Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?

Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?

Kayıtsız Üye
Dünyanın iken her haltı yiyip tövbe eden Müslüman ile günah işlemeden cennete giren Müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?


Yorum: Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?

Kuldurdileyen
Adam ömrü boyunca halt yemiş. İyi ya işte rezil bir hayatı zaten bu yaşamış. Çok talihsizmiş. Senin gibi abdest alıp, hiç namaz kılıp onun zevkine varmamış. Senin bir araban olsa kırmızıya boyasan senin gibi delikanlıya yakışıyor mu desem hoş bişey mi demiş olurum. Tasarrufu sende değil mi. Araba senin lastik direksiyon egzos senin dilediğince boyayamayacak modifiye edemeyecekmisin. onun rengine benim mi karar vermem uygundur, sen bineceksen senin içine sinmesi daha güzeli ve akla yakın olanıdır.

Okudunuz mu?  İftiraya uğradım hakkımı helal etmeye bilirmiyim

Yorum: Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?

Kayıtsız Üye
Adamlar hem dünyada lezzeti tadıyor hem de cennette. Nerede rezil hayat yaşıyor? Kandırmayalım kendimizi. Cidden bazen buradaki hocalar zina edenlere, gaia yiyenlere, alkolü içene tövbe et Allah affeder diyor. Biz de keriz gibi emirlere itaat ediyoruz. O da cennete biz de cennete. Adam azaptan da kurtuluyor. Yaptıkları her şey yanlarına kar kalıyor. Zaten büyük günah işleyenlere müslüman demekten şüphe ederim. Teslim olan kişi nasıl ağır günahları işliyor anlamıyorum.

Okudunuz mu?  Babam yalan yere yemin ediyor beddua ediyor...

Yorum: Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ?

Kuldurdileyen
Çok sarhoş olmuş bir adamı gördüklerinde insanlar rezil olmuş diyorlar mı? Bir hal Allah katında rezillikse o şey rezilliktir. Benim yüzümden hocaları zan altında bırakma. Ben sadece garip bir kulum. Yolda görsen değer vermezsin bana. Neden buraya yazdım diye hocalarla bir tutuyorun beni. Bak ne yazıyor yukarda, üye. Misafir girdim üye ol dediler oldum. Bundan çekindiğim için üye olmuyordum kendileri üye ol dedi oldum. Hepsi bu.

Okudunuz mu?  BarekAllahu leke ve barekellahü aleyke ve cemea beyneküma fî hayrin (Tuhfetül ahvezi, c. 4, s. 163)

zorunluyolcu7
Çok güzel bir soru olmuş kimsenin doğru cevabı olamaz bu konuya.

Ben dünya zevklerinden sadece alkolü yaşadım, çok alkol içtim herhalde bir insanın hayat boyu içtiğini 10 senelik dilimde içtim diyebilirim, kah dertten kah keyiften içtim, sonunda tövbe ettim 1.5 senedir içmiyorum içmeyecem.

Şimdi merak ederim bu yaptığım süre boyunca tek bir canlıya zarar gelmedi tek başıma içtim, bundan benim zararlıyım benmi karlı yada hiç içmemiş ve içmeyecem birimi karlı veya zararda.

Benim asıl merak ettiğim, sevgili yapanlar zina yapanlar kardamı zararda mı, mesela bir kere bile sevgilim olmadı sevmedim sevilmedim aşk sevgi nedir bilmem, şuan ben mi zarardayım karda mı?

Okudunuz mu?  Nali şerif lerden kolye takmak caiz mi?

Bunuda merak ediyorum, evlendiğimde karım bunu yaşadıysa benden hep bir adım önde olacak, garip ezik zavallı yıkık ben olacam, veya zavallı ezik yıkık eşim olacak eğer yaşadıysa.

Bu sorular her gün her saat her dakika aklımda.

Sorunun cevabı basit aslında, evlendiğimde görecem, karım eğer yaşadıysa yıkık durumda Ak zavallı durumda gelirse bana kesinlikle o kaybetmiştir.

Eğer bana geldiğinde, beni zayıf görürse ezik yıkık görürse, sen hiçbir şey yaşamamışın derse gülerse kahkaha atarsa o kazanmış demektir.

Demem o ki bekleyip görecez, eğer yaşadıysa tabi yaşamadıysa ikimiz kazandık demektir.


vel Fecr
< Dünyanın iken her haltı yiyip tövbe eden Müslüman ile günah işlemeden cennete giren Müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ? >
tevbe edemeden ölürse ?
tevbe etse dahi tevbenin kabul olunduğuna delilin nedir ?
cennete gireceğini nereden biliyorsun ?
önce islam ile kafirin ayrımını yap.

Okudunuz mu?  Şarkı dinlemek şarkı söylemek günah mı ?

