Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Namazı istemeyerek kılmak

Namazı istemeyerek kılmak

semamca_07
Hayırlı cumalar herkese benim sorum şu olacaktı bazen namaz kılmak gelmiyor içimden isteksiz oluyorum ama mecbur olduğum için kılıyorum normalde insanlar işe gitmek istemez veya sevmediği işlerde çalışıyor olabilir ama geçinmek için o işte çalışmak zorundadır veya bazen olur hani hiç çalışmak istemezsin o gün işini düzgün yapmayabilirsin aynı durum değil belki de ama benzerliği olduğu için yazdım örnek olarak birde şu yazıyı yazmak istiyorum bir yerde okudum

Namazlarında hataya düşen, kıldıkları namaza önem vermeyen namaz kılanların vay haline" Ayeti Celilesindeki veyl’in(vay haline) kelime manası ağır azab olmakla beraber, cehennemdeki içinden dünya dağları geçirilse dağları eritecek "veyl vadisi’de" olabileceği bildirilmiştir.

kıldığım namaza önem veriyorum ama dediğim gibi bazen içimden hiç kılmak gelmiyor ama kılıyorum.istemeyerek kıldığım zaman günahamı girmiş oluyorum ben yada namazımı kılmasam dahamı iyi olur merak ediyorum illaki iştahla kılmak zorunda değiliz sonuçta değilmi namaz farz olduğu borç olduğu için kılıyoruz bu konuda beni aydınlatırmısınız lütfen son zamanlarda hiç kılmak gelmiyor içimden zorlada olsa kılmaya çalışıyorum niye böyle oldu bilmiyorum sizce ne yapmalıyım sürekli duada okuyorum ama nedenini bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Müslümana kafir demek

Cevap: namazı istemeyerek kılmak

muvahhidim
Kardeş bilmen gerekirki insanların ruhu maneviyat ister, yani karnımızın doyduğu gibi kalplerimizin de doymasıgerekir. Allah (c.c) da insanları fıtraten dine meyilli yaratmış ve içinde bir manevi aşk taşıtmıştır.
Sizin namaz kılmanız bundan dolayıdır.
Namaz kılmak istememenize gelecek olursak o da Şeytanın ve nefsinizin sizi namazdan uzaklaştırmak için vermiş olduğu bir vesvesedir. Onun içinbu aralar kendinize mukayyet olun. Bu sıkıntınızı yenmek için de üzerine gidin yani ibadetlerinize daha çok ağırlık verin,

O’na emanet olun Hayırlı Cumalar..


Cevap: namazı istemeyerek kılmak

Bir G@rip
Allah omrune bereket ibadetlerine baglilik ve sevgi ihsan etsin insAllah ,
Su an içinde bulundugun ruh hali aslinda namazdan uzaklasmak gibi bir dusunce içinde olmamanizi gerektirir,nedenine gelince nefisle yapilan mucadelede aklin galip gelmesi için ondan hep bir adim onde olmaniz gerek.
Dünyâda iyi, fâideli seyler, kötü, zararlı seylerle karısıkdır.Se’âdete, râhat ve huzûra kavusmak için, hep iyi, fâideli seyleri yapmak lâzımdır. Allahü teâlâ çok merhametli oldugu için, iyi seyleri kötülerden ayıran bir kuvvet yaratdı. Bu kuvvete (Akl) denir.Temiz ve saglam olan akl, bu isini çok iyi yapar, hiç yanılmaz. Günâh islemek, nefse uymak, aklı ve kalbi hasta yapar. Iyiyi kötüden ayıramaz. Allahü teâlâ merhamet ederek, bu isi kendi yapmakda,iyi isleri, Peygamberler vâsıtası ile bildirmekde ve bunları yapmagı emr etmekdedir. Zararlı seyleri de bildirip, bunları yapmagı yasak etmekdedir.Her seyden önce zorunluluk olarak bakma nefsine telkin de bulun yaratilis ta kotu yaratilmis olan nefis kendine ogut verilirse buna uyar ve sakinlesir kontrol altina alinir,ve sürekli boyle yapilarak nefsimizin bize ahireti unutturmasi engellenir ve ozellikle namaz için vermemiz olan degeri akli miz la verip nefsimizi bu konuda geri tutmus oluruz.Peygamberimiz "sallAllahü aleyhi vesellem” bir hadîs-i serîflerinde buyurdu ki: (Ey ümmet ve Eshâbım!Edâsına tamâmiyle riâyet olunan namâz, Allahü teâlânın begendigi bütün amellerin en üstünüdür. Peygamberlerin sünnetidir.Meleklerin sevdigidir. Ma’rifetin, yerin ve göklerin nûrudur.Bedenin kuvvetidir. Rızkların berekâtıdır. Düânın kabûlüne
vesîledir. Melek-ül-mevte [ya’nî ölüm melegine], sefâ’atçıdır.Kabrde ısık, Münker ve Nekîre cevâbdır. Kıyâmet gününde üzerine gölgedir. Cehennem atesiyle kendi arasında siperdir.Sırât köprüsünü yıldırım gibi geçiricidir. Cennetin anahtârıdır.Cennetde basına tâcdır. Allahü teâlâ, mü’minlere namâzdan dahâ önemli bir sey vermemisdir. Eger namâzdan dahâ üstün bir ibâdet olsaydı, en önce mü’minlere onu verirdi. Zirâ meleklerin kimi devâmlı kıyâmda, kimi rükü’da, kimi secdede, kimi de tesehhüddedir. Bunların hepsini bir rek’at namâzda toplayıp,mü’minlere hediyye verdi. Zirâ namâz, îmânın bası, dînin diregi, islâmın kavli [sözü] ve mü’minlerin mi’râcıdır. Gögün nûru ve Cehennemden kurtarıcıdır).
İnsan,öldükten sonra Yüce Allah ile olmas ı için O’na kulluk ve ibadet te kusur etmemek gerekir. Ayet i Kerimede belirtildiği gibi, "Dönüş O’na doğrudur" (Maide: 18)
Bilgi olmadan ve Allah’ı çokça anmadan Allah sevgisi kalpte üstünlük kazanmaz.Herkes daima sevdiğini düşünür ve anar.Ve andıkça da daha çok sever.Kalbin devamlı Allah’ı anması, devamlı ibadet etmekle mümkün olur Ozaman ibadet etmek büyük bir zevk olur, kalb arzu ve şehvet bağlarından kopar.Kalbin şehvet ve arzu bağlarından kurtulması,itaatsizlik ve günahtan el çekmekle olur.Saadetin tohumu da budur. Buna felah(kurtuluş) denir.
"Gerçeği anlayıncaya kadar onlara varlığımızın belgelerini hem dış dünyada, hem de kendi içlerinde göstereceğiz."FUSSİLET SÜRESİ, Ayet : 53

