Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:36
sizden7
Abone

İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

imam
İslam dininin güncellenmesi

"Güncelleme" kısaca sözlük anlamı nedir ona bakalım.
Tdk sözlükte "Güncel hale getirme ve aktüelleştirmek" anlamlarına gelir.

Sözlük anlamına göre din güncellenmesi yani gündeme alıp yaşanması için gndeme getirilebilir. Bu anlamda din güncellenmesi doğrudur.
Ya da dinde hükmü kesin olmayan içtihada dayanan (kıyas) hükümleri yeniden içtihat edip bu güne uyarlanabilir.

Ben gündemde olan "Din güncellenmesinden" bunu anladım.

SİZ NE ANLADINIZ?

NOT: Herkes lütfen "Tecdid" kavramını okusun/öğrensin


Yorum: İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

fth123
Çok yüksek sesli tepkiler var. Bende iyi niyet aramakta zorlanıyorum. Allahu A’lem, sonumuz hayrolsun inşAllah. Müslüman kesimle mevcut yönetimin bağları iyice inceldi.


Yorum: İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

imam
Bu sözü cumhurbaşkanı kullandı ama sözünü hangi anlamda kullandığını söylemedi acaba neyi kast etti?
Dini hükümleri rafa kaldıralım anlamında asla kullanacağını sanmıyorum


Yorum: İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi

Kayıtsız Üye
Bence Cumhur Başkanımız islam güncellemesi deyimi yerine fikhi güncelleme deyimi kullanmalıydı. Çünkü biz dine uymaliyiz din bize değil.


imam
Fıkıh güncellenir yani yeni çıkan durumlar için yeni fetvalar gerekir ve buna güncelleme denebilir.
Ama dindeki hükmü kesin delillerle belirlenen konular asla hükmü tartışılamaz.


Kayıtsız Üye
Bence islam herzaman günceldi ümmetin güncellenenmesi lazım


Omer Faruk
Güncelleme budur sevgili dostlar: Ezmanın tebeddülü ile ahkamın tağayyürü inkar edilemez"


imam
İnsan yaşadığı gibi inanmaya başlarmış Allah muhafaza bazılarının kafasına göre islamı yorumlamaları çok tehlikelidir.


Kayıtsız Üye
İslâm Yenilenmez. Anlayışı Yenilemek Gerekir


Kayıtsız Üye
Erdoğan, Bazı hocaları eleştirip "Bunlar, İslam’ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar aciz. İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriyle bugün uygulayamazsınız" dedi.

Haklı yönleri var tabi ama alimleri itibarsızlaştırmaya yol açmaz inşAllah


Omer Faruk
Güncelleme budur sevgili dostlar: Ezmanın tebeddülü ile ahkamın tağayyürü inkar edilemez"


Kayıtsız Üye
Yeni projeye hayırlı mı olsun desek…İslamın güncellenmesi…


ayseiclal99
Din güncellemesi nasıl yapılır

Bende televizyonda birden duyunca garipsedim o sözü.Tam anlamadım ne demek istediğini.


Realite
Güncellenir niye güncellenmesin.Allah’ın sözleri belli çağ ile sınırlı değildir.En güncel halini ahirette herkes görecek zaten.Kitabın sahibi bizzat hükmedecek.

Tabi dinin itikadi noktaları dışında güncellenir.Bir oyun serverini güncellemek gibi ana esasları durur oyun içi efektler,görseller falan değişir ama oyun aynı oyundur.

Itikadi noktaları derken amentüdeki esasları kastediyorum.Bunun dışında iyi olur,hoş olur, Allah’ın hoşuna gider neticede güncellemek demek kitabını anlamaya gitmek demek.Buna Allah niye kızsın.Hoşnut olur ki istediği bu zaten yaratıcının.


Kayıtsız Üye
Güncellenmesi gereken İslam alemidir. İndirilmiş dini yaşamalı uydurulmuş dini değil En kısa zamanda fabrika ayarlarına dönmeliyiz. Kuran ve sünnete göre hayatımızı yaşamalız.


Omer Faruk
Sevgili Dostlar,

Bir örnek verirsek daha iyi anlaşılır, bir hocamız videodan yayınlanan fetvasında fotoğraf çektirmeseniz daha iyi diyor ve mekruh diye ekliyor, ama videonun saniyede 24 kare fotoğraftan oluştuğunu bilmiyor. Sayın hocamız bu durumda sürekli mekruh işliyor. İşte güncellenmesi gereken bir durum. Bunun yanında faiz haram ama kağıt para haram mı kimse bilmiyor. Halbuki kağıt paranın ne olduğunu sorsan çoğu islam alimi bunu bilmez çünkü kağıt para bugüne ait bir mesele. Oysa kağıt para bugünkü faizin birinci sebebidir. Bunu çözümlemeniz gerekiyor.

Ölmüş bir müslümanın bedenini bilimsel çalışmalar için kadavra olarak kullanabilir miyiz? Bu konuda hiçbir müslüman alimin bedenini bağışladığını duydunuz mu? İşte güncellenmesi gereken bir mesele.

Hz. Ömer’in bu güncelleme konusunda çok dikkat çeken bir ictihadı vardır hem de Kur’an ayeti konusunda;Allah için sunulan şeyler, yalnızca yoksul ve düşkünler, bu konuyla ilgilenen görevliler, kalpleri kazanılacak olan kimseler içindir; ve insanları boyunduruklarından kurtarmak için; ve borçlarını ödeyemeyecek durumda olanlar için; ve Allah uğruna …" Tevbe 60) buyrulan ayette kalpleri islama ısındırılacaklar diye geçen ama gayrimüslim olan gruba Hz. Peygamber zekat verirken, Hz. Ömer Hz. Ebubekir’in hilafetinin son döneminde vermemiştir (yani hükmü güncellemiştir) ve bunu şöyle açıklamıştır:"Biz İslâm adına bir şey vermeyiz. İslâm güçlenmiştir. Dileyen mü’min, dileyen de kâfir olur".

İşte güncelleme budur, aslında güncellemeye islam hukukunda "ictihad" denir vesselam.


Kayıtsız Üye
Ben Abdullah Altundal cumhurbaşkanı neyi kast etti bilemem ama bunu başka biri açıklasaydı tepkimiz acaba neyi kast etti mi olurdu

Okudunuz mu?  Cami de sünnet namazları ve namaz kılarken yer değiştirmek

Kayıtsız Üye
Birçok kesim islamın güncellenmesi konusunda sünnetler değişmeli kuran değişmeli ayetler hadisler değişmeli olarak anlıyor. Aslında itikadi konular değildir güncelleşmesi gerekenler içtihatlardır.Herkesin anlayacağı kısa bir örnek vererek açıklayacak olursak namaz esnasında affedersiniz burnu akan kişinin cebinden mendili çıkarıp burnunu silip mendili cebine yeniden koyması caizdir. Misal bu zamanda yine namaz esnasında telefon çalarsa elinizi cebinize atıp çıkarıp ekrana bakmadan hızlı bir şekilde telefonun tuşuna basıp sesini kapatabileceğiniz gibi misaller verilebilir. Güncellenmeden kasıt verilen içtihatlerdir.

Yukarıda da Ömer Faruk adlı kardeşimiz de birkaç misal vermiş.

Unutmayalım Allah bu şerefli din olan İslamı kıyamete kadar koruyacaktır.

Vesselam


Kayıtsız Üye
İnsanın aklı karışıyor acaba kastedilen neydi?
Zamanın cuhurbaşkanlarından biri de din dogmatiktir demişti inşAllah kasdedilen bu değildir.
Zaman değişir, asırlar değişir, insanlar değişir ancak islamın hükümleri değişmez. Allah hayreylesin. Saygılar


imam
1400 yıl önce Kemal’e ermiş din bu gün ancak aslına dönerek güncellenebilir. (Tecdit)


Kayıtsız Üye
Ben direk söylediğini kastettiğini düşünüyorum. "Yani kapalı yerde kadın ile erkek yalnız kalırsa 3.sü şeytan olur" hükmü artık geçersizdir diyor..saçta açılır..sıkıntı yok. ve daha nerelere varır bilinmez. Umalım da günde 5 kere alnı secdeye değen hocalarımız / kardeşlerimiz sırf cumhurbaşkanı dedi diğe kendileri bile inanmadığı halde susmazlar/bahaneler üretmezler..Allah tan korkarlar.


