Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:15
Sizden
Yönetici

Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım?

Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım?

Hoca
Bu Mesaj Size Mumsema islam Arsivi araciligi ile, Sayin ………. tarafindan gönderilmistir.
——————————–
anlatacagım konu hakkında bırcok sey okudum.ama tatmın olmadım.kafam karıstı.ben kız arkadaşımla ailemizin haberi olmadan dini nikah yapmak istiyorum.kendi ailemın ıznını uygun gormuyorum ailemle aram bozuk.kız arkadaşım şafi ben hanefi.ıkı farklı mezheb arasında nasıl nıkah olur vede mezhep değiişikliği diye bir şey varmı.yani şafi hanefi olabilirmii.kendi aramızda şahitler huzurunda nıkah yapmak istiyorum ne kadar doğru acaba.yapılsa da zararı nedır?.ıkımızın fıkırleri ve mızacları aynı uyusuyor.bunu soylemekde fayda vardır sanırım.imam olmadan kendi arasında dını nıkah yapılabilirmiş.ne kadar dogru.mezhep farklılığı varmı.Yazmak ıstedıklerım çok ama bunlara cvp verırsenız çok sevinirimALLAH (CC) daima yanınızda olsun.saygılar
——————————–

Okudunuz mu?  Hanefi ya da Şafi mezhebinde Gusül abdestinde sıra önemli midir ?

Bu işin uygunsuzluğunu eminim sizde biliyorsunuz. Aile olmadan yani kızın babası izin vermeden nikah olmaz. velinin hazır olması nikahın şartıdır.

birde bir soru sorayım: Gizli nikahı yapmaya çalışmanızın nedeni nedir?


Cevap: Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım

mumsema
forumduasi.com/islamda-aile/23570-gunumuzun-hastaligi-gizli-nikah.html

Okudunuz mu?  Açık yara ile gusül abdesti

forumduasi.com/islamda-aile/39691-gizli-nikah-kiymak-caiz-mi.html

forumduasi.com/ahlak-iyi-ve-kotu-ahlaki-soru-ve-cevaplari/55890-gizli-nikah-caiz-midir.html


Yanıt: Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım

m-angel
İlk başta insan bu benim hayatım kararı ben veririm diyor. Aileler anlamıyor izin vermiyor deniyor. Ama şimdiye kadar bu şekilde yapılan nikahların çoğunun sonradan sorun olduğunu gördüm. Nikah gizli olmaz. Peygamber efendimiz nikahınızı ilan edin buyuruyor. Yani saklı gizli olunca mutlaka bir arıza çıkıyor. En iyisi ailelerin rızasının alınması. Şunu da unutmamak gerekir ki hiç bir anne baba çocuğunun mutsuz olmasını istemez. Orta bir yol mutlaka bulunur.Selametle.


Soru: Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım

mumsema
< unutmamak gerekir ki hiç bir anne baba çocuğunun mutsuz olmasını istemez. >
diline sağlık Allah cc razı olsun.


Ebâ Bekr
gizli olacaksa nikahın önemi nerede kalırki ?

Okudunuz mu?  Müslüman'a kafir demek

BiLaL HaTTaB
Ben de dün bununla alakalı bir konu paylaşmıştım. Müsadenizle onun linkini de vermek istiyorum:

Tıkla => forumduasi.com/fetvalar-bir-konu-hakkinda-verilen-fetva-sorusu-ve-cevabi/64399-ailemizden-habersiz-nikah-kiyabilir-miyiz.html

vesselam…


Aşk-ı Mus’ab
🙂 Allah razı olsun bir sohbette dinlemiştim .
Nikahın asıl gayesi Allah’ın emri oluşu yani harama yaklaşmamak nikah olma sebebi ise yani düğün başkalarının duyması ve artık o kişinin başkaları tarafından taleb edilmemesi yani hiç evli birini isteyen birilerini gördünüz mü ?
🙂 Kardeşim gizli nikah diye bir şey yoktur. sadece vicdanınızı rahatlatmaksa gayeniz üzgünüm ama Rabbimin buna izni yok.

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeğe yapılması gereken sünnetler/işler nelerdir?

imamhatipli42
Kıyın kıyabilirseniz nikahı. Velinin izni olmadan nasıl kıyılıyorsa bu nikah. Öyl bir nikah var da bizim mi haberimiz yok ki???? Özür dileyerek yazıyorum ama millet tabiri caizse kaşınıyor kardeşler. Allah (cc) sonumuzu hayr etsin (amin)


Sham
Merhaba,
Biz nishanliyiz. Ailelerimiz bizim evliliyimize razi, zaten onun ichin nishanlandik, ama evlenmemiz ichin universiteyi bitirmeliyiz, daha 2 sene var.

Okudunuz mu?  Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

Nikahimiz olmadigi ichin ilishkimiz chok zor oluyor – el-ele tutushmamiz bile yalnish oldugu ichin chok zor durumda kaliyoruz, ama bu kurallari da bazen bozuyoruz. Ben kendimi chok kotu hiss ediyorum – nikahimiz olmadigi ichin hich bir yakinlik olamaz, ama boyle de surduremiyorum, chunki bir-birimizi uzun zamandir taniyor ve seviyoruz. Daha 2 sene önce sozleshtik, 6 ay önce de nishanlandik.

Okudunuz mu?  İstiharede kıbleye doğru yatmak şart mı

Ailelerimiz dini nikah yapmamizdan korkuyor, o zaman chok ileri gideceyimizi dushunuyorlar. Acaba resmi belediye nikahina kadar Allah karshisinda rahat olmak ichin (ilishkimizde fazla ileri gitmeden) dini nikah kiya bilir miyiz? Ve bunu ailemizden saklamamiz doğru mu?

Ve ya dini nikah olmadan bile nishanli oldugumuz ichin belli bir sinirda yakinligimiz mumkun mu?
Teshekkurler.

Okudunuz mu?  Rüyalanınca gusül alamıyorum zor durumdayım

imamhatipli42
Tavsiye edileni resmi nikah yapılmadan dini nikahın yapılmamasıdır. Aileleriniz iyi düşünmüş çünkü dini nikahtan sonra karı-koca oluyorsunuz ve herşeyi yapma hakkına sahipsiniz. Resmi nikahtan önce dini nikah kıydırmak ateşe yürümektir (özellikle de bayanlar için).


atıf 1
gizli nikah : avrupa flört mantığı yada mut a (geçici akit); sizce hangisinden etkilenerek toplumumuza girmiştir. ( gerçi her ikiside ehli sünnet vel cemmat anlayışına terstir. )

Bu kategoride yer alan Salih, Şeyh, Evliyai Ulema, Alim, Arif, Abid aralarındaki farklar nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kız arkadaşımla, ailelerin haberi olmadan nikah yapmak istiyorum. ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.