Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:48
missa96
Abone

Hz cüreyce bir bebek şahitlik etmiş niye etmiş birde hz cüreyh kim hayatı

Hz cüreyce bir bebek şahitlik etmiş niye etmiş birde hz cüreyh kim hayatı

Kayıtsız Üye
hz cüreyh e bir bebek şahitlik etmiş niye etmiş birde hz cüreyh kim hayatı


Hz. Cürey’ce bir bebek şahitlik etmiş niye etmiş birde hz cüreyh kim hayatı

Arsoy
Hz.Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) anlatıyor:

Okudunuz mu?  Fatiha duası

"Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Üç kişi dışında hiç kimse beşikte iken konuşmamıştır.

Bunlar:

Hz.İsa, İbnu Meryem (Aleyhisselam), Cüreyc’in arkadaşı.

Hz.Ebu Hureyre (RadıyAllahu Anh) anlatıyor: "Resulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki: "Üç kişi dışında hiç kimse beşikte iken konuşmamıştır. Bunlar: Hz.İsa, İbnu Meryem (Aleyhisselam), Cüreyc’in arkadaşı.

Okudunuz mu?  Allah'ın şeklini düşünmek küfürdür

Cüreyc, kendini ibadete vermiş abid bir kuldu. Bir manastıra çekilmiş orada ibadetle meşguldü. Derken bir gün annesi yanına geldi, o namaz kılıyordu.

"Ey Cüreyc! (Yanıma gel, seninle konuşacağım! Ben annenim)" diye seslendi. Cüreyc: "Allahım! Annem ve namazım (hangisini tercih edeyim?)" diye düşündü. Namazına devama karar verdi.

Okudunuz mu?  Dedemle konuşmak istemiyorum günah mı?

Annesi çağırmasını (her defasında üç kere olmak üzere) üç gün tekrarladı. (Cevap alamayınca) üçüncü çağırmasının sonunda:

"Allah’ım, kötü kadınların yüzünü göstermedikçe canını alma!" diye bedduada bulundu. Beni İsrail, aralarında Cüreyc ve O’nun ibadetini konuşuyorlardı. O diyarda güzelliğiyle herkesin dilinde olan zaniye bir kadın vardı.

Okudunuz mu?  Kadının bir başkasına özel hayatını anlatması

"Dilerseniz ben O’nu fitneye atarım" dedi. Gidip Cüreyc’e sataştı. Ancak Cüreyc ona iltifat etmedi.

Kadın bir çobana gitti. Bu çoban Cüreyc’in manastırının dibinde barınak bulmuş birisiydi. Kadın onunla zina yaptı ve hamile kaldı. Çocuğu doğurunca:

"Bu çocuk Cüreyc’ten" dedi. Halk (öfkeyle) gelip Cüreyc’i manastırından çıkarıp manastırı yıktılar, (hakaretler ettiler), kendisini de dövmeye başladılar, (linç edeceklerdi).Cüreyc onlara:

Okudunuz mu?  İsteme evlilik

"Derdiniz ne? diye sordu.

"Şu fahişe ile zina yaptın ve senden bir çocuk doğurdu" dediler. Cüreyc:

"Bırakın beni namazımı kılayım!" dedi. Bıraktılar ve namazını kıldı. Namazı bitince çocuğun yanına gitti, karnına karnına dürttü ve:

"Ey çocuk! Baban kim?" diye sordu. Çocuk: "Falanca çoban!" dedi.Bunun üzerine halk Cüreyc’e gelip O’nu öpüp okşadı ve: "Senin manastırını altından yapacağız!" dedi. Cüreyc ise:

Okudunuz mu?  Vesveseden nasıl kurtulunur

"Hayır! Eskiden olduğu gibi kerpiçten yapın!" dedi. Onlar da yaptılar.

(Buhari, Enbiya 50 Amel fı’s-Sal Müslim Birr7,8,(2550).)

Bu kategoride yer alan Kim bir kavme benzerse o kişi o kavimdendir hadisi şerifin kaynağı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz cüreyce bir bebek şahitlik etmiş niye etmiş birde hz cüreyh kim hayatı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.