Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:34
sizden08
Abone

Evliliğim bitiyor ne yapmalıyım

Evliliğim bitiyor ne yapmalıyım

bilgehan06
Değerli hocam öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

yaklaşık4 yıldır evliyim ve bir oğlum var. bendeniz erkeğim. karımla annem odaklı devamlı kavga ettik. Annem abdestli namazlı bir insandır ne varki 60 yaşında ve babam 10 yıl önce vefat etti. eşim annemin sürekli kendisine laf soktuğundan ben yokken hoşnutsuz olduğundan kendisini üzdüğünden muzdarip. ancak ben olayların hiç birine şahitlik etmedim. Annem diyor oğlum o yaptı eşim diyor hayır annen yaptı. başta din paydasında dedimki ailemi görmek istemeyebilirsin amma onlar senin büyüğün ve sende benim eşimsen banada saygı duyduğun için muhabbeti kesemezsin ama mesafe koyabilirsin dedim. Çünkü biraz annemdende şüpheleniyordum zamanında ne olursa olsun saygı gösterecek gidecek geleceksin biz böyle görmedik diyerek çok üzdüm. Ama o kendisini zulme ittiğimi düşündü. dedimki ömür boyu defterden silemezsinki onlar yabancı değil el değil anlamadı bende bıktım dedimki tamam annem bu eve gelmesin sende gitme aranmada sormada. ki bunu kendisi istiyor zaten. Senden arzuhalci olmicam ama evde lütfen iyi geçinelim. bu seferde benim bebeği götürmeme izin vermedi. kızdım böyle bir hakkın nasıl olur diye. bu konuşmadan sonra 4 ay boyunca istediği gibi bir hayat sürdük. evim aileme yakın satılsın istiyordu zaten o bana en ağır sözleridesöylese hemen akabinde evi satmak istiyorum diyerek mutlu etmek istedim. ama istedikçe istedi memnun edemedim . Hep ilk sıkıştığında çok ağır sözler söyler ve boşanmak istediğini dillendirirdi birkaç kez bende ona uydum ve dava açtım açtırıldım eşimin erkeksen açarsın demesi üzerine. ve yine caydım haklı olduğum yanlarda vardı ama yuttum hiç sende şöyle haklısın ben düzelticem demedi. kendimde hiç kusur görmüyorum dedi. en son minik bir tartışmada telefonda dedimki tamam sen haklısın kabul ediyorum gerek yok anlatma dedim. o halde boşanma davası aç adamsan yoksa ben açarım dedi ve eşyalarımı bir valize koyup kapı önüne bırakmış evden kovuldum yani. Yukarda Allah var olan bu şimdi çocuğumuda bana göstermiyor. ailesi beni arıyor birkezde beni dinleyin diyorum kızıma ne yaptın diye bana bağırıyor. hocam davamız devam ediyor bana bir akıl verin rica ediyorum. Kolaymı büyüyor bir çocuk babasız nasıl bir gelecek hazırlanabilirki evlilik bu kadar kolaymı. annemi sıkıntı etti sorununu kökten çözdüm görüşmüyorlar çocuğumuda götüttürmüyor. evdede ona iyi davranıyorum alttanalıyorum ama kaşının üstünde gözün var diye kavga çıkarıp olayı boşanmaya getirmek bu kadar kolaymı

Okudunuz mu?  Namazda yasin , ayetel kursi gibi sureler okunur mu

Cevap: Hocam Evliliğim bitiyor.

kibrit
Kadınlar neden kadın ve anne olamıyor konusu titizlikle incelenmeli. Kadının asıl amacı dışında "eğitilmesi" olabilir mi sorunun kaynağı? VAllahi kardeşim, bekara kadın boşamak kolay deme de, eşinin davranışları umutsuz vaka gibi gözüküyor. Anlattığın tavırları, artık özgürlük istiyorum diyen tv dizilerinin oyuncuları gibi… Eşinin ailesi de tam bir umutsuz vaka bunu da belirtmeme izin ver. Dinimizde boşanmak hiç hoş karşılanmamış. Sen erkek olarak görevini yapmışsın. Sen alttan aldıkça, eşin uzlaşmaktan çok uzak davranışlar sergilemiş.