Sünni
Sayın Cumhurbaşkanı neyi kastetti bilemem ama ilk duyduğu zaman insanda şu intibayı uyandırıyor; ‘İslam’ı çağa uydurmak gerek’ gibi. Bizim mükellefiyetimiz İslam’a uymaktır, haşa onu çağa uydurmak değil. Ki İslam 1400 yıl önce nasıl tebliğ edilmişse taa ki kıyamete kadar güncelliğini koruyacaktır. Yaşadığımız çağ öyle bir çağ ki; belki yüzlerce ayrı görüş, sanki yüzlerce ayrı İslam var. ‘Hangi martavala göre güncelleyeceğiz İslam’ı?’ sorusunu sormadan edemiyor insan. Fikrimce verilmesi gereken mesaj aslında; ‘İslam’ı itibarsızlaştırmaya yönelik faaliyet gösterenler, İslami hükümleri aslından saptırarak yanlış yorumlayanların karşısında duracağız, aslı neyse onunla amel edeceğiz’ olmalı idi. Muhtemelen Sayın Cumhurbaşkanı bir güncelleme yapın dese herhalde başköşede oturacaklardan biride sigara içen kadın için Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var . diyecek kadar aşağılık ifade kullanan Hayrettin Karaman’da olacaktır herhalde. Diyelim ki bir iş yerinde beraber çalıştığınız insanlar ile pikniğe gittiniz ve sigara içen kapalı arkadaşlarınızda var. Nasıl olsa açık alan dedi yanınızda bir sigara yaktı, şimdi bu kadın bize nahoş bir mesaj mı vermiş olacak? Ne kadar sigaraya karşı olursanız olun, ki emin olun ben aşırı derecede karşıyım ve haram olduğundan şüphem yok, ama böyle bir ifadeyi hafsalam almıyor. Bunlarla mı güncellenecek İslam!?


Kayıtsız Üye
Üzücü çok üzücü kafirlere malzeme çıktı


Kayıtsız Üye
Bence imanın güncelemesi gerekir özelikle gençlere gerekli.


Darusselam
Din güncellemesi

Şeriat getirilerek güncellenebilinir bunu kast etmiş olabilir


Omer Faruk
Hayırlı cumalar kardeşim, Cumhurbaşkanı sözcüsü ne demek istediğini açık bir dille anlattı. Artık bu konu üzerinde düşünmemize, tahmin yürütmemize gerek kalmadı. Selametle…


Kayıtsız Üye
Feto hücreleri hala etkin durumda tam zamanında fitneyi ateşledirler Münafıklarada malzeme oldu Allah fitneyi yapanların laneti üzerlerine olsun Nureddin yıldız hocamızın yanındayız


Kayıtsız Üye
Cumhurbaşkanı sözcüsü ne gibi açıklayıcı cevap verdi.


Ömer fatih
Cumhurbaşkanın dediği "İslamı 14-15 asır öncesi hükümlerle uygulayamazsınız"
14-15 asır önce hangi içtihattan bahsediyorsun o zamanlar peygamberimiz yaşıyordu
Aklıma hep ABDnin araplara dayattığı emperyalizmin ILIMLI İSLAM projesi aklıma geliyor İnşAllah öyle bir şey yoktur


Omer Faruk
< Cumhurbaşkanı sözcüsü ne gibi açıklayıcı cevap verdi. >
Lütfen bu konuda internete bakınız.

< Aklıma hep ABDnin araplara dayattığı emperyalizmin ILIMLI İSLAM projesi aklıma geliyor İnşAllah öyle bir şey yoktur >
Cumhurbaşkanı mü’min’dir sözlerine itibar ediniz. Kur’an’ı bütün okullara ders olarak koyan, bütün kurmalarda başörtüsünü serbest bırakan, filistin için ümmet için koşturan bir kişiden de hala şüphe edecekseniz, hüsnü zan ile sui zan arasındaki farka dikkat etmelisiniz. Müslümanlar birbirleri hakkında hüsnü zan beslerler ve Cumhurbaşkanı hüsnü zan ile bakılmaya layık bir lider. Ben de bazı hatalarını eleştiriyorum ama samimiyetinden şüphem yok Allah yardımcısı olsun.


imam
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan ‘İslam’da güncelleme’ açıklaması

Okudunuz mu?  Sevmediğim insanları kıskanıyorum

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün dikkat çektiği "İslam’ın güncellenmesi" ile ilgili olarak paylaşımda bulundu
———–
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında dikkat çektiği ve "İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. Siz İslam’ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız." sözleriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsüİbrahim Kalın’dan da bir açıklama geldi.
———–
"ZAMANIN DEĞİŞMESİYLE İÇTİHADİ HÜKÜMLER VE YORUMLAR DEĞİŞİR"

Twitter’dan bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, EZMÂNIN TAGAYYÜRÜ İLE AHKÂMIN TAGAYYÜRÜ İNKÂR OLUNAMAZ. Bu Mecelle kuralına göre zamanın değişmesiyle ictihadi hükümler ve yorumlar değişir ve yenilenmeye ihtiyaç duyar. Kur’an ve Sünnet’in ortaya koyduğu hükümler ise sabittir. Kastedilen budur. Cumamız mübarek olsun." ifadelerini kullandı.


Ömer fatih
İçtihatı diyanetteki bazı mezhepsiz proflar, ehli sünnet alimlerinin üstüne giden hemen görevden alan diyanet mi içtihat çıkaracak diyanet önce Ehli sünnet hocarlardan elini çeksin

Nurettin yıldızı tutuklama gerekcesi "toplumu kin ve düşmanlığa itme" bumudur yani bırakın ilk önce tvlerdeki o dinimizle dalga geçen insanları temizleyin asıl onlar toplumu kin ve nefrete sürüklüyor yargılanacak birileri varsa ilk önce onlar olmalı

sayın devlet büyüklerimiz ısrarla mezhepsiz,sünnet tanımayan Kuran-ı kerimi kafasına göre yorumlayıp hüküm veren adamları korumaya devam ediyor. halen o adamlar tvde at koşturuyor diyanette görev verebiliyor tv kanalalrı kapatılmıyor bunları bilmeyen kaç milyon insan bu kişileri izleyip dinimizi o şekilde öğreniyor 80 yaşında amcaya internette ehli sünnet alimlerini dinle diyemiyorsun mecbur tvdeki adamları dinliyor onların görüşlerinden etkileniyor kafası karışıyor

İlk önce bunlar düzeltilmeli diye düşünüyorum


Omer Faruk
< İçtihatı diyanetteki bazı mezhepsiz proflar, ehli sünnet alimlerinin üstüne giden hemen görevden alan diyanet mi içtihat çıkaracak diyanet önce Ehli sünnet hocarlardan elini çeksin >
Kardeşim dilinize dikkat edin, müslümanlar hakkında kolayca bu tür hükümler vermeyiniz. Bunun vebali vardır. Biz müslümanların birbiriyle tartışmaya değil birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var. Birileri sizden farklı düşünüyor diye hemen "mezhepsiz", "sapık" diye nitelemeniz müslümanın müslümana merhamet etmesini öneren: " Muhammed, Allah’ın Resûlüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde hâlinde, Allah’tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat’ta ve İncil’de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah, kendileri sebebiyle inkârcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden iman edip salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir." (Fetih/29) Ayetine terstir.

Eğer sizin de fikriniz varsa buraya yazarsınız eğer fikriniz yoksa bu tür suçlamalarla vakit geçireceğinize okumanızda fayda var. Sizi rahatsız eden mesele ne ise delilleri buraya yazın. Sağolsun kardeşlerimiz örnek bir forum oluşturmuşlar burada her cemaatten, cemiyetten, her fikirden müslüman fikirlerini yazıyor. Müslümanların bugüne kavgaya değil dayanışmaya ihtiyacı var, vesselam!


bbgbbg
Hocam elbisenin hesabı sorulan Hz.Ömer’den elinde her türlü imkan olmasına ve Allah’ın(azze ve celle) hükünleriyle hükmetmeyen Erdoğan’a geldik ve malesef bazı kardeşlerimizin Erdoğan’ı desteklediğini görüyorum.Hadi diyelim dün dediğini biz yanlış anladık

Bu nedir hocam ? Laiklik dinlere eşit mesafede olmaksa şeriat neden uygulanmıyor ? Laik devlette Allah’ın(azze ve celle) hükümleri uygulanamadığı için istediği dine eşit olsun olmasın ne fark eder ? Birde bunu başka ülkelere tavsiye etmek doğru mudur ? Allah aşkına müslümanlar olarak dik durmalıyız.Ben terör eylemi yapalım demiyorum ama İslami fikirlerimizle mücadelemizi verelim.Unutmayın Allah’ın(azze ve celle) kanunlarını isteyen bizler oy vermeyip topluca dik durursak insanlara Allah’ın(cc) dinini gerçek bir şekilde tebliğ edebilirsek inşaAllah ya bu ülke yeniden müslüman olur yada Peygamber Efendimiz(sav) ve ashabı gibi hicret etmek zorunda kalırız.Sıkıntı yok ikiside inşaAllah hakkıyla yaparsak bizim için hayırlıdır.


