Anasayfa
23 Nisan 2023, 16:11
missa02
Abone

Müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır?

Müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum,

kardeşlerim ben ettiğim bir laf yüzünden şirke düştüğüme kanaat getirdim. sorum şu: benim için artık herşey bitti mi yoksa tevbe edip yoluma devam mı etmeliyim.

bu hususta kafamı kurcalayan nisa suresinde bahsedilen "şirki asla affetmez…" ifadesi ahirete yönelik, yani tevbe etmeden bu hal üzerine ölenler hakkında bir hüküm müdür? kısaca bu dünyada şirke düşen bir müslüman tevbe etse tevbesi -inşaallah- kabul olur mu?

kötü bir ruh hali içindeyim. ne yapacağımı bilmiyorum. kafam karıştı. kimi asla affedilmez demiş kimi tevbe edilirse affedilir diyor.

Okudunuz mu?  Sıkıntı ve Sıkıntı Anında Okunacak Dualar!

Cevap: müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır?

Saif Al-Din
Dur bakalım o kadar kolay değil herşeyin bitmesi. İçini rahat tut, sakın daralma.

Bak,

153 – Kitap ehli, senden, kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyorlar. Musa’dan bundan daha büyüğünü istemişler ve: "Allah’ı bize açıkça göster" demişlerdi. Haksızlıkları sebebiyle onları yıldırım çarptı. Sonra kendilerine açık deliller geldiği halde buzağıyı (tanrı) edinmişlerdi. Onları bundan dolayı da affettik. Ve Musa’ya açık bir delil (yetki) verdik.
(Nisa, 153)

Hz. Musa döneminde şirk koşan sonra tevbe edenlerin durumundan bahsediyor ayet. Onları bundan dolayı da affettik diyor.

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının türkçe okunuşu ve anlamını öğrenmek istiyorum

Önemli olan şirk koşmuş olarak, tevbe etmeden, kafir olarak ölmemek. Allah bunu bağışlamaz, ama halini düzeltip de kendisini iman eden birisini neden bağışlamasın. Ayette de bağışladığını bildiriyor. Pek çok ayetlerde de halini düzeltenlerin kurtulduğunu beyan ediyor.
İnşaAllah sen namazlarına, amellerine devam et ve tevbe et.

145 – Şüphesiz ki münafıklar, cehennem ateşinin en aşağı tabakasındadırlar. Onlara bir yardım edici de bulamazsın.
146 – Ancak tevbe edenler, durumlarını düzeltenler, Allah’a sarılanlar ve Allah için dinlerine samimi olarak bağlananlar müstesna. İşte bunlar müminlerle beraberdirler. Allah, müminlere büyük bir mükafat verecektir.
147 – Eğer şükreder ve iman ederseniz Allah size azabı ne yapar? Allah, şükredenlerin mükafatını veren ve her şeyi bilendir.
(Nisa, 145-146-147)

Okudunuz mu?  Kadınlarda meni ve mezi

Hadi öğlen ezanı okunacak birazdan, abdestini al namaza git, bu olayı da hiç olmamış gibi unut 🙂


Cevap: müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır?

Kayıtsız Üye
elhamdullillah.

dediğiniz gibi tövbemi yaptım ve yoluma devam ediyorum…

selamun aleykum…


Cevap: müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır?

Kayıtsız Üye
ALLAH hepinizden razı olsun kardeşlerim


Kayıtsız Üye
Hocam ben büyü yaptım ve daha sonra çok pişman oldum defalarca tövbe ettim yaptığım büyünün de karsı tarafa bir zararı olmadı benim affım yok mu çok pişmanım.

Okudunuz mu?  Allah'tan başka kimse gaybı bilemez ama istediği kullarına gösterir

Kayıtsız Üye
Rabbim bütün günahları bağışlayicidir o kişiyle helalleş eğer ölduyse arkasindan ona iyilik gotur ve dua et bol bol ama sakin ahirete birakma karsisina cikmadan önce Allah’a dua et ki kalbi yumuşasin.


Kayıtsız Üye
Salam aleykum mende wirke duwmuwem ne edim bilmirem bile bile ALLAHIMDAN BAGIWLANMA DILEYIREM. YOLUMA QAYITSAM YEQIN KI GOZEL REBBIM MENI BAGIWLAYAR


Kayıtsız Üye
Allah affedicidir. Yeter ki tövbe edelim Allah bizi affeder.


