Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:58
sizden5
Abone

Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye ” Allahsız ” Dedim

Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye ” Allahsız ” Dedim

Berk098
14-15 yaşında biriyim . Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye ” Allahsız ” kelimesini kullandım birazda istemsizce . Ardından kelime-i şahadetler getirdim tövbe ettim dua ettim Allah’ın beni affetmesi için . Dinden çıkmışmıyımdır yani çok korkuyorum çok pişmanım o kelimeyi kullandığımdan dolayı . Biraz aydınlatırmısınız beni .

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen sıvı

Cevap: Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye ” Allahsız ” Dedim

Molla_Efdal
Bu gibi sorular nedense çok sorulmaya başladı. Öncelikle bu kelimenin günümüzde ne anlamda kullanıldığına bakmamız lazım. Ülkemizin bir çok yöresinde bazı kelimeler kullanıldığı anlamda kayma yaşamıştır. Örnekte olduğu gibi "Allahsız" kelimesi bir çok yörede " Acımasız , insafsız " anlamlara gelmektedir. Yani kelime " Allah’a inanmayan " gelmediğini anlamaktayız. Şayet kelime " Kafir " olarak kullanılsaydı bir sorun yaşanacaktı. Yukarıdaki mesajdanda anlaşıldığı üzre bu kelime kullanılırken anlamı bilinmeden kullanıldığını anlıyoruz. Özetle kişi bu ve buna benzer kelimeleri gerçek anlamı dışında kullanırsa yani karşısındakinin " İmanı " ile ilgili bir söz söylememişse sorun olmaz.

Okudunuz mu?  İslamda resim çizmek tasarım yapmak

< NOT: Mümin ve mümine kardeşlerimize bu ve buna benzer kelimeleri kullanırken dikkat etmelerini hatta kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. >

Bu kategoride yer alan Anne babanın günahları çocuğu etkiler mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye ” Allahsız ” Dedim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.