Realite
Güncellemek demek programı değiştirmek ya da dinde reforma gitmek değildir.Tersine olusan virüsleri, hataları, din içine sızan bidatleri güncellemek suretiyle ayıklayıp temiz, duru,saf bir hale getirmektir.Bu forumda bile üyeler dini sürekli güncelliyorlar bunda ne var.

Ehli sünnet alimleri bile güncellemiş.Ebu Hanife olsun,Imam Şafi olsun, Maliki,Hanbeli.. güncellememişler mi? Gayet tabi güncellemişler o devirde.Sonra tasavvuf yolunu açan Ibni arabi olsun ve gelen Imam Rabbani olsun ne yapmıs tasavvufu güncelleyip Ibni Arabi’nin hatalarını ayıklamış.

Okudunuz mu?  İsim değiştirmek caiz midir ?

Bilmeden Allah’ın farzına karşı geliyorsunuz.Allah kuranı anlamaya çalışmamızı emreder, üzerine düşünmemizi, tefekkür etmemizi ister.Aslında Allah’ın farzına karşı geliyorsunuz ama farkında bile değilsiniz.


ixa
Günümüzün güncelleme anlayışı ne yazıkki ılımlı olmaktan yana,her konuda ılımlılık söz konusu değildir islamda..Ayrıca görüldüğü üzere cennet ortamı vadedilen fakat cinnet ortamı oluşan bir sloganın kurbanı oldu milletimiz.Avrupa,Amerika ve Rusya hem Türklere hem de Müslümanlara sürekli bir dümanlık içindeler,Son yıllarda başımıza hep kötü şeyler geldi ve görünüşe göre gelmeye devam edecek,kendimizi kandırmayalım,yine kandırıldık beylerr..İslam ve Müslümanlığın adı kaldı,gerisi tağut.


Omer Faruk
< Bu nedir hocam ? Laiklik dinlere eşit mesafede olmaksa şeriat neden uygulanmıyor ? Laik devlette Allah’ın(azze ve celle) hükümleri uygulanamadığı için istediği dine eşit olsun olmasın ne fark eder ? Birde bunu başka ülkelere tavsiye etmek doğru mudur ? >
Kardeşim, sorularınızı okuyunca benim de akılma bazı sorular geldi,
1- Şeriat nedir?
2- 4 Halife’nin şeriatı mı?, Emevi Şeriatı mı? Abbasi Şeriatı mı? Selçuklu şeriatı mı? Osmanlı Şeriatı mı?
3- Eğer 4 Halife Şeriatı derseniz, devlet başkanını neye göre seçeceksiniz? Hz. Ebu Bekir’e göre mi? Hz. Ömer’e göre mi? Devlet başkanı bunlarda olduğu gibi ölünceye kadar mı olacak, yoksa demokrasilerde olduğu gibi seçimle mi olacak?
– Allah’ın hükmüyle hükmedecek halife adayını nasıl bulacaksınız, şiiler gibi ayetullah mı olacak, yoksa sünnilerden evliyaullah mı olacak?
4- Sıffin savaşındaki şeriata ne diyeceksiniz, ya da Cemel savaşındaki şeriata?
5- Acaba Emevi şeriatında Mekke’nin (Ebrehe’nin bile yapmadığı/yapamadığı) mancınıklarla dövüldüğünü, 1000 sahabe kadınının tecavüze uğradığını biliyormusunuz?
6- Abbasi Şeriatında büyük imam Ebu Hanife’nin Harun Reşid tarafından Şehid edildiğini?
7- Osmanlı şeriatında III. Mehmet, yarısından fazlası akil baliğ olmamış 19 kardeşini bir gecede boğdurduğu şeriat mı?
8- Hz. Osman’ın şehit edildiği şeriat mı?
9- Hz. Ali’nin şehit edildiği şeriat mı?

Daha şiilerin şeriatı mı, sünnilerin şeriatı mı sorularını gelemedim bile….
Sorulara 4 halife ile başlamamamın sebebi Hz. Peygamberin olduğu dönem, peygamberli dönem olması hasebiyle özel bir dönemdir bu dönemi devlet biçiminde örnek alamayız. Çünkü Hz. Peygamber bizatihi vahiy alıyor ve vahye bağlı olarak ihtilaf edilmeyecek çözümler öngörüyordu. Rasulullah’ın kendisinden sonra bir devlet biçimi öngörmediğini, kendisinden sonra halifelerin değişik yönetim şekilleri denemelerinden anlıyoruz.

Bunların cevabına ulaştığımızda zaten Allah’ın hükmüyle hükmetmenin yolunu bulmuşusuz demektir ama bunların cevabı teoride cevabı yok kardeşim, eğer teoride olsaydı Farabi’nin Medine-i Fazılası’nı çoktan gerçekleştirmiştik.


bbgbbg
Şimdi her dönemin sadece kötü olaylarına bakarak şeriatı nasıl uyguluyacağız demek doğru olmaz.Çünkğ hangi sistemi getirirsen getir bir yanlış bulursun ve o zaman devleti yönetecek sistem kalmaz piyasada.
Hangi demokrasi,geri kalmış ülkeleri sömüren demokrasi mi? 1. Dünya Savaşının başladığı demokrasi mi? Hitler’in yahudileri yaktığı demokrasi mi? vs. vs. bir sürü örnek vardır elbet ki.O zaman her yönetimde sıkıntı olduğu için anarşi hakim olsun Türkiyeye.Ama anarşinin kendiside sıkıntılı olduğu için oda olmaz.Yani iş çıkmaza girer.
O saydığın dönemlerdeki yanlışlar olurken Allah’ın hükümleri doğru veya yanlışlarıyla uygulanmaya çalışılıyordu ve İslamın dünyada sözü geçerliydi.Şuan halimize bakar mısınız hocam ? Toplumda İslam toplumu gibi değil.İnsanlar müslümanlar ama malesef müslüman gibi yaşamıyorlar.Bugün ABD İslam coğrafyasında hakimiyet kurabiliyor.Allahu Teala’nın arzında nasıl Allah’ın(azze ve celle) hükümleri uygulanmaz ? Yanlışlar olsada dini devletten ayırma yanlışından büyük yanlış olamaz.Çünkü dini devletten ayırdığın anda Allahu Teala’nın Kur’an’daki bir çok emirini yerine getiremez hale geliyorsun.Eski alimlerin halife hakkındaki yorumlarına bakmanı tavsiye ederim.
Yani bizim yapmamız gereken Allahu Teala’nın emirlerini devlete de uygulamak.Yanlışlar elbet olabilir ancak İslamiyet Allah’ın izniyle salih niyetlerle kurulmuş bir İslam Devleti ile dünyaya hakim olacaktır.Şimdi bunun için çalışmaz ve oturursak ümmetin ölen kadınları,çocukları için üzülmemizin amacı kalmaz.Çünkü onlara gıda yardımıyla yardım etmek yeterli değil.Dünyadaki tüm müslümanları koruyup kollayacak,kafir devletlere davet ve cihad ile İslamı götürecek ve uluslararası arenada İslamı hakim kılacak bir Hilafet Devleti bizlere gerekli hocam.

Nur Suresi – 42
Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak Allah’adır.


Omer Faruk
< Şimdi her dönemin sadece kötü olaylarına bakarak şeriatı nasıl uyguluyacağız demek doğru olmaz.Çünkğ hangi sistemi getirirsen getir bir yanlış bulursun ve o zaman devleti yönetecek sistem kalmaz piyasada. >
Aslında anlatmak istediğim farklı idi, önce şöyle tarihsel bir tabloyu görün istedim. Şimdi tekrar soralım 1- İslamda kurumlarıyla, kurallarıyla belirlenmiş bir devlet biçimi var mı?
2- Allah’ın kanunlarını uygulayacak kişiyi nasıl seçeceksin?
3- Devlet başkanı hata yaparsa kim nasıl önleyecek?
4- Devlet başkanı ömür boyu mu olacak?

Okudunuz mu?  "Selamun Aleykum" de Allah kelimesi nerede geçiyor?

Bak, bunların net cevabını bilmiyorsan kardeşim, Kur’an’dan ALlah’ın hükmüyle ilgili ayetleri paylaşmanın bir faydası yoktur. Çünkü Allah’ın hükümlerini yürürlüğe koyman yukarıdaki soruların cevabına bağlı.


bbgbbg
1-Devlet biçimi vardır Hilafettir.Kurumları belli isimleri aklıma gelmiyor ama yazının en aşağısında söyleyeceğim kitapta bulabilirsin.
2-Halife inikad şartlarını – ki bunlar 7 tanedir – karşılaması gerekir.İnikad şartlarını karşılayan adaylar arasından ümmet halifeyi seçer.4 Halife döneminde seçimlerin nasıl yapıldığına bakabilirsin.
3-Hatanın ne olduğuna bağlı.Eğer insancıl bir hata yaparsa uyarılır.Ancak bile bile Allah’ın(azze ve celle) hükmü dışında davranırsa o halifeye kılıç çekilebilir.Örneğin alkol caizdir demesi vb durumlar.
4-Bundan tam emin değilim ama tahminim fiziksel engeli olmadığı sürece ölene kadar başta kalır.

