyken dişimi çektirdim, orucum bozuldu mu?
Sadece diş çektirmek orucu bozmaz. Ancak iftardan sonra çektirmek daha uygundur.

Oruçluyken denize girdim, orucum bozuldu mu?
Suya girmek orucu bozmaz. Zira orucun bozulması için ağız ve burun kanalıyla içeriye suyun girmesi gerekir.

Namaz kılmayan bir kişi oruç tutabilir mi?
Namaz ve oruç ayrı iki farzdır. Elbette ki Müslüman’ın beş vakit namazını kılması ve orucunu tutması gerekir. Bu farzdır. Ancak namaz kılmayan veya kılamayan bir kişiye, “oruç tutamazsın” deme hakkına sahip değiliz. Kişi neyi yapabilirse o onun için iyidir. Tümünü yapamayana, tümünü terk et demek doğru değildir.

Krem sürmek orucu bozar mı?
Krem sürmek, kolonya kullanmak, banyo yapmak orucu bozmaz.

Zekâtımı ramazan ayında vermek zorunda mıyım?
Zekâtınızı istediğiniz zaman hesaplayabilirsiniz. Önemli olan zekât için gerekli olan nisab (80 gram altın ölçüsü) olduktan sonra bir yılı hesap edip zekâtı vermektir. Ramazan dışında da bu mümkündür.

Kadınlar regl günlerinde oruç tutabilirler mi?
Hz. Peygamber regl günlerinde kadınların oruç tutmayacaklarını ifade buyurmuştur. Bu, kadınlar için bir rahatlıktır. Daha sonra tutmadıkları günleri kaza ederler.

İftar vakti ezan okunmayan bir yerde orucumu nasıl açacağım?
Elbette ki saate göre açarsınız. İftar saati veya akşam ezanı vakti oruç açma zamanıdır. Ezanı duyma mecburiyeti yoktur.

Televizyondan hatim takip edebilir miyim?
Elbette takip edebilirsiniz. Ancak sizin de okunan ayetleri dilinizle okuyup gözünüzle takip etmeniz gerekir. Yoksa sadece dinleme sevabı alırsınız. Hatim indirmiş olmazsınız.

Gıybet, küfür ve kötü söz orucu bozar mı?
Bu saydıklarınızın hepsi kötü ahlakın çeşitleridir. Oruçlu olana veya olmayana haram kılınmıştır. Peygamberimiz, “Gıybeti ve yalanı bırakmayan kişinin orucuna Allah’ın ihtiyacı yoktur” buyurur. Bütün bunlarla beraber saydıklarınızın hiçbiri orucu bozmaz. Belki manevi faydasını engeller.

Mukabele ne demektir?
Mukabele karşılıklı Kuran’ı takip etmek demektir. İyi bilen biri Kuran’ı okur, diğerleri de takip ederler. Hz. Peygamber her yıl ramazanda bir kez Cebrail’e böylece inen ayetleri okur; Cebrail de takip ederdi. Mukabele, ramazan ayının güzel bir geleneğidir.

Sahura kalkmak zorunda mıyız?
Hz. Peygamber “Sahurda bereket vardır” buyurur. Sahura kalkmak Müslümanlara has bir özelliktir. Zira sahur esnasında yapılan duaların kabul edileceğine inanırız. Sahura kalkan aynı zamanda Kuran okuyabilme, namaz kılma gibi alışkanlıklar da edinebilir. Ancak bütün bunlarla beraber sahura kalkmak sünnettir. Kişi sahura kalkmasa da orucunu tutabilir.

Çok zor bir işte çalışıyorum. İnşaatta yük taşıyorum. Çok sıcak var; ne yapmamı önerirsiniz?
Öncelikle şunu söyleyeyim sizin tutacağınız oruç, benim gibi serin bir ortamda, rahat şartlarda oruç tutacaklardan daha çok sevaplı olacaktır. Yüce Rabbimiz kişileri şartlarına göre mükâfatlandırır. Oruçla ilgili durumunuza gelince; orucunuza başlayın, gerçekten de dayanamaz hale gelince orucunuzu bozarsınız. Bundan dolayı ceza, kefaret, yani 60 gün oruç tutma cezası ödemeniz gerekmez. İleride bu günleri kaza edersiniz. Henüz tutup tutamayacağınızı denemeden peşince tutamam demeniz doğru olmaz.

Okudunuz mu?  Cennet'te Teknoloji Varmıdır?

Oruç tutmuşken gündüz ciddi bir travma geçirsem ve orucu bozmak zorunda kalsam, 61 gün ceza orucu tutmam gerekir mi?
Oruçlu iken ciddi bir tıbbi problem oluşursa veya hayatınızı tehlikeye sokacak bir olayla karşı karşıya kalacak olursanız veya hakikaten oruca devam edemeyecek bir hale gelirseniz orucunuzu bozarsınız. Bu keyfi bir bozma olmadığı için daha sonra bir güne bir gün kaza edersiniz.