yusufbiberogl
Selâmün aleyküm,

Okudunuz mu?  Rüyada abdest aldığını görmek

Psikolojik olarak kendimize telkin vermemiz(ihtiyacım olan şeyleri biliyorum her gün daha iyiye gidiyorum, başarı, sağlık vs gibi olumlu şeyleri tekrarlamak) günah mıdır?Şirk koşmayla alakası var mıdır? Ya da bilinçaltımızın sorunlarımı çözeceğini düşünüp (Bilinçaltımın sonsuz zekası bana yardım et gibi)ondan ya da tamamen aklımızdan medet ummak ama Allah’dan da yardım istemek dua etmek doğru mudur?Son zamanlarda psikolojiyle ilgili kitaplar okuduğumdan özellikle bilinçaltının bir çok sorunda bize yardımcı olacağı ve çözeceği gibi bilgiler var.Ne derece uygundur bundan dolayı şirke sapmış olmaktan korkuyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.


arifselim
Aleykum selam. Okuduğun kitaplara dikkat etmeni tavsiye ederim. Kendine iyi telkinler vermek şirk veya günah olmaz. Ancak bir çeşit ruhundan veya sonsuz zeka gibi şeyler demek ve bunlardan yardım dilemek tehlikeli ve faydasız işlerdir.

Okudunuz mu?  İslami adap kuralları

Kayıtsız Üye
Şirkten tevbe ettikten sonra yeniden şirke düşüp yeniden tevbe eden kişinin hükmü nedir ? Henüz 20 yaşındayım çok hatalar yaptım tevbe fırsatım oldu çok şükür. ALLAH’ın rahmetinden umut kesilmeyeceğini onun merhametinin çok geniş olduğunu biliyorum ancak en büyük günahı da tekrarlayınca biraz umutsuzluk oldu tekrar tekrar günah işleyenlerin bile samimi tevbe ile affolabileceğine dair videolar izledim bu şirk için de geçerli midir ? (dediğim gibi haşa asla umut kesmem). Ağlayıp duruyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Okudunuz mu?  Hadisleri tasnif eden eserlerin yöntemleri

seyit gazi
Allah avc nin bağışlayamayacağı bir günah işleyemez, haşa Allah a dert olacak Allah ın üzerini çizemeyeceği bir fiil işleyemezsin. ancak yahudiler arab müşriklerle savaşırlarken rablerinden yardım istiyor, kendilerine son peygamberi onlara bir destekci olarak göndermesi için dua ediyorlardı. her hafta vaazlarda dinledikleri peygamber rasulullah sav gelince onu kardeşlerini tanır gibi tanıyorlardı ancak yahudilerde şöyle bir düşünce vardı; biz peygamberlere ne yaparsak yapalım nasıl olsa bir peygamber daha gelir, ad kavmi gibi semud kavmi gibi helak edilecek değiliz ya diyorlardı. müslümanlar kıblelerini kabeye çevirdiği zamanda aha hapı yuttuk dediler ve bunun hazımsızlığını yaşadılar. bizimde herşeyi yapabileceğimiz zannından vazgeçmemiz ancak kul olduğumuz gerçeğini değiştiremediğimiz, yaradılışın hiçbir kanunu esnetemediğimiz sürece de; rabbimizden başka döneceğimiz bir yer olmadığını idrak etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra burnunda sümük gören ne yapmalıdır?

ne yazık ki ben kıblesini Allah a çeviren, Allah ın ipine azı dişleri ile sarılan fazla kimse tanımadım. herkes kafasına göre karman çorman iş yapma derdinde. rasulullah sav anlam olarak; bir çoban sürüsünü bir bahçenin çevresinde otlatırsa, sürüsündeki koyunların girmemeleri gereken bahçenin hududunu aşmalarına engel olamaz buyurmuştur. bizimde Allah ın hududlarında iblisin yolunda dolaştığımız sürece Allah korusun harama ve bu çirkin fiillere bulaşmamamız pek ihtimal dahilinde değildir. pişmanlık duyulması normaldir olması gerekendir ancak bununda insanı karamsarlığa sevketmemesi, yaptığı fiillerin sebeblerini gözden geçirip iblisin yollarını kapatması gerekir. hatalar yaplımaya devam da edilecektir ancak Allahdan başka dönülecek bir yer de yoktur. inşaAllah bu hususlarda muvaffak oluruz.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin (asm) Veda Haccı Duasını verirmisiniz?

arifselim
Allah şirkten başka tüm günahları bağışlar ancak tövbe etmesi ve tekrar şirke düşmemesi ile şirk günahından edilen tövbeyi de Allah kabul eder. Tövbeni bin defa bozmuş olsan bile sen yinede ümitsizliğe kapılmadan tekrar rabbine dön. Ona dönen mutlaka onu affedici olarak bulacaklardır.

Okudunuz mu?  Mete ismi Kuranda geçiyor mu uygun olan çocuk isimleri nelerdir ?

şirke tevbe, şirk koşmak affedilir mi, şirk koşan ne yapmalı

Bu kategoride yer alan Kur'an-ı Kerim'in latin harflerle okunuşu uygun mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman şirke düşse ama tevbe etse yine müslüman mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.