Köklü değişim yayınlarının hilafetle alakalı kitapları var benim cevaplarımın ayet-hafis ve sahabe icması ile delillerini o kitaplarda bulabilirsiniz.


Omer Faruk
Bunlar teori ve bu dediklerinin hiçbiri tarihte gerçekleşmemiştir, 4 halife dönemi hariç. Dolayısıyla bunlar eski bilgiler sende yeni bilgi varsa sen onu söyle..


bbgbbg
Bunu yazılı olarak anlatmak kolay değil söylediğim yayınevinden kitapları alın,okuyun ve kendiniz karar verin.


Omer Faruk
Merak etme kardeşim, nizamülmülkün siyasetnamesinden, maverdinin ahkamı sultaniyesine, mevdudinin hilafetine, farabinin medine-i fazılasına kadar herşeyi okudum. Ve bu yazdıklarımı da bunları bilerek yazdım. Felsefeyle tanıştıktan sonra bizim İslam hukukçularının faydalandığı Eflatun’un cumhuriyeti, Aristo’nun Medine-i Adile’si de buna dahil.

Herşey kağıt üzerinde güzeldir. Ancak İslam tarihi senin dediğin gibi değil. Müslümanların emevi, abbasi, selçuki, osmanlı döneminde güçlü olması adil olmasından değil gayri müslimlerin kendilerinden daha fazla çürümüş olmasından kaynaklanıyor. Ne zaman ki gayri müslimler müslümanlardan daha iyi bir sistem kurguladılar işte o zaman müslümanlar kaybetmeye başladı.

Öyleyse ümitsizlik mi tavsiye ediyorum. Haşa Allah’tan ancak kafirler ümit keser. Tayyip Erdoğan’ın önerdiği aslında bulunduğu sistem içinde İslam birliğine dönük bir çalışmadır. Bu konuda danışmanları aracılığı ile adım adım bu konular üzerinde çalışıyor.

Bu anlamda laiklik bir enstrümandır ve Tayyip Erdoğan’ın tarif ettiği manada İslam hukukuna da uygundur. Çünkü islam hukukunda da gayrimüslimler kitaplarının hükümlerine göre yaşayabilirler, domuzlarını yiyip şaraplarını tüketebilirler, vs.

Demokrasideki seçim ise liderin ilahlaşmasını engelleyip hesap verebilir hale gelmesi açısından önemlidir. Bugün İran da adına islam denilen cumhuriyet bunun için çürüyor. Çünkü lider başa gelince herşeye müdahele ediyor ve herşey göstermelik kalıyor. Çünkü devleti yalnızca Ayetullah Hamaney yönetiyor. Meclis, seçimler vs. hepsi de fasafiso… Emeviler, abbasiler ve günümüze kadar sünnilerde de bundan farklı bir şey yok. Biraz islam tarihini okuyunca içiniz kan ağlıyor, bunlar nasıl olabilir diye kendinizden şüpheye düşüyorsunuz.

İslam; 5 şeyi teminat altına aldığınızda oraya İslam’a göre yaşanabilir yer olarak bakıyor
1- Can emniyeti
2- Mal emniyeti
3- Din emniyeti
4- Akıl emniyeti
5- Nesil Emniyeti

Bunlar İslam’a göre islam fakihlerinin belirlediği 5 zorunlu maslahattır. Bunları koruyan devletin adı cumhuriyet, demokrası, krallık, diktatörlük, teokrası, otokrasi olmuş hiç önemli değil. Ama çağa islamın HAK damgasını vurmak istiyorsak tıpkı gayrimüslimlerin gerçekleştirdiği gibi sağlam bir kurumsal yapı kurmamız gerekiyor;
1- Yöneticiyi ilahlaştırmayan
2- Yönetimin babadan oğula geçmesini engelleyen
3- Bir mezhebin diktatörlüğüne sebep olmayan
4- İslam içindeki bütün islami fikirlere serbestçe kendini ifade özgürlüğü tanıyan
5- Yönetiçinin ilelebet hükmetmediği
6- Yöneticiyi sürekli denetleyen seçim, yargı ve denetim sistemi

olan bir devlet sistemi.

Yukarıda anlattığın teoride bu olmadığı için İslam tarihi facialarla doludur ve sonunda da Gayrimüslimlere yenilgi ile noktalanmıştır, Vesselam…


Kayıtsız Üye
Bunu c partisi K.K söyleseydi ne açıdan bakardınız bunada öyle bakmalısınız ülke karısırdı adam kafir olurdu kendisini 1 gram sevmem fakat Cumhurbaskani ne amacla dedi bilemem . İslamda güncellenicek bişey yok insanlar kendine baksın önce . Kuran’da yazar İnsan çok nankördür şeriat olsa böyle mi olurdu ? Dışarda genelev kadınlarından farkı olmayan bacılar dolaşıyor İslamı gercek sekilde getirinde ümmet Güncellensin . Herkes doğru söze baksın

Okudunuz mu?  Sahura Kalkamamak Ve Orucun Kaza Durumu

bbgbbg
Allah(azze ve celle) razı olsun güzel anlatmışsınız.Ancak metod konusunda sıkıntınız var.Peygamberimiz(sav) hiçbir zaman İslama uygun olmayan şeyleri şimdilik kabul edelim ilerde düzeltiriz demedi.Yani düşünün ki Peygamberimiz Hz.Muhammed(sav) bana göre put Allah’ı(azze ve celle) tefekkür etmektir diyip putların kabul edildiği bir sistemde İslami çalışmalar yapmadı.İlminiz var siyer kitaplarını okumuşsunuzdur Peygamberimiz(sav) nusret talep ettiği zamanlarda kendisine teklifler geliyordu.Bu tekliflerden biri Sa’sa oğullarındandı ve ölene kadar Peygamberimizin(sav) lider olmasını sonda liderliği kendilerinin almalarını talep ettiğinde Peygamberimiz(sav) bir sürü böyle olsun zamanla inşaAllah uygun zemini hazırlayıp onları hakiki manada müslüman yapabilirim demedi.Teklifi kabul etmedi.Çünkü zaten hidayeti veren ve bize zaferi verecek olan Allahu Teala’dır.O yüzden tanımlaması zaten yapılmış olan kavramları tepki çekmemek için anlamlarını kaydırıp kabul etme stratejesi ile İslami birlik ve İslami devlet olunabileceği düşüncesi yanlıştır.Allahu Teala isterse herşey olur ama bizim Allah’ı(azze ve celle) razı etmemiz noktasında o düşünce yanlış olur.Düşünün ben alkolik bir kafire tebliğ yapmak için barlara gitsem ve bara gitmemin ötesinde birde diğerleri gibi alkol tüketsem ve üstüne üstelik alkol bana göre sütün ısıtılmış halidir desem olur mu ? Buna herhangi bir müslümanın evet diyeceğini sanmıyorum.Madem olmaz ise nasıl toplumu İslamş hayata döndürmek için demokratik-laik sisteme gidip, orada parti kurarak seçimlere katılıp birde üstüne üstelik bana göre demokrasi şudur,laiklik budur diyerek kendimizi aklayabiliyoruz ?


Omer Faruk
Lütfen Kur’an’da tedricilik nedir okuyunuz. Zannediyorum bu konu ne demek istediğimi size anlatacaktır. İçkinin yasaklanışı, faizin yasaklanışı buna örnektir. Hz. Peygamberimiz aynen sizin söylediğinizin tersini söylüyor, şimdilik faize dokunmayalım çünkü bütün ekonomi onun üzerine bina edilmiş. Dolayısıyla ayetler inmesine rağmen son kesin uygulanışı Veda hutbesi ile birliktedir.

Dolayısıyla kardeşim bugün ahlaken, kurumsal olarak, toplumsal olarak ifsat olan bir topluma direk Kur’an’ın bütün hükümlerini hemen uygulamaya kalkarsanız bugün İran’ın yaşadığını yaşarsınız. Bir başörtüsünü bile polisle örttürmeye kalkışırsınız. İçkiyi pat diye yasaklarsanız bir sonuç elde edemezsiniz. İran uyuşturucu bağımlılığında batılı ülkelerle yarışıyor. Oysa İran’da her gün uyuşturucu satıcılığından insanlar asılıyor ama bu uyuşturucuyu engellemiyor.