İğne orucu bozar mı?
İslam âlimleri ramazanın gündüzünde kişiye yapılan iğneleri ikiye ayırmışlardır. Serum gibi gıda veren iğneler; bunlar orucu bozar. Ancak ağrı kesici veya tedavi edici antibiyotik türü iğneler orucu bozmaz. Bununla beraber mecbur kalınmadıkça iğneyi geceye bırakmak daha doğru olur.

Bu yılki sadaka-i fıtır miktarı belli oldu mu?
Oruç tutamayanların ödeyecekleri günlük fidye veya kişi başına ödenecek olan sadaka-i fıtır (fitre) miktarı aynıdır. Bir fakirin günlük doyum parasıdır. Bu miktarın en alt limiti 10 liradır. Bunun üzerindeki rakamlar için ise bir sınırlama yoktur.

10 gün ramazan orucu tutamazsam, daha sonra yıl içinde bu 10 günü üst üste mi kaza etmeliyim?
Hayır, öyle bir zorunluluk yoktur. Yıl içerisinde istediğiniz zaman aralığında orucunuzu tutarsınız. Ara vererek de


Cevap: Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları

gulay
Uyarı: Soru sorarsanız sorularınıza Nihat Hatipoğlu cevap yazmayacaktır bilginiz olsun.


Cevap: Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları

Kayıtsız Üye
SElam hocam.ben nezir demisem ,fakat aklıma gelmir neden dediyim?yani hafizamdan silinib,ben simdi ne yapim?
hocam ben çok korkuyorum napa bilirim?


Cevap: Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları

arifselim
Sevgili Nihat Hatipoğlu hocamızın ilmine hayranım hocamızın ağzına yüreğine sağlık.


Kayıtsız Üye
Erkekle kadının mahrem yeri birbirine deperse boy apdestti gerekirmi.?


Kayıtsız Üye
Mezarligin etrafini ne zaman mermer yaptirabiliriz.. Bebegimizi nisanda kaybettik..


Şema
< kabri mermer yaptirmak >
Geçmiş olsun Allah daha hayırlı bir bebek nasip etsin.
Mezarı mermer yaptırmak günahtır haramdır.
Sadece baştarafa isim yazdırmak için bir mermer konabilir.
< ölmüşler için dua yapılırken isimler sayılırmı >
Dua genel değilse isimler söylenmelidir.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam nasılsınız işşAllah. Sorum:elmacık kemiği ya da boyun bölgesi veya göğüs bölgesinde çıkan aşırı kıllardan rahatsızlık duyduğum için lazer epilasyon yaptırmak istiyorum. Dinde bunun yeri nedir. Allah razı olsun…


mum
< Lazerin Dinde bunun yeri nedir. >
Aşırı bir rahatsızlık varsa caiz, keyfi yani sağlık açısından bir sakıncası olmadığı halde sadece görüntü için kılları kökten yok etmek caiz değildir.


Kayıtsız Üye
Sevdigimiz kişiyle evlenmek için hergun dua etsek kabul olurmu


demet cayar
Hocam evlenmek iatedigim kisi ile iliskiye giridim gunah ve haram oldgunu sonradan ogrendim ne yapmam lazim bir yol gosterin nolur


mum
< ne yapmam lazim bir yol gosterin nolur >
Nikah olmadan olan ilişkiler zinadır. Yapılması gereken tevbe edip bir daha yapmamaktır.


Kayıtsız Üye
Eşime artık bekarmış gibi davrana bilirsin Allah katında da boşanmış sayıyalım dedim bu sözüm dini nikahı bozar mı?

Okudunuz mu?  Kalb temizliği nasıl olur

mum
< bu sözüm dini nikahı bozar mı? >
Hayır bu söz dini nikahı bozmaz


Kayıtsız Üye
Sevdiğime kavuşmak için Sabah namazından önce hacet namazı kılıp kenzül arş duasını okuyorum duam ne zamana kadar kabul olur


Şema
< duam ne zamana kadar kabul olur >
Duaları kabul eden Allahtır. Allah dilerse kabul eder dilerse sana sevap olarak karşılığını verir.
Kim hakkımızda daha hayırlı bilemeyiz


Kayıtsız Üye
Hocam ben kardeşim le babam arasında kaliyom annem öldü babam evlendi kardeşim okudu ama daha atanamadi atanmak için kpss ye çalışıyor hem de bir is buldu is de çalışıyor ama aldığı maaş az ancak kendini gecindiriyor babaminda durumu fazla yok sürekli telefon açıyor kardeşime bana para gonder kardeşim de yok deyince beddua ediyor sizce bu durumda ne yapmalı beddua si kabul olurmu


Şema
Kardeşinizin gerçekten verecek parası yoksa babanın bedduası tutmaz.