Söz ile uslanmayana Etmeli Tekdir, Tekdir ile Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Seni sürekli susturuyor ise, dinlemiyor ise, laf söz anlamıyor ise, son çözüm.


Cevap: Hocam Evliliğim bitiyor.

bilgehan06
teşekkür ederim. öncelikle okuyup anlamaya çalıştığınız için


Cevap: Hocam Evliliğim bitiyor.

burcealtug
< Kadınlar neden kadın ve anne olamıyor konusu titizlikle incelenmeli. Kadının asıl amacı dışında "eğitilmesi" olabilir mi sorunun kaynağı? VAllahi kardeşim, bekara kadın boşamak kolay deme de, eşinin davranışları umutsuz vaka gibi gözüküyor. Anlattığın tavırları, artık özgürlük istiyorum diyen tv dizilerinin oyuncuları gibi… Eşinin ailesi de tam bir umutsuz vaka bunu da belirtmeme izin ver. Dinimizde boşanmak hiç hoş karşılanmamış. Sen erkek olarak görevini yapmışsın. Sen alttan aldıkça, eşin uzlaşmaktan çok uzak davranışlar sergilemiş.

Söz ile uslanmayana Etmeli Tekdir, Tekdir ile Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Seni sürekli susturuyor ise, dinlemiyor ise, laf söz anlamıyor ise, son çözüm. >

Size inanasım gelmiyor . Üstelik üniversite öğrenimi gören biri ALLAH inancı olan biri böyle konuşuyor düşünüyor?
Olacak iş değil.
Dövmek şiddet…….insanız biz ….bunu unutmayın. Tüm canlılara karşı merhameti olan YÜCE YARADAnın kızdığı onca şey varken o bile kullarına bu denli sabırlıyken siz kalkıp dövmekten bahsedebiliyorsunuz.

bilgehan kardeşim…
Öncelikle din kardeşiyiz sonra sanırım ben senden büyüğüm ondan böyle hitap ediyorum. Lütfen yazdıklarımı iyi oku.
Senin bu durumun bizim ailede ki birilerine çok benziyor.Karın anlaşılmaz tutumu uzlaşılmaz yaklaşımı inatçılığı hoşgörüsüz olması ile senin İMTİHANIN kardeşim.
ALLAH kimseye gücünün üzerinde yük yüklemez.
Siz geçim sıkıntısı huzursuzlukla imtihandasınız. Ben yıllar evvel annemle babamın aile içi şiddetlerine şait olmuştum. 65 den sonra babam şiddet uygulamaya devam ettiği için ayrıldılar. Olan çocuğa oluyor elbette ama inan ki bunu baştan değilde sonradan yapmak daha ağır oluyor bunu bil.Bir kere ben evin tek kızıyım başka çocukları yok. Tüm sorumluluk benim üzerimde. Annemle babam arasında telefon telgraf olmaktan bıkmıştım. Şimdi ayrıldılar ohhh bile diyemiyorum . Neden bu kez başka başka problemler başlıyor……
Eşinle aranda ki probleme sabretmelisin. İşin içine şiddeti sakın sokma. O zaman o çocuk enden nefret eder. Haklıyken haksız duruma düşer. ALLAHIN nazarında kul hakkı yiyen zulm eden olursun. Ben bizzat yaşadım inan bana.
Yıllarca babamdan nefret ettim. Onu gözle görmek bile istemedim. Haklı olduğu konuların olduğunu şimdi daha iyi görsemde asla unutamıyorum ruhuma kazıdığı izleri.
Kızın seni sevsin nefret etmesin.
Öncelikle kızını kazan.
illaha ki gösterecek.Sen babasısın.
Birde ALLAH inancında problem yaşayan insanlar bence öften püften şeyleri problem yapar.Benimde kayınvalidemle aramda problem yaşanmıştır. AmA asla bunu kine döktürmek torunlarını göstermemek gibi saçma günah şeyler yapmadım yapmamda. Belki RABBİMİN böyle rızasınıda kazanmışımdır kimbilir.ALLAH anaya babaya öfff bile deme diyor. Bu kişinin kendi anası babası olduğu gibi eşinin anası babasıda aynı zamanda. Ben ayetten bunu anladım. İnşAllah evlatlarımın karşıına çıkanlarda böyle anlayan insanlar olurlar.
Kendi anamız babamız nasıl evimize gelip oturuyor içiyor yatıyorsa eşimizin ana babasıda gelmeli. Benim evimin anahtarı kayınpederimde dir. Çalıştığımızdan evde olmadığımız zamanlarda bir iş olduğunda kayınbabamlar evimize sahip çıkar.Neden?Çünkü en güvendiğim kişiler.Ayrıca bu ev onlarında evi.
Kayınbabam bana
KUZUM diye hitap eder.Babam asla bana kuzum yavrum demedi.
ALLAH BİR KAPIYI KAPATTIMI DİĞERİNİ AÇIYOR.KAYINBABAM BABAM GİBİ
Eşin için sabretmeni öneriyorum. ALLAH sabredenlerle beraber….
Eğer oldu ki boşandınız .Üzülme sadece gene şükret sabret.Ama asla kızını üzecek annesinin eline koz verecek şeyler yapma.
ALLAHA EMANET OL

