Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:33
missa94
Abone

La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor

La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor

Kayıtsız Üye
La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi (cifir hesabıyla) 1542 eder diyor. Yani o zamana kadar devam ediyor. Ama zâhirîne ale’l-hakkı 1506 eder. Bu tarihe kadar zâhir ve aşikârâne, belki gâlibâne…

Okudunuz mu?  İnsan niye aşık olur ve niye birbirini severler

Cevap: (La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi) Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek is

Desert Rose
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur konuştu
Hutbe-i Şamiye’yi nasıl değerlendiriyorsunuz? Üstad Hazretleri, o hutbeyi vereli tam yüz yıl oldu…
Hutbe-i Şamiye’nin ihbarları zamanla çıkmaya başlıyor elhamdülillah. Bundan daha büyük müjde ve sevinç olur mu? Zaman gösteriyor bunu. Yüz sene geçtiği halde, o hakikatler yeniymiş gibi kendini gösteriyor. Güya Üstad, o hutbeyi Suriye’ye ve âlem-i İslâma yeni vermiş gibi, yeni okuyor gibi.
İslâm dünyasındaki son gelişmeleri de göz önünde bulundurursak, o hutbedeki bazı müjdeler sanki yeni tahakkuk etmeye başlıyor gibi değil mi?
Son zamandayız kardaş. Aramızda hep lâftır ya, son asır bu asır. Üstad Hazretleri La tezâlü tâifetün min ümmetî… (Ümmetimden bir taife Allah’ın emri gelinceye kadar (yani kıyâmetin kopmasına kadar) hak üzerinde galip olacaktır) hadis-i şerifini izah ederken, La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi (cifir hesabıyla) 1542 eder diyor. Yani o zamana kadar devam ediyor. Ama zâhirîne ale’l-hakkı 1506 eder. Bu tarihe kadar zâhir ve aşikârâne, belki gâlibâne… Ondan sonra Risâle-i Nur vazife-i tenviriyesine gizli ve mağlûbiyet içerisinde devam eder diyor. Son asırdayız. Ahirzamandayız. Neyi yapabildiysek o kadar.

İttihad-ı İslâm konusunda ne diyorsunuz? Şimdi buna çok ihtiyaç var değil mi?

Tabiî… Risâle-i Nur her tarafa yayılıyor şimdi. Tercümeleriyle âlemi kaplıyor. Demin dediğim gibi âhirzamandayız, son asırdayız. Bu fırsat bir daha elimize geçmez. Şimdi İslâm âlemi de büyüyor. Çok gayret etmek lâzım.

Üstad Hazretlerinin Tiflis’teki Şeyh San’an tepesinde Rus polisiyle aralarında geçen diyaloğu ve orada Üstad’ın İslâm âleminin geleceğiyle ilgili verdiği müjdeleri de hatırlamamak mümkün değil. Ayrıca Üstad, orada Rus polisine Medresemin planını yapıyorum demişti. Sizin Tiflis’teki Nur dershanesinin açılışında bulunarak bu mânâya mazhar olduğunuzu düşünebiliriz her halde…


Evet, Tiflis’e gitmiştik. Orada dershaneler var. Şimdi çok küllîleşti. O mânâ tahakkuk ediyor elhamdülillah.

Şeyh San’an tepesindeki hadisede Üstadın âlem-i İslâma bakışı gerçekten çok manidar. Az perdeli de olsa zuhur ediyor şimdi. Tabiî Risale-i Nur’un oralarda yayılmasıyla olacak biraz da…

Risâle-i Nur her tarafta okunuyor. Âlem-i İslâmın temel taşı gibi olmuş. Her tarafa yayılıyor, her tarafta okunuyor. Dünya adeta bir dershane, bir medrese-i nuriye hükmüne geçti. Risâle-i Nur deyince, Üstadın mânevi şahsiyeti de akla geliyor tabiî. Her tarafta onun nuru konuşuluyor, onun eserleri okunuyor, onun sözleri dinleniyor. Üstad mânen yaşıyor yani. Risâle-i Nur’un okunduğu yerlerde Üstad mânen bulunuyor, oralara gidiyor gibi.


Yeni Asya


la tezalü taifetün, le tezelu taifetun

Bu kategoride yer alan Başka Peygamberlere Nasıl Salavat Getirilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.