Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:52
missa94
Abone

Zina etmiş, fakat sonradan tövbe etmiş kişi imamlık yapabilir mi?

Zina etmiş, fakat sonradan tövbe etmiş kişi imamlık yapabilir mi?

Kayıtsız Üye
Zina etmiş, fakat sonradan tövbe etmiş kişi imamlık yapabilir mi?


Cevap: Zina etmiş, fakat sonradan tövbe etmiş kişi imamlık yapabilir mi?

Fetva Meclisi
Salih ve haramlardan kaçan takva sahibi kimselerin imamete geçmesi daha faziletlidir. Ancak günahlara dikkat etmeyen birisinin kıldırdığı namaz geçerlidir. Ayrıca zina edip günahından tövbe eden birisinin imamlığı da caizdir.

Bu kategoride yer alan Dinimizde evli bir erkekle beraber olmak, bekar olan biriyle olmaktan, çok daha günah başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina etmiş, fakat sonradan tövbe etmiş kişi imamlık yapabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.