Okudunuz mu?  Gece rüyada boşalmanın nedeni nedir ?

bilgehan06
öncelikle asla eşine el kaldıran birisi değilim. Öncelikle bunun hiçbirşeyin çözümü olmayacağı hatta çözümsüzlüğe götüreceğini biliyorum benim bir felsefem vardır o da şu "kötü söz söylemedimki yüzüm kızarsın" çünkü gün gelir yüzyüze gelir barışırsam söylediklerimden utanmayayım. Haklı yanları vardı evet annemler esasen çok ilgilidirler ama o ailesinden pek ilgi görmediği için bizimkini bunaltıcı buluyor zira iyi zamanlarımızda bile haftada 2 defa 2 saatliğine anneme çıksam sanki kıskanıyor ve burası senin evin ailen burası orası değil diyor kendimi sorguluyorum Allahım yanlışmı yapıyorum diye ama bana 30 yıl bakmış beslemiş sütünü içtiğim bir insana ki babam vefat etmiş birtek annem var çokmu ilgi gösterirdumki. kadıki ailesi beni hiç aramaz sormaz. sinirli bir yapım vardı ama gitgide artık sabretmeyi öğrendim. Askere giderken dedimki canım bugün annemler gelecek asker uğurlamasına belki fatma yengede gelebilir (minik bir sebepten sevmiyor kendince büyük bir sebep olsada kadının eşi demiş gidelim diye ne desin) dediki hayır o kadın evime gelemz ben giderim. yaa dedim ne zamandan beri bu evde her kararı sen veriyosun adı üstünde misafir sana ne yapabilir asker uğurlamasına geliyor.

Okudunuz mu?  Evli kadın bekar erkekle zina etse ve erkek samimi şekilde tövbe etse?

tama dedim hiçkimse gelmicek ben giderim. gelmediler netekim bene eşime bu hareketinden ötürü kırıldım. sabah valizimi topladım askere giderken hoşçakal ben gidiyorum dedim. yüzüme bakmadı bile ıçaktan indim aradım indim diye telimi açmadı. ardından doğum gününde ve bayramda aradım azının kenarıyla konuşunca dedimki o arasın artık ve askeriyenin telini verdim. 20 gün sonra aradı merak ettik aramayınca diye dediki ben askerim ya sen beni gariban bıraktın. özür diledi ama çocuğudamı düşünmüyosun dedi bende çocuğu karıştırma dedim 3 ay boyunca aramadım çünkü garip kalmıştım gerçekten herkezin eşi arıyor şarkılar yolluyor eşim neler yapıyor diye . ve ailesi bile aramadı ya bu çocuğun paraya ihtiyacı varmı diye bile bir asker aranmadı. askerden döndüm. ben suçluyum ailesi nazarında çünkü 3 ay çocuğuda eşimide aramamıştım. beni düşünmediler kızının yaptıklarını görmediler bile oysa benim yüzüme tel kapansada ben aramıştım. insan sevse içi titrer yaa eşim askere gidiyo kokusu uzakta der. yine 2-3 hafta geçti ailesini aradım özür diledim hakkınızı helal edin üzdüm dedim. Yani ne yapayım ben artık hiçmi bu insanbir yerde karşıma çıkıp arkadaş ben bu pervasızlıkları yaptım eşimi minicik bir sebepten evden kovdum demezmi ya. ki ben durumum iyi eve asla geç gitmem arkadaşlarımla buluşmam içkim yok kumarım yok evime çocuğuma herşeyimi taşırım. ellerimle beslerim. bu insanlar nasıl koca istiyorlar yaa eğer şu anlattıklarıma zerre kadar yalan katıyorsam Allah beni huzuruna kabul etmesin. Hatalarım yokmu elbette vardır. ama hep konuşmayı izahı ve haklıyken bile özürü seçtim. AlLahım yalvarıyorum eşime vicdan hoşgörü ihsan eyle eksiğim varsa düzeltme gücü ver yarabbi.