Kayıtsız Üye
Allah’ın selamı üzerinize olsun hocam benim şöyle bir sorum olacak eşim bir yıldır beni evli başka bir kadınla aldatıyor kadın eşimden hamile ama eşi o kadar saf temiz kalpli biriki ona bu çocuk senden diyor hocam ben ikisinin ilikşkisini öğrenince eşim beni hep dövdü eziyet etti ama çocuklarım küçük anne ve babam fakir oldukları için hiç boşanma konusunu açmadım Allah’a havale ettim rabbim alsın hakkımı dedim hocam eşşimle bu evli kadının yaptığı tabikide zinadır peki bunun günahı nedir ayrıyeten ben kızımda hamileyken ihaneti sezdim ama eşim kuranı kerime olan inancımı kullanıp kuranı kerime ve hıdır a.s yalan yemin etti sonrada bunu yuvam yıkılmasın diye yaptım dedi ama buda yalandı bunun günahı nedir hocam saygılar


Adem göktürk
Selam aleyküm ben çok vesveseli biriyim .
1- sabun Gibi ürünlerde alkol ve gliserin var ve hayvansal mı bitkisel mi belli değil kullannılması ve elbiseye sıçraması namaza mani mi
2- abdest alınca abdestim bozulmuş gibi hissediyorum koku ve ses yok ama hissediyorum ne yapılmalı
3-tuvaletten sonra yada tuvaletten 2-3 saat sonra genellikler organımı sıktığımda bir damla peçeteyi ıslatıyor ve genellikle böyle olmadığı zamanlar çok nadir özür durumuna girer miyim .
ALLAH RAZI OLSUN


Şem’a
1. Etil alkol Hanefi mezhebine göre mani değil onun için sabun sıçraması namaza engel değildir.
2. Abdest alın ve şüphelere aldırmayın
3. Tuvaletten sonra kendinizi su ile yıkayın ve kontrol etmeyin


Kayıtsız Üye
Hocam yedi senedir evliyim kocam evine doğru düzgün bakmıyor herzaman beni çalışmaya mecbur bıraktı ustelik te annesi ablası yüzünden beni çok dövdü ona ailesine hakkımı helal etmiyorum günahım işliyoruz


Sarikiz
Eşim çok yalan söylüyor yıllardır düzelmesi boşanma doğru olurmu dinen boşanma nedeni sayilirmi


arifselim
Yalan günah ve çirkin davranıştır ancak yalan konuşması boşanmaya bir neden değildir. Sorunlarınızı konuşmalı ve çözüm için gayret etmelisiniz.


Kayıtsız Üye
hocam ben kaçarak evlendim kaçtığımı anneme haber verdik çok kızdı anlaşma sağlanana kadar dini nikahımı yaptırdım fakat anneme bunu söyleyince çok kızdı bizim rızamızı almadan neden yaptırdın kabul etmiyoruz bu nikahı dedi dinen ailenin rızası olmayan nikah kabul olmaz diye biliyorum fakat sonradan anlaşma sağlandı resmi düğün yapıldı ama dini nikah tekrardan kıyılmadı geçerlimidir .

Okudunuz mu?  Sünni ile hanefi arasındaki fark

arifselim
Nikahı gizli yapmadığınız için nikahınız geçerlidir. Yeniden kıymanıza gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Kardeşimle kavga ettik bir birimize küfür ettik bir birimize daldık bende saat 7gibi oruç bozdum sinirden elim titriyordu bunun yerine 61gün oruç tutmayım yerine para yada yemek versem olur mu

Hocam geçici bir hastalıklı oruç yerin para verirse kabul olurmu


arifselim
– Bilerek orucu bozmanın cezası ancak 60 gün oruç tutmak ve bir gün kaza etmektir. bunun yerine başka bir kefaret ödeyemezsin.

– Geçici hastalığı olan kimse bunun yerine fidye veremez. İyileştikten sonra orucunu kaza etmelidir.


Kayıtsız Üye
Hocam ben yirmi iki yıllık evliyim benim eşim 9 senedir aynı evdeyiz ama başkasını seviyor hocam bizim nikahimiz dusmus mudur saygilarimla Allah razı olsun limini laz


Şem’a
Kocanız sizi boşamadan nikah düşmez


Kayıtsız Üye
Hocam ALLAH aşkına ayette geçiyor çalgı saz vesaire şeytandır diyor siz nerdeyse kuranı sazla okuyacaksınız veya okuyanlara müsade ediyorsunuz islamı neolur ekranın istediği gibi değil ALLAH ın istediği yorumlayın
————————-
Hocam selamün aleyküm ben iş yerinde namaz kılamıyorum her günün sonunda namazlarin kazasını kilsam kabul olur mu


arifselim
Aleykum selam. Namaz vaktinde kılınmalıdır. İş bir mazeret değildir. Sadece farzları bile olsa mutlaka iki üç dakika bir fırsat bulunmalı ve kılınmalıdır.


