Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu?

Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu?

dilan16
selamün aleyküm kardeşler. Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu? Hiç bir şekildecinsel temas yok .


Cevap: Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu?

muvahhidim
ve aleykumusselam ve rahmetullah..

Okudunuz mu?  Halife Hz.Ömer hakkında soru

Kardeş;
Öncelikle yapılan bu ayıbın yanlışlığını açıklamak lazım gelir.

allah-u Teala inanan erkek ve kadınlara şöyle hitab etmektedir.
” Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.” (Nur Suresi 30)

” Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler…” (Nur Suresi 31)

Okudunuz mu?  Hangi saç boyaları gusle mani olmaz?

Bu ayetler, erkeklerle veya kadınlarla ilişkilerimizde bizim ölçümüz olmalıdır.
Bırakın el ele tutuşup öpüşmeyi; Allah (c.c) harama bakmayı yasaklamaktadır.!!

Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır.

Sizden kim, Allah’a ve âhiret gününe inanıyorsa, yanında mahremi olmayan bir kadınla başbaşa kalmasın. Zira bunu yaparsa üçüncüleri şeytan olacaktır. (Buharî, Nikâh: 111.)

Bu durumdan Allah’a sığınıp tevbe etmeliyiz..!

Bu halde tutulan orucun sahih olup olmamasına gelecek olursak;
Burada, Allah’ın bir emrine itaat, bir diğer emrine de aykırı bir davranış görülmektedir.
O halde ;
El ele tutuşup sarılma ve öpüşmeden ötürü, erkekten meni gelmediği, kadından da herhangi bir sıvı çıkmadığı durumda, tutulan oruç sahih olmakla birlikte yapılan iş haramdır. Oruç ta sevap ve özelliğini yitirmiş olur..!


Cevap: Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Peki sevgilisiyle orucken el ele tutuşup yanaktan öpüp sarılırsa ve meni gelirse oruç bozulur mu bozulursa kefaret mi kaza mı gerekir

Okudunuz mu?  Namazdan sonra dua etmeden kalkmak ?

Cevap: Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu?

Kayıtsız Üye
öpmek ve sarılmaktan meni gelirse oruç bozulur mu bozulursa kefaret mi kaza mı gerekir


musab
< Peki sevgilisiyle orucken el ele tutuşup yanaktan öpüp sarılırsa ve meni gelirse oruç bozulur mu bozulursa kefaret mi kaza mı gerekir >
Oruç bozulur ve kaza gerekir.

Okudunuz mu?  Annem pantolon giymeye zorluyor

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm kardesim peki bunlari bilmeden yaparsan elini tutup yanaktan öpmek sarilmak gibi seyler yapılırsa oruc bozarmi

Oruçluyken sevgilimle görüştüm elini tuttum sarıldım ve yanaktan öptüm.. benden mezi geldi orucum bozuldumu eğer bozulduysa kaza mı kefaret mi ?


Şema
El tutmak ve yanaktan öpmek günahtır. Orucun sevabını öldürür ama orucu bozmaz.

Okudunuz mu?  Affı olmayan tövbe etsekte günahlar nelerdir?

Acizanekul
Bilmeden el mi tutulur yanaktan mi öpülür ,nefsinizin esiri olmayin orucu sadece midenize tutturmayin ,boyle yaparsaniz orucun sevabi azalir ayrica yaptiginiz günahtır oruclu olmasaniz da günahtır ,el zinasina goz zinasina girer


Kayıtsız Üye
Sevgili ile sadece el ele tutusmak meni gelmese oruc bozulurmu sadece el ele tutusmak opmek yok, bozulmazsa çok gunah islemiz olurmuyuz

Okudunuz mu?  Fatiha dan önce ne okunur?

ACİLSERVİS
Elini tutmak orucu bozmaz. Elini tutman haramdır. Oruç aç kalmak için tutulmaz tüm organlarla haramdan kaçınılarak tutulur.


Kayıtsız Üye
Yakın zamanda bir is için sevgilim geldi. Ikimizde oruçluyduk ve yan yanayken elini tuttum yanagindan öptum vede sarıldik baska bir sey yapmadik ama bend

Okudunuz mu?  Oruca niyet etmemek kefaret gerektirir mi

Yakin zamanda sevdigim kiz yani sevgilim bir iş için yanima geldi.ikimizde oruc tutuyorduk ve yanyanayken elele tutustuk yanaktan öptük vede sarildik baska bir şey yapmadik ama benden yinede ufak bir sivi geldi heralde meziydi bu yuzden orucum bozuldumu?


arifselim
Bu orucunu bozmaz ancak yinede bu yaptığını helal kılmaz. Nikahlı olmadığın birisi ile yakınlaşmak haramdır. Oruçluyken bunu yapmak ise çok daha çirkin ve günahtır. Bundan tövbe et ve bir daha yapmamalısın.

Okudunuz mu?  Meni temizliği

sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı, el ele tutuşmak orucu bozar mı, sarılmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Önceden flört etmiş bir kız ile ciddi düşünülür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan oruç tutarken sevgilisiyle el ele tutuşursa yanaktan öperse ve sarılırsa oruç bozulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.