Anasayfa
28 Haziran 2023, 23:25
sizden0
Abone

Kuranı Kerim olan odada yatılır mı?

Kuranı Kerim olan odada yatılır mı?

rabia fatma
Kur’an-ı Kerim olan odada yatılırmı?:)


Cevap: Kur’an-ı Kerim olan odada yatılırmı?

Desert Rose
Bulunduğunuz odada muhtemelen kur’an yüksek bir yerdedir. Bu şekilde ayağınız o tarafa uzatsanız bile kur’ana uzatmış olmazsınız. Kur’ana hürmet güzeldir, ama bundan dolayı sıkıntıya girmeye gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşaAllah ne demek?

Fotoğrafın üzerinde kuran ayetleri yazılmış ise buna saygılı göstermek gerekir. Cebinde ayet olduğu halde helaya gitmekten sakınmak lazımdır. Bilhassa fenni olmayan helalara girmekte kerahet vardır. Fenni helalara gelince, temiz tutuluyorsa bir sakınca yoktur. Fakih Ebu Caferden bu mesele sorulduğunda şu cevabı vermiştir: Rasgele bir helaya girerse bunda kerahet vardır. Kendine ait temiz bit tuvalet ise bunda bir kerahet yoktur.

Okudunuz mu?  Allaha inanmanın yolları

Duvara asılı bulunan Mushafa karşı ayakları uzatmakta bir sakınca yoktur. Çünkü mushaf yukarı kısımda bulunuyordur. Taşıdığı yükün arasında Kuran veya dini eserler bulunur da onu korumak için yükün üzerinde oturur veya uzanıp uyursa bunda bir günah yoktur. Fakat koruma amacı yoksa, böyle yaparsa mekruhtur.

Okudunuz mu?  Kadınlarda abdest alınışı ve namazda okunan dualar

Bir müslüman ayağını mushafın üzerine koyarsa ve bunda zaruri bir hal yoksa o takdirde küfre girer demişlerdir.

Açıkça günah işlenip insanlardanda utanmayan kişilerin bulunduğu yerde Kuran okumak, tesbih ve Tahmid de bulunmak ve hadis okumak ve açıklamak mekruhtur. Okuyan günahkar olur. Ancak gaflet içinde dünya işleriyle haşir neşir olan, bu arada Allahı unutan kişileri uyarmak için onların duyacağı bir sesle Kelimei tevhidi söylemek, zikir ve tesbihte bulunmak caiz olur.

Okudunuz mu?  Allahın beni sevmediğini, duymadığını hissediyorum

Hamamda yüksek sesle Kuran okumak mekruhtur. Alçak sesle veya kendisinin işiteceği kadar yüksek bir sesle okursa bunda bir sakınca yoktur.

SİE//İslam Fıkhı Ansiklopedisi Celal Yıldırım


kuran olan odada yatılırmı, kuranı kerim olan odada yatılırmı, kuran bulunan odada yatılırmı

Bu kategoride yer alan Vücudumu sivilce sarmaya başladı, dökülen tarzda sivilce. Bunlar gusüle engel olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Kerim olan odada yatılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.