Kayıtsız Üye
Hocam kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum eşim ailesiyle tartışıyor ailesi bundan beni sorunlu görüyor ve bana tavır yapıyorlar ben onlarla konuşuyorum ama onlar benimle konusmuyor ne yapmam gerekiyor ben de onlara tavır yapsam günaha girermiyim lütfen cevap verin


arifselim
Onlara karşı tavır vesaire yapmak yerine iyi geçinmeye ve güzellikle izah etmeyi seçin. Çözülemeyecek sorun yoktur. Sorun sadece buysa Allah’ın izniyle çözebilirsin.


Kayıtsız Üye
Hocam kadınlara namaz kılmak oruç tutmak gibi ibadetler ne zaman farz olur ben 12 yaşındayım daha hiç adet olmadım bana farz mıdır


arifselim
Ergenliğe girdikten sonra sorumluluk başlar. Kızlarda ergenliğe giriş adetin başlaması ile olur. Sen bunların farkında birisi olarak adetini beklemeden de ibadetlerini yerine getirmen çok güzel olur.


Kayıtsız Üye
Ben nahatsızlığımdan dolayı sandalyede oturup kalkıp namaz kılıyorum sakıncası varmı


arifselim
İlk şart yerde kılmaktır ancak yerde kesinlikle oturamıyorda sadece sandalyede oturabiliyorsa ancak o zaman caiz olur.


Kayıtsız Üye
1 – Hocam hayırlı geceler benim çayımdaki șeker aniden tuza dönüștü ailemden kimse yapmadı hepimiz șașkınız bunun hikmeti nedir

2 – Hocam 12 yaşında hafızlık yapıyor sabah kalkınca ayagında Allah yazısı vardı çok şaşıdık ne nanaya gelir teşekür ederim


arifselim
1- Demek ki o tuz değil şekerdi de farkında değilmişsiniz yada şekerine tuz karışmıştır 🙂

2- Allah’ın herşeye gücü yeter elbette. Bu tür şeylere başka anlamlar yüklemek doğru değildir.


Kayıtsız Üye
Hacam 3 yıl önce beddua etmiştim eski sevgilime Rabbim çocuğunu kucağına almayı nasip etmesin demiştim ve ben 6 haftalik hamileyken düşük yaptım hiç sebepsiz kurtaj olmak zorunda kaldım bunun günahı nedir hocam cvp bekliyorum Allah razı olsun


arifselim
Bu yaşadığın üzücü durumun onunla ilgisi olduğunu bilemeyiz. Bundan ancak tövbe edebilirsin. Allah günahları bağışlayandır affedendir.


Kayıtsız Üye
Annem bana bir daha telofon eline almayacaksin diye zorla kurana el bastirdi sonra annem biyere gidince telofonu eline alabilirsin dedi ben simdi gunaha girdim mi hocam

Okudunuz mu?  Ezberleme zorluğu çekenler

arifselim
Bir daha eline almayacaksın derken belirli bir süre veya zaman için yemin ettirmişse bundan artık sana günah olmaz. Büyük ihtimalle annen bir dönem için yemin ettirmiş olabilir.


Gül çelik
Hocam eşim yeni vefat etti onu rüyasında gören herkes ölmedim dediğini söylüyor bunun hikmeti nedir gelicem diyor ve ölmediğini söylüyor hocam 2 tanede yetimim var bazen şımarmasınlar diye kızıyorum bazen vuruyorum bunun günahı nedir


arifselim
Allah rahmet eylesin. Bu görülen rüyalar ancak hayırlıdır denilebilir başka da özel bir anlam çıkarmak doğru olmaz. Küçük yaştaki bebeklere veya çocuklara asla vurmayın helede yetim iseler onların gönlünü asla incitmemeye gayret edin.


Kayıtsız Üye
Esim Alkol aliyor ve eve gec geliyor.Benimle ickili bir sekilde Kari koca olmak istiyor onu reddetmemin günahı varmi?


arifselim
Allah yardımcın olsun. Eşinin ıslah olması için hem dua et hemde elinden gelen desteği vermelisin. Buna yoğunlaşlamlısın. Eşin alkollü iken onun cinsel ilişkiye girebilirsin. Onun günahı kendisine aittir.


Kayıtsız Üye
Yeni doğacak oglumuza asaf duhan ismini bırakmak istiyoruz ama duhan ismi hayırlı olmayabilir bırakmamızı söyleyenler oldu oyuzden bırakalım mı bilemedik hocam bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?


arifselim
Asaf ismini koymanız caizdir güzel bir anlamı vardır. Ancak ‘Duhan’ duman demektir. Bu bir isim değildir ve koymanız da caiz değildir.


Uzgun
Açlıktan ,susuzluktan ölen çocuklara yardim kampanyası çıkartalım.hocam Allah rizasi için.millet yardim etcekken uckayatcilat yüzünden gönderemiyor.sana güvenen çok.
Allah rizasi için


Kayıtsız Üye
Hocam benim nazarim degiyor isim iyi gidiyor desem tersi oluyor neyapmam lazim


arifselim
Sürekli hayırı ve güzel sözler söyle. Dilinden Zikir sözlerini eksik etme. Örneğin; elhamdulillah, maşaAllah, subhanAllah gibi sözleri sık sık söyle ve Allah’tan her zaman hayırlısını dile.


