Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:42
missa94
Abone

Mehdi Sakallı Olmayacak mı?

Mehdi Sakallı Olmayacak mı?

Kayıtsız Üye
Mehdi Sakallı Olmayacak mı?


Cevap: Mehdi Sakallı Olmayacak mı?

Yetim
Mehdinin sakallı olacağı doğrudur; ama ahir zamanda gelecek olan Mehdi-i Azamın sakallı olacağı kesin değildir. Elbette Mehdi-i Azamdan önce pek çok hidayet rehberi Mehdi’ler gelmiştir. Bunların sakallı oldukları da doğrudur. Dolayısıyla hadisler doğrudur. Ancak Mehdi-i Azam ve Deccal ve Süfyana karşı mücadele eden Zat-ı Nurani hakkında farklı hadisler vardır ki özel olarak O’na işaret etmektedir. Bu hadislerden en önemlisi Said fitnelerden uzak duran kişidir. Fitnelere maruz kalır da sabreder. Ona müjdeler olsun, onu bu hale düşürenlere de yazıklar olsun (Fethu’l-Kebîr, 1:315; Hilyetu’l-Evliya’dan naklen Ramuzu’l-Hadis, 105; Feyzü’l-Kadir, 2:377 Hadis No: 2081) hadisidir. Bu hadiste geçen Vâhâ kelimesini İslam bilginleri yüzü açık ve sakalı yok manasına geldiğini söylerler. Ramuz’da bu konuda açıklamalar vardır. Bu hadisin izahı ve kaynakları (Şaban DÖĞEN, Mehdi ve Deccal, Gençlik Yayınları, 2001, s. 158) bu kitapta da vardır.
Bu hadiste Said ismi açıkça zikredilmektedir. Sakalsız olacağına da işaret edilmektedir. Hal böyle olunca şüpheye mahal kalmamıştır. Ancak başka hadislerde Mehdi bendendir. Babasının ismi babamın ismine, ismi de benim ismime muvafıktır buyrulur. Ahmed Feyzi abinin Mâidetü’l-Kur’ân isimli eserinde bu muvafakat açıklanmıştır. Mirza ismi, Abdullah ismine, Said ismi de Muhammed ismine uygundur. Bu uygunluk ebced ve cifir hesapları ile de gösterilmiştir. Bu hususu tüm Nur Talebeleri ve ağabeyler de kabul ederek Tılsımlar Mecmuası nın arkasına konulmuş ve Mahkeme Bediüzzaman huzurunda Ahmet Feyzi abi onunla müdafaa etmiş ve beraat etmiştir. Bediüzzaman bu müdafaaya sadece Hüsn-ü zan diye mukabele etmiş, başka bir şey dememiştir.

Okudunuz mu?  Udhiye kurbanı nedir?

mehdi , Mehxi

Bu kategoride yer alan Ebced ve Cifir bir Kabala Öğretisi midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mehdi Sakallı Olmayacak mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.