Anasayfa
1 Mayıs 2022, 1:42
sizden09
Abone

Saç Spreyi Gusle Engel Mi

Saç Spreyi Gusle Engel Mi

sehervakti
Bende saç spreyi var,saç şekillendirmek için,bunun içindekiler kısmında,alcool denat yazıyor,yani alkol var bunda,ben bunu sıkarsam abdestim bozulur mu,bununla namaz kılabilir miyim,bunu sıktıktan sonra abdest alabilirmiyim,yani uçucu mu uçmayıcı mı bilmiyorum, ne yapabilirim?bozar mı?

yukarıda ki 1.sorumdu,buda 2.sorum namazda kelime ve ya cümleyi tekrarladık diyelim sure de ve ya duada bu tekrarladığımız an boyunca, geçen süre de beklemiş sayılırmıyız, vacipin gecikmesi sayılırmı, sehiv secdesi gerekirm,i niye sordum bu soruyu, çünkü tekrarlarken belirli bir süre geçiyor hele ki bir kaç yerde tekrarlayınca işte bu geçen zaman 1 rükun dan fazla bir zamana denk gelir ise sehiv secdesi yapmalımıyız,?

Okudunuz mu?  Hz. Şuayb in kızlarının ismi nedir ?

Yorum: Saç Spreyi hakkında soru

Kayıtsız Üye
Sa Arkadaslar Benim Sorum Olcaktı Sac Spreyi Gusle Engel mi Ben Sacıma Sprey Sıkmıstım O Gun Gusul Aldım Aldıktan Sonra Şüpheye Düstüm Acaba Kabul Oldumu Diye Guslum Olmusmudur Tekrar Almam Gerekir mi Hayırlı Ramazanlar….

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi ile öldükten sonra kavuşur muyuz?

Yorum: Saç Spreyi hakkında soru

arifselim
Aleykum selam. Saç spreyi su ile çözülen bir özelliktedir ve gusle de engel değildir. Ancak çok kalın bir tabaka oluşur ve suyun saçlara ulaşmasına engel olursa o zaman geçerli olmaz. Lakin buda pek mümkün bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Mahmud Efendi olarak tanınan kişi Gavs'mıdır?

Saç Spreyi Ve Gusul

Kayıtsız Üye
Benim kafama takılan bişey var sorayım dedim. Bende saç spreyi var saç şekillendirmek için araştırma yaptım içinde domuz yağı yok bildiğim kadarıyla ve alkolll denat var içinde onuda araştırdım biraz caizmis alkoll denatta yani kısacası ben bunu saçıma sıktım ve gusül almıştım direk necasetleri temizlemeden aldığım gusül sahih midir??

Okudunuz mu?  Namazda imamın arkasına durmak

Ensar
Kullanmış olduğunuz bu saç spreyi eğer suyu geçirmiyor sa gusül geçerli değildir. Bizde alınması gereken göz önünde bulundurulması gereken budur öncelik olarak. Üzerinizde kalan necaset olursa zaten temizlenmemiş siniz demektir. Tam olarak necaset ten temizliği yapın ve hiçbiryerin kuru kalmayacak şekilde guslünüzü alın.

Okudunuz mu?  Allahu Ekber Allahu Ekber "La İlahe İllAllah"

saç spreyi gusle engel mi, sac spreyleri abdest bizar mı, saca-surulen-alkollu-sprey-orucu-ve-abdesti-bozar-mi

Bu kategoride yer alan Hüseyin hilmi ışık kimdir kitapları sağlam mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Saç Spreyi Gusle Engel Mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.