Okudunuz mu?  Batıl inanç

kibrit
< Size inanasım gelmiyor . Üstelik üniversite öğrenimi gören biri ALLAH inancı olan biri böyle konuşuyor düşünüyor?
Olacak iş değil.
Dövmek şiddet…….insanız biz ….bunu unutmayın. Tüm canlılara karşı merhameti olan YÜCE YARADAnın kızdığı onca şey varken o bile kullarına bu denli sabırlıyken siz kalkıp dövmekten bahsedebiliyorsunuz. >

Hanımefendi, üniversitenin insanı bozduğu gerçeğine inandığınızı tasdik etmeniz benim hoşuma gitti…

NİSA 34. Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Bilgehan’ın hanımı, anlattığı kadarıyla, laf anlamayan, söz dinlemeyen, alttan aldıkça üstten ezmeye çalışan birisi. Kadın ve erkeğin yaratılışı farklıdır. Kadın birden parlayıp boş ol diyebilir, ondan dolayı kadına (anlaşma olmadıkça) boşanma hakkı verilmemiştir. Ben direkt dövsün demedin, son çare dedim. Allah erkeğinde kadınında huyunu suyunu hepimizden iyi biliyor, siz rahat olun.


burcealtug
kİBRİT…..sENİN evli olduğun zamanlarıda görürüz inşAllah. Bakalım nasıl konuşacaksın o zaman ablacım.

Bilgehan kardeşim.
Haklısın bu taraftan bakınca geçekten işin çok zor. ALLAH kalp gözü bahşetsin eşine.
Biraz uzlaşmacı tarafı olsa ….sanırım fazla cahil.
Bence sen sabret…
3 seçenek var önünde
ya evli kal
ya ayrıl
ya da bir süre ayrı yaşa ölç tart
eşinle bir ömür bu şekilde geçiremezsin.
Sürekli altan alan sen olamazsın.
kişiliğini bozabilir
ayrıca anladığım kadarı ile eşin çok kurnaz.
Sana ALLAH yardım etsin.
Buarada sakın anacığına onun yüzünden asla kırıcı davranma
Sakın.
Bir yerede okudum
tam hatırlayamadım ama şöyle diyordu
-Erkeğin üzerinde anasının hakkı karısından çok.
yani annen karından önce gelir

Okudunuz mu?  Bir kızı gördüm çok beğendim ne yapmalıyım?

bilgehan06
Allah razı olsun yazdıklarımı okuduğunuz için Lütfen duanızı esirgemeyin. Belki sizin duanız ile hayırlı bir yol bulur eşim. Ama ipler onun elinde boşanma davası açtım. kendi zoruyla çünkü başkaca seçenek bıırakmadı. Zamana bırakalım dönerde hatalarını kabul edip özür dilerse olgunlaşır gözümde büyür. yoksa bitsin zaten. İnsan bazende kendi nefsini bir kenara bırakıp o çocuğuda düşünmeli o çocuk istemediki böyle olsun. annesi ayrı babası ayrı . ne diyim anlatacak o kadar çok şey varki. hala bu son yaptıklarını anlatıyorum eskilere anneme laf atıyor diyorumki ama bak 4 ay önce tüm sıkıntı dediğin şeyleri önünden kaldırdım. o halde bugünki ayrılığın sebebini oraya bağlayamazsın evde muyluda oldum ailenide aradım selamda yolladım. çocuğu götüttürmedin amasen ailene götürdün hatta bir gün kalıp beni evde yanlız bıraktın orada yatıyosun ziyarete gidince. tüm bunlara ses çıkarmadım. ama nasıl oluyorsa ben haklıyım sen körsün pisikoloğa git diyor kafamı taşlara vurasım geliyor. çok sinirleniyorum hazmedemiyorum.