Okudunuz mu?  Normal abdestte yıkanan yerleri tekrar gusül abdestinde yıkamak gerekir mi?

Allahin rahmeti bereketi uzerine olsun Rabbim InsAllah kalbine hidayet verip doğru yolunda daim ettigi sevgili samimi sevdigi kullarin zumresine dahil etsin.


Cevap: namazı istemeyerek kılmak

musab.b.umeyr
Yaz ayları geldi.Başka insanlarda a bu olay oluyor.Birçok şey yapma isteği oluşuyor ama bir türlü yapılmıyor.
Bu olay sende çok sıkıntı oluşturuyordur eminim.Senin yapman gereken namazlarını huşu içinde kılmaya çalışmak.Huşu içinde kılmaya çalışırsan huşu içinde namazlarını kılabilirsin.Bilakis kendiliğinden huşu gelmez.Eğer başarabilirsen namazlarından zevk alırsın.

Okudunuz mu?  Küçük cehennem

Selametle.


semamca_07
Allah razı olsun verdiğiniz cevaplar için çok daha dikkatli olmak lazım okudukça insan bilgileniyor ve doğruların farkına varıyor sizler gibi arkadaşlarımız oldukça inşAllah bizde bilgisiz kalmayız sizler içinde dua edecem namazlarımdan sonra çok sağolun.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bilgilendiren arkadaşlardan şeytanın vesvesi bunun farkina vardim

Okudunuz mu?  Vesvese sigara

Kayıtsız Üye
İyi günler. Namaz kılmaya yeni başladım 14 gündür falan kılıyorum 5 vakit bazen olmuyor sabah namazına uyanamıyorum uykum ağır alarm kuruyorum duymuyorum ama gayret etmeye çalışıyorum anneme tembihliyorum başka bir ilde beni arıyor telefonla genelliklede o aradığı zaman uyanabiliyorum malum dönemime girdim regl oldum yani bitmek üzere fakat şöyle bir sıkıntım var namaz kılmak istemiyor gibi bir halim var bir yanım bitince devam ederim diyor bir yanım da istemiyor ne yapmam lazım bırakmak istemiyorum 22 yaşındayım ve namazlarımı kaza ediyorum vaktinde normal namazımı kılıp diyelim öğle namazını kıldım arkasindan uyanamadigim sabah namazının kazasini sonra bu yaşıma kadar kılamadığım sabah ve öğle namazlarının kazasını her vakitte bu böyle devam ediyor genelde bütün kaza namazlarımı kendi vaktinde normal namazımın ardindan kiliyorum acaba diyorum ağır mı geliyor bir arkadaşım soğursun normal namazlarını kıl bir önce çok yüklenme falan dedi ama sonucta bunlar üzerime bir borç vede sıkılmıyorum kılarken birde bazen namazda sacma sapan dusuncelere kapiliyorum işte kılma ne gerek var bazen cinsel icerikli seyler geliyor aklima bilirsiniz gereksiz şeyler tam böyle kendimi veremiyormusum gibi namazda durup tobve edecek dereceye geliyorum bazen yok elimi yanlış koydum yok ayaklarim yanlış yok sacim gozukuyor mu yok bir dahaki rekatta hangi sure’yi okumaliyim gibi yani şeytan vesvese mi veriyor bu regl olunca kılmama isteği uyandi ama kılmalıyım bırakırsam kendimden nefret ederim çünkü uzun zamandır yapmak istediğim şeyi anca dank etti tabiri caizse gerçekleştirdim daha öncede 1 hafta kıldım bıraktım bu anlattığım gibi namazı isteyerek kiliyorum ama namaza kendimi verememe olayı hep oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim konuyla ilgili görüşlerinizi bekliyor olacağım.teşekkürler

