Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
sizden9
Abone

Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerektirir mi?

Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerektirir mi?

Mantı
Gusül abdesti alırken niyet edip niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diyecekken euzü besmele çekerken içime Rabbimle alakalı çok kötü sövmeye varan kufurler geliyor .Benım gusül abdestim kabul olmaz mı böyle aklıma kufur gelirken tekrar mı gusül abdesti alayım.Yada ille 3 kere mi gusül abdesti almalıyım 1 kere gusül abdesti alırsam yeterli mi


Cevap: Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerekti

berkk
Kardeşim Benim Düşüncem 1 kere almandır.Çünkü banada oldu böyle.Şeytan seni şaşırtmak ister böyle açıklarda.Senin Yüce Allah ile arandaki bağı kıskanır.
Buna sakın aldanma.Aklına Gelirse Euzu Besmele Çek.Devam et.(Derim.)

Okudunuz mu?  40 gün ayetel kürsi okumak

İnşAllah Yardımcı Olmuşumdur.Allah’a Emanet Ol.


Cevap: Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerekti

erhanakman1
Sen ilk önce imanı ve islamı tekrar düşün. Sen şirkten arınmayı kendine öz et sonra abdest al ama bence gerek yok. Tövbe et
yoksa Hutame bekler sen gibileri. Cevap verdim aslında luzüm bile yok lakin haddi bildirmek gerek gereksiz yere forumu meşgul ediyor.

Okudunuz mu?  Tatile geldik plajda denize girmem gerekiyor

Cevap: Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerekti

fanihayat
Selamün Aleyküm

Rabbimle alakalı çok kötü sövmeye varan kufurler geliyor ne demek Kardeşim? Sen kendine malik değilmisin ?Şeytanın bir zorlama gücü yoktur ancak vesvese verir. Kulak asma dinleme o iblisten ne gelirse gelsin sen Allah’a sığın. Abdestini de gusulü de farzlara dikkat ederek bir kere al.

"Allahümme inni eûzu bike mineşşeytanirracim" de

Okudunuz mu?  Elhamdürillahi mi elhamdülillahi mi okunur?

Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99)


fanihayat
Selamün Aleyküm

erhanakman1 Kardeş

Neden Hutame ne ilgisi var ? niye Haviye, Cahim, Sair veya Sekar değil o halde ? Sen mi hükmediyorsun bunlara ? Velhan Şeytanı gusül ve abdestte musallattır bunu biliyormuydun ?

Abdestte musallat olan "Velhan" isimli bir şeytan vardır. Onun kullandığınız su da size vereceği vesveseden sakının." (İbn Mace)


erhanakman1
< Selamün Aleyküm

erhanakman1 Kardeş

Neden Hutame ne ilgisi var ? niye Haviye, Cahim, Sair veya Sekar değil o halde ? Sen mi hükmediyorsun bunlara ? Velhan Şeytanı gusül ve abdestte musallattır bunu biliyormuydun ?

Okudunuz mu?  Hz. İsa gelecek mi ?

Abdestte musallat olan "Velhan" isimli bir şeytan vardır. Onun kullandığınız su da size vereceği vesveseden sakının." (İbn Mace) >
Eğer kusur eylediysem af ola ama o an yazıyı okuyunca sinir küpü oldum bende eksiğim bilgi sahibi olacağım hatalarım olacak sizlerde yorumlar ile bana yol göstereceksiniz.


Jıhad
kardeşim vesveseye aldırma devam et hiç olmamış gibi davran 🙂

Okudunuz mu?  Evlendim Mutsuzum Ve Pişmanım

fanihayat
Selamün Aleyküm

erhanakman1 Kardeş,

biliyormusun bizden önceki ümmetlerde israil oğullarından iki zat vardı biri abid idi çok ibadet ederdi diğeri de günahkârdı. Abid olan diğerini uyarırdı, bir kere onu büyük bir günah işlerken gördü de ona " vAllahi Allah seni affetmez" dediği için helak oldu diğeri ise bağışlandı.

Senin Hutame bekler senin gibilerini sözün bana bunu hatırlattı. Sen Hümeze Suresini iyice okudun mu oraya kimler girer ?

Bak oraya girecek olanların vasıfları nedir !

Okudunuz mu?  Ceviz lekesi abdeste engel midir?

Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline; (Hümeze Suresi, 1)
Ki o, mal yığıp biriktiren ve onu saydıkça sayandır. (Hümeze Suresi, 2)
Gerçekten malının kendisini ebedi kılacağını sanıyor. (Hümeze Suresi, 3)

Bizim Kardeşimizi vesvese’ye tutulduğu için orası mı bekliyor şimdi ? Ona yol göstermek mi daha iyi yoksa onu korkutmak mı ?


Mantı
Sağolun kardeşlerim istediği kadar buyuklukte kufur gelsin aklıma uymucam sadece 1 kere gusül abdestı alıcam 2.ye asla yapmıcam ne olursa olsun

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Uykusu

erhanakman1
Tamam özür diledim cahillik ettim. Ama illaki ortaya bir suçlu atıp davayı bu şekilde sürdürecekseniz bir şey demem. Konunun üstünü örtmek mi gerek yoksa mümin kardeşinin açığını sürekli olarak vurmak mı?

Mantı kardeş sende abdestini güzel al yahu bak dövüş ediyoruz.


ömerhattab
Vesvese şeytandandır…şeytan vesveseyi müslümana verir…sana tavsiyem bu duayı oku…Allahım şeytanın vesvesinden sana sığınırım…inşAllah birdaha vesveseye kapılmayacaksınız… Allahın izniyle…


Kayıtsız Üye
Benimde aklimdan vesveseler oluyor kndime hakim olamiyorum oturup agliyorum Allahim beni dergahindan attimi dye . 2 saat boyunca cikamiyorum dustan ailemle de bu yuzden tartisiyorum çok kaliyorsuun banyoda diye . Allah askina ne yapmam gerkiyo aklima cinsel seyler geliyor bu yuzden yeniden niyet ediyorum ama ardi arkasi kesilmiyor ddelirecek gbi oluyrum aklimi kaybedicem dye korkuyorm .

Okudunuz mu?  Dini açıdan kocanın eşine yapması gerekenler nelerdir?

Kayıtsız Üye
ya benimde aklima oyle seyler geliyor hemde durmadan bende kafayi yicek gibi oluyorum nolur yardim edin yalvaririm ya


Kayıtsız Üye
Benim de aynısı oluyo lütfen yardım edin aklıma küfür geliyor sonra ailem artık tuvaletten çık diye kızıyor kavga ediyoruz böyle olunca tekrar almam gerekir mi

Okudunuz mu?  Dua Ederken Hayırlı Değilse Bile İstemek

klav
Guslün şartlarını yerine getiriyorsan aklına ne gelmiş gusülle ilgisi yok. tek bir sefer yıkan ve çık. 5-10 dakikadan fazla kalma.


Kayıtsız Üye
Rabbim sonsuz merhamet sahibidir.Sizin yapmanız gereken benim guslüm oldu inşAllah diyerek şüpheden uzak şeytanın vesvesesine kapılmamanız ve çok su harcamamanızdır yoksa şeytan daha çok üstünüze gelir.Dua okuyun kalbinizi ferah tutun Rabbim hepimizi korusun.


gusül abdesti alırken aklıma, abdest alırken aklıma , Gusül abdesti alırken akla gelen küfür

Bu kategoride yer alan Lise öğrenciyim Cuma namazına gidemiyorum ne yapmam lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alırken aklıma gelen kötü düşünceler tekrar gusül almamı gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.