kibrit
Zaten başta belirtmiştim; "bekara kadın boşamak kolay tabi deme" demiştim. Bilgehan’ın konuyu bu foruma açması, işin İslami yönünü merak ettiğinden olmasın?! Zaten başka türlü yardım istese gider aile psikolojisi (bu da neyse) gibi dallarda uzmanlaşmış kişilere sorardı. Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Git boşan demedim, tuttuğun gibi döv de demedim. Ayet verdim. İsteyen istediği şekilde kavrar.


burcealtug
ALLAH cümlemizden razı olsun.
BİLGEHAN
Sen çabaladın değil mi?
vicdanen rahatsın
ALLAH katında canının sıkılacağı bişeyde yok
O zman rahat ol.
Takmamaya çalış
Ölüm yok ucunda
bak ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum.Her ne oluyorsa onlara oluyor
Babada anada kendi hayatını kurar.
Sen sadece evladını koz olarak öne süren eşinin eline sinirlenerek daha fazla koz verme
Namaz kılıyormusun
Hemen başla
RABBİM belkide senin ona yaklaşman için bu imtihanı yaptı
İçine su serpecek
Ve inan ONDAN BAŞKA KİMSE SANA YARDIM EDEMEZ
Ne ben ne kibrit:)))ne de bir başkası
Senin için üzülür dua ederiz sadece
Dertler çok imtihan çok dünya yalan yalan yalan……
ALLAHA yaklaş …..tek ilaç O

Okudunuz mu?  Kafirler neden ebedi cehennemde kalacak?

kibrit…..sende daha ılımlı ol.Bişey demedik.Hem ben bugün iyi günümdeyim beni kızdıramazsın. :)))


kibrit
İnsanlar iyiden iyiye onları hedef aldığımı düşünmeye başlamış Ben neden sizi kızdırmaya çalışayım ki? Her neyse ılımlı İslama HAYIR 😎


Desert Rose
Bu durumda kardeşin Allah (c.c)dan dualarla sabır dilemesi
ve eşiyle karşılıklı konuşulması gerekir,sonuçta karşısındaki insan yaşdaşı değil
aile büyüğüdür,sevmesede saygı göstermesi gerekir,iyilikle anlamaz
haddi aştığında ise haddini bildirmek için ikaz amaçlı küçük uyarılarda
bulunması gerekir,bu asla şiddet uygulamak değilde
bazı kişisel ihtiyaçlarını kısıtlayabilir,birde burcenin dediği gibi
İslamda eşler arası asla ayrı yaşama söz konusu olamaz
ayrılık daha çok soğutarak ayrılığa zemin hazırlar,insanları yönlendirirken
bir değil on kez düşünüp cevap verilmesi gerekir
zira kötü yönlendirme sonucu vebali ağır olur


bilgehan06
Desert Rose kardeşim. karşımdaki insanın sanki gönül gözü kapanmış gibi hiçbişeyi gözü görmüyor. sinirlenince o kadar mantıksız şeyler yapyıyor ki sonra tamiri zor oluyor. ama kendisine göre sanırım kolayki sonunu düşünmeden hareket edebiliyor. %1 bile barışma ihtimali olan insan ki barışmayacağımızı Allahtan başka kimse bilemez o halde eve almamak eşyalarımı kapıya koymak oğlumu göstermemek nedirki Afedersiniz ….yaptım ki erkekliğime laf uzanabiliyor anlıyomusunuz. Ama sanırım şu söyledikleriniz doğru bu benim imtihanım Rabbim bu imtihanımda sabırlar ihsan eylesin bana

————————-

ayrıca eşim çalışıyor onu cezalandırabileceğim dayak hariç ki bu onu tanıyorsam herşeyi daha berbat eder ve onu haklı yapar zaten o mizaçta olmadığımdan kabul etmiyorum. onu yola döndürecek hiçbir hareketimden korkmuyor ki hangi birini anlatıyım neyse çok saolun


kibrit
Yahu ben ayeti yazdım başka ne yaptım? Yanlış yönlerdirme falan laf çarpıtıyorsunuz?

