Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:48
sizden05
Abone

Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

raşit1962
Her Müslüman Cennete gidecek mi tabi cezasını çektikten sonra


Yanıt: Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

serdar95
Hocam yeminini bozdum, sonra 3 gün oroç tuttum yeminim bozulur mu peki ? cavabınızı beklıyorum… sayılarımla


Yanıt: Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

ehli-sunnet
< Her mülüman Cennete gidecekmi tabi cezasını çektikten sonra >

Sual: Müminun suresinin (Tartıları hafif gelenler, kendilerine yazık edendir, cehennemde ebedi kalırlar) mealindeki 103. ayeti, Cehenneme giren Müslümanların da ebedi cehennemde kalacağını göstermiyor mu?
CEVAP
Hayır, Cehennemde temelli kalan, kâfirlerdir. Günahı çok Müslümanlar, affa ve şefaate kavuşamazsa, cezası kadar Cehennemde kalacaktır. Bu, yanlış düşünce meal okumanın, Kur’an-ı kerime kendi görüşüne göre mana vermenin neticesidir.

Okudunuz mu?  Mezi akıntılarıyla birlikte namaz kılmaya devam edebilirmiyim?

Herkes Cehenneme girecek, kimi hiç azap çekmeden çıkacak; kimi az, kimi çok, kimi de sonsuz olarak kalacaktır. Bir âyet-i kerime meali:
(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]

(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82]

Cehenneme girip, oradan çıkan kimse, ebedi Cennetliktir. Bir âyet-i kerime meali de şöyledir:
(Her insan ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir. Cehennem ateşinden uzaklaştırılıp Cennete sokulan kimse artık kurtulmuştur.) [Âl-i İmran 185]

Okudunuz mu?  Geceleyin duaların kabul edildiği vakit ?

Âyet-i kerimeleri açıklayan Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Allahü teâlâ iman sahiplerine, Cehennemde, günahları kadar azap eder. Sonra imanları sebebiyle ebedi olarak Cennete sevk eder.) [Ebu Nuaym]

(Kalbinde zerre kadar imanı olan Cehennemde sonsuz olarak kalmayacak, Cehennemden çıkarılacaktır.) [Buhari, Müslim]

(Cehennem ehlinin bir kısmı ne ölür, ne azaptan kurtulur, ne de hayata kavuşur. Bir kısmı da, ölür kömür halini alır. O zaman şefaat izni çıkar. Onlar Cennet kıyılarına kadar getirilir, Cennet ehline "Bunları hayat ırmaklarında yıkayın” denir. Yıkandıktan sonra yeni bitmiş taze ot gibi hayat bulurlar.) [Müslim, İbni Mace, Darimi]

(Tevhid ehlinden bazıları günahları sebebiyle Cehenneme girince, puta tapanların onlara, "Allah’a inanmanız size yarar sağlamadı” demeleri üzerine, Allahü teâlâ gazap eder. İman ehlini Cehennemden çıkarıp hayat ırmağında yıkatır. Temiz halde Cennete girerler.) [Ebu Nuaym]

Okudunuz mu?  Saç Spreyi Gusle Engel Mi

(İyi kötü herkes Cehenneme girer. Yalnız mümine, serin ve selamet olur, İbrahim’e ateşin serin olduğu gibi. Allah takva ehlini kurtarır, zalimleri ise orada yüzüstü bırakır.) [İbni Mace]

(Şefaat etmeye devam ederim ve şefaatim de kabul olunur. Ya Rabbi lâ ilahe illAllah Muhammedün Resulullah diyen herkese şefaatimi kabul et derim. Böylece zerre imanı olan hiç kimse Cehennemde kalmaz.) [Deylemi]

(Sayısız insan Cehenneme girer. Bana da şefaat izni verilir. Secdeye kapanıp şefaat isterim. O zaman "Kaldır başını, şefaatin kabul olundu” buyurulur.) [Taberani]

Okudunuz mu?  Allahın varlığına inandığım halde kalbim tatmin olmuyor ne yapmalıyım?

(VAllahi Cehenneme giren mümin, orada 80 yıl kalmayınca çıkamaz.) [Deylemi]

İmam-ı Rabbani hazretleri de, (İman ehli, günahları dolayısıyla Cehenneme girince yüzleri kara olmaz ve zincire vurulmaz. Cezalarını çekince Cehennemden çıkarılır) buyurdu. (2/67)

< Hocam yeminini bozdum, sonra 3 gün oroç tuttum yeminim bozulur mu peki ? cavabınızı beklıyorum… sayılarımla >

Yemin kefareti için, zekat alması caiz olan on fakire, bütün bedenini örtecek kadar bir kat çamaşır verilir. Yahut aç olan on fakire, bir gün iki defa yemek verilir. On fakire bir defa, bir fıtra miktarı buğday, un da verilebilir. Yahut bu değerde kumaş, havlu, mendil, çorap, et, pirinç, terlik, ayakkabı, ilaç veya uygun bir din kitabı veya altın vermek de caiz olur. Bunları yapamayan fakir, peş peşe yani aralıksız 3 gün oruç tutar.

Okudunuz mu?  Evlenmeyi düşündüğüm insan başımı açmamı istedi ama ben açmak istemiyorum öneriniz nedir?

