Anasayfa
8 Kasım 2021, 18:51
missa93
Abone

Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

Kayıtsız Üye
Cebrail (A.S.) ölecek mi ?


Cevap: Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

muvahhidim
Kardeş;
Cebrail (a.s)’da can sahibi (Ruhu’l Emin) ‘dir. Bu bakımdan her can sahibi gibi o da ölümü tadacaktır..!
Aşağıdaki ayet-i kerime’ler, bu sorunun cevabına delil olması bakımından yeterli olacaklardır..!


”Her can ölümü tadacaktır. Sonra bize döndürüleceksiniz.” (Ankebut 57)
”Yer üzerinde bulunan her canlı yok olacaktır. Ancak azamet ve ikram sahibi Rabbinin zâtı bâki kalacaktır.” (Rahman 26-27)

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

leventtanju
Enn son Azrail(a.s.)kalacak O da olecek sonunda….

Okudunuz mu?  Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı?

Cevap: Cebrail (A.S.) ölecek mi ?

Ercan
israfil sur’a ikinci kez üflediğinde tüm canlılar ölür, ölüm meleği Allah’a gelerek ‘ ya rabbi! Senin dilediklerin müstesna gök ve yer ehlinin hepsi öldü’ der. Allah kimin kaldığını en iyi bilen olduğu halde, ‘öyleyse kim kaldı’ diye sorar.

oda’ ya rabbi! Hiç ölmeyecek olan sen kaldın, arşı taşıyan melekler kaldı. Cibril ve mikail ile birde ben kaldım ‘ der…

bunun üzerine Allah cibril ve mikail de ölsün buyurunca, arş dile gelerek,
‘yarabbi cibril ve mikailde ölecek mi?’ der.
Allah’ta ‘ sus! şüphesiz ki ben arşın altında bulunan herkes üzerine ölümü yazdım’ buyurur…böylece cibril ve mikail ölürler…

sonra ölüm meleği Allah’a gelerek ya rabbi cibril ve mikail de öldü der…Allah kim kaldı der. Oda hiç ölmeyecek olan sen, arşı taşıyan melekler, birde ben kaldım der…o vakit Allah hamele-i arşta ölsün der…onlarda ölürler..sonra Allah arşa sur’u israfilden almasını emreder.

sonra ölüm meleği yarabbi arşını taşıyanlarda öldü der.Allah öyleyse kim kaldı diye sorar. Oda yarabbi hiç ölmeyecek olan sen ve ben kaldım deyince Allah öyleyse öl der.azrailde hemen ölüverir.

Ne zaman ki doğurmayan,doğrulmayan, bir olan, kimseye muhtaç olmayan tek ve Kahhar olan Allah kalır, işte o zaman evvel olduğu gibi ahirde O olmuş olur. Gökleri ve yeri yazılı kağıtların tomarını dürer gibi dürüp, onları kudret eliyle yakalayıp dürmesinin akabinde üç defa CEBBAR BENİM’ CEBBAR BENİM! CEBBAR BENİM! buyurur
Alıntı.


burcealtug
ALLAHÜTELA nın dışında herkezin ölmesi aslında RABBİMİZİN tüm canlıların yaradanı olduğunun kanıtı içindir. Çünkü her canlı ölümü tadacaktır. ALLAH hepimizi yarattığı için bir o bakiii kalacaktır.

Okudunuz mu?  Cami,kur,an kursu okul ve diğer hayır kurumlarına fidye verilebilirmi?

cebrailin ölümü, melekler ölecek mi, cebrail in olumu

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin sav uyarma ile ilgili hadisi şerifleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cebrail (A.S.) ölecek mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.