Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

burcealtug
Yani RABBİMİZİ seven bir insanı RABBİMİZde sever mi?


Cevap: Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

@mir
bu ayet değil bir hadistir

Sahiheyn (Buhari ve Müslim) ve Tirmizi de Ebu Hüreyre’den gelen diğer bir hadiste Resûlullah şöyle buyurmuştur:

Allah Teâla hz.şöyle buyurdu: Ben, kulumun benim hakkımdaki zannına göreyimdir. (K.S.5849 C.16 B.1993 alıntıları Buhari, Tevhit 35, Müslim, Zikr 1, (2675), Tirmizi, Züht 51, (2389) )

Okudunuz mu?  İçimden İstemeden Küfür Ediyorum Lütfen Yardım..

tam metni şöyle
34-…….Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) şöyle buyurdu: "Yüce Allah şöyle buyurur: Ben kulumun beni zannı ya-nındayım (irâdem kulumun beni anlayışına göre ilgilenir). Kulum beni andığı zaman ben muhakkak onunla beraber bulunurum. O beni gön-lünde gizlice zikrederse, ben de onu bu suretle nefsimde (yânî Zâtım-da) zikrederim. Eğer o beni bir cemâat içinde zikrederse, ben de onu bu cemâat ferdlerinden daha hayırlı bir cemiyet içinde anarım. Ku-lum bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım. Kulum bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yü-rüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim!"

Müslim’deki açıklaması şöyle:
Hadîs-i şerîf Kutsî hadîslerdendir.
«Ben kulumun bana olan zannınm yanındayım…» cümlesinden murad : Affedeceğimi zannederse onu affederim; azab edeceğimi zannederse azab ederim, demektir. Bazıları bu beraberliğin mânâsı; tevbe istiğfar et-tiği vakit af ve gufranla karşılaması, dua ettiği vakit duasını kabul etmesi, istekte bulunursa dileğini halketmesidir, demiş. Bir takımları da: Bun-dan murad; recâ ve af ümidi vermektir, demişlerdir ki, Nevevî bu kavli daha sahîh bulmaktadır.

Okudunuz mu?  Bazı peygamberlere özel isimler



Cevap: Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

burcealtug
ALLAH RAZI OLSUN. Günlük hayatta aklımdan çıkmıyor hiç. Gözetleyici olduğunu biliyorum. Ona selam gönderiyorum bazen içimden . Çok sev beni YARAB diyorum. Sever değil mi?Sevmesini çok istiyorum çok. Korkuyorum ona karşı gelmekten daha fazla. Birde kapansam…..ah kapansam dua edin ne olur

Okudunuz mu?  Kefaret Orucu İstediğimiz Zaman Tutabilirmiyiz?

Cevap: Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız?

@mir
süneni İbni Mace de ise şöyle geçer:

3792) "… Ebû Hüreyre (Radıyallâhü anh)’tan rivayet edildiğine göre; Peygamber (SallAllahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur:
«Allah (Azze ve Celle) buyuruyor ki -.
Kulum beni andığı ve dudakları benim zikrimle teprendiği za-man ben onunla beraberim.»"
Not: Zevâid’de şöyle denilmiştir: Bunun senedinde Muhammed bin Mus’ab el-Karkasani bulunur. Salih bin Muhammed bunun zayıf olduğunu söylemiştir. Lakin îbn-i Hibban bunu Eyyub bin Süveyd yoluyla’ yine Evzai’den rivayet etmiştir. O da zayıftır.

Okudunuz mu?  Hz.Adem ne kadar yaşadı? İlk insanmıydı?

İzahı
Zevâid nevinden olan 3792. hadîsi notta belirtildiği gibi î b n – i Hibban da rivayet etmiştir. Fakat onun senedinde bulunan Eyyûb bin Süveyd de müellifimizin senedindeki Muhammed bin Mus’ab gibi zayıftır.
Abdullah bin Büsr (Radıyallâhü anh)’ın hadisini Tirmizi, Ibn-i Hibbân, Hâkim ve Ahmed de rivayet etmişlerdir.
Hadîste buyurulan «Ben kulumla beraberim» ifâdesinden maksad Allah’ın o kula yardımcı, destekleyici ve muvaffak kılıcı ol-masıdır.

Okudunuz mu?  Seccadenin ön ve arka tarafını karıştırıp namaz kılmak


burcealtug
aminnnn inşAllah kardeşim. amin


Kayıtsız Üye
Allah’ın Ve Resulümüzün selam ve bereketi üzerinize olsun kardeşim. Rabbimiz kullarını çok seviyor. Nefsini bilen Rabbini bilir diyor Şanlı Peygamber Efendimiz (s.a.v). O korkulacak bir Allah değil ki. merhametli, cömert, hayırsever, rauf, en büyük ikram sahibi. Allah’a emanet kardeşim.

Okudunuz mu?  SURVİVOR izlemek günah mı?

Kayıtsız Üye
"Ben, kulumun zannı üzereyim. Artık dilediği gibi düşünsün!.." sözünün Allah’a aitliği var mıdır? varsa bu sözde yanlışlık yok mudur? Kul depresyona ve ümitsizliğe düşerse Allah’ın merhametsiz olduğunu düşünürse ya da o tarz vesveseler gelirse Allah neden onun düşündüğü gibi olsun ki? Allah bu söze göre ise kul bunalıma girdiğinde Allah’ın merhametsiz olduğunu düşününce Allah ona o şekilde davranırsa bu merhametsizlik olmaz mı? Allah’ın merhametli olduğunu biliyoruz her durumda merhametli olan Allah’ın böyle bir sözü olamaz gibi geliyor bana. yorumlarınızı bekliyorum. selametle kardeşlerim

Okudunuz mu?  Rüya tabirlerine bakmak günahmı ?

ben kulumun zannı üzereyim, ben kulumun zannı üzereyim ayeti, kulumun zannı üzereyim

Bu kategoride yer alan Kapanmak istiyorum ama nefsimi yenemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ben kulumun zannı üzereyim ayetini açıklar mısnız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.