Kayıtsız Üye
Bayanların namaz kilarken iki secde arasinda otururken ayaklarımızı sağa cevrili oturmasak namaz kabul olur mu?


arifselim
Evet hanım kardeşim namaz kabul olur. Zaten bu şekilde oturuş bir tavsiyedir ne farz nede vaciptir. Kadının bazı hareketlerinin farklı anlatılması onun namaz kılarken daha çok korunaklı ve tesettüre uygun halde kılması içindir.


Kayıtsız Üye
bilmeden ortaklaşa cüz aldım sonradan fark rtim okumasam olurmu ve sildiğimde okudum sildim diyor ve ben okumadım cünkü bilmeyere aldım üstüme bana farz mı kaldı


Kayıtsız Üye
Bilmediğin şeyi nasıl alıyorsun okumak üzere aldığın belli. İlla sen okumak zorunda değilsin madem bilmiyorsun başkasına ver okusun. O senin sorumluluğunda. Hangi cüz olduğunu unutum demek istediysen tüm cüzleri oku böylece sorumlu olduğun cüzü okumuş olursun.


Kayıtsız Üye
Hocam ben tüp bebekle üçüz hamileyim üçününde hayatı riskli doktur ya birini alrız ikisi kurtulur yada üçünü birden kaybedersiniz diyor çok kötüyüm hocam ne yapacağımı bilmiyorum bir tarafta rıza göstersem biliri bile bile öldür müş olamcam bir yandan üçünü bir den 100/90 kaybedicem ne olur yardım edin ne yap mam lazım


Şem’a
üçüz bebeğe kıymayın Allah’a tevekkül edin o dilediği gibi yapsın. dilerse üçünü yaşatır dilerse üçünü yanına alır sevabını ahrete verir.


Kayıtsız Üye
Zina yapan bir erkekle zina yapan bir bayanın evlenmesinde bir sakınca var mıdır


Sabır
Sakıncası yok zaten bu günahtan sonra artık evlenmeleri gerekir.

Okudunuz mu?  Adak yerine para verilir mi?

Elif yaman
Bir hiristiyan musluman olmaya karar verdikten sonra nasıl bir yol izlemeli hocam


Şem’a
Kelimei şehadet getirmeli ve yıkanmalıdır daha sonra bir ilmihal alıp okumalı


Kayıtsız Üye
Hocam evliyim bir kızım var bide oğlumuz olcak Rabbim nasip ederse ama eşimin ailesi yle benim ailem arasında anlaşmazlık var eşimin ailesine bana hersey yasak koyuyor en büyük yasaktır ailem gelmiyecek diyorlar beni uzun aglatiyorlar bende hakkımı helal etmiyorum acaba günahı varmı ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olun doğru yolu gösterin Allah rızası için


arifselim
Allah evlatlarını sana bağışlasın. Seni ailenden koparmaya hakkı yoktur. Elbette bu seninde hakkındır. Asıl olarak ailelerin problemlerini eşler kendi aralarına sokmamalıdırlar. Yuva, aile mukaddestir.


Kayıtsız Üye
Merhaba bugün hiç tanımadğm birleri sınav ücreti yatırmak için yardım istedi bende ettim bozuk paraları yoktu bozdum ama eksik para vermişim o an doğru verdiğimi düşündüm işlem bittikten sonra onlar parnın devamnı istediler doğru verdiğmi söyledim düşünme hakkı vermeden hemen soyguncu yaptılar bana byle iftirada bulndular sonnda kimsenin kimsde parası kalmdı verdim onlara ama hata yaptığımı eve gelince farkettim kendimi vicdanen ktü hissediyrm ne yapmalıyım


Adil
O kişileri ara kayıt yaptıkları yerden belki isim öğrenebilirsin. Paralarını ödeyip hellalik iste.


Kayıtsız Üye
Erkek çocuk isteme duası okuyupta Muhammed ismini koymak zorunda mıyız.yoksa Muhammed isimlerinden herhangi birini koysak olurmu hocam.


arifselim
Muhammed ismini koyma mecburiyeti yoktur. İstediğin hangi dua olursa olsun belli bir ismi koyma mecburiyeti yoktur. Önemli olan güzel ve İslama uygun bir ismin olmasıdır.


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam,
Sizin burun ameliyat videonuzu izledim ama hala kararsızım. Sizin anlattığınız gibi çok kavisli ve aşırı büyük bir burnum yok ama kendimi yandan gördüğüm zaman çok rahatsiz oluyorum moralim ve piskolojim bozuluyor. Allahımdan da korkuyorum. Çok kararsız kaldım ne yapmam gerekiyor.


arifselim
Merhaba kardeşim.
Bu konuda en doğru olan şey, sana doktorunun vereceği tavsiyedir. Eğer doktorun buna bir ihtiyaç diye bir teşhis koyarsa bu ameliyat caiz olur. Ayrıca cidden psikolojini bozacak derecede bir durum mevcutsa bazı alimlere göre yine ameliyat caiz olur demişlerdir.


