Anasayfa
29 Temmuz 2023, 6:20
sizden04
Abone

Olmayacak dua var mıdır ?

Olmayacak dua var mıdır ?

Ravza Sevdam
Halk arasında yaygın olan bir söz var dua istendiğinde "olmayacak duaya amin demem ben." derler.bu doğrumu.kabul olmayacak dua var mıdır ?


Cevap: Olmayacak dua var mıdır ?

Salawat
[url]http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=28224&y=AhmetEvrenCumartesi


Cevap: Olmayacak dua var mıdır ?

Ravza Sevdam
verdiğin linkte tam açıklayıcı değil kardeşim


Cevap: Olmayacak dua var mıdır ?

Salawat
Elimden gelen bu 🙂


Ravza Sevdam
Allah RAZI olsun kardeşim 🙂


mümini78
Öncelikle dua, duanın kabuülü gibi kavramları tanımlamak gerekir.

Dar anlamda "dua" ı istek duanın kabuülünü de "isteğin yerine gelmesi" şeklinde tanımlarsak tabiki olmayacak dua vardır.
Örnek: Ya rabbim benim köpeğim uçsun-Ya rabbi bir dakka da istanbuldan ankara gideyim-Ya rabbi kardeşim öldü yeniden canlansın.

Ancak "duanın kabulünü" "isteğin yerine gelmesi şeklinde" tanımlamak her zaman için doğru olmayabilir.
Örnek: Bir kişi Ya rabbi murat arabam olsun diye dua etse ama Allah ona mazda arabasını nasip etse burada kişinin istediği olmuyor ama istediğinden daha ii bir şey kendisine nasip oluyor. Bu durumda dua kabul olunmadı denemez.
Örnek: Bir kişi Allahım bu gün yağmur yağsa diye dua etse ancak o gün yağmur yağmasa yine bu kişi duam kabul olmadı diyemez. Belkide o yağmur yağınca sel olup kişi helak olabililir. Yani kişinin istediği şey kişiye zarar götürebilir. Bu durumda istediği şeyin yerine gelmemesi halinde duası kabul olmadı denilemez.

Okudunuz mu?  Cenabet miyim? Ben

Örnekleri çoğaltmak mümkündür.


Ravza Sevdam
< Örnek: Ya rabbim benim köpeğim uçsun-Ya rabbi bir dakka da istanbuldan ankara gideyim-Ya rabbi kardeşim öldü yeniden canlansın. >

🙂 Akıl sahibi zaten öyle bir şey istemez de .Ben olmayacak dua denen bir şey olduğuna inanmıyorum elbette Rabbim her duanın karşılığını verir biliyorum.
Mesela birini çok seversin Allah’ım ona kavuşmak nasip eyle hakkımda hayırlı değilse sen Lütfü kereminle hakkımda hayra çevir nasip eğle demek yanlış bir şey mi ?
Bir mü’minin başka bir Mü’mine dua etmesi günahsız ağızla dua etmesi demektir bunu hadislerde görüyoruz.Bende bu hadise uyarak bir arkadaşımdan dua istedim.Arkadaşım da ben olmayacak duaya emin demem dedi.bu yüzden de kalbimi çok kırdı.Acaba Rabbim den yanlış bir şey mi istiyorum düşüncesine kapıldım…

Okudunuz mu?  Süt Emme ile ilgili

@mir
Allahım, faydasız ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım.
bu Resulullah’ın bir duasıdır


sstrn
Benim yorumum şöyle mesela ALLAH’a dua ediyoruz ve şunu istiyoruz ”Allahım bana 10 bin lira ver,Allahım benim sınavımda bana cevapları bulmamda kolaylık ver” bu gibi durumlarda çalışmadan emek harcamadan bir azim göstermeden yapılan dua bana göre uygun değil(tabi en iyisini Allah bilir)


Ravza Sevdam
Duanın kabul olması için yapmam gereken herşeyi yapıyorum benim kendi elimden gelenleri yapıp sonra el açıp Rabbimden yardım istiyorum.


Salawat
forumduasi.com/resimli-ayetler-hadisler-ve-besmeleler-guzel-sozler/224825-allah-3-sekilde-cevap-verir.html

Ne kadar alakalı bilemiyorum ama güzel bir yazıymış.


