Anasayfa
25 Mayıs 2023, 12:18
sizden9
Abone

Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

semamca_07
Selamun aleyküm.ben beddua etmek istemiyorum ama içimden geliyor örnek verecek olursam müşteri geldi bugün oturdu vs çay kahve içti 6 lira hesabı var adamın cebinde para yok!! arabanın torpidosunda kalmış diyor abi kimlik bırak git dedim ya dedi kaç yaşında adamım 6 liradanmı kaçacam çoluğum çocuğum var benim 40 yaşında adamım ne yapayım 6 lirayı 10 dakikaya geliyorum dedi gönülsüzde olsa tamam dedim 3 saat olacak yok!! tabiki gelmeyecek biliyorum ben bu adama beddua ettim ama sürekli beddua edesim geliyor başına bir şey gelene kadar çoluğuna çocuğuna beddua ediyorum rahatlıyorum yoksa içimde uhde olarak kalıyor bu ve bu tarz insanlarla hergün karşılaşıyorum sabah sabah moralimi bozdu bak bütün günüm sinirli bir şekilde geçiyor annem bir şey soruyor ona cevap verirken bağırıp kalbini kırıyorum insanlara olan güvenim zedeleniyor yardım isteyen birine bile yardım etmiyorum artık böyle insanlar yüzünden.her neye soruma gelecek olursak ben buna beddua edersem ahirette işte beddua ettiğim için alacağımdan düşermiş fazla beddua edersem onun benden alacağı olurmuş diye okudum bir yerde peki ben beddua ettim ona bir şey olmadı yinede o kişimi alacaklı olacak sonuçta ben beddua ettim ama hiçbirşey olmadı yada en kısası ben beddua etmemek için ne yapmalıyım yapabileceğim başka bir şey yok adam benim rızkımı çalıyor tek yapabildiğim beddua etmek arkasından.bunu yaptıktan sonrada pişmanlık duyuyorum keşke ermiş birine dönüşsemde ne yaparlarsa yapsınlar yolun açık olsun diyebilsem diyorum mesela ama nefis var işte bunu diyemiyorum.sizce ne yapmalıyım böyle insanlardan bıktım herkes dolandırıcı olmuş memlekette ne kul hakkı düşünüyorlar ne başka birşey!!

Okudunuz mu?  Kızlarla arkadaş olmak

Cevap: Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

gökhanagt
ve aleykumusselam kardeş bu konuda hakkını helal edip etmemekte serbestsin
fakat maddiyat hatta hiç bir şey için lanet etmek doğru değildir
ilahi divanda nasılsa alacakların o kişiden tahsil edilecektir.
bu durumlarda illaki rahatlamak istiyorsan Peygamberimiz (s.a.v)in
Müslimden bir nakile göre Ben lanet için gönderilmedim hadisini anımsa
hem az veya çok bir meblağ için günahı olmayan çocuklarınada beddua edip durmak
bir Müslüman için ne kadar vicdani ve etiktir bunu da bir değil bin kere düşünmek gerekir

Okudunuz mu?  Adet döneminde saç kestirmek , diş dolgusu yaptırmak, tırnak kesmek, saç boyamak caiz mi

Cevap: Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

semamca_07
Allah razı olsun haklısınız doğru bir şey değil bende etmek istemiyorum ama ülkemiz çok değişti artık herkes bedavacılık peşinde aslında ben 6 lirasında filan değilim paranın miktarı önemli değil yapılan davranış beni üzüyor ve sinirlendiriyor, birkaç liraya tenezzül eder hale gelmiş toplumumuz çok yazık!!dediğinizi aklımda tutarım başka önerisi olan varsa onlarıda dinlemeye hazırım.

Okudunuz mu?  Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

Cevap: Beddua etmemek için ne yapmalıyım?

halilcan
Bir insanın sana küfretmesi bile aslında senin için iyi olabilir cunku obur dünyada hakkını alıyorsun. Tabiki duruma göre tepkiyi koymak gerekir.