NİSA 34. Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur.Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse)dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Okudunuz mu?  Namazlarda çok sıkıntı çekiyorum?

Bilgehan kardeşim senin durumunu ben anlıyorum, laf anlamayan söz anlamayan insanlardan benimde başımda var hemde çok yakınım. Eşim olsa boşarım ama atsan atılmaz satsan satılmaz cinsi benimkisi… Seni eve almıyorsa, çocuğunu göstermiyorsa, sana hala iyi geçin vs. diye tavsiye veremeyiz! Evine almıyorsa neyin tavsiyesini bekliyorsun ki? Git doğru dürüst konuş son defa yok hala nato kafa nato mermer ise tek bir yol var gibi gözüküyor…


Desert Rose
< Yahu ben ayeti yazdım başka ne yaptım? Yanlış yönlerdirme falan laf çarpıtıyorsunuz? >
hayrola kardeş ne celalleniyorsunuz
size bir lafım mı oldu

yoksa

< ya da bir süre ayrı yaşa ölç tart >
bu söze sahip mi çıkıyorsunuz size mi ait
yazımı tekrar okumanızı tavsiye ederim


kibrit
O söz bana ait değil. Kusura bakma, bana söylüyorsun zannettim. Genelde bu tip şeyler bana söylenir de :S


berkehan
Nisa 34. ayetlerde emr edilenler zina eden kadınlara uygulanacak cezalardır.Bu ayet delil gösterilerek her kocasıyla anlaşamayan kadını dövün hükmü çıkaramazsınız.

"yatağınızı ayırın" emrindeki sebep kadının zina ettiği şüphesidir.Doğabilecek çocuğun kimden olduğu anlaşılsın diye yatak ayrılır.

Ayetleri yanlış anlayarak,yanlış yorumlayarak,yanlış işlere,daha büyük üzüntülere sebep olmayın.

Bu ayetin konu ile alakası yoktur.


kibrit
Ya sabır ya selamet. Kendi aklına göre ayet yorumluyorsun! Seni bu sapkın fikirlerinden vazgeçmeye çağırıyorum.


berkehan
Sen kendi cahilliğini,benim sapıklığım olarak yorumluyorsun.

Sen cahilsen Allah ın ayetlerinden bir şey anlayamıyorsan biz ne yapabiliriz?

Senin cahilliğinin akılsızılığının cezasını başkaları çekmek zorunda mı?

Ayetleri yalan yanlış yorumlayarak eşlerin arasına girmiş oluyorsun.Sen yanlış anla ona göre yaşa kime ne?Ancak bu cahilliklerini başkalarına bulaştırma.

Benzer kelimelerle sana daha öncede nasihat etmiştim.İnşAllah artık akl edersin.


kibrit
Senin bu kendini beğenmişliğinin sana zararı dokunur bu gidişle. Biraz çevrende ki insanlara kulak ver! Beni geç hadi… hadisleri inkar ediyorsun vs. vs. Kimin tefsiri bu acaba? Hangi tefsirden aldın bu zina açıklamanı? Basbayağı burada itaatsizlik eden kadınlardan bahsediliyor!

Okudunuz mu?  Uzaylılar var mı arkadaşlar ?Yani peygamberimiz veya kuran ı kerim bu konuda ne diyor ?

berkehan
Bak sana bir yol göstereyim de bir şeyler öğrenmeye başla.Arkadaşça,kardeşçe yazıyorum anlayasın diye dua ediyorum.Yani bana attığın iftiraları hakaretleri bir kenara bırakıyorum hiç önemli değil.Önemli olan senin bir şeyler anlamaya başlaman.

Kuranın orjinali Arapça değil mi?Mealinden anlamaya kalkarsan tam manasıyla anlamış olmazsın öyle mi?Öyle.O zaman ne yapacağız Arapça öğreneceğiz.