Ravza Sevdam
< Hazreti Musa bir gün bir başına dağları dolanırken uzaktan yoksul ve yalnız bir çoban görmüş. Çoban dizüstü çökmüş, ellerini semaya açıp dua etmekteymiş. Bu durum Musa’nın çok hoşuna gitmiş ama yaklaşıp da çobanın duasını duyunca afallamış. Kurban olduğum Allah’ım. Seni ne kadar severim, bir bilsen. Ne istersen yaparım, yeter ki Sen iste. Sürüdeki en yağlı koyunu kes desen, gözümü kırpmadan keserim Senin için. Koyun kavurması güzeldir Allah’ım, kuyruk yağını da alır pilavına katarsın, tadından yenmez olur.
Musa duayı kulak kabartarak çobana yaklaşmış.
Yeter ki Sen dile, ayaklarını yıkarım. Kulaklarını temizler, bitlerini ayıklarım. Ne kadar çok severim ben seni. Sana çok hayranım!
Duydukları karşısında Musa öfkeden küplere binmiş. Bağıra çağıra kesmiş çobanın duasını: Sus, seni cahil adam! Ne yaptığını sanırsın. Allah hiç pilav yer mi ? Allah’ın ayakları mı var ki yıkayasın? Böyle dua mı olurmuş! Külliyen günaha giriyorsun. Derhal tövbe et!
Çoban, Musa’dan azarı işitince kulaklarına kadar kızarmış, utancından yerin dibine geçmiş. Özür üstüne özür dilemiş, bir daha böyle kendi kafasına göre dua etmeyeceğine yeminler etmiş. O gün akşama kadar Musa çobanın yanında durup ona temel duaları ezbertletmiş. Sonra Allah benden razı olur, iyi bir iş yaptım diye düşünüp yoluna devam etmiş.
Ama o gece bir ses işitmiş. Seslenen Rab imiş.
Ey, Musa, sen bugün ne yaptın? Sen ayırmaya mı geldin buluşturmaya mı ? Şu garip çobanı azarladın. Onun Bana ne kadar yakın olduğunu anlayamadın. Ağzından çıkan lafı bilmese de, o çoban inancından samimiydi. Kalbi temiz, niyeti halisti. Biz kelimelere bakmayız. Niyete bakarız. Kelimelere bakacak olsak yeryüzünde insan kalmazdı!. Biz çobandan razıydık. Başkasına medîh ( tr.wiktionary.org/wiki/%C3%B6vmeÖvme, tr.wiktionary.org/wiki/%C3%B6vg%C3%BCövgü) olan söz sana zemdir. Ona bal olan sana zehirdir. Sen işittiklerini inkâr ve küfür saydın ama bilsen ki bir kabahati varsa bile, ne tatlı kabahattir onunki.
Musa hatasını anlamış. Ertesi gün güneş doğar doğmaz, çobanı görmek için tekrar doğa çıkmış. Çoban yine duaya durmuşmuş. Ama dünkü heyecanından, samimiyetinden eser yokmuş artık. Öğretildiği gibi yakarmaya gayret gösteriğinden, aman bir yanlış laf etmeyeyim diye takılıyor, kekeliyor, terliyormuş. Musa, çobana ettiğinden pişman olup sırtını okşamış ve demiş ki:
Ey dost, ben hatalıyım, ne olur affet. Bildiğin gibi dua et. Allah’ın nazarında böylesi daha kıymetlidir.
Çoban, Musa’dan bunları işitince hayrete düşmüş ama bir o kadar da rahatlamış. Ne var ki o artık bir üst aşamaya vasıl olduğundan, masum inkârına, tatlı günahına dönmeyip, Musa’nın öğrettiği ezbercilikte de kalmayıp, tüm bunların ötesine geçmiş. Rabb’ine yakın mutlu mesut, mübarek bir hayat sürmüş.
İşte bu yüzden, birinin ağzından bal gibi dökülen söz, bir başkasının kulağına zehir gibi gelebilir. Hâlbuki Allah söze değil, niyete bakar. >

Salawat kardeşim çok sağol aslında konuyla alakalı.Birde ben şu yukarıdaki hikayeye de kafam çok takıldı.

