Anasayfa
30 Eylül 2022, 14:23
missa6
Abone

Selam vermeden önce Sübhane Rabbike ayetini 3 kere okuyorumBunu bir kitapta gördüm doğru mudur acaba?

Selam vermeden önce Sübhane Rabbike ayetini 3 kere okuyorumBunu bir kitapta gördüm doğru mudur acaba?

Kayıtsız Üye
Efendim,ben hep selam vermeden önce ‘Sübhane Rabbike”ayetini 3 kere okuyorum.Bunu bir kitapta gördüm.Doğru mudur acaba?


Cevap: selam vermeden önce ‘Sübhane Rabbike”ayetini 3 kere okuyorumBunu bir kitapta gördüm doğru mudur acaba?

Desert Rose
Bu konuda hadisler mevcuttur

————–

Okudunuz mu?  Şefaat kimlerden dilenir?

Kıyamet günü bol sevap kazanmak isteyen kimse, bir toplantıdan kalkınca Sübhane Rabbike âyet-i kerimesini okusun!) [İbni Hibban]

Bir kimse namaz sonunda, üç defa Sübhane Rabbike âyet-i kerimesini okursa, kâfi miktarda sevaba kavuşur. [Taberani]

Ebu Said-i Hudri RadıyAllahü anh, Resulullah efendimizin namazdan selam verince, üç defa (Sübhane Rabbike Rabbıl ızzeti…) okuduğunu bildiriyor. (Ebu Ya’la) (Hatib-i Bağdadi)

Okudunuz mu?  Fatihanın kısaca anlamı

Yine Ebu Said-i Hudri hazretleri, (Resulullah sallAllahü aleyhi ve sellem, namazda, selam vereceği zaman, Sübhane Rabbike âyet-i kerimesini okurdu) buyurmaktadır. (İbni Ebi Şeybe)

Abdullah İbni Abbas radıyAllahü anhüma, (Resulullah, namazda selam vermeden önce, Sübhane Rabbike âyet-i kerimesini okurdu) buyurmaktadır. (Taberani)

Okudunuz mu?  Kardeşlik ile ilgili arapça türkçe hadisler

Sübhane Rabbike)nin manası
(Sübhane rabbike) demek, (Bütün insanların üstünde, akılların ermediği kemalatın, üstünlüklerin sahibi olan senin gibi bir Peygamberi yaratan, yetiştiren Rabbin, her ayıptan münezzehtir) demektir. Halbuki, (Sübhane rabbina) demek, (Biz günahı çok, asi kulların yaratanı, yetiştireni her ayıptan münezzehtir) demektir. Allahü teâlâyı tenzih etmekte, sena etmekte günahkâr kulları araya sokmanın, ne kadar yersiz olduğu, ilmi ve aklı olan kimse için, pek meydandadır. O halde (Sübhane rabbike) makamı, (Sübhane rabbina) makamından, edep, fesahat ilimleri bakımından, kat kat daha yüksektir. Yani (Sübhane rabbike) demek, (Sübhane rabbina) demekten, tenzihe ve senaya daha ziyade uygundur. Âyet-i kerimede Allahü teâlâ, kendi kendini meth ve sena ediyor. İnsan, bundan daha iyi sena yapabilir mi? (Seadet-i Ebediyye)

Sual: Tam İlmihal’de,
Sübhane Rabbike âyetini namazda ve namaz dışında okumanın çok sevap olduğu bildiriliyor. Bu âyeti namazda, selamdan önce, Salli barik ve Rabbena okuduktan sonra mı okuyacağız yoksa dua ederken mi? Başka nerelerde okunur?
CEVAP
Sübhane Rabbike âyeti bir çok yerde okunur. Birkaçını bildirelim:
1- Zammı sure olarak okunur.
2- Kur’an-ı kerim okunduktan sonra okunur.
3- Dine aykırı olmayan toplantıdan sonra okunur.
4- Selamdan önce, Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şerifte bildirilen duaları okumak caizdir. Sübhane Rabbike âyetini de okumak caizdir.
5- Namaz bitip dua ettikten sonra da okumak çok sevaptır. 11 kere İhlas-ı şerif, bir kere Kuleuzüler okunur ve 67 Estağfirullah denerek yetmişe tamamlanır. On kere (
SübhanAllahi ve bi-hamdihi sübhanAllahilazim) denir. Sübhane Rabbike âyeti de okunur. (S. Ebediyye)

Okudunuz mu?  Mazeretli iken hafızlık yapabilir miyim

Namazdan sonra, duayı Sübhane Rabbike âyetini okuyarak tamamlamalı. (Dürr-ül-muhtar, Dürer)
alıntı.


sübhane rabbike, selam vermeden önce okunan dualar

Bu kategoride yer alan Odamı basan karıncalarla nasıl başa çıkabilirim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Selam vermeden önce Sübhane Rabbike ayetini 3 kere okuyorumBunu bir kitapta gördüm doğru mudur acaba? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.