Okudunuz mu?  Sihir Nedir ?.. (Nuska ve büyü ile insanlar etkilenir mi?)

arifselim
İyi günler hanım kardeşim. Allah ibadetlerinde seni daim kılsın. Sakın şeytanın bu tuzağına düşme ve namazını asla terketme. Allah sana bunu nasip ettiği için şükür etmelisin. Namazda akla gelen bu düşünceler tabiki vesvesedir bunları önemseme ve senin tek hedefin namazın olsun. Bu düşünceler hem namazını bozmaz hemde seni günaha sokmaz. Çünkü şeytanın bu hilesinden dolayı Allah günah yazmaz. Arkadaşının dediği şey kesinlikle doğru değildir. Farzlarını ihmal etme ama kazalarını da kılmaya çalış. Ne kadar zaman geçse yinede onlar borçtur ve ödenmesi gerekir. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  İstemeden Dinden Çıkarsak Nikah Bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Cevabınız için teşekkür ederim bırakmadım Allahın izniyle bırakmayacağım şeytan vesvese vere dursun. Ben Allahın izniyle onun yolundan gitmeyeceğim. Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Iyi akşamlar ben 21yaşındayım 2 senedir 5 vakit namazımı kılıyorum Allah’a şükür ancak son gunlerde hiç içimden gelerek kılamıyorum.Namaz beni doğru yola getirdi yavaş yavas huylarımı dahada güzelleştirdi.2 haftadir huylarimda degismeye basladi namazımı kıldığım halde hoşuma gitmeyen şeyler yapıyorum.Bu durumun farkındayım ama engelleyemiyorum.Namazlarımı tekrar huşu ile kılmak için ve yanlış huylarimdan kurtulmak istiyorum.

Okudunuz mu?  Beddua edince dönüp yine edeni bulur mu

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Yatsı Namazını İstemeyerek Kıldım Normalde Namazlarımı İstekle Kılarım Namazdan Önce Ağladım Psikolojim İyi Değidli Bırakın Namazı Adım Atacak Halim yoktu bende farz olduğu için istemeyerek de olsa kıldım İlk Sünnetini Kılmadım İlk Defa Yaptım Bir Günahı Varmıdır?

Okudunuz mu?  Mumsema hangi cemaate bağlıdır

bbgbbg
Ve Aleyküm Selam.
Kardeşim nefsimize bazen namaz ağır gelebiliyor.Örneğin çok uykuluyken insan bazen zar zor namaz kılabiliyor.Ya da yorgunken veya hasta iken insanın nefsine zor gelebiliyor.İnşaAllah günaha girmediniz kardeşim.Sonuçta nefsinize karşı gelip Allahu Teala’nın emrini yerine getirmişsiniz.Yine de eskisi gibi namazlarınızı kılmaya devam edin inşaAllah.Bizlere de dua edin.Namazla doğru yola girenlerden olmayı nasip etsin Allahu Teala cümlemize.Allah(azze ve celle) yaptığımız salih amellerimizi kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Cünüplüğü gidermek için aldığım gusül abdesti ile namaz kılmak ve Kuran okumak

mum
İbadet isteği Herzaman çok iyi olmaz, bazen iyi olur, çok istekli oluruz bazen az istekli oluruz önemli olan farzları kılmaktır.
Hazreti Ali’ye bu durumu sormuşlar, en azından farzları eksiltmeyin demiş, bu durumda yani kötü olduğunuz durumlarda fazlanızı mutlaka kılın.

Okudunuz mu?  Cenabetlikten nasıl çıkabilirim

namazdan uzaklaşmak, namaz kılmak istememek, namaz kilmak icimden gelmiyor ne yapmaliyim

Bu kategoride yer alan Kafama takılan fıkıh soruları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı istemeyerek kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.