İşte biz buna İslami yönetimde "hikmet" diyoruz. Hikmeti olmayan yönetim; ben kurallarla yönetirim, anlayışıdır. Oysa kurallara hazır olmayan bir topluluğa peygamber getirseniz yönetemezsiniz, vesselam.


Omer Faruk
Hikmet mü’minin yitiğidir, nerede bulursa oradan alır. Ama biz Ebucehil bir şey söylediğinde niye bunu söyledi diye de tetkik ederiz. Çünkü Ebucehil’den doğru bir laf çıkıyorsa doğrudur ama bunun arkasında ne düşünüyor diye bakarız.

Eminim siz de kişisel yaşamınızda böyle yapıyorsunuz. Size düşman birisi sizin hayrınıza bir şey söylediğinde: "Yav ne iyi adam benim için iyi düşündü" der hemen yaparmısınız. Yoksa "yav bu adam şimdiye kadar benim hayrıma bir şey söylemedi, bunu niye söyledi" diye mi düşünürsünüz?

Size tavsiyem bu konu başlığı altında önceki açıklamalarımı okuyunuz, onlar sizi tatmin etmediyse, benim anlatacağım bir şey kalmadı, Allah’a emanet olun.


Ömer fatih
Bu olay nerden buraya geldi cumhurbaşkanının nurettin yıldızın fetvalarından. Hoca medyadaki o fetvaların hepsini doğru açıklamış bunun neyini değiştireceğiz kadın dik başlı asi namussuz olsa son çare olarak dövme yetkisi vermiyormu Allah. bunu şimdi nasıl değiştireceksin kadın hiç bir şekilde dövülmez mi diyeceğiz
Diğer videoda asansorde halvet olur mu evet onuda gayet güzel açıklamış nurettin hoca şimdi biz kalkıp kesinlikle halvet olmaz mı diyeceğiz

Mesele içtihat değil ALLAHın ayetlerini birilerinin sindirememesi yoksa 7-8 sene önceki videoları kesip şimdi ortaya çıkarmazlar Cb. 15 senedir nerdeymişde bugün aklına içtihat yaptırmak gelmiş içtihatları değişmeden önce ayetlerle kesin olan hükümleri uygulamaya koysunlar zina faiz yasaklansın mirası,şahitliği Allahın kanuna göre yapılsın bunu yapsın gerekirse iktidarını kaybedecek olsada ALLAHIN hükümleri uygulansın o zaman derim ki işte gerçek müslüman kaç yıldır bir idam getiremeyenler içtihat mı değiştirecek

Ömer faruk kardeşim kuran-ı kerim 14 asır önce indi hangi hazır olmayan topluluktan bahsediyorsun 14 asırdır neyin hazırlığı hazır olmayan topluma peygamber gönderseniz yönetemezsiniz demek nasıl oluyor peygamberimiz arapların en sapkın döneminde geldi ama onlar öncesinde Kuranı kerim yoktu hayatlarını tamamen değiştirdiler o yüzden peygamberimiz öyle davrandı şuan ki durumumuzla o zamanı kıyas etmen yanlış

Okudunuz mu?  Farz namazda 3. ve 4. rekatta Fatiha Suresinden sonra zammı sure okunması

İrandan örnek veriyorsun suçu bir anda yasaklarsak suçun önü kesilmez diyorsun mesele ALLAHın kuralını uygulamak şuan bizde müebbet hapis cezası veriliyorda ne oluyor yine sapıklıklar devam ediyor.


Omer Faruk
< Ömer faruk kardeşim kuran-ı kerim 14 asır önce indi hangi hazır olmayan topluluktan bahsediyorsun 14 asırdır neyin hazırlığı hazır olmayan topluma peygamber gönderseniz yönetemezsiniz demek nasıl oluyor peygamberimiz arapların en sapkın döneminde geldi ama onlar öncesinde Kuranı kerim yoktu hayatlarını tamamen değiştirdiler o yüzden peygamberimiz öyle davrandı şuan ki durumumuzla o zamanı kıyas etmen yanlış >
Bu konuyu tam anlamanız için Usul okumanız gerekiyor, islam tarihi okumanız gerekiyor, Kur’an’ın ve İslam Hukukunun tedricilik kuralını bilmeniz gerekiyor. Sizin dediğinize göre Hz. Peygamberin varlığı Mekke toplumuna yetseydi Kur’an’ın inişi 23 yıl sürmez bir hokuspokus ile iş tamamlanırdı.

Bu konuda sorduğunuz bütün sorulara bu başlık altında yeterince açıklayıcı cevap verdim. Hepsini tekrarlamam mümkün değil, Hz. Ömer’in zekat konusundaki ictihadını okuyunuz, faizin yasaklanma sürecini ve sebebini okuyunuz. Ayrıca İslam hukukunu uygulamadan önce islam devletinin sorumluluklarını okuyunuz (Seddi zerayi). İslamda 5 zaruri maslahatı okuyunuz. İran örneğini okuyunuz, emevi, abbasi, osmanlı, selçuklu tarihini okuyunuz.

Bütün bunları bilmeden bütüncül bir anlayışa varamazsınız. Selametle kalınız.


Realite
Cahilsiniz kardeslerim.İslam tarihi bilmeden vay efendim asansörde falan filan.Ya kardesim ona bakarsan sahabe evinde gayri müslüm kadınları ağırlıyordu, hizmetli olarak he cariye diyecem ama siz şimdi neyse işte bakın bu kadınların başı açık, saçı açık,kolu açık, ayağı açık ama nedir sahabenin evinde gidecek yerleri yok diye hizmetli kalmışlar. Sen asansöründen bahsediyorsun.Yalansa de ki yalan.Git arastır nervin dönmesin ama.Biz de bir şey biliyoruzki konusuyoruz.Bak daha çok enteresan seyler yazarım ama kaldırabileceğini sanmıyorum.Dinden şüphe etme ama arastırırsan cariye meselesini.O insanların anlattığı gibi deil.İşte güncellenmesi gereken bir mesele daha.Neyse yazdıklarınızı okurken gülüyorum. Islamdan bir habersiniz.


Ömer fatih
""Hicretten 400 yıl sonra, mutlak müctehid yetişmedi. Buna ihtiyaç da kalmadı. Çünkü Allahü teâlâ ve Onun resulü Muhammed aleyhisselâm, kıyamete kadar, hayat şekillerinde ve fen vasıtalarında yapılacak değişikliklerin, yeniliklerin şamil olan ahkâmın hepsini bildirdiler. Müctehidler de, bunların hepsini anlayıp, açıkladılar. Sonra gelen âlimler, bu ahkâmın, yeni olaylara nasıl tatbik edileceklerini, tefsir ve fıkıh kitaplarında bildirirler. Müceddid denen bu âlimler kıyamete kadar mevcut olacaktır. (S. Ebediyye)""

Bu devirde bana imam azamı imam şafiyi imam malikidenn daha fazla ilim sahibi bana gösterin yok ALLAH onlardan razı olsun.

Bizim devrimizde herşey bellidir bize okuyup ehli sünnet müceddidlerine uyup dinimizi uygulamak düşer büyük zatların içtihatlarını kurcalamak değil


imam
< Cahilsiniz kardeslerim. Islamdan bir habersiniz. >
Alim kardeş bize dini kavram olan ve HALVET hakkında kısaca bilgi ver de ilmimiz olsun


bbgbbg
Ömer Faruk hocam ben direk şeriat gelsin demiyorum.Ben insanlardan şeriatı gizleyerek getirmeye çalışmayalım diyorım.Biz laik ve demokrat değiliz.Neden bizde laikiz ve demokratız diyip insanları bu yolla düzeltmeye çalışıyoruz ? Ben bunu eleştiriyorum.Bizler dik durursak ve onlara gayriislami sistemlerin yanlışlığını somut verilerle ortaya koyardak bu ülke halkı zaten müslüman olduğunu söylüyor.İnşaAllah hakkı göreceklerdir.


Realite
@Imam bosversene.sen önce cariye meselesini bir açıkla madem öyleyse.insanın kendinden olmalı.ev sanki kapalı değil cariyeler nerde kalıyordu.

Yok cariye ile ilişki serbest diyorsanda zaten sana bişe demiyorum.Yazdıklarınızda zerrei miskal mantık yok.Kimlerin peşine takılıyorsanız artık. ehli sünnet alimleri bile diyor ; biz hata edebiliriz,yanlışımızı görürseniz dönün diyor.ama siz? neyse..
ben alimleri "put" edinmem siz de ne yapıyorsanız yapın.yapacak bişe yok.bu kadar açık birseyi de anlamiyorsanız ben ne yapayım.