Müşterin 6 liralık geçici zevk için Allah bilir sana ne kadar sevap kazandırdı, veya senin günahını aldı.
Aman diyip çoluk çocuğa beddua falan çok yanlış.
Bir müslümanın bu gibi durumlarda nasıl davranması gerektiğine kuranda işaret ediliyor.
habil ve kabil kıssası

Okudunuz mu?  400 senelik kılınan kaza namazı

Kur’an’da Adem’in iki oğlu denilerek isim vermeksizin anlatılan kıssa şöyle geçiyor:

Onlara Adem’in iki oğlu kıssasını anlat. Hani ikisi birer kurban sunmuşlardı da birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. Birisi Seni kesinlikle öldüreceğim derken, diğeri Allah ancak takva sahiplerinden kabul buyurur. Sen öldürmek için bana el uzatsan da ben öldürmek için sana el uzatmayacağım. Çünkü ben Alemlerin Rabbi Allah’tan korkarım. Dilerim, hem benim, hem de kendinin günahını yüklenip cehennemi boylarsın. dedi.

Okudunuz mu?  Rüyada okey oynadığını görmek

Kardeşini öldürmek, kendini kaptırdığı ihtirasına hiç de zor gelmedi ve böylece kaybedenlerden oldu. Derken Allah kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermesi için yeri deşen bir karga gönderdi. Bunun üzerine Yazıklar olsun, şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömemedim diye vicdan azabı çekti… (Maide; 27-31).

Okudunuz mu?  Fatihanın yerine Ettehiyyatu okumak

yasemin
O insanlar senin sabrını deneyerek belki senin günahlarınıı döküyor yada "Allahım senin için sabrederim" düşüncesini kalbine nakşedip imanını kuvvetlendiriyorda olabilir tabi sen hoşgörü ile karşılarsan . Ama sen konuyu bedduaya çevirirsen olmaz . Sen haklıysan korkma , senin hakkın kimsede kalmaz , Hakk seni zaten korur , senin demenle yada bizim dememizle Mevla birşeyler yapmıyor , zaten senin beddua etmen , sen bilmiyorsun Allahım – haşa – bence buna şöyle yap böyle yap , çocugunda görsün onda burda görsün diyorsun , resmen sen bilmiyorsun bak bnm dediğim gibi yap diyorsun Allah’a -beddua ederek – , tövbe haşa Allah muhafaza eylesin , bu tür düşüncelerden söylemlerden kaçınmalısın ; bedduayada sormuşlar zaten nereye gidiyorsun diye , çıktığım ağza geri dönüyorum demiş. Ezanı duymuyor mu kulakların , ne diyor orda , Allah büyük 🙂 Allah büyük kardeşim bu dünya için günaha girmene hele annenin kalbini kırmaya masum evlatlara kötü enerji göndermeye hiç gerek yok . Sen eğer müslümanım diyorsan , muhakkak ki peygamberin izinden gitmeye önem gösteriyor olmalısın 🙂 Bir otur düşün , senin yaptığını , senin tavrını , senin düşünceni , Peygamber sav yaparmıydı ?? Yapmazdı diyorsan , senin yolun bizim yolumuz O ‘nun yolu 🙂 Hakkını vermek gerekir .Selametle Kal


semamca_07
pişman oldum zaten bir daha kimseye beddua etmemeye çalışacam fakat böyle insanlar o kadar çokki bende sineye çekemiyorum elimden gelen bir şey yok beddua ediyorum her zaman değil herkese değil bu adam çoluğum çocuğum var 40 yaşında adamım diye duygu sömürüsü yaptığı için gücüme gidiyor yoksa parasında da değilim ama bir daha beddua etmem kimseye Allah zaten kimin ne yaptığını görüyor ve kimsenin hakkı kimsede kalmayacak inşAllah o yüzden içim rahat.mesajlarınız için Allah hepinizden razı olsun.

Okudunuz mu?  Gusül den sonra şüphelenmek

Beddua

Bu kategoride yer alan Yemin ettim dinden mi çıktım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua etmemek için ne yapmalıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.