İşimiz çok zamanımız yok merakımız yok öğrenemeyiz o zaman ne yapacağız?Kelime mealli Kuranlar biliyormusun.Ya da bazı meal siteleri var.Kelime kelime mealli Kurana ulaşabilirsin.Anladın mı?

Anlamak istediğin ayetin tüm kelimelerine buradan bir bak.Sonra ayette bahsedilen konu ile alakalı olan kelimenin Arapça-Türkçe sözlükten manasını öğren.Sonra o ayetin tefsirlerine bak.Bak bakalım ne anlıyorsun.

Mesela yukarıdaki Nisa34. ayete bak orada bir nuşuze kelimesi var.Bir araştır o kelimeyi nereye varacaksın.Sonra sormak istediklerin varsa yine sor.Her zaman cevap veririm.Hiç üşenmem.Allah a emanet ol.


kibrit
Gerek yok zaten onlarca meal var ortada. Hadi seni kırmadım kelime kelime çeviriye baktım ve sonu: Serkeşlik (başkaldırı, itaatsizlik) Tüm meallerde böyle…

İtaatsizlik kelimesi sana neyi çağrıştırıyor. Yani kocasının sözünden çıkmak veyahut azgınlık ki bu konunun ana başlığı bu! Terbiyesizlik, laf anlamama vs. vs.

Konumuz kelime kelime çeviri değil. Tefsirlere de baktım. Aynı bu şekilde. Soracak sorum olursa bu sitedeki hocalara sorarım, senin gibi hadis inkarcısı bidat ehline değil! Sende Allah’a emanet ol!


berkehan
Halaa hakarete devam ediyorsun ya Allah müstehakkını versin.


tuharatu
Kardeşim sizi o kadar iyi anlıyorum ki..bende aynı durumdayım uzaktan gelin geldim olduğum yere kimsem yok çekmediğim çile kalmadı.eşim sağolsun çok destekti benim onlara hiçbir saygısızlığım olmamasına rağmen ağır hakaretlere maruz kaldım 4 sene dayandım hepimiz eşimin ablaları abisi kayınvalidem aynı apartmanda şu an görüşmüyorum hiç biriylr ve çocuklarımı göstermiyorum eşim durumu bildiği için Allah razı olsun çok yardımcı oldu oda istemiyor çocuklarını görsün.ama kendisi görüşüyor bende görüşmesi gerektiğini annesi olduğu için vebal almak istemediğimi söyledim ama hala rahatsızlık veriyorlar ya ben unutamıyorum benim 3 sene önce annem öldü döndüğümde rakı balık yapmışlar hepsi çocuğumun ağzına içki veriyorlardı küçücükken ben den ve çocuklarımdan uzak dursunlar yüzlerini görmek değil seslerini duymaya tahammül edemiyorum Allah uzak etsin
kardeşim burada annenizin tutumuda çok önemli anladığım kadarıylada eşinizi hiç sevmiyor belki çocuğu ona karşı kullanıyor bilemiyorum bence anneniz eşinizin başını okşayıp kızım dese herşey düzelecek bence siz annenizle konuşun gönül ister ki hiç böyle şeyler olmasın benim çocuklarımda onlarla büyüsün ama olmayınca olmuyor bir kayınvalide olgun sevecen davranmalı herzaman yanlış anlamayın sizin annenizi tanımıyorum genel konuşuyorum ben.eşinizide Allah islah etsin sizide anlıyorum arada kalmak çok zor ama siz ailenize sahip çıkın çocuğunuz var eşiniz rahatsız olmasa neden böyle tepkiler versin demekki hassas içinden atamıyor inşAllah Allah yar ve yardımcınız olsun kardeşim

Okudunuz mu?  İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

gfx_25
EVAllahi tek bir gercek var oda en iyisi evlenmemek zamanin bayanlari alem olmus erkegin hukmu gitmis


burcealtug
< EVAllahi tek bir gercek var oda en iyisi evlenmemek zamanin bayanlari alem olmus erkegin hukmu gitmis >

ALLAHIN en sevdiği şey evlenmek….siz evlenmeyip bekar hayatı yaşayarak ölebilirsiniz. Lakin iffetinizi korursanız cennetlik olursunuz.
Birde genelleme yapmayın.