Kayıtsız Üye
4 cocugum var eşim halen istiyor ama ben istemiyorum eşimin hiç yardımı dokunmuyor o istediği için ben istemediğinden günaha girermiyim hocam


arifselim
Bu konu eşler arasında doğru bir üslupla ve saygı sevgi içerisinde konuşularak çözülmesi gereken bir konudur. Çocuk için kadının rızası da olması gerekir. Kadın istemediği halde erkeğin isteğiyle olmaması gerekir. Kendini hazır hissetmemen günah değildir.


Kayıtsız Üye
Selam hocam benim bir kız kardeş var uzman doktor ve çok dindar yani namazlı abdestli birini istiyor karşısına hiç öyle biri çıkmadı hep kendisini istiyenler namaz kılmiyor diye hep reddeti bizde evlen sin diye zorluyoruz gunahmidir


arifselim
Aleykum selam. Aklı başında bir kızı evliliğe teşvik edebilirsiniz ama onu zorlamak son derece yanlıştır. Ona hayırlı bir nasip bulunması için yardımcı olun veya yönlendirin ancak beğenmediği ve dininden uzak yaşayan kimseleri reddetmesi tam aksine güzel bir durumdur. Onu zorlamayın.


duygu
Selamun aleyküm hocam benim size sorum benim hayatimdaki insana ve onun ailesine benim annem çok tavırlı davranıyor annem bu huyunu bırakmıyor bunu benden vazgeçsin diyemi yapıyor annem ben bunlari duyunca çok utaniyorum bir okadarda üzülüyorum ben napim simdi çaresizim annemle defalarca konuştum artik yoruldum bittim

Okudunuz mu?  Yüzükoyun yatmak şeytan işi midir?

Kayıtsız Üye
hocam iyigünler ben namaz kılmasını bilmiyorum ama beş ayda 150.000 kere lailahiillAllah -15.000 kere kelimeyitevhit 4.500 kere Fatiha 4.500 kere ihlas 900 kere süphaneke 900 kerekevser 900kere amentü duaları ve hergün yasini Şerif okuyorum sevaba giriyormuyum teşekkürler Gökhan tekçe


arifselim
İyi günler kardeşim. Her gününü değil her saniyeni bile zikir ve tesbih çekersen bile bir farz namazı yerini tutamaz. Çünkü farz namazlar Allah’ın bir emridir. Zikirler ise ayrıca sevaptır. Sadece bu çektiğin dualar ve tesbihlerle bile öğrenene kadar namazlarını kılabilirsin.

Allah dürüstleri çok iyi bilendir.


Cengiz
Merhaba hocam ot yani cigara içmek ve bundan matdi kazanç sağlamak günah mıdır


arifselim
Merhaba. Sigaranın zararı günümüzde artık kesin bir şekilde ispat edilmiştir. Eskiden bu konuda alimlerin görüşü mekruh olarak açıklanmaktaydı. Ancak bunun zararları açıklanmış ve ortaya konulduğu için bunu içmek ve ticaretini yapmak caiz olarak kabul edilmemektedir.


Kayıtsız Üye
Kabir hayatında bize sorular Arapça mı sorulacak türkçe mi Arapça sorulursa biz nasıl anlayacağız


mum
< Kabir hayatında bize sorular Arapça mı sorulacak türkçe mi >
Kabirdeki sorular hangi dilden?

Herkese anlayacağı dilden sorulacak merak etmeyin.


Kayıtsız Üye
Ehli kitab birisiyle nikah olur ama mektuhtur diyorlar doğrumu


arifselim
Ehli kitap olan bir kadın ile evlenmek caizdir. Mekruh olmasından kasıt tavsiye edilmemesi ve bazı mahzurları olabileceğinden dolayıdır. Özellikle de çocukların yetişmesinde kadının rolü çok büyüktür ve bu dini açıdan sorunlar meydana getirebilir.


Gamze
Ben 28 yaşında 2 çocuk annesinin.2 yıl önce eşim babamın arabasi ile kaza geçirdi ve vefat etti. Bazı nedenlerden ötürü ailemle yaşıyorum sigortadan para kaldı ve 2 katlı bir ev aldım alt katı ailem oturuyor.ve bazen para yardımı yapıyorum çocuklarımın hakkına girmiş oluyormuyum


mum
Gamze hanım, Allah yardımcınız olsun.
Yetimlerinize bakmanız daha iyidir ama bu “hayır yapmayın/sadaka vermeyin” anlamında değil, çünkü o malın içinde sizinde hakkınız var


Kayıtsız Üye
1 yaşında çocugum var kafasını yere veya sert bir cisme vurma gereği duyuyo sebebi ne olabilir?