Okudunuz mu?  Abdest ve yara bandı

@mir
uydurmadır
Musa as ve Allah’a iftiradır
resuller halkın Allah hakkındaki yanlış bilgilerini düzeltmek için gönderilmişlerdir
hatta bu uydurma
Musa as’ın İsrailoğullarını buzağıya tapmaktan vazgeçirmeye çalışmasının hata olduğunu
zira Allah’ın buzağıya hulul ettiğini
Musa as’ın ise cahilliğinden bunu bilmediğini
İsariloğullarının ise bunu bildiklerini ve haklı olduklarını iddia edenler tarafından da uydurulmuş olabilir
halkı önce bu güzel masala alıştırıp
sonra da Kur’an’ı inkara çağırmak için uydurulmuş olabilir
Allahu Alem

Okudunuz mu?  Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

Ravza Sevdam
Ama bu hikayeyi Mevlana Celaleddin Rumi hazretleri yazmış bende mesneviden hikayeler kitabından alıntı yaptım.


@mir
kardeş sana bir link vereyim
orada benim mesajlarımda mesneviden bazı beyit numaraları var
o numaralı beyitleri bul ve oku bakalım
mesneviyi hala güvenilir bir kaynak olarak görecek misin?
forumduasi.com/konu-disi-basliklar/222963-cemalnur-sargut-hakkinda.html

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken ben her yeri ıslandı diye biliyorum ama ya kuru yer kalmışsa ?

Ravza Sevdam
Mevlana yazmışsa ben güvenirim.


@mir
önceki ümmetlerde böyle yoldan çıktılar biliyor musun?
din adamları onların dinini tahrif etti
halk da "hocalarımız bunu diyorsa vardır bir bildikleri" dediler ve onlara uydular
sonunda hep beraber ateşi boylayacaklar


Galus
kardeş senin bu hikayen tamamen israiliyat hikayelerine benzemektedir kaynak olarak sizlere yalnış bilgilendirilmektedir dikkat edelim.

Kabul olmayacak dua yoktur Bu dünyada olmazsa dahi Allah cc Ahirette muhakkak ecrini verecektir.
Hatta bir hadisi şerifte " Kul Ahirette Kabul olmayan duaların sevabını ecrini gördükten sonra Diyecekki Keşke ettiğim tüm dualar kabul olmasaydıda burada ecrini alsaydım" diyecektir.Bol ca dua edelim unutmayalımki Allahtan istedikçe Allah bizleri daha çok sever.


HAMMADUN
Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırlı ve kaderiniz dahilindeyse, hiç şüpheniz olmasın onu ve karşılığını bu dünyada karşınızda bulursunuz….. Bu size bazen şer gibi görünürde, Sabrederseniz hayra tebdil olduğunu görürsünüz.

Okudunuz mu?  Ezandan Kaç Dakika Önce Namaz Kılınabilir ?

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırsız ve kaderiniz dahilindeyse, hiç şüpheniz olmasın onu ve karşılığını bu dünyada karşınızda bulursunuz….. Sabrederseniz ecrini ahirettede Rab’binizin geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırlı ve kaderiniz dahilinde değilse eğer, Sabrederseniz ecrini ahirettede Rab’binizin hiç bir duayı geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Okudunuz mu?  Namazı istemeyerek kılmak

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırsız ve kaderiniz dahilinde değilse eğer, Sabrederseniz yine onun karşılığını muhakkak Rab’binizin kendisinden isteneni geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Dua, Kul’un Rab’bi karşısında acziyetinin beyanıysa eğer….. Rab’bi mükafatını kaderi dahilinde ise dünyada, değilse ahirette kendisinden istenilipte asla geri çevirmedikleri içerisinde takdir edecektir.

Rab’biniz bol lutuf ve ikram sahibidir. O Asla kendisinden isteneni geri çevirmez. Biz hayırlı veya hayırsız olacağını asla bilmeksizin isterizde, O hayrı ve Şer’ri hakkımızda hayra tebdil etmek isterde, bizler sabredenlerden olmayıp, şer’re tebdil olması için gereken ne ise onu yaparız…. Eğer kaderde şerre tebdil de yok ise o’da gelmez elden. Hayrı buluruz İnşaAllah. Dünyada yada Ahirette.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