Omer Faruk
< < Hicretten 400 yıl sonra, mutlak müctehid yetişmedi. Buna ihtiyaç da kalmadı. > >
Buna kim karar verdi?

< Bu devirde bana imam azamı imam şafiyi imam malikidenn daha fazla ilim sahibi bana gösterin yok >
Sahip olduğunuz hangi ilimle bu alimleri ölçtünüz de bunlardan daha fazla veya daha az ilimli insanları tespit ettiniz?

< Bizim devrimizde herşey bellidir bize okuyup ehli sünnet müceddidlerine uyup dinimizi uygulamak düşer büyük zatların içtihatlarını kurcalamak değil >
İctihadlar yorumdur, din değildir. Size de tavsiyem "mukallid" iseniz bu meselelere girmeyiniz. Mukallidler dini tartışmalara giremez yalnızca hocasının dediğini uygular. Çünkü sizi şirke düşürecek çok tehlikeli cümleler kuruyorsunuz. Bütün bu yorumlarınızı iyi niyetinize bağladığım için tek tek değerlendirmede bulunmuyorum.

Okudunuz mu?  İslama göre evlenilen insanın ailesi önemli midir?

< Ömer Faruk hocam ben direk şeriat gelsin demiyorum.Ben insanlardan şeriatı gizleyerek getirmeye çalışmayalım diyorım.Biz laik ve demokrat değiliz >
Kıymetli kardeşim İslam’ın 5 zaruri maslahatını (can, mal akıl, din, nesil emniyeti) gerçekleştiren hangi yönetim, hangi isim olursa olsun orası İslam diyarıdır. Adı demokrası, otokrasi, laiklik, krallık, padişahlık, cumhuriyet olmuş önemli değil. Adam meydanda basbas bağırıyor bizim kırmızı elmamız, "iyla-i kelimetullah"tır. diyor. Okullarda Kur’an’ı serbest bırakıyor, bütün okulları imamhatipleştiriyor, bütün kurumlarda tesettürü serbest bırakıyor ve var gücüyle islami eğitime destek veriyor. Daha açık nasıl yapabilir.

< Erdoğan’ın dün yapmış olduğu ”İslam’ın 14-15 asır önceki hükümlerini kalkıpta bugün uygulayamazsınız” sözleri İslam’ı hükümlerin uygulanması adına mücadele ettiğini savunan Akp tabanında büyük bir şaşkınlığa sebep oldu. Malum olduğu üzere Akp’yi destekleyen kitlenin büyük çoğunluğu İslam’ı yaşamak isteyen kişilerden oluşmakta. >
İslam konusunda bilgisi olanlar anladı kardeşim. Cumhurbaşkanı sözcüsü açık açık islam hukukunun temel kaidesini belirtti. Bu konuda biraz bilgi sahibi ve hüsnü zan sahibi olursanız anlaşılabilir bir açıklamaydı. Bırakın 2, 3 asır önceyi Peygamberimizin vefatından hemen sonra Hz. Ebubekir döneminde, peygamberimizin sürekli zekat verdiği zekat gruplarından "müellefei guluba" (kalbi ısındırılacak gayrimüslimler) zekat verilmemiştir. Sebebini ise Hz. Ömer ictihad ederek belirtmiş; "o zamanlar zayıf idik bugün güçlüyüz, dileyen iman eder dileyen iman etmez" İşte biz buna güncelleme diyoruz. Mesele de bundan başka bir şey değildir. Bunu hangi müslüman söylerse sonuç budur. Siz hiç Cumhurbaşkanının, artık faizi helal kılalım, herkes içki içiyor serbest bırakalım, bunları da kitaptan kaldıralım dediğini duydunuz mu?

Allah aşkına birbirimizi iyi dinleyelim yoksa birbirimizi yemekten gayrimüslime sıra gelmiyor. Onlar da bize bıyık altından kıs kıs gülüyorlar.

Rabbimiz aramızda ülfet ve muhabbet kılsın. Amin…


Ömer fatih
Ömer faruk kaynak olarak buradan aldım dinimizislam

Ayrıca biz müctehid olmadığımıza göre mezhep imamlarını tadlit etmiyormuyuz Sende mukallid olmuyormusun?

Ayrıca ben kimseyi ilahlaştırmıyorum ki şirklik bir niyet ile söylemiyorum kimsenin ilimini ölçecek kuvvetimde yok onu Allah bilir ben sadece bu devirden bahsediyprum şimdi sizde bir mezhebiniz yokmu o mezhebinizin imamı şuanki hocalardan daha ilimsiz ise şuanki hocalar neden onların mezhebine uyuyor
İçtihat yapılamaz demiyorum yanlış anlama sadece içtihat yapacak müctehid alim varda bizmi bilmiyoruz İmam Gazali de müçtehit idi, ama yeni içtihatlar ile mezhep kurmamıştır. İstese ve ihtiyaç olsa o da yeni bir mezhep kurabilirdi.


Omer Faruk
Ben mukallid değilim kardeşim hanefi mezhebinin usulüne göre muhakkikim. Arapça biliyorum, usul okudum ve fetvaların kaynağına bakıp delil kaynaklarını araştırabiliyorum. Tabii mukallid kardeşlerim Hanefi mezhebinde bir meselede yalnızca bir fetva var zannediyorlar. Tabii ki öyle değil.

Tabii bunun için emek vermek gerekiyor. Tabii ben muhakkik oldum demeyle muhakkik olunmuyor. İnsanlar sizi de dinlerler delillerinize, ahvalinize bakar ona göre bir değer atfederler. Zaten hiçbir müctehid çıkıp, "hey millet, ben müctehid oldum!" gelin bakalım diyerek müctehid olmamıştır ya da herhangi bir müctehid komisyonundan geçmemiştir.

Anladığım kadarıyla gayretli bir kardeşimizsiniz ama kesinlikle usul okumalısınız bir de tefsir, hadis, fıkıh tarihini okumalısınız. İslam tarihi ve güncel bilgilerle ilgili kaynak kitapları okumalısınız. Ben ömrümün 20 senesini buna verdim.

Fransa’da yaşıyorum ve çevreme hocalık değil danışmanlık yapıyorum. Hocalığa inanan birisi değilim çünkü ilmin bütün müslümanlara farz olduğunu düşünüyorum. Aklı yerinde olan günde 4 saat televizyon izlemeye vakti olan bütün müslümanlar, bu zamanlarını islami ilimlere verirlerse 4 yıl sonunda bir ilahiyatçı kadar kaynakları tahkik edebilirler.

Allah sizin ve bütün hepimizin yardımcısı olsun. Hayırlı akşamlar…


Ömer fatih
Sizede İyi akşamlar hocam Allah sizinde yardımcınız olsun gayri müslim bir ülkedesiniz ve ordaki kardeşlerimize yardımlarınızdan dolayı Allah sizden razı olsun. Hocam daha 23 yaşında gencim sizin kadar bilgili olmadığım kesin verdiğiniz öğütler içinde teşekkür ederim.ben sadece görüşümü söylemek istedim


Kayıtsız Üye
yorumun yayınlanıp yayınlanmayacağını bilmem ama bildiğim dinden bahsedersiniz sünnetden bahsedersiniz ve onlara göre yaşamaya çalıştığınızı söylersiniz

birincisi adil olmak lazım adil olursanız adaleti görürsün adalet kelimelerle sözlükteki anlamlarla belli olmaz kitaplardada yazmaz eğer öğle ise ALLAH’IN KİTABINDA adaletin tanımı gösterin

Okudunuz mu?  Hz. Adem ve Hz. Musa arasındaki hadis hakkında

gelelim islamın güncellemesine daha dinin ne olduğunu anlamadan tercümelere tevsirlere inanırsınız unutmayın soru şu indirilen tüm kitaplar hangi dildedir desem tevrat ibranice dersiniz zebur ibranice incil ibranice dersiniz kuranda arapça önce bunların hangi dilde indiğini bir anlayın bu kitaplar nebilere rabca indirilmiş ve nebilere o yerin dilinde tercüme ettirilmiştir

ALEMLERİN RABBİ ne şükürler olsun artık imanın kimde olduğunu öğrenme vakti gelmiş

ve bu olayın iki nedeni var rabbim adaletini ve hükmünü gösterecektir

birincisi adaletin ne olduğunu idrak etmeye
ikincisi verilen hükmü idrak etmeye

hüküm kesinleşmiş bize ALLEMLERİN RABBİNE biat etmek düşer


vel Fecr
islami ile yönetilmeyen bir devlette islami kararlara güncelleme getirilmesi gereğini savunmak kadar boş bir şey olamaz.


