Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz

Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz

Kayıtsız Üye
Bu soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Kusura bakmayın konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum. Ben dinimi çok seviyorum ve araştırmalar da yapıyorum. Genelde agnostik ve ateistlerle tartışıyoruz ve Elhamdülillah galip de geliyorum. Bunlar güzel şeyler ama konu şu ki ben çok sınırlı biriyim. Elimde bir iş varken başkası benden başka bir şey isteyince elimde olmadan sinirleniyorum. Bir abim var ona çok kötü bir büyü yapılmış. Bu büyü nün bozulması için dualar okuyor. Bir duayı da okuyup suyun içine koyduk bu suyla her cuma banyo yapmalı. Ve banyo yaptığı suyu temiz bir yere döküyoruz. Çok açık yazmaya çalışıyorum yanlış yazarsam kusura bakmayın şuan çok pişmanım ve ne yapacağımı bilmiyorum. Artık konuya giriyorum. Bugün Cuma abim yine banyo yapacaktı annem benden leğeni istedi. İşte leğenin içinde banyo yapıyor bizde o leğendeki suyu temiz bir yere döküyoruz. Benim işim vardı annem leğeni isteyince "şu zıkkım iş bitse de kurtulsak "dedim haşa böyle dedim işte sonuçta banyo yapacak ve o suyun içinde dualar var. Sürekli içimden bir ses dinden çıktın diyor. Zaten hemen pişman olup tövbe ettim ama niyetim asla duaya ayetlere hasa küfür etmek değil. Ben şimdi dinden mi çıktım çok mu büyük günah işledim

Okudunuz mu?  Affedilmeyen günahlar varmıdır? nelerdir?

Yorum: Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz

vel Fecr
ve aleykum selam.
öncelikle ateistlerle cedele girerek inş. onlardaki küfrü daha’da arttırmıyorsunuzdur. ateistler genelde aklen yaklaştıkları için umarım sizde aklen dine bakmıyorsunuzdur. çünkü islam akli değil tevhidi bir dindir.

sizin konuya gelirsekte. öncelikle Allah teala halimdir. yani cezaları erteleyendir. bir müslüman günah işlediğinde, yazıcı melekler bir müddet bekler ki kul tevbe etsinde günahını yazmıyayım diye. o bakımdan tevbe kapısı her daim açıktır.

Okudunuz mu?  İnsan Allah ilişkisinde dua ve tövbenin yeri ve önemi

diğer bir konuda size şunu sormak istiyorum.
1- büyü olduğuna nasıl kani oldunuz ?
2- büyü varsa bu tedavinin kuran ve sünnette bir yeri var mı ? neye dayanarak yapıyorsunuz ?


Yorum: Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz

Kayıtsız Üye
Sorumu yayınlandığınız için ALLAH razı olsun. Ve cevap verildiği içinde. Ben zaten saniyesinde pişman oldum tövbe ettim. Sürekli de tövbe ediyorum. Ama dinimi çok seviyorum böyle bir şey olunca beynim döndü yani kendi söküğümü dikemedim. Ama biri çıkıp açıklasa daha çok rahatlıyacaktım. Ki cevap verildi ALLAH razı olsun. Büyü konusuna gelince çok iyi bir hoca söyledi böyle olduğunu. Hoca Türkiye nin hemen hemen her yerine gidiyor. Dualar verdi. Abim şimdi onları okuyor. Dediğim gibi dualarla bu yapılan bozulacak İNŞALLAH. Ateistlerle tartışmaya gelince ELHAMDÜLİLLAH bu konuda iyiyim. ALLAH İnşAllah islam yolunda hizmet etmeyi hepimize nasip eder.

Okudunuz mu?  Tabe nedir

Yorum: Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz

vel Fecr
Allah cümlemizden tüm müslümanlardan ebedi razı olsun.
bu büyü konusunu bazı hocalar ciddi bir sektör haline getirdi. iyi bir getirisi var belli ki.
öncelikle gittiğiniz hocanın amellerine bakın bakalım bu adam islamı yaşıyor mu ? yoksa ticaretmi yapıyor. ticarete dökmüşse Allah muhafaza.
büyü vardır ancak bunu tedavi edenlerin ücret almamaları gerekir. bir bedel koyuyorsa bu ticarettir. dini ticarete alet edenlerin istikameti cehennemdir.

Okudunuz mu?  Diş Çektirdikten Sonra Namaz?

büyü konusundada Allah tealaya sığınmanızı nasihat ederim. tüm yaratılanların iradesi Allah subhane ve tealanın elindedir. o izin vermedikçe insan ne şifa bulur nede ona cin musallat olur. Allah teala mumin kullarını korur. bu büyü teşhisinde biraz daha emin olmadan hareket etmeyin ve bu banyo leğen falan bunların islamda yeri varmı yokmu buna bakın. biz elhamdulillah müslümanız ama dinde olmayan birşeyi dinden göstermek bidattır ve çok büyük günahı vardır. sakınalım inş.

Bu kategoride yer alan Hz Muhammedin günümüzdeki yasayan soyu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.