Kayıtsız Üye
Çocukların kafasını duvara vurma nedenleri farklı olabilir, baş ağrısı, diş ağrısı, orta kulak iltihabı ve diğer sağlık probleri
en iyisi çocuk doktoruna sonra pedagoga gitmektir


Ecriin34
Merhaba hocam ben evlenirken kaynanam herşeyi isteksiz yarım yamalak yaptı ve benim rızam olman 2 yıl keseyi bir tuttu birlik olalım size ev alalım diye beni herşeyden mahrum braktı kocamın cebinde hiç para olmuyordu su alırken bile parayı ondan istiyorduk onun evinde yemek yiyor saade yatmaya eve geliyorduk defalarca söylememe ramen keseyi ayırmadı takılarıda kendi aldı borçlar bitti keseyi ayırdı elime sadece bir kira parası verdi ve diğer oğlunun parasını biriktirmeye başladı birazda borçlanıp ona ev aldılar söz yaptı borçları olduğu halde o gelinin bir dediğini iki yapmıyor ben 6 yıldır kiradayım bana haksızlık yapmış hakkımı yemiş olmuyormu hocam


MeSeLeM
Bu yazıya göre bir haksızlık var ama diğer tarafı dinlemeden bir şey demek zor.


imam
< bana haksızlık yapmış hakkımı yemiş olmuyormu hocam >
İfadene göre sen haklısın ama kayınvalideni dinlemeden bir hüküm vermek caiz değildir.

Okudunuz mu?  Muska nasıl yok edilir?

 


Kayıtsız Üye
Hocam iyi günler benim 2 aylık bebeğim var ramazanda ben oruç tutmak istiyorum ama sütüm kesilir diye korkuyorum bebeğimin rızkına girmiş oluyormuyum acaba teşekkür ederim


arifselim
İyi günler. Emziren kadın oruç tutarsa bebeğin rızkına engel olmuş olmaz. Ama anne kendisi veya bebeği için endişe ederse oruç tutmama izni vardır. İstersen bir kaç deneyebilirsin ve ona göre hareket edebilirsin. Tutulmayan her gün için bir gün kaza etmen gerekir.


Kayıtsız Üye
S.a hocam bunu söylerken çok çekinerek soruyorum eşimle bir senelik bir evliliğimiz var bir tanede çocuğumuz var çocuğumuz olduktan sonra eşim ilişki konusunda biraz soğuk davranıyor ve nerdeyse hatırlatmasam hiç birlikte olmak istemiyor çok garip bir şekilde ne olmuş olabilir büyü falan olmuş olabilirmi ve şunu da söylemek istiyorum ben 19yaşındayım eşim de 35 yaşında


arifselim
Aleykum selam. Bu sorunun bir çok nedeni olabilir. Bunun büyü olması gerekmez. Maalesef halkımız arasında nerdeyse her türlü sorunları ilk önce büyüye bağlayabilmektedrler ama bu yanlıştır. Eşinle bu konuyu açık açık konuşabilmelisin.


Fukoş
Hocam bir arkadaşım kuaför kaş yapan bir bayan gelmiş dükkanına benimde kaşlarım az olduğunu biliyo bana telefon açtı dedi yaptır benim aklıma girdi zorladı bazı akıllar verdi bende kaşyapan kişiye yaptırdım 4sene kullanırsın dediler ama benim 3gün sonra yaptığı kaştan eser kalmadı bende hakkımı savundum biraz rahatsızım bana deli dedi bende sinir oldum paramı istedim verdi ama eksik verdi paramı kesti benim paramıbana haram etti yedi yerinden çıksın dedi hocam Ne olur cevap verin bedduası tutarmı benim param ve kandırdı kefil oldu kuaför arkadaşım


mum
Sağlam iş yapmamışlarsa Paranızı almanız helaldir, bedduası geçersidir


Kayıtsız Üye
Hocam ben kedimi kısırlaştırdım kısırlaştırdım ameliyattan 5 saat sonra öldü kedinin ölümünden kendimi suçluyorum ben yaptırmasam ölmeyecekti. tek sebep benim benim yüzümden diye bana bu konuda bir açıklama yaparmısınız


arifselim
Kedi ve benzeri hayvanları kısırlaştırmak caizdir. Eğer bu işlemi ehil biri tarafından yaptırmışsan bunda bir kasıt yoktur ve sanada bir günahı yoktur. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam sorum şu hac veya umre yaparken hiç farketmez kabeyi gördüğümüz ilk anda edilen ilk dua kesin kabul oluyormuş deniliyor bu dogrumu tabi ki Allahın takdirinde bu ama ben bunun doğruluk derecesini merak ediyorum saygilar


mum
Kâbe’yi ilk görünce yapılan dua reddolunmaz.” Hadisi vardır ama zayıftır


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam ben bir evlilik yaptım eşimden ayrıldım şuan evlenmek istiyorum ama bir türlü evlenmek için birini bulamıyorum ben istiyorum bir eşim olsun benimde bir yuvam olsun istiyorum ama hayalimi bir türlü gerçekleşti remiyorum dua da ediyorum ama olmuyor çok zor durumdayım mutlu bir çift görsem ağlamamak için kendimi zor tutuyorum hocam ne yapmalıyım benim için dua eder misiniz hocam


Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam ben günlük sabah namazımı kıldıktan sonra en son kazaya kalmış sabah namazımın farzını eda etmeye diye niyet edip kılıyordum fakat sabah namazından sonra kaza kılmaz dediler bu güne kadar kıldığım kazalar şimdi geçersizmi.


mum
Kaza namazı her zaman kılınabilir. Kimi mezhep imamı mekruhtur der kim demez bu içtihattır siz kılın

Okudunuz mu?  Muhtar bin Ebu Ubeyd es-Sakafi nasıl birisidir? Ehl-i sünnet'in ona bakışı nedir?

Kayıtsız Üye
Ablamın oğlu yani yeğenim çok asabi annesine karşı geliyor hiç dinlemiyor anasını 15yaşında düzelir dedik gittikçe daha kötü oluyor Allah rızası için yardım edin hangi duayı okuyayım bide onun yerine ben okusam olurmu


biyolog26
Bu dua değil terbiye işidir. Ona dinini öğretin. Zaten bu boynunuzun borcudur. Allah’tan korkan kişi anasına babasına saygıda kusur etmez. Eğer dinini öğretmemişseniz sorumlusu ve cezasını çekecek olan sizsiniz.


Kayıtsız Üye
SelamUm aleyküm hocam ben 6 aylık ölü bir bebek dogurdum nedenini öğrenmek istedim dr bana bebeğin göbek bağının kan alınıp arastırılır dedi kabul ettim ama otopsi yapılmış bunun günahı varmi lütfen yardim edin hocam


mum
Otopsinin günahı olmaz, Allah size daha hayırlı daha sağlıklı çocuklar nasip etsin.


Kayıtsız Üye
Benim kirada bir evim var bunun zekatı evin değerine göre mi yoksa kira gelirine göre mi zekat ödemem gerekiyor hocam aydınlatırsanız sevinirim
2-Ezan okunurken farzını kılabilir miyim sıkışık zamanlarda


mum
– Kiraya verilen eve zekat düşmez, kiradan elde ettiğiniz ve harcamadığınız paraya düşer. İslamda demirbaşa zekat düşmez.

— Ezan okununca namaz kılınabilir.


Kayıtsız Üye
Hayır ben bir bayanım bayanlara epilasyon yapıyorum tüm vücut


mum
Kadının kadına bakma sınırı diz ile göbek arasıdır.
Şayet avret yerlerine yapıyorsanız tek bir fetvası var, müşterinin kendi yapamayacağı yani mecburiyetten olmalıdır yoksa caiz değidir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleküm ben bir bayanımhocam ailece görüştüğümüz biri tarafından tacize uğradım yazılı taciz bunu eşime diyemiyorum büyük sorun çıkar görüşmeyi kesemiyorum iki taraflı noldu deni çek ne yapmam lazım söyleyemediğim için kendimi suçlu hissediyorum doğru olan nedir


arifselim
Aleykum selam. Bir fitnenin ortaya çıkmasına izin vermemeye dikkat et ama asla kendine laf getirtecek bir şeye de izin verme. Ahlak yoksunu olan kişiler yumuşak ve sabırla davranan kişilerin daha çok üstüne gidebilirler. Eşinden başka güvenilir bir aile büyüğüne konuyu açabilirsin.


Kayıtsız Üye
hocam hayırlı geceler benim evimin üzerinde bir köpek dolaşıyor kovalıyorum genede gitmiyor bugün komşunun yeni doğan kuzularını yemiş onlarda vurmak için bana bir parça ekmek al da ileriye götür dediler bende yaptım onu kandırıp bir parça ekmekle götürdüm sonra köpeği vurdular çok vicdan azabı çekiyorum benim bunda suçum nedir hocam ne yapmalıyım yardım edin

komşum benim olmayan ama üzerimizde duran köpeği vurdu oldu onu vurmak için ben bir parça ekmek alıp onu kandırdım çok vicdan azabı duyuyorum ne olur yardım edin


arifselim
Hayırlı günler. Bir köpek ve hatta bir kedi bile zararlı olduğu zamanlarda bu zararı uzaklaştırmak insanın bir hakkıdır. Ama eziyet etmekle ve öldürmekle olmamalıdır. Belkide en doğrusu yetkililere haber ederek alınmasını sağlamak olabilir.


nihat hatipoğlu soru cevap, nihat hatipoğluna sorulan sorular ve cevapları, nihat hatipoğlu soru cevap bölümü

Bu kategoride yer alan Bebekler Doğarken Neden Ağlar ? Hiç Düşündünüz Mü ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nihat Hatipoğluna Sorulan Soru ve Cevapları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.