En kolay yemin kefareti, on fakire uygun bir din kitabı [mesela Hakikat Kitabevi yayınlarından Herkese Lazım Olan İman ve İslam Ahlakı] vermektir. Yeminini bozmadan önce yemin kefareti verilmez. Verilirse sahih olmaz. Bozunca tekrar vermesi lazım olur. Yemin kefaretini geciktirmek günah olur. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sizi mesul tutar, hesap sorar.) [Maide 89]

Sigara içmeyeceğine üst üste on kere yemin edenin, sigara içerse, bir yemin kefareti vermesi kâfidir. Nezri, yapılması uygun olmayan bir şarta bağlayan, mesela, (Ali’nin çantasını çalarsam, bir ay oruç nezrim olsun) diyen, çalmadan oruç tutar veya yemin kefareti verir.

Okudunuz mu?  Kadınlar çalışabilir mi? Nureddin Yıldız

(Kağıt para ile bir şey almam) diye yemin eden, altın ile satın alınca, yemini bozulmaz.
Kapıdan çıkmayacağım diyen, pencereden çıkarsa; kırbaç vurmayacağım diyen, sopa vursa; ekmek yememeye yemin eden, simit yese, yemini bozulmuş olmaz. Konuşmayacağına yemin eden, mektup yazsa yemini bozulmaz. Sigara içmeyeceğine yemin eden, puro içse, yemini bozulmaz.

(Falancanın yüzüne bakmayacağım) diye yemin eden, o kimsenin aynadaki [veya TV’deki] görüntüsüne, yahut resmine baksa, yemini bozulmuş olmaz.

(Şu bakkaldan alış-veriş yapmayacağım) diye yemin eden, oğlunu veya başka birini gönderip alış-veriş yaptırsa, yemini bozulur. Çünkü vekil asıl gibidir.

(Hakkımı Ali’ye helal etmem) diye yemin eden, (Hakkımı herkese helal ettim) dese, yemini bozulur. Ali’ye de hakkını helal etmiş olur.

Okudunuz mu?  Sular Kesikken Nasıl Gusül abdesti alabilirim?

Hastalığı iyi olursa, ömür boyu Receb ayında oruç tutacağına dair adakta bulunanın, oruç yerine yemin kefareti vermesi caizdir. Yemin kefareti, büluğa ermiş fakire verilir, çocuğa verilmez.
(Redd-ül Muhtar, Hindiyye, Tahtavi)


Yanıt: Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi?

serdar95
yani tutsam günahım kalkar mı hocam net cevabınızı bekliyorum vbu arada hocam sizler olmasanız biz ne oluruz emege saygımız sonsuzz


ehli-sunnet
Değerli Kardeşim…
Eğer Yemininizi Bozmuşsanız
Zekat Alması caiz olan 10 fakire bütün bedenini örtecek bir kat çamaşır vermen lazım veya aç olan on fakire bir gün 2 defa yemek verirsiniz veya 10 fakire 1 defa bir fıtra miktarı buğday un vermelisiniz Eğer bunları verecek durumunuz yoksa 3 gün peş peşe orç tutarsınız Kefar yerin gelmiş olur ayrıca dua istiğraf tevbe etmek lazımdır:)

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde avret kılları

EVELALLAH
aynı konu forumda farklı başlıkla mevcut oradaki cevabıma bakınız


konya442
VAllahi Cehenneme giren mümin, orada 80 yıl kalmayınca çıkamaz.

Nasil yani günhin azdami olsa 80 yil mecbur kalacan ?


YaZaROW
Bir vakit kılınmayan namazın cezasının 80 yıl olduğu ile ilgili bir hadis var. Ama şunu da üzülerek söylüyorum. Cehennemdeki 80 yıl dünya yılına göre 1000 yıl! O yüzden namazlarımızı dosdoğru kılmak en iyisi.


Hoca
Peygamber (asv) şöyle buyurmuştur:

Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır… (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

Okudunuz mu?  Cenaze namazı duaları arapça türkçe anlamı

Zerre miskal imanı bulunan bir kimsenin, netice itibariyle cehennemden çıkıp cennete gireceğine dair ehl-i sünnet alimlerinin görüşleri arasında bir ihtilaf yoktur.

Mümin olarak ölenlerin ebedi Cehennemde kalacağını bildiren bir ayet yoktur. Ebedi cehennemde kalacaklarla ilgili ayetler ise kafirler hakkındadır.


—————-

Kalbinde iman bulunan ve bu imanla ölen herkesin Cehennem’e girse bile sonunda Cennet’e gireceğini bildiren hadisler vardır. (Buhari, Tevhid 19, 31, 36, 37; Müslim, İman 322, 334; Muvatta, 1/212; ayrıca İbrahim Canan Beyin Kütüb-i Sitte tercümesine de bakabilirsiniz.)

Okudunuz mu?  Vesvese günah mı

Sözün özü müminler günahları ne olursa olsun, amelleri ne kadar az olursa olsun sonuçta cennet ehlidirler.


her müslüman cennete gider mi, her müslüman cenneti tadacaktır, Musluman olan kısı sonunda cennete gıdermı

Bu kategoride yer alan Gayri Müslimler Cennete Girecek mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her Müslüman Cezadan Sonra CENNETE Gidermi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.