Anasayfa
24 Ocak 2024, 4:59
sizden0
Abone

Ağızdan çıkan sözlerin hangileri bize yükümlülük getirir ?

Ağızdan çıkan sözlerin hangileri bize yükümlülük getirir ?

deneme3434
Ben konusurken agzimdan kefaretmi kazami diye muhabbet ederken kaza olsunda ben bes gunde tutarim dedim boyle bir soz yemin,soz,adak olabilir mi ?

Birde yapacam,edicem,soyle olsun boyle yaparim dedigimiz sozler yemin,soz,adak olurmu ?

Bir kisi adak adarken niyetin yarisinda sussa vazgecse niyet ettim adak deyip sussa adak olur mu ?

Okudunuz mu?  Rüya görmediğim halde ilk çamaşırımda sarı bir leke oluyor

Bir kisi yemin ederken veya adak adarken yemin ediyorum demeyip yarisinda soylemeden sussa vazgecse yemin olur mu ?


Cevap: Agizdan cikan sozlerin hangileri bize yukumluluk getirir ?

@hmet
5 gün orucu adamış sayılırsın.


Cevap: Agizdan cikan sozlerin hangileri bize yukumluluk getirir ?

deneme3434
ben adak için solemedim ama cumlede ole kurdum niyetim o degildi yinede adakmi oluyor ?

Okudunuz mu?  Bir İnsanın Sevgisini Ve Dostluğunu Kazanmak İçin

Cevap: Agizdan cikan sozlerin hangileri bize yukumluluk getirir ?

deneme3434
Ben birde ramazandan sonra kaza orucu tutucaktim iki gun onun için dedim yani kefaret olmasinda iki gun değil bes gunde kaza tutarim diye simdi o tuttugum kazalar adak yerinemi geccek ?


@hmet
orunu kaza et gerisi adaktır. kaza yokken kaza diye tutulmaz

Okudunuz mu?  Adak ve vesvese

deneme3434
Tmm o zaman iki gun kaza tutucaktim simdi ben hergun kaza orucu tutmaya diye niyetmi edicem birde kafama takilan gunler yerine hergun kaza tutayim toplam 5 gun olsun adakta bitmis olurmu o zaman adagi ayri orucu ayrimi tutucam nasıl olcak 5+2 mi yani ?

Okudunuz mu?  Birisinin adına hayır yapmak, sadaka vermek ne anlama gelir?

Birde kurdugum cumle yaptigim sey kefaret olmasinda kaza olsun yeterki 5 gunde kaza tutarim dedim kaza bizim borcumuz borcun adagi olurmu ?
————————————-

Adak hakkinda bir soru ? Biriyle muhabbet ederken benim onceki konularim vardi kefaretmi degilmi diye bu konuyu konusuyoduk ben dedim ki “kefaret olmasin kaza olsunda bes gunde kaza tutarim” dedim simdi ben adak adamak için demedim boyle soyleyerek adak olacaginida bilmiyodum acikcasi niyet ederek olur diye düşünüyodum arastirinca ogrendim bunu , benim aklimda iki gun vardi kaza tutacagim gun ama eskidende olmus olabilirleri dusundum dedim bes gun tutayim toplam simdi bu tuttugum bes gun kaza orucunami sayilcak kazalarim silincekmi yoksa bes gun kaza bes gun adak mi tutucam nasıl niyet edicem ikisini ayni andami tutucam hem kaza hem adak diye , arastirma yaptim

Okudunuz mu?  Vesvese den Kurtulmak

“Adanan ibâdet o anda veya gelecekte yapilmasi farz olan bir ibâdet olmamalidir Meselâ ‘su isim olursa ögle namazını veya yatsi namazını kilacagim’, yahut ‘Ramazan’da oruç tutacagim’, veya zengin oldugu halde ‘Kurban bayraminda kurban kesecegim’ gibi adaklar sahih degildir Çünkü bu gibi ibâdetler zaten farz veya vâcip ibâdetler olup yerine getirilmesi gereken ibâdetlerdir Buna göre bu tür adaklar geçerli degildir”
Forumdan alintidir.

Okudunuz mu?  Tuvalette sıçrayan idrar af edilir mi ?

Makalede bu yaziyi gördüm benim bu oruclari tutmam gerekiyo ben simdi burdaki yaziya gore adakmi adadim napmam lazim ?


@hmet
1 gün kaza 5 gün adak orucu


deneme3434
Yani bes gun kazam varsa bes gunde adakmi tutucam ?

Bu kategoride yer alan Kul hakkı konusunda alacaklı olan kişi, hakkını almadan cennete giremez mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağızdan çıkan sözlerin hangileri bize yükümlülük getirir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.