Diğer kardeşlerime de şu kadarını söylemek isterim ki tartışıp birbirinizi incitmeyin.


Kayıtsız üye
Merhaba,
Ben 26 yaşında evli bir çocuk annesiyim.
8 yıllık bir evliliğimi bitirmek üzereyim.
Eşimle evlendiğimiz günden beri her konuda kavga ediyoruz fakat 3 defa ayrılmaya niyetlendiğimde hep ikna edilip bu kez düzeleceğize inandığım için onu canı gönülden sevmeye ve anlamaya çalıştım. Yine olmadı..
iki ay önce aldatıldığımı çok acı bir şekilde öğrendim bu son şansımdı vereceğim kararla hayatım belki de kişiliğim oturacaktı ancak ikinci üçüncü kişiler sebebiyle yine affetmeyi seçtim. Düşünmeme fırsat vermeden çocuğum için vicdan yaptırdılar aynı Zaman’da eşim işsiz olduğundan üstüne bir de boşanma durumumuz onu fazlasıyla bunalıma sokabilirdi. Hem çocuğum Hemde eşim için doğru olanın affetmek olduğunu düşündüm ve sevmeye çalıştım.
Son iki haftadır yaşattıkları aklıma geldikçe ondan nefret ettiğimi onunla ömrümün sonuna kadar yaşamak istemediğimi çok daha net hissediyorum. Cinsel olarak ta hiç bir zaman Mutlu olduğumu hissetmediğim sadece sevgiye iyi niyete bağlı, hep kenfimden ödün verdiğim evliliğimi bitirmem için bana yardım edebilir misiniz ?

Okudunuz mu?  Kalbimde ve zihnimde gerçekleşen olaylar

fyeak
İyi günler hocam. Ben 16 yıllık evliyim. 2 oğlum var. Eşimle normal düzeyde bir evliligimiz vardı. Ben hep onun hayatta en yakın destekcisiydim. Maddi manevi olarak. Kendisi de büyük sorunlar yaşadı. Cezaevinde falan yattı. Ben yinede destek oldum. Hiç bir zaman sevgimi eksiltmedim. 1 yıl önce işyeri açtı. Kendi halinde çalıştırıyor. Gerekli zamanlarda işine de yardım ediyorum. Sorun şu ki hocam. Kocam artık beni beğenmiyor. Her şeyime kusur buluyor. Gerekli olmadıkça yüzüme bile bakmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Evliligim gittikçe kötüleşiyor. Ama ben hala onu çok seviyorum. Ayrılmak istemiyorum. Lütfen bana bir fikir verin ve bize dua edin


Şem’a
< evliliğimi bitirmem için bana yardım edebilir misiniz ? >
Aldatmaktan kastınız nedir bilmiyorum ama hata yapılmışsa bile siz yüzeysel affetmiş fakat içindeki kin ve nefreti silmemişsiniz.
Affetmek demek bir daha bu konuyu asla açmamak demektir.
——————
Cinsel hayatınızı düzeltin bu çok etki yapar sizde kocanızda bilgi edinin nete karı koca nasıl haz alır okuyun uygulayın ve tavsiyem asla yuvanızı yıkmayın


Kayıtsız Üye
ailesinim paraya ihtiyacı vardır aklı verirler kızlarını kullanırlar analar yokmu gencliklerinde kendilerini zulme ugradı sanırlar yaptıgı kızıda asi yetiştirirler yazık yazık kız evlat analarına kızlarınızı ahlaklı yetiştirseler böyle olmaz evlilikmi bitiyo hep kadın yüzünden bunları kücük gördügüm için değil bas tacımız ama suya zehir atıyorlar farkında degiller sizler kız ve erkek cocuklarınızı bböyle yetiştirmeyin görev bizde artık Allah yar ve yardımcımız olsun


Kayıtsız Üye
aman kardeşim her şeyi düzeltmeye bak ben ayrılalı 2 yıl oldu ömrümden ömür alındı inan 10 yıl yaslandım


evliliğim bitiyor, evliligimiz bitiyor, Evliligim bitiyo ne yapmalıyım

Bu kategoride yer alan İmam nikahı nasıl düşer başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliliğim bitiyor ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.