Anasayfa
2 Eylül 2022, 15:48
sizden8
Abone

Cinler Hakkında

Cinler Hakkında

tsrock
Bir çok yerde musallat ve benzeri şeyler duydum işin doğrusunu açıklayacak bilgili bir kişi açıklayabilir mi?
Ben cin musallatı gibi şeylere inanmıyorum.
Var mıdır?


Cevap: Cinler Hakkında

islamyolu
(Evinde, Fatiha ve Âyet-el kürsi okuyana, o gün cin ve şeytan zarar veremez.) [Deylemi]

demekki bu hadise göre Zararları olabiliyormuş

Okudunuz mu?  Karı-Koca arasında cinsel resim caiz midir?

diğer hadisi şerife geçelim.

Eshab-ı kiramdan Ebu Dücane hazretleri anlatır:
Yatıyordum. Değirmen sesi gibi ve ağaç yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gördüm. Başımı kaldırdım. Odanın ortasında, siyah bir şey yükseldiğini gördüm. Elimle yokladım. Kirpi derisi gibi idi. Yüzüme, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı. Hemen Resulullaha gidip, anlattım. Buyurdu ki: (Ya Eba Dücane, Allahü teâlâ, evine hayır ve bereket versin!)

Okudunuz mu?  Kaza Orucu niyeti nasıl tutulur?

Kalem ve kağıt istedi. Hazret-i Ali’ye bir mektup yazdırdı. Mektubu alıp, eve götürdüm. Başımın altına koyup, uyudum. Feryat eden bir ses, beni uyandırdı. Diyordu ki: (Ya Eba Dücane, bu mektupla bizi yaktın. Senin sahibin, bizden elbette çok yüksektir. Bu mektubu bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim için kurtuluş yoktur. Artık, senin ve komşularının evine gelemeyeceğiz. Bu mektubun bulunduğu yerlere gelemeyiz.)

Okudunuz mu?  Yağ necis midir?

Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkça bu mektubu kaldırmam. Cin ağlamasından, feryadından, o gece, bana çok uzun geldi. Sabah namazını, mescitte kıldıktan sonra, cinnin sözlerini anlattım. Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(O mektubu kaldır. Yoksa, mektubun acısını, kıyamete kadar çekerler.) Beyhaki ,[Delail-ün-nübüvve, Tezkire-i Kurtubi]

Okudunuz mu?  Duyulmayan gıybet

buradada Sahabemize bile nasıl zarar verdigi ap açık belli.

nice Alimlerin kitaplarında Cinlerin İnsana musallat olup onları yönettiği sara hastalıkları gibi hastalıklara çarptırdıgı mevcuttur . Ahmet bin hanbel zamanındayda bir Cin bir cariye kadına musallat olmuştu. Ahmet bin hanbel takunya göndererek O cinden kurtarmıştır. buda uzun bir yazıdır aslında.

Okudunuz mu?  İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

Cevap: Cinler Hakkında

tsrock
Peki Teşekkür ederim yani işin kısası vardır elbet ama kurtulmak bir müslüman için zor değildir


Cevap: Cinler Hakkında

musab
nice Alimlerin kitaplarında Cinlerin İnsana musallat olup onları yönettiği sara hastalıkları gibi hastalıklara çarptırdıgı mevcuttur . Ahmet bin hanbel zamanındayda bir Cin bir cariye kadına musallat olmuştu. Ahmet bin hanbel takunya göndererek O cinden kurtarmıştır. buda uzun bir yazıdır aslında.[/QUOTE]

Okudunuz mu?  Vahiy ile ilgili şaka yapmak günah mıdır?

evet o olayı hocamızdan bende dinlemiştim.hatta yine musallat olmuştu bu sefer başka biri göndermişti takunyasını ama bu sefer cin kaçmamıştı o ahmed bin hanbelin takunyasıydı demişti.yanlış hatırlamıyorumdur umarım


islamyolu
< evet o olayı hocamızdan bende dinlemiştim.hatta yine musallat olmuştu bu sefer başka biri göndermişti takunyasını ama bu sefer cin kaçmamıştı o ahmed bin hanbelin takunyasıydı demişti.yanlış hatırlamıyorumdur umarım >
Ahmet bin hanbelin vefatından sonra onun yerine geçen yetiştirdigi talebe Takunya gönderiyor. Cin ise ben bunu takmam diyor. Çünkü işin ehli değil o. Ahmet bin hanbel kadar Allah’a zikir eden olmadıgı için.

Bu kategoride yer alan Gusül Aldıktan Sonra Kuru Yer başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler Hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.