Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:33
missa94
Abone

Başka Peygamberlere Nasıl Salavat Getirilir?

Başka Peygamberlere Nasıl Salavat Getirilir?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar ben örneğin diyelim Hz.Yunus’un ismini duydum, Allahümme salli ala seyyidina Yunus diyebilir miyim? Ve ya Peygamber olmayan ama mübarek olan insanlarada bunu diyebilir miyim?Mesela Alahümme salli ala seyyidina Ali diyebilir miyim?Ayrıca, Hz.Muhammed(s.a.v.) ‘in arkasından Sallalahu Aleyhü ve Sellem diyoruz diğer peygamberlerede aynı şekilde diyebilir miyiz? Teşekkürler…

Okudunuz mu?  Allaha iman edip yararlı işler işleyenler ödüllendirilecekler

Cevap: Başka Peygamberlere Nasıl Salavat Getirilir?

Hoca
Peygemberlere: İsa (aleyhisselam) denir.
< Çok Peygamber ismi geçince: Aleyhumusselam denir. >
< Mesela Alahümme salli ala seyyidina Ali diyebilir miyim? >
Salatu selam, Peygamberlere özeldir.

Bu kategoride yer alan Kuveyt türk altına altın hesabından kar payı almak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başka Peygamberlere Nasıl Salavat Getirilir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.