Omer Faruk
İslamı ictihad ile güncellemek zaten tartışılmaz bir kaidedir. Ancak bence müslümanların kendini güncellemesi daha iyi olur,

1- Müslümanlar okumuyor
2- Müslümanlar taklitçi
3- Müslümanlar üretmiyor
4- Müslümanlar kolaycı
5- Müslümanlar bir dua ile işleri halledebileceklerini düşünüyorlar
6- Müslümanların ilim müesseseleri ilim üretmiyor, sadece eskiyi tekrar ediyor
7- Müslümanlar bütün suçu gayrimüslimlerde görüyor böylece kendisi haklı olmuş oluyor.
8- Müslümanlar ilim adamlarının eteğine yapışarak bedava cennete gideceklerini düşünüyorlar.
9- Müslümanlar kanlarının dökülmesini, ırzlarının kirletilmesini hep gayrimüslimlerin üzerine atıyorlar.

Hasılı, harvard, oxford, yale gibi üniversiteler kendi medeniyetlerine lojistik destek üretirken, bizim en ünlü islam merkezlerimiz diktatörlere lojistik destek üretiyorlar.


ayseiclal99
Yav ne meseleymiş dün misafirler geldi hala aynı muhabbet resmen 🙂
Zaten doğru anlayanlar anlamak istediklerini anladılar,kötü düşünmeye gerek yok.
Bu arada Ömer Faruk hocam Fransada yaşıyormusunuz İnşAllah bende birgün gidip görürüm oraları çok merak ediyorum 🙂


Omer Faruk
Görürsün inşAllah güzel kızım 🙂


Kayıtsız Üye
ALEMLERİN RABBİ HÜKÜM VERMİŞ

hala devam eden bir tartışma var ey müslümanım diyenler ne yapıyorsunuz siz ben sizin burda neden çekişmete olduğunuzuda biliyorum
şimdi bana diyeceksiniz ki sen kimsin ne biliyorsun ne okudun ki ALLEMLERİN RABBİNİN HÜKMÜNÜ VERMİŞ olduğunu söylersin diyeceksiniz öncelikle

a raf suresi 22 ayeti hadid suresi 14 ayeti bakara suresi 29 -30-31-32-33-34-35-36 ayetleri ne anlatılıyor istediğiniz tefsire bakınız serbest enam 130 okuyunuz

ve esas soru enbiya suresi 16 ve 17 ayetleri idrak edince gelin size ALLEMLERİN RABBİNİN NE HÜKÜM VERMİŞ OLDUĞUNU

sizlere anlatayım

bana yeri göğü peygamberimiz için yarattı onun nurunu gördü de yarattı demeyin
bana ödül ve ceza için yarattı demeyin


vel Fecr
Bu arada. murted konusunda kuran ve sünnete bakarım mezhep alimlerine bu konuda güvenmiyorumu savunan
ÖMER FARUK VE REALİTE, şimdi ise islam güncellenebilir konusunu tasdikliyorlar.

Allah işte böyle şaşırtır kardeşim. söyleyin bakalım neyi delil alacaz bu konuda ? kuran ve sünneti dışına çıkmayan, ,ictihadlara güvenmeyen , ciddi konularda alimlerin görüşlerine katılmayan sizler bu konuda nasıl olduda islamin güncellenmesine razı oldunuz.

hangi alimi , imam şafi, imam hanefi , imam hanbel, imam malik ile kıyaslayacaksınız ? yoksa tvlere çıkan fitne hocalara mı inanacaksınız.

şimdi siz gene ordan burdan kelam yaparsınız ama inanın hiç sirayet etmiyor.


Omer Faruk
İlmi meselelere ilimle cevap verilir,

Bizim hüküm kaynaklarımız arasında alimler delil olur diye bir kaynak yoktur.

Kaynağımız gayet açık ve nettir; 1 Kur’an, 2 Sahih Sünnet ve bu ikisine dayanan diğer kaynaklar.

Sizin gibi kardeşlerimiz için Alimler ayet, hadis gibi delil olabilir ama bizim için delil "delaleti subuti kat’i" olan delildir bu delil herkesi bağlar.

Mürted konusu da böyledir. İlminiz varsa söylediklerime Kur’an ve hadisten deliller koyarak belirtiniz. Polemik faydamıza olmaz, Selametle…


vel Fecr
ehli sünnet mezhep imamlarının 4ünden 3ü aynı görüşteydi ve siz kuran ve sünnette delil yok vs diyerek yaygara kopardınız. şimdi güncellenmesine gerek gördüğünüz hükümler kuran ve sünnette yok ise neden bunada yaygara koparmıyorsunuz ?

konunun merkezinden ilim vs diyerek uzaklaşmanın anlamı yok. gayet anlaşılır bir dil ile anlatın ne demek istediğinizi.

Devam olarak ( yasak biliyorum ama yazmam gerekiyor )

Yok ictihadın gerekliliğini kabul ediyorsanız murtedi neden kabul etmediniz ?
burdan şu anlam çıkıyor.

1- ictihada inanmıyorum
2- ictihada inanıyorum ama murted gibi ciddi konularda şüphelerim var peki NEDEN ? islam işine geleni kabul edip işine gelmeyeni kabul etmeme dinimidir ? biz bunlara mutezile diyoruz.
al imran 7. ayet çok iyi bir cevaptır.
3- kuran ve sünnet dışında birşeye güvenmiyorum ? peki islamın güncellenmesini neden savunuyorsun ?

Okudunuz mu?  Gayb aleminden ses duymak

lütfen kendin ile alakalı çelişkileri çöz senden dürüst ve samimi olmanı bekliyorum. ya kabul edin yada bu şekil hayatınıza devam edin. bu forumda kimse aptal değil, herkes belli bir aşamada. gayette niyetler en iyi şekilde anlaşılıyor. siz ne kadar samimisiniz ? açın hele bi.


Omer Faruk
Kıymetli Kardeşim polemik yapıyorsun, delil yerine polemik hayırlı bir sonuç çıkarmaz.

Tekrar edelim bıçağın gerekliliğini kabul etmek ayrı onunla adam öldürene karşı çıkmak ayrı.

Lütfen temel islami ilimleri okuyunuz. İslam akıl yürütmelerle olmaz, ben hep kardeşim diye hitap ediyorum dikkat ederseniz bu bir usuldür. Müslümanların birbirlerine merhamet usulüdür. Ama gördüğüm kadarıyla beni rakip kabul ediyorsunuz. Ben sizi rakip değil benden görüşü farklı bir müslüman olarak görüyorum.

Arapça biliyor musunuz? Bir hadisin sahih olup olmadığını tahkik edebilir misiniz? Usul biliyor musunuz? Eğer bunları bilmiyorsanız lütfen dikkatli olunuz. Selametle…


vel Fecr
ben bu yazılarımda bile sizden daha fazla delil gösterdim.

benim rakip görme gibi bir amacım yk. ama burada amel eden kardeşlerin kafalarını karıştırmayada kimsenin hakkı yok. ben gayet net olurken siz genelde flu konuşuyorsunuz.

arapça bilmek sizi doğru söylediğiniz manasını çıkartıyorsa, belam bin baura’yıda iyi biliyorsunuzdur. kaldıki tv’lerde de görüyoruz arapça bildiği halde fitne çıkaranları sizi tenzih ederim ama dediklerimede kulak asasınız. arapça bilmiyorum diye beni hakir görüyorsanız o sizin yanlışınızdır.

islamda okuma bile bilmeyen nice sahabeler vardı. ama samimiydiler, sizde kendinizi samimi görüyormusunuz ? islam dini nettir lütfen net olun.


Omer Faruk
Anlaşılan ilminiz yok ama bilgisizliğinizin cesareti ile konuşuyorsunuz. İlminiz yoksa gidin sizin gibi polemik yapanlarla tartışın. Ben sizden beriyim…


vel Fecr
o kadar soru sordum ama beklediğim gibi cevap alamadım.
cevap alsaydım kendinizi ifşa edecektiniz.

benim derdim cedele girmek değil ama dediğim gibi burda ağzımızdan çıkan ile amel eden kardeşlerimizin vebalide bizim üzerimize.
buna göre konuşmamız, uyarmamız gerekiyor.

Teşekkür ederim en azından benden beri olmakla dürüst davrandığınız için.


Omer Faruk
< arapça bilmek sizi doğru söylediğiniz manasını çıkartıyorsa, belam bin baura’yıda iyi biliyorsunuzdur. kaldıki tv’lerde de görüyoruz arapça bildiği halde fitne çıkaranları sizi tenzih ederim ama dediklerimede kulak asasınız. arapça bilmiyorum diye beni hakir görüyorsanız o sizin yanlışınızdır. >
Lütfen diyanet İslam Ansiklopedisinden "mukallid" maddesini okuyunuz…


Realite
@vel Fecr;

Ilmin olmadığı için böyle cahilane konuşuyorsun.Biraz okuyup arastır.İlmin arttımı bu yazdıklarına güleceksin.Sonra vebalden bu kadar korkuyorsun madem söylediklerin kurana ve sünnete ters.Resmen Allah’ın farzına karsı geliyorsun.