@mir
< Kabul olmayacak dua yoktur Bu dünyada olmazsa dahi Allah cc Ahirette muhakkak ecrini verecektir.
Hatta bir hadisi şerifte " Kul Ahirette Kabul olmayan forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/20099-cuma-gunu-icinde-dualarin-kabul-edildigi-vakit.htmlduaların sevabını ecrini gördükten sonra Diyecekki Keşke ettiğim tüm forumduasi.com/dua-ile-ilgili-yazilar-tavsiyeler/20099-cuma-gunu-icinde-dualarin-kabul-edildigi-vakit.htmldualar kabul olmasaydıda burada ecrini alsaydım" diyecektir.Bol ca dua edelim unutmayalımki Allahtan istedikçe Allah bizleri daha çok sever.
>

bu hadis çok büyük bir müjdedir
o yüzden bol bol dua etmeli
kabul olunursa ne ala olmazsa daha iyi

Okudunuz mu?  Alkol ve domuz yağı bulunmayan wax/jöle kullanılır mı

fakat kabul olunmayacak dualarla ilgili hadisler de biliyorum ama şimdi bakamam
birisi bir kocanın boşayamadığı karısının ölmesi ile ilgili duası idi
diğerleri de buna benzerdi Allahu Alem


Ravza Sevdam
< Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırlı ve kaderiniz dahilindeyse, hiç şüpheniz olmasın onu ve karşılığını bu dünyada karşınızda bulursunuz….. Bu size bazen şer gibi görünürde, Sabrederseniz hayra tebdil olduğunu görürsünüz.

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırsız ve kaderiniz dahilindeyse, hiç şüpheniz olmasın onu ve karşılığını bu dünyada karşınızda bulursunuz….. Sabrederseniz ecrini ahirettede Rab’binizin geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Okudunuz mu?  Gusül sırasında balgam yutmak gusle zarar verir mi?

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırlı ve kaderiniz dahilinde değilse eğer, Sabrederseniz ecrini ahirettede Rab’binizin hiç bir duayı geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Ettiğiniz dua, hakkınızda hayırsız ve kaderiniz dahilinde değilse eğer, Sabrederseniz yine onun karşılığını muhakkak Rab’binizin kendisinden isteneni geri çevirmediği bir makamda muhakkak bulursunuz…..

Dua, Kul’un Rab’bi karşısında acziyetinin beyanıysa eğer….. Rab’bi mükafatını kaderi dahilinde ise dünyada, değilse ahirette kendisinden istenilipte asla geri çevirmedikleri içerisinde takdir edecektir.

Rab’biniz bol lutuf ve ikram sahibidir. O Asla kendisinden isteneni geri çevirmez. Biz hayırlı veya hayırsız olacağını asla bilmeksizin isterizde, O hayrı ve Şer’ri hakkımızda hayra tebdil etmek isterde, bizler sabredenlerden olmayıp, şer’re tebdil olması için gereken ne ise onu yaparız…. Eğer kaderde şerre tebdil de yok ise o’da gelmez elden.Hayrı buluruz İnşaAllah. Dünyada yada Ahirette.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin. >

Çok güzel açıklamışsın kardeşim Allah c.c Razı olsun inşALLAH.

@mir kardeşim neden Mevlana hazretlerine karşısın ki ne yapmış yani ???


@mir
o konu ile ilgili ayrı başlıklar var
bu konuyu da oraya getirip konuyu saptırmaya gerek yok kardeş

Okudunuz mu?  4 adet dini sorum olacak arkadaşlar...

Ravza Sevdam
Konuyu saptırmıyorum öyle bir niyetim yok.Genelde her şeye karşısında o yüzden söylüyorum.


@mir
konuyu saptırmaya gerek yok derken
eğer cevab verirsem konu sapar demek istedim
yoksa sen konuyu saptırıyorsun demek istemedim

o sorunun cevabı şu linkte var:
forumduasi.com/konu-disi-basliklar/222963-cemalnur-sargut-hakkinda.html


Ravza Sevdam
Cemalnur SARGUT’tan banane onunla Mevlanayı bir tutmanız yanlış.O kadına hesabı Allah sorar ben değil onun için beni ilgilendirmiyor.Yanı sırf bu kadın yüzünden mi herşeye karşısın kardeş.


olmayacak dua var mıdır, olmayacak dua, emeğinin karşılığını

Bu kategoride yer alan Baskasının iç çamaşırını giymek Aids veya hıve yol acarmı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Olmayacak dua var mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.