Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Ailelerin de rızası ve haberi doğrultusunda evlenmeden dini nikah yaptırmak caiz midir ?

Ailelerin de rızası ve haberi doğrultusunda evlenmeden dini nikah yaptırmak caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Hemen durumumuzu anlatmak istiyorum ve sizden bir yol göstermenizi rica edicektim.

4 senedir sevdiğim insanla beraber, şehir dışında üniversite okuyoruz. Elhamdülillah, ne kadar pis bir yerde okusak da, her adımımızda, Rabbim’in yolundan gitmeye çalışıyor, her türlü günahtan uzak durmaya çalışıyoruz inşaAllah. Ve biz Rabbim yolunda, bu kadar hassas düşünüp hareket etmeye çalıştığımız için, "göz göze bakmanın, göz zinası" olduğunu düşünmenin bile, bizi ne kadar lime lime ettiğini bilemezsiniz. Ve ikimizin aileside 4 senedir bizi biliyorlar, onay veriyorlar Elhamdülillah. Ama malesef şöyle bir durum var ki, Hak yolundan düşünüp karar vermek yerine, devre göre hareket edip karar veriyorlar. Yani şöyle ki hocam, biz evlenmek istediğimize dair bişey dediğimizde, "daha okulunuz bitmedi, daha askerlik var, daha iş var" gibi, dünyalık yani Hak yolunda geçerli olmayan nedenleri sunuyorlar önümüze. Bizim zaten istediğimiz, en azından, Hak yolunda helal olabilmek, Rabbim huzunda helal olup, 1-1buçuk sene daha bu şartların yerine gelmesini beklemeden, en azından imam nikahı yapmak istiyoruz. Bizim asla ama asla amacımız cinsel anlamda rahata kavuşmak değil, sadece ve sadece Rabbim huzurunda helal olmak, başka da hiç bir niyetimiz yok.

Okudunuz mu?  Şafii'de veccehtu ve kunut duası okumak

Ailelerimiz bizi sonuna kadar destekliyor evlilik yolunda Elhamdülillah. Ama malesef ki işte dünyalık düşünüyorlar ve prosedürlerin(okul-askerlik-iş) yerine gelmesini beklememeizi söylüyorlar. Size sorum şu olacak hocam, ailelerin bize rızası olduğu için, imam nikahı yapabilirmiyiz gene de hocam?

Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözüyle ilgili hikaye

Şimdiden cevabınız için Allah c.c razı olsun…


Yorum: Ailelerin de rızası ve haberi doğrultusunda evlenmeden dini nikah yaptırmak caiz midir ?

Omer Faruk
< Ailelerimiz bizi sonuna kadar destekliyor evlilik yolunda Elhamdülillah. Ama malesef ki işte dünyalık düşünüyorlar ve prosedürlerin(okul-askerlik-iş) yerine gelmesini beklememeizi söylüyorlar. Size sorum şu olacak hocam, ailelerin bize rızası olduğu için, imam nikahı yapabilirmiyiz gene de hocam? >
Evlilik yalnızca bir kadın ile erkeğin bir evde bir araya gelip bir yatağı paylaşması değildir. Aynı zamanda karşılıklı haklar sözkonusudur. Herkes mutlu iken bu tür haklar kimsenin aklına gelmez, ancak mutsuz anlarda bu hakları niye dikkate almadık diye pişman olursunuz. Üstelik bu tür haklar güvenceye alınıp herkes sınırını bilmezse, sonuçta aile katliamlarına varan neticeler elde edersiniz.

Okudunuz mu?  Mezi cıktığında abdest bozulurmu?

Siz, belki İslam nikahı (imam nikahı değil) yaparak günaha girmeden TAM ANLAMIYLA KARI KOCA olmadan evleninceye kadar idare etmek istiyor olabilirsiniz. Ancak İslam nikahının amacı bu değildir. İslam nikahının amacı TAM EVLİLİKTİR…

İlan edilmeyen NİKAH da nikah değildir. Dolayısıyla aileleriniz ONAY verirse ilan etmiş olursunuz böylece onların huzurunda İSLAM nikahı yaparsınız. AKsi takdirde gizlice yaptığınız nikah hem doğru değil hem de nikah olmaz.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili dini hikaye

Selametle, Rabbim mutluluğunuzu daim etsin…


evlenmeden dini nikah

Bu kategoride yer alan Mekkeden medineye ilk hicret eden sahabe kimdir, ve bu hicret nubuvetin kaçıncı yılındadır. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailelerin de rızası ve haberi doğrultusunda evlenmeden dini nikah yaptırmak caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.