4 imam bile dini güncellemiş.Açık ve net.İslam tarihinden haberin yok.İki ayet ve hadis okuyunca alim olunmuyor. 4 imam az çok çağlarında ki pozitif bilimlere vakıftılar.Peki ya sen? Fizik,kimya,astronomi vs. biliyor musun veya pesinden gittiğin hocalar? Alim diyorsun.Neyin alimi sorarım?Az çok fizik,kimya,matematik,biyoloji filan bilmeyenden alim vesaire olmaz.Elmalılı hamdi yazır bile dini güncellemiş ki çağının pozitif bilimlerine az çok vakıftı. Sende bu meziyetlerin hiçbiri yok.Tek yaptığın korkmak.Alimleri ilah edinmek.Onlar bilmeyecekte biz mi bileceğiz demek.Ehli sünnet yolu bu değildir.Keza ehli sünnet alimlerinden nasibini almamışsın bile.Onlara dahi karsı geliyorsun.Neden mi?Çünkü; demişler ki bizler hata yapabiliriz, söylediklerimizde kurana ve sünnete ters birseyimizi görürseniz hemen bırakın!Lakin sen putlarına öyle sımsıkıya sarılmışsınki elinden düşürmüyorsun.Onları bırakırsan korku,ümitsizlik ve boşluğa düseceğini sanıyorsun.Tabi ilmin olmadığı için ne tür bir vaziyette olduğunu bilem göremiyorsun.

Onları bırakırsan derken hatalarını demek istedim.Yoksa ki diğer uygulamarı taklit edebilirsin. Bu seni işte o zaman ehli sünnet yapar.Ve kör taklitçilikten beri gelirsin.


vel Fecr
Realite kuyruğuna basılan yılan gibi kıvranmayın lütfen. şu yazınızda bile kendiniz ile çeliştiğinizi inş idrak ediyorsunuzdur.
ben hiçbir cümlemde alimim demedim. katılıyorum 2 hadis okuyunca alimde olunmuyor. hangi lafımdan bunu çıkarıyorsunuz anlamıyorum. çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmezseniz memnun olurum.

ben alimler hata yapamaz diye bir şey söylediğimi hatırlamıyorum. ama siz ise zorunuza nefsinize ağır gelen hükümleri kendi hevanıza göre yorumluyorsunuz lafım bunadır. islamda ictihad vardır. murted konusuda bundan yola çıkılarak alınmıştır. islamda güncelleme dediğiniz olayda budur. ama laiklik ile yönetilen devlette pekte bir espirisi yoktur.

Okudunuz mu?  Makineli kesimhanelerde kesilen tavukların yenmesi caiz midir?

ayrıca astronomi kimya falan konularına neden girdiğinizide anlamış değilim. konu ile ne alakası var ? haklı çıkmak için bu konulara girdiğinizi düşünsemde konu ile alakasını anlayamadım. astronmi kimya fizik vs bunlar kişiyi yaratana götürür. dahası ne yani ? ayrıca hevandan hala bilim dallarını bilmeyen alim olmaz diyorsun. bir sürü alimin vebaline giriyorsun.


Realite
Bunlar senin kuruntuların.Önce putlarını kır ki yazdıklarımı anlayabilesin.Sana diyorum ki: alimlik dini bilimler ile olmaz birtek.

Elmalılı: evet, zamanında alimdi;lakin simdi gelse cahil kalır.En basitinden bilgisayarı açmasını bilmez.Anlatmak istediğim bu ama sen de hiç ilim diye kırıntı bilem yok ki.Ne dini bilgin var ve ne de pozitif bilgin.Kahvehane arkadaşı ile yapılan hoşbes muhabbet bundan ötebirsey değil söylediklerin.İlmini sorgulamıyorum ama gercek bu.

Sen öyle dedin diye değil(alimler hata yapmaz vs.)Sana kendin ile çeliştiğini göstermek içindi ama sen daha bunubile anlamamışsın.


fth123
Allah’ın emir, yasak ve kanunları bellidir. Çağın yaşam şartlarına göre hükmün aslını bozmadan uygulanabirlikler yeniden yorumlanabilir.

Din güncellenmez diyen arkadaşları selefiliğe davet ediyorum. Eğer 4 imamdan birine tabi iseniz zaten güncellenmiş bir amel biçimine tabi oluyorsunuz.


Omer Faruk
< Din güncellenmez. Allah’ın emir, yasak ve kanunları bellidir. Çağın yaşam şartlarına göre hükmün aslını bozmadan uygulanabirlikler yeniden yorumlanabilir. >
Her gün haberlerini güncelleyen gazeteler, kökten değişiyor mu? Yoksa değişen nedir? Hergün bilgisini güncelleyen insanlar, kökten değişiyor mu? Yoksa değişen nedir? Her mevsimde değişen şartlara ve iklime göre doğa kendini güncelliyor, kökten değişiyor mu? Yoksa değişen nedir?


Kayıtsız Üye
İşin aslı Cumhurbaşkanımızın "GÜNCELLEME" demesidir yoksa Cumhurbaşkanımız güncelleme yerine İslamoğlu,Edip yüksel Mehmet Okuyan Adnan oktar Caner taslaman vs gibi reformist Kurancıları isim vererek bunlara karşı diyanet harekete geçsin deseydi bunlardan 2019 2023 veya diğer seçimlerde oy alamazdı. AKP ve MHP nin için de bu kişileri destekleyen kişiler var o yüzden siyasette din bir miktar olmamalıdır Siyaset böyle bir şeydir ya kullanırsın yada kulandırılırsın Siyasi deha mı diyim? yoksa hatamı desem bilemiyorum. işin aslı bunlardır ama güncelleme demesi hata oldu ki diğer bir toplantıya yemeğe vs çağırıp diyebilirdi ama Recep Tayyip Erdoğan akıllı diyanetin içinde de bunlardan var eğer böyle düşünceli kişiler olmasaydı İhsan Şenocak atılırmıydı? atılmazdı zamanı gelince onlarda gidecek yeni gelen nesil bunları bitirecek İnşAllah umarız sadece biraz çalışmak lazım o kadar Reisin işi zor iş Ehli Sünnet tabanına kalıyor reis topu bize attı öyle 2 -3 sayfalık yazarların makale yazmasıda gerek yok işin aslı bu.


Kayıtsız Üye
ALLEMLERİN RABBİ HÜKÜM vermiş dedik hala bakmamışlar

aranızda ne için çekiştiğini haber vereyim o zaman sırf din ve sünneti alet ederek birbirinize güç gösteriyorsunuz yazık

şimdi biraz daha anlatalım tarık suresi 5-6 ve 7 ayetler secde suresi 8 ayet yasin suresi 77 ayet necm suresi 45-46 ayetlerler sürekli öz sudan bahseder nedir bu öz su gögüs kafesi ile bel kemiği arasında dır denir yeri de söyleniyor

peki insanın oluşmasını sağlayan dişi ve erkekteki o iki hücrenin asıl karaciğerde depolanan sonrada sonrada böbrekte süzülerek insan üreme organlarına gönderilen protein olduğunu biliyor musunuz

bu yanlızca bir öz su idi

gelelim diğerine ALLEMLERİN RABBİNİN HUZURUNDAN KOVULMUŞ şeytan cennette hz adem ve hz havvayı nasıl kandırdı
hemde onu kovulmuş olarak sürmesine rağmen şimdi soru bu zannediyorsunuz soru bu değil ALEMLERİN RABBİNİN BUNA neden müsade ettiğidir anladığınızda hükmü göreceksiniz

gelelim bir diğerine ALLEMLERİN RABBİ şeytan meleklere öğretirken birden insan yaratmayı onunlada şeytanın azğınlığını neden kanıtlama ihtiyacı duydu

hadi tartışan arkadaşlarım izah ediniz bunları çözün adelet ve hükmü hakkı ile anlayacaksınız

güç ve kudret mülk yanlızca ALLEMLERİN RABBİNE MAHSUSTUR

DİLEDİĞİ HARİÇ İLİMİNDEN KAVRAYAMAZ


Kayıtsız Üye
Dinin güncellenmesi, peki yanlış olan ne, neyi güncelleyeceksin, zaten din ile yönetim olarak bir bağ yok ki, zaten devlet politikası layiklik değil mi, şeriat mı gelecek, zannetmiyorum. Sıkıntı büyük.


dinler yalansa, Kadavra

Bu kategoride yer alan Evde şort ile dolaşmak günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın güncellenmesi ne demek? Din güncellenir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.