Allah teala adildir. aynı zamanda zuntikamdır. aynı zamanda şedidul ikabtır.
kişi rabbini bilirse kendini bilir.


zorunluyolcu7
vel Fecr

Hiçbirşeyi bilmiyoruz ama en azından cennete girip giremeyeceğinden haberdar olsak çevremizdeki tüm insanların, böylece daha rahat hissederdik, yap kardeş yap devam et cılkını çıkarana kadar ölene dek yap derdik, sırıtırdık yüzüne bakmazdık, böylece yapanda etrafına kibirli davranmazdı siz yapmıyorsunuz ezik zavallısınız ben yapıyorum diyemezdi.

En azından bu olsaydı, tövbe ederse kabul olup olmadığınında haberi gelseydi, kahkaha atardık kendilerine.

Okudunuz mu?  Makılı Hat Sanatı ıle Kufı Arasındakı Fark Nedır ? Makılı Stılınde Yazılmıs "kuranı Kerım" Kelımesı

Sürekli kazanan onlarmış imajı olmazdı.

Şahsen her haltı yemiş insanları ziyaret etmek isterim öbür tarafta düştüğü durumları izlemek hoşuma gider, onlar nasıl bu dünyada kibir kasıyorsa.


vel Fecr
ben konuyu açana sormak istemiştim. demek istediğim gaybı yalnız Allah teala bilir.


Kuldurdileyen
Prygamberler dahi Allah tan korkarlar, melekler dahi korkarlar. Ve kimse ondan ümidini de kesemez. İkisi bir olamaz benim aklım bunu kabul etmiyor demek kurtarmaz. Peygamber olsan, peygamber çocuğu olsan bırak melek olsan Allah tan korkacaksın. Ve ne kadar günahkar olsan da Allah tan ümidini kesmeyeceksin de. Ben Allah tan korkmuyorum diyen de, benim ümidim yok diyende birdir. 200 sene ibadet etsende korkacaksın. 200 sene günah işlesende bir gün hatanı anlamışsan Allah tan ümidini kesmeyeceksin. Müslümanım ve ben ona inandım diyorsan Kuran ve Allah ın Resulüne inanacaksın. Ya da tersinden git iman ettiğin zaman iman ettim diyeceksin. Cevap müslüman içinde müslüman olmayan içinde budur. Allah yücedir.

Okudunuz mu?  Aklı gönlü pis düşüncelerden temizlemek

seyit gazi
cennette dereceler boşuna mı var ?

kaldı ki biri mal sevdasıyla yaradılmıştır, parası yoktur, verdikce canından gitmesine rağmen; azda olsa infak ediyordur.
bir diğerinin mal sevdası daha azdır, parasıda vardır, o da infak ediyordur; birinin verdiği on lira, diğerinin verdiği bin liradan kıymetlidir.

Okudunuz mu?  Gayrimüslime aşık olmak

biri tez canlı öfkeli yaradılmıştır bununla mücadele ediyordur, öfkelendikce bir şeylerini kaybediyordur, on kere öfkelense sekizini yutuyordur; diğerinin tabiati böyle değildir,bir kere öfkelenip geçiyordur; öbürünün verdiği mücadele beridekinin vermediği mücadeleden kıymetlidir.

insan kendisi için en konforlu olan yaşam alanını seçer. insanlar bundan feragatları, bununla mücadeleleri doğrultusunda değer kazanır. biri dindar bir ailede dindar bir çevrede yetişmiştir, eee gavur olmadım ben. Allah korusun gavur olup ne yapacaktın. gavur olmak bile zahmetli gelir insana. aileyle kavga et, çevrenden uzaklaş, bayramlarda yalnız kal… bunun yerine insan kibirle riyayla nifakla imtihan edilir. ihlasla kulluk eder ilmiyle amel ederse derece kazanır. diğer tarafdan yaptıklarında veya çevresinde bir hayır görünmeyen birisi de, kendisiyle yaptıklarıyla ve çevresiyle yüzleşir; bununla başa çıkma, bununla yüzleşme onun için daha zordur, o da ona göre derece alır. aslında insanın kendisiyle yüzleşmesi her zaman herkese zordur. girenleri çıkanları alt alta koyduğunuzda ortaya bir denge çıkar. girenleri ve çıkanları değerlendirmek, ilmende kudretende bize düşmemektedir.

Okudunuz mu?  Feseyekfikehumullah ne demek

buradaki mesele insanın kendisini haşa Allah ın yerini koyma gafletidir. bizler kuluz ve Allah avc nin hükümlerine boyun eğmek durumundayız. itaatimiz veya inkarımız ise acziyetimizi değiştirmeyecektir. bunun bir sebebide kibirdir. böyle birisi farkında olmasa bile herşeyi yüce aklıyla değerlendiriyor, karşılaştıkları zorluklarla yüce gücüyle başa çıkıyordur. Allah korusun böyle birisi sorunlarla başa çıkamadığı zaman da istop eder ve ümitsizliğin içinde kalır. çünkü kendi tanrısı aslında kendisidir.aklına yardım isteyebileceği Allah ı gelmez. ümitsizliğinin sebebide budur.

Bu kategoride yer alan Ailelerin de rızası ve haberi doğrultusunda evlenmeden dini nikah yaptırmak caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok günah işleyip tevbe eden müslüman ile günah işlemeden cennete giren müslüman